• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balayına giderken düğün takıları ne yapılmalı

Evlendikten sonra balayına giderken takıları evde bırakmaya çekiniyorum aslında mevcut evlerden birinde yaşayacağımız için çevreden taşınma, çeyiz vs gibi bir algı olmadı apartmandan da kimse bilmiyor. Ben takıların ailede durması taraftarı değilim kendi aileme de vermek istemiyorum bu kez de el tarafı huzursuz olsun istemiyorum. Henüz aramızda bu konu hiç geçmedi ama ben düşünmeye başladım. Şu an da evimde aslında epey altın var. Sizce dikkat çekmeyeceği için evde kalması sakıncalı olur mu?
Apartmana gelinlikle girmemek için salondan çıkarken üstümü değiştirmeyi düşündüm ama bunu yapan ilk gelin olarak tarihe geçerim herhalde 🤣
El tarafi dediginiz kim? Kayin aile ise rahatsiz olursa olsun. Bende ilk dugunden sonra anneme biraktim. Sonucta altin benim degil mi kime ne ? Bir sure annemde kaldi sonra kasa kiraladim. Tasindigim icin yeniden anneme verdim. Sehir disina tatile gidecegim zaman yine anneme birakir donunce alirim. Kasa bulmak zor maleaef, buyuk kasalarda pahali. Evde guvenli bir alan yaratmaya calisin bence.

Evlendikten sonra balayına giderken takıları evde bırakmaya çekiniyorum aslında mevcut evlerden birinde yaşayacağımız için çevreden taşınma, çeyiz vs gibi bir algı olmadı apartmandan da kimse bilmiyor. Ben takıların ailede durması taraftarı değilim kendi aileme de vermek istemiyorum bu kez de el tarafı huzursuz olsun istemiyorum. Henüz aramızda bu konu hiç geçmedi ama ben düşünmeye başladım. Şu an da evimde aslında epey altın var. Sizce dikkat çekmeyeceği için evde kalması sakıncalı olur mu?
Apartmana gelinlikle girmemek için salondan çıkarken üstümü değiştirmeyi düşündüm ama bunu yapan ilk gelin olarak tarihe geçerim herhalde 🤣
yanımızda götürdük giderken tatil boyunca görümcemde kaldı benim emanetler muğlaya gitmiştik tatile muğlada askeri lojmandalar onun evi daha güvenilir diye ona verdim annem yada karşı tarafın ailesi istanbulda olsaydı o sıralar onlarada bırakırdım güven önemli

Aileye emanet edememek değil de insan ailesini zan altında bırakmaktan korkuyor. Aile de sorumluluk almak istemiyor.
Bi tarafımızı sürekli koruma dürtüsüyle yetişmiş bazılarımız. Eşe ve ailesine karşı bile laf olmasın halindeyiz.
Benim kayınvalide ben ellemem dedi kendi annemler ben ellemem siz kendiniz halledin dediler. Kimse altın sorumluluğu almak istemedi.
Bu yüzden sayıp gittik ve ailemin kasasına kendi ellerimizle koymuştuk döner dönmez de gelin alın dediler.
Yoksa çoğumuz anasından babasından emindir zaten. Ama yaşanmışlıklar deneyimler insanları bu hale getiriyor :)
Tabii ki aileme güvenmediğim için değil. Altınları annesine verdi demesin kimse diye bırakmak istemiyorum. Kimsenin diyeceği yok da bunlar sıkıntılı durumlar biliyorsunuz neler görüp duyuyoruz 2 kuruş için huzursluk yaşansın istemiyorum. Yoksa tabii ki kendi aileme de onun ailesine de güveniyorum ama kendimce görmüş geçirmiş biri olarak sebeplerim de var

balayınada bizle gitti eşimin ailesine güvenmedim ha sonrasında bunun kavgasını yaptı ama umrumda değil bagaja koydum lastiklerin oldugu yere ne yapayım en azından yanımdan gitti derim.

Tabii ki aileme güvenmediğim için değil. Altınları annesine verdi demesin kimse diye bırakmak istemiyorum. Kimsenin diyeceği yok da bunlar sıkıntılı durumlar biliyorsunuz neler görüp duyuyoruz 2 kuruş için huzursluk yaşansın istemiyorum. Yoksa tabii ki kendi aileme de onun ailesine de güveniyorum ama kendimce görmüş geçirmiş biri olarak sebeplerim de var

