• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balıkesir e taşınmayı istemek.

tatil yapıp beğendiğinize göre herAlde tatil bölgelerinde yaşamak stiyosunuz. oralar küçük yerler iş imkanı az olur. merkezdede ev fiyatları uçmuş durumda, hiç bi özelliğide yok. istanbul kadar kalabalık olmasada son 2-3 yılda burasıda kalabalık olmaya başladı çarşıda rahat rahat yürüyemiyosun kalabalıktan. ama istanbulun karmaşasından sonra çok sakin ve huzurlu bi hayat yaşarsınız

Balikesir degilde Burhaniye’ye yerlesip ove ove bitiremeyen var lakin ben cok o kisiye guvenemiyorum acikcasi abartmayi sever saolsun birde o kendi isini yapiyor ev kiralari carsi pazar ucuz ulasim cok rahat stres seviyen dusuk yazin istedigin yere cok rahat gidiliyor demisti hos her gecen gun oralarda kalabaliklasiyor son durumlari ne bilmiyorum ama merkezden ziyade ilceleri daha cok tercih ediliyor galiba

Kiralar artık düşük değil malesef istanbulla yarisır yakında bi de merkezi çok sıkıci ama sakın yaşanılır kafa dinlenir çok da güzel okullar var kaliteli umarım bundan 50 yıl sonra da sakın ve şirin bir yer olarak kalır bozacaklar diye çok korkuyorum

8 sene Balıkesir'in merkeze yakın bir ilçesinde yaşadım...insanlarına pazardaki meyve sebzesine hasretim şu an...yalnız çok ucuz bi şehir olduğunu söyleyemem,kiralar ve ev fiyatları istanbul ile yarışır bence.....yeni yerleşim yerlerinde ve yeni binalar için söylüyorum.biz memurduk aileme uzak olduğu için tayin istedik ama şu an çok çok özlüyorum orayı...ben Ankara'dan gitmiştim oraya,insallah bi gün ben de oraya tekrar dönerim...Allah sizin de gönlünüze göre versin,mutlu olacağınız bir karar verirsiniz umarim

merkezde kiralar/satılık evler çok pahalı.
iklimi güzel. kışın 2-3 kere çok fazla olmayan kar yağar
yazın çok bunaltıcı sıcak olmaz uzun süreli. zaten haziranın ortasına kadar yağmurlu falan geçiyor bahar.
pazarı sebzesi meyvesi iyidir
sosyal imkanlar pek yok
tiyatrodur, konserdir yok
ama 1-1 buçuk saatte ayvalıktasınız.
bi tane avm var 2. yapılıyor.
şehir içinde yürüyerek seyahat etmek mümkün.
bi kaç tane iyi restoran var.
şehir içindeki merkez parkını en son suriyeli misafirler basmıştı
suç oranı pek yüksek değil, insanları da pek karışmaz bişeye.
dışarıdan gelen için iyi yani.
çocuk büyütmek için fena değil.

Gezmeye değil yaşamaya gidiyorsunuz, Türkiye de iş imkanı bir kaç şehir dısında dogru düzgün hiç bir yerde yok. Memursanız gidin de, diğerini düşünmeyin bile. Sonuçta günün sonunda masaya koyacak bir kap yemek için de, barınmak için de paraya ihtiyacınız olacak. Şehir şirinmiş falan hikaye.
Ayrıca istanbul’dan sonra sıkılabilirsiniz, ben sevmem kücük sehirleri, herkesin gözü birbirinin üstünde özellikle gençler için sorun.

İşte bilemedik eşim evlendiğımizden beri söylüyor ama şimdi mantıklı geliyor. İstanbulda bizim öyle renkli bir hayatımız yok öyle kalabalık dost akraba çevremiz yok. Daha doğal daha sakin yaşamak istiyoruz. İstanbulda da ev almak artık hayal ve pahalı herşey. Boşa kürek çekmek gibi geliyor

tatil yapıp beğendiğinize göre herAlde tatil bölgelerinde yaşamak stiyosunuz. oralar küçük yerler iş imkanı az olur. merkezdede ev fiyatları uçmuş durumda, hiç bi özelliğide yok. istanbul kadar kalabalık olmasada son 2-3 yılda burasıda kalabalık olmaya başladı çarşıda rahat rahat yürüyemiyosun kalabalıktan. ama istanbulun karmaşasından sonra çok sakin ve huzurlu bi hayat yaşarsınız

Ya şöyleki misal kapadokya ya giderken kayseriyi de gezme fırsatı bulduk ve orayıda çok beğenmiştim ama istanbula yakınlık olarak balıkesir daha cazip geldi.

