Çocuk Hastalıkları bal ve bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım dr kadir tuğcu yazmıştı
ben şimdiye kadar bal allerjii olan bir bebek görmedim diye
onun yazılarını oku adam gerçekten rahatlatıyor insanı

1 yaş altı bebeklere bal verilmez,alerji riski yüksek olan bir gıda ,bir kere verdim bir şey olmaz diye de düşünme ilerleyen zamanda ortaya çıkabilir

3 aylık bebeğe yerinde olsam ilaç falan da vermem hele hele anne sütü alıyorsa..burnunu açık tut yeter

Abartan arkadaşlar biraz sakin davranın...

Canım bu kadar panik yapmana gerek yok lütfen..
Biraz sakin ol.. 3 aylık bebeğe ne kadar verebilirsin ki bu kadar panik yaptın?
Doğru 1 yaş altı bebeklere verilmemesi gereken gıdalar arasında ama bunun sebebi de alerji yapabilme ihtimali..
Ki her bebekte de yapmıyor..
Süt, çilek, kuruyemiş, bal vs.. Bunlar verilmemesi lazım..
Ama bir kereliğine mahsus hiçbir sıkıntı olmaz bu kadar büyütme..

Biz de grip atlattık o kadar küçüktük ama doktorumuz ilaç vermedi..
Bol bol buhara tut dedi. Burnu da açılıyor öyle yaparsan biraz rahatlıyor çocuk..
Bir de dut kurusu çayı ve ıhlamur çayı ver ılık ılık dedi..
Eğer öksürüğü varsa tereyağı pekmez kaynatıp bir tatlı kaşığı verirsen çok faydası oluyor..
Pekmek kaynatılmaz belki ama ilaçtan bin kat iyidir diye düşünüyorum..
Bir de göğsüne ve sırtına sürekli bez koy terledikçe al o bezleri yenile..
Evinde lavata kaynat bir de.. Hem ev güzel kokuyor hem de gribe çok iyiymiş..
Bir tencerede kaynatırsın buharı gidene kadar odada dursun bebeğin de solusun..
Çok rahat uyuyorlar..
Aklıma gelenler bunlar canım..
Biz böyle böyle 4-5 günde iilaçsız atlatmıştık çok şükür..
Çok geçmiş olsun..
tesekkur ederimmm

kizlar uc aylik bebegm var grip ilac verdi doktor agir geldi biraktik kizima bu sabh balin yararlarini okudum ve biraz verdim annemde kizdi verme daha die sonra netten zarari varmi die okudum iyi seylr okumadim..korkuyorum kizim bnm herseym bal veren oldumu hic bebisine asla vermem daha uyku uyuyamiodum kafaya cok taktigim icin oldu bal kizimi bu grip enfeksiyndn kurtarack eahat nefes alack die dusundmkiiii takii o yazilari okuyana dek..sorum suuu sizde verdinizmi birsey oldumu ne yaptiniz:KK61::KK61: Allah askina kizim bnm herseyim dayanamam bn onun hasta olmasina :KK43:
bide ben 8 aylıkken verdim bir şeyde olmadı bir kilo balı yiyecek hali yok ya

kizlar uc aylik bebegm var grip ilac verdi doktor agir geldi biraktik kizima bu sabh balin yararlarini okudum ve biraz verdim annemde kizdi verme daha die sonra netten zarari varmi die okudum iyi seylr okumadim..korkuyorum kizim bnm herseym bal veren oldumu hic bebisine asla vermem daha uyku uyuyamiodum kafaya cok taktigim icin oldu bal kizimi bu grip enfeksiyndn kurtarack eahat nefes alack die dusundmkiiii takii o yazilari okuyana dek..sorum suuu sizde verdinizmi birsey oldumu ne yaptiniz:KK61::KK61: Allah askina kizim bnm herseyim dayanamam bn onun hasta olmasina :KK43:
Alerji olmasan bir kere oldu diye stres yapmayın. Burun açıcı kullanın. Odayı sürekli nemli tutun ve havalandırın. Banyo yapmaktan kaçınmaın. Hergün giyisi ve çarşaf yastık kılıfı değiştirin. Burnunu açtıktan sonra cold-mix kullanın. Geniz ve burun akıntısınakıntısı engelliyor. Uyurken yastığa gün içinde yastığına damlatın. Benim oğlum da hiç ilaç kullanmazdi 4 yaşında hala kullanmaz. Hep doğal yollar ile iyileştirmek zorundayım. Odayı nemlendirdiğiniz suya azıcık okaliptus da damlatabilirsiniz çam yağı da olabilir mikrop kırıcı özellikleri var.

