Şimdi her yer pahalı. Ama çocuk büyütmek için daha küçük bir yere yerleşmek istemeniz çok mantıklı. 26 yaşıma kadar istanbulda yaşadım. Hatta nispeten daha uzak bir ilçesinde, pendikte. Ama yine de o kalabalık beni çok bıktırmıştı. Atanıp da doğuya gitmem diyen ben, bir anda karar verip tercih yaptım ve batmana gittim. Iki yıl o kadar küçük bir ılçede yaşadım ki, yürüyerek her yer beş dk. Ama nasıl güzel bir şey insanın isine yürüyerek gitmesi. Arkadaşlıklar daha samimi. Sonra evlendim ve tayinimiz tarsusa çıktı. Burası tabi daha büyük bir ilce. Sebze meyve ucuz ama kiralar yüksek. Yine de istanbula kıyasla daha yaşanabilir. Hem mersine hem adanaya çok yakın. Sosyalleşmek isterseniz iki şehir de tercih edilebilir. Doğa istiyorum derseniz yaylaya çıkılır. Evet yazları cehennem sıcağı. Çok da önemli değil bence. Bu biraz da sizin beklentilerinizle alakalı.
Balikesirde erdek, burhaniye, akçay ve altınoluk bildiğim yerler. Altınolukta yazligimiz var. Çok güzel bir yer ama kisin bosaliyor tabi. Is imkanları da sizin beklentilerinizi karşılar mi bilmiyorum. Madem istanbula yakın olsun diyorsunuz belki trakya taraflarını da düşünebilirsiniz.