8 sene Balıkesir'in merkeze yakın bir ilçesinde yaşadım...insanlarına pazardaki meyve sebzesine hasretim şu an...yalnız çok ucuz bi şehir olduğunu söyleyemem,kiralar ve ev fiyatları istanbul ile yarışır bence.....yeni yerleşim yerlerinde ve yeni binalar için söylüyorum.biz memurduk aileme uzak olduğu için tayin istedik ama şu an çok çok özlüyorum orayı...ben Ankara'dan gitmiştim oraya,insallah bi gün ben de oraya tekrar dönerim...Allah sizin de gönlünüze göre versin,mutlu olacağınız bir karar verirsiniz umarim

Çok teşekkür ediyorum sizin içinde hayırlısı olsun inşallah. İnternetten bakıyorum da gerçekten fiyatlar iyiymiş dediğiniz gibi burayla yarışır.

Adalar nasıl acaba? Paşa limanı, avşa,ekinlik? Yaşam şartları nasıldır? Yazın canlı ama kışın çokmu ıssız.

Evet arkadaşlar,

Senelerdir eşim söylerdi cesaret edemezdim ama ciddi ciddi düşünüyorum özellikle sabahtan beri bu fikir cazip geliyor ama balıkesir de yaşayanların fikrini almak istiyorum?

Yada zamanında İstanbul da oturup böyle bir karar alıp Balıkesir e taşıyanlardan?

İstanbul da artık pahalılaşma ev vs gibi mal mülk alma hayal bile değil ki imkansız bize göre. Kenarda birikmiş bir miktar paramız var. Öyle iş kariyer değil de geçinecek kadar iş imkanı olsa, eşimle şimdiye kadar ikimiz de çalıştık hep

Oğlumu iyi yetiştirebilmek en azından temiz bir ortamda biraz daha doğal biraz daha ucuz ve kaliteli yaşabilmek adına..

Şu kışı geçirip ciddi ciddi baharda düşünüyoruz. Ama fikir almak istiyorum? Fikirleriniz çok önemli.

Edit: neden balıkesir diye soracak olursanız, daha önce tatil yapma şansımız olmuştu. Birkaç arkadaşımızın ailesi de orada yaşıyorlar. Ve istanbul a yakın olması sebebiyle balıkesir i düşündük.
valla biz bu yaz tura katıldık ordan gördük akcay ören edremit harika yerler siz neresini düsünüyosunuz havası temiz hersey yesil uygun organık valla bide ev alır oturusan ooooo ömrün 120 olur valla

İstanbul’un keşmekeşinden sonra Balıkesir huzur dolu şirin bir yer gibi gelebilir ama bir süre sonra beklentiler ve imkanlar biribirini dengelemediğin de pişmanlık insanın yüzüne tokat gibi gibi çarpıyor ,en azından biz de öyle oldu. İş imkanı çok sınırlı sosyal hayat yok denecek kadar az,alışveriş vb seçenekler vasat ,kıyafet alişverişim için bile Bursa’ya yada İzmir e gidiyorum varın gerisini siz hayal edin :olamaz: bu arada ev fiyatları uçuyor kiralar nezih bir semtte 1500 TL’den aşağı değil ....

İstanbul’un keşmekeşinden sonra Balıkesir huzur dolu şirin bir yer gibi gelebilir ama bir süre sonra beklentiler ve imkanlar biribirini dengelemediğin de pişmanlık insanın yüzüne tokat gibi gibi çarpıyor ,en azından biz de öyle oldu. İş imkanı çok sınırlı sosyal hayat yok denecek kadar az,alışveriş vb seçenekler vasat ,kıyafet alişverişim için bile Bursa’ya yada İzmir e gidiyorum varın gerisini siz hayal edin :olamaz: bu arada ev fiyatları uçuyor kiralar nezih bir semtte 1500 TL’den aşağı değil ....

Evet fiyatlar gerçekten ucuk yalnız ben eşimle gezmeyi severiz sağa sola gitmek çok zor olmaz ama en çok çocuğumu yetiştirmek için istiyorum burda kapı önüne zor çıkıyorum. Oturduğum yeri cok sevmiyorum sırf anneme yakın olayım diye taşındık. Parkı kalabalık çocuğu bırakamıyorum bile. Sahildeki parklara gidiyoruz oda hergün olmuyor

Balikesir merkez pek yaşanılabilir bir yer değil bence :( gezmekle yasamak farkli olur elbette ama ben bugüne kadar gördüğüm sehirler içinde samsun ve eskisehiri cok beğenmiştim

Back
X