- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi The Calender
-
Dark, Hala çok zengin oğlu da öyle,zaten evde babanın payı imiş yani dededen kalma bir neviCanim selam
Halanin baska varisi varsa vefatindan sonra sorun cikabilir
Oglunuz ogrenciyse burs alamayabilir
Aklima bunlar geldi
Hmm anladim benDark, Hala çok zengin oğlu da öyle,zaten evde babanın payı imiş yani dededen kalma bir nevi
O konuda sıkıntı yok ama işin psikolojik kısmı beni boğuyor.
O günden bu yana çocuğun yürüyüşü değişti.Hmm anladim ben
Ama haksiz kazanc degil rahat olmalisin.
Cnm anladığım kadarıyla satış göstermişler.Herhangi bir şart yoksa sıkıntı çıkmaz. Birde evi hibe etmiş değil de parasını verip almış gibi üstüne yaptıysa hiç sıkıntı çıkmaz. Babam zamanında arabasını benim üstüme yaparken parasını aldım hibe etmiyorum demişti. Vefatından sonra hiçbir sıkıntı yaşamadık eğer hibe etmiş olsa diğer varisler sıkıntı çıkarabiliyormuş.
O günden bu yana çocuğun yürüyüşü değişti.
Baba geçenlerde konuşmuş
Oğlum bu seni rahatlatmasın yine de bir amacın olsun hayata atıl,üni oku falan...
Bunun üzerine çocukta bir havalar olmazsa satar bir iş kurarım ayakları!
Üzerine bir de gerisi de gelecek tavırları!
İyilik mi ediyorlar kötülük mü anlamadım ki?
Cnm anladığım kadarıyla satış göstermişler.
Zaten ihtiyacı yok varisinin.
Benim endişem nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim oğluma,haliyle çok toy,güvence var ama işte bu onu sorumsuzluğa iter mi?
halanınkı guzel bır jest ama oglunun henuz ergenlıgın tavan yaptıgı bır yasta bu yasta pek mantıklı kararlar alamaz ınsan ve hatalar yapabilir, o nedenle keşke madem evi gözden çıkardı halası eşinizin yada sizin üstünüze yapsaydı da sizin vefatınız halinde oğlunuza miras yoluyla kalsaydı.....Günaydınlar herkese
Uzun uzadıya anlatıp,detaylarla sıkmak istemiyorum
Konu 19 Yaşında ki oğlumun halası tarafından üzerine yapılan Ev,bu durumu yaşayan birileri bana yol göstersin ya da fikirleriniz neler?
Bunun artısı var evet ama sakıncaları olabilir mi?Olursa nasıl bir yol izlemeliyim!
Kafam çok karışık....
Oğlunun cevaplarına bakınca biraz sorumsuzluğa itebilir gibi görünüyor. Onlarda böyle olacağını bilememiştir. satarım iş kurarım falan demesi bunu gösteriyor zaten. Bi 10 sene satılmaması karşılığında falan verseler daha iyi olurdu sanki. Yoksa bir gece siz uyurken satar haberiniz olmaz. Halasıda dahil hepiniz güzelce konuşun şuan okuduğu bir okul yok mu?Cnm anladığım kadarıyla satış göstermişler.
Zaten ihtiyacı yok varisinin.
Benim endişem nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim oğluma,haliyle çok toy,güvence var ama işte bu onu sorumsuzluğa iter mi?
Tapuyu yaptılar cnmŞartlı yapsınlar tapuyu.
Büyüklerden birinin vefatı gerçekleşmeden mülkün satılamayacağına dair şartlasınlar.
Hala bunu düşünememiş mi?
Psikolojik anlamda gerçekten zor olmuş, keşke kendisine bildirilmeseymiş.
En azından hayat gayesinden şaşmamış olurdu.
Bazen insanlar kaş yapıcam derken göz çıkartabiliyor.
Sizin hala ile iletişiminiz ne boyutta?
Eğer iletişim probleminiz yoksa bunu konuşun derim.
En azından çocukta "evet buna dokunamayacağım, benim ama daha benim değil" mantığı olsun.
Daha 19 yaşında "satarım iş kurarım" düşünceleri neler yahu...