Hırsızlar artık teknolojik, dedektörle falan geziyorlar, evleneceğimizden kimsenin haberi olmaz diyorsunuz ama belli olmaz. Biz düğün ertesi balayına gidecektik o gece bile diken üstünde uyudum 😅 az buz değil nereden baksanız yüzlerce gram altın. Gitse üzülürsünüz, öyle mi derler böyle mi derlerden daha önemli bir konu. Konuşun eşinizle, nasıl yapalım diyin, gidin banka banka gezin sorun, hırsızlık artık hadi rast gele eve girelim değil ki, kimin evinde ne var ne yok bilip de giriyorlar

Hicbir yere götürmeyin kesinlikle. Gram altin varsa altin hesabına dimdirekt alıyor bazı bankalar bence banka altin hesabına cevirin ennn temizi. Kasa her şubede bulunmuyor, bir de internette cok sayıda şikayet okudum banka kasalarından ziynetleri traslananlar olmuş :KK57: Olmazsa eve uygun fiyatlı bir kasa alin ama duvara monteli olsun. Bende ev tipi kasa var,internetten buluyorsunuz şirketi gelip monteliyorlar.

banka kasasına koyun, en güvenlisi o olur.

Ben kimde durdu tam hatırlamıyorum ya.. ay yaşlandım mı acaba 😳 rahmetli görümcem ve kız kardeşim gözümüzün önünde kuruşu kuruşuna yazdı altınları paketleyip verdiler. Biz ya anneme yada Kvalideye verdik. O kısmını hatırlayamadım 😂

Sayıp yazıp verin güvendiğiniz büyüklerden birine 🤭

Hicbir yere götürmeyin kesinlikle. Gram altin varsa altin hesabına dimdirekt alıyor bazı bankalar bence banka altin hesabına cevirin ennn temizi. Kasa her şubede bulunmuyor, bir de internette cok sayıda şikayet okudum banka kasalarından ziynetleri traslananlar olmuş :KK57: Olmazsa eve uygun fiyatlı bir kasa alin ama duvara monteli olsun. Bende ev tipi kasa var,internetten buluyorsunuz şirketi gelip monteliyorlar.
Ayrıca depremde hasar gören bankalardan kasalardan açılıp çalınan olduğunu haberlerde görmüştüm. Ne kadar doğru bilmiyorum. İçindeki altınlara garanti vermiyorlar.

Biz hemen balayına gitmedik düğün gecesi otelde bizdeydi sabah kayınpederime götürdük annem vs geldi kim ne taktı onu yazdı deftere bilezikler kolye vs dışındaki altınları külçeye çevirdik kayınpederimin kasası vardı bankada oraya koyduk bileziklerini takacak mısın dediler ben de takmazdım o zamanlar böyle ajda vs yoktu 2019 yılında düğün 2018 nikahım oldu onları da evdeki kasaya koyduk kayınpederimin yine. Biz istanbulda 1+1 evde otutuyorduk ve evde olmuyorduk pek zaten küçük yaşta evlendik o altınlar bizde olsaydı hiç olurdu ama bu yaşımda evlenmiş olsaydım vermezdim ya şuan altınlar bileziklerim kendi evimde kasada duruyor. İsteyince vermiyordu altınlarımızı 🤣 şuan banka makas olmadan alıyor mu direkt bilmiyorum

Bu ev tipi kasalar ne kadar güvenli sizce? Benim de niyetim var ancak Allah korusun eve hırsız girse onu da halleder diye endişeleniyorum.

Bu ev tipi kasalar ne kadar güvenli sizce? Benim de niyetim var ancak Allah korusun eve hırsız girse onu da halleder diye endişeleniyorum.

Duvara montelettirin mutlaka, genelde dolapların icine gömülüyordur kasalar. Rafta, yerde vb duracak olanlarını almayın. gecende gordum, Istanbulda bir evi soymuşlar 200 kiloluk koca kasayı tasiyip balkondan asagi attilar :KK57: Komsular sese uyanmış kasa balkondan bomba gibi düşmüş asagi.

Çok bir şey takılmadığı için evde bi yere saklayıp gitmiştik bizde. Yani takılanları hırsız görse acıyıp bi çeyrek bırakırdı heralde. O kadar azdı 🤣🤣

Bence gerekirse 1-2 gün gecikmeli gidin uçak biletini yakın ama her türlü banka kasasına koyun.
Biz öyle yaptık, 2. düğünümüz başka bir ildeydi, oradan tekrar yaşayacağımız yere döndük.
Haftasonuydu 1 gün bekledik, pazartesi kasaya koyduk, salı günü uçtuk tatile...
Sakın sakın altınları riske atmayın.
Ayrıca gelinliği çıkarmak çok abes, zaten gelin geldiğini mahalle komşular vs bilirler.
Gelin arabasının tüm çiçeklerini ve yazılarını salondan çıkmadan önce sökün, yabancı birileri takılmasın, yeterli olur.

Back
X