Ayrıca kadir Tuğcu limonlu bal önerir öksürük için. Oğlum bal yemedigi için kendisine sordum. Asıl olay tatlı lı ekşili vermekmis. Portakal suyu da verebikirsin demişti. Ekşi elma suyu vs gibi şeyler de.

Ama 3 aya bunlar da verilmez. Genizi kurumasin burnunu açmayı hiç ihmal etme okyanus suyu ile. Sakın sprey olanları kullanma. Damla olacak. Ve bol bol emzir

Son düzenleme:
cay kasigi ucuyla verdim insallah bisey olmaz
yok yaaa saçmalama hiç bir şey olmaz o bal onun midesine inene kadar erimiştir ya diyorumya
kadir tuğcu ben meslek hayatımda hiç bal allerjisi ile gelen çocuk görmedim yazmış
benimki 3 aylıkken çok hastalanmıştı nane çayı fln verdim ama sen paniksin verme anne sütü varsa ohh mis

Doktor kesiklikle bali yasakladi bizde 1 yasina hatta 2 yasina kadar verme dedi...

Bebeğinize bir şey verdikten sonra değil, vermeden önce yapın bu tip araştırmalarınızı lütfen, bilinçsiz her türlü hareket kötü. İlle bir şey olacak diye bir durum yok ama % 1 ihtimal de olsa önlem almak gerekiyor.
Bebekken annelerimiz emziğimizi bala, reçele bandırırlarmış sürekli, Allah korumuş, bir şey olmamış ama olabilirdi de.
Bence bebeğinizi gözlemleyin bir süre, en ufak değişiklikte doktorunuzla görüşün.
Çağımızda birçok şeker hastası ve tansiyon hastasının varlığı. Geçmişte çocuklara verilen bilinçsiz tuz ve şeker e bağlanıyor. Yada hamilelikte dikkat edilmeyen beslenmeye. Bakalım inşallah vermedigimiz için çocuklarımız gelecekte korunmuş olur.

Ayy sakinnn sakin. Bebege 1 yasa kadar bal yasak. Ayrica seker tuz da yasak. Sakin verme. Glikoz dolu onlar

Çağımızda birçok şeker hastası ve tansiyon hastasının varlığı. Geçmişte çocuklara verilen bilinçsiz tuz ve şeker e bağlanıyor. Yada hamilelikte dikkat edilmeyen beslenmeye. Bakalım inşallah vermedigimiz için çocuklarımız gelecekte korunmuş olur.
Doğru diyorsunuz. Küçükken yediğimiz ballar, reçeller o an için bize zarar vermemiş gibi görünüyor olabilir ama gelecekte başımıza ne iş açacağının garantisi yok. Zamanında önlemimizi alalım da, gerisi önce Allah'a, sonra bilime emanet artık.

Gogsune vicks falanda surmeyin..

Gecen gün burdaki bi haberde okudum..

Hastalanan bebeğine bogazı burnu açılsın ferahlasın dıye surmus annesi..

Bebek bir saat sonra hayatını kaybetmiş..

Allah korusun iyice araştırıp kullanmak lazım bazı şeyleri.

Konu alerji falan değil

Bal botulinum toksini denen bir bakteri toksininin uremesi icin uygun zemin olusturan bir besin

Eriskine hicbir zarari olmayan bu toksin 1 yaş alti bebeklerde cok ciddi sorunlara yol acabilir

inanmayan google a sorabilir

vermeyin önermiyorlar.
ben de kızım bebekken hatta 3 ayın altıydı hatırlıyorum verilmiyeceğini bilmeden memesini batırıp vermiştim.
korkmayın Allah'a emanet mutlaka çok az vermişsinizdir.

Bebeğe zamanından önce verilen şeyler ona alerji olarak geri dönebilir ileriki zamanlarda. Belki bala alerjisi yok ama çok erken verdiğin için olabilir gibi..
Tabi olacak diye bir şey yok.
Çok vermemişsindir zaten de hiç mi duymadın 1 yaşından önce tuz, bal gibi şeyler verilmez bebeğe.

vermeyin önermiyorlar.
ben de kızım bebekken hatta 3 ayın altıydı hatırlıyorum verilmiyeceğini bilmeden memesini batırıp vermiştim.
korkmayın Allah'a emanet mutlaka çok az vermişsinizdir.
bisey olmadi demi canm

Bebeğe zamanından önce verilen şeyler ona alerji olarak geri dönebilir ileriki zamanlarda. Belki bala alerjisi yok ama çok erken verdiğin için olabilir gibi..
Tabi olacak diye bir şey yok.
Çok vermemişsindir zaten de hiç mi duymadın 1 yaşından önce tuz, bal gibi şeyler verilmez bebeğe.
bilemedim canm ya

Back
X