Onlar iyilik amaciyla yapiyordur, kotu bi niyet oldugunu hic sanmam..O günden bu yana çocuğun yürüyüşü değişti.
Baba geçenlerde konuşmuş
Oğlum bu seni rahatlatmasın yine de bir amacın olsun hayata atıl,üni oku falan...
Bunun üzerine çocukta bir havalar olmazsa satar bir iş kurarım ayakları!
Üzerine bir de gerisi de gelecek tavırları!
İyilik mi ediyorlar kötülük mü anlamadım ki?
Baba üzerinde ki evleri ve dükkanı zamanında Halaya satmış,onun sorumsuzluğu hat safhada o da ayrı bir konu ama babanın üzerine yapma durumu imkansızdı bazı durumlardan ötürühalanınkı guzel bır jest ama oglunun henuz ergenlıgın tavan yaptıgı bır yasta bu yasta pek mantıklı kararlar alamaz ınsan ve hatalar yapabilir, o nedenle keşke madem evi gözden çıkardı halası eşinizin yada sizin üstünüze yapsaydı da sizin vefatınız halinde oğlunuza miras yoluyla kalsaydı.....
yok satarım iş kurarım moduna geçmiş oglunuz ama iş kurmakta , ev satmakta öyle basit işler değil onun derdi parayı çarçur edip hayatını yaşamak ama ne kadar dayanır ki..
alın karşınıza konuşun bu ev sana bir hediye ama eve yada oradan gelecek gelire güvenme okulunu bitir mesleğini işine al ev de yanına kar kalsın deyin.. hem emek sarf etmeden elde edılen seylerın degerı yoktur bunuda belırtın.
Lise son sınıfta cnm,Oğlunun cevaplarına bakınca biraz sorumsuzluğa itebilir gibi görünüyor. Onlarda böyle olacağını bilememiştir. satarım iş kurarım falan demesi bunu gösteriyor zaten. Bi 10 sene satılmaması karşılığında falan verseler daha iyi olurdu sanki. Yoksa bir gece siz uyurken satar haberiniz olmaz. Halasıda dahil hepiniz güzelce konuşun şuan okuduğu bir okul yok mu?
Keşke evi sizin üzerinize yapsalardı sonuçta gene çocuğunuza kalacak. İyilik yapalım derken çocuğun piskolojisiyle oynamışlar resmenLise son sınıfta cnm,
Seneye üni kazanır inşallah,ha bir de o var bana diyor ki olmazsa özel üni de okurum gel de çatlama!
Teşekkür ederim aynen endişelerim bunlar,tabi iyi tarafları da var ama işte çocuk bunun dezavantajını yaşayacak gibi hissettiriyor.19 yaş ev sahibi olmak için erken olduğundan ona psikolojik olarak zarar vereceğinden korkuyorsunuz sanırım. Ama şu açıdan da bir avantaj mezun olup iş kurmak istediğinden o evi sermaye yapabilir veya evlenmek istediğinde evi hazır olacak. Ama tabi bir evi olduğu için okulu bırakıp iş kurayım veya evim var şimdi evleneyim gibi erken kararlar almaması için şimdiden konuşmaya başlayın bence. Bunun dışında sizden ayrılıp o evde yaşamak isteyebilir ki bu bence kötü bir durum değil. Belki evi kiraya verip kirasıyla öğrenciliğinde rahat etmesi için ufak yönlendirmeler yapabilirsiniz.
Yok lavanta ya,zehir gibi ama maalesef o hırs yok asker ya da polis olacağım diyor:)Onlar iyilik amaciyla yapiyordur, kotu bi niyet oldugunu hic sanmam..
Ama oglanin hemen "satar, is kurarim gerekirse" demesi değişik.. Ustune bir de, "gerisi de gelecek" dusuncesi.. Okumayi sevmiyor mu? Ah bu ergen gencler..
Canes nasıl bir yol izlemeliyim şaşırdım inan.Keşke evi sizin üzerinize yapsalardı sonuçta gene çocuğunuza kalacak. İyilik yapalım derken çocuğun piskolojisiyle oynamışlar resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?