• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balıkesir e taşınmayı istemek.

Ben 37 yasıma geldim. 36 yılını istanbul çengelköy de gecirdim. Gerçi bir kısmını da ümraniye çarşı her neyse, son bir yıldır başka bir ilde yaşıyorum. Ve burayı hiç sevmedim. İstanbulumu mumla arıyorum.

Ama balıkesir güzel bir yer neden olmasın.

Ben bir kaç sene sonra hem kendim için hem de cocuklarım için ege de sahil kasabasında bir ev istiiyorum. Cocuklarımla sehır kaosundan uzak yeşilliği denizi olan bir yer istiyorum. Bunun için nakit gerekir ;)

İnşallah sende bende hayallerimizi yaşarız.

Balikesir merkez pek yaşanılabilir bir yer değil bence :KK43: gezmekle yasamak farkli olur elbette ama ben bugüne kadar gördüğüm sehirler içinde samsun ve eskisehiri cok beğenmiştim
Evet eşimde der, samsun çok guzel bir yermiş iş imkanı varmış. Bazen der ki buraya tasınmasaydık da samsuna gitseydik ;) ev aldıgım yerde yaşam yok da ;(

Evet arkadaşlar,

Senelerdir eşim söylerdi cesaret edemezdim ama ciddi ciddi düşünüyorum özellikle sabahtan beri bu fikir cazip geliyor ama balıkesir de yaşayanların fikrini almak istiyorum?

Yada zamanında İstanbul da oturup böyle bir karar alıp Balıkesir e taşıyanlardan?

İstanbul da artık pahalılaşma ev vs gibi mal mülk alma hayal bile değil ki imkansız bize göre. Kenarda birikmiş bir miktar paramız var. Öyle iş kariyer değil de geçinecek kadar iş imkanı olsa, eşimle şimdiye kadar ikimiz de çalıştık hep

Oğlumu iyi yetiştirebilmek en azından temiz bir ortamda biraz daha doğal biraz daha ucuz ve kaliteli yaşabilmek adına..

Şu kışı geçirip ciddi ciddi baharda düşünüyoruz. Ama fikir almak istiyorum? Fikirleriniz çok önemli.

Edit: neden balıkesir diye soracak olursanız, daha önce tatil yapma şansımız olmuştu. Birkaç arkadaşımızın ailesi de orada yaşıyorlar. Ve istanbul a yakın olması sebebiyle balıkesir i düşündük.
Bu pahalılıkta istanbulda 5000 maaşın olsa zor gecinirsin en iyisini düşünmüssunuz

Balıkesirin ilçeleri güzel ama aynı şeyi şehir merkezi için söyleyemem ve biraz daha kapalı bir toplum yapısı var ben Bandırmalıyım mesela illa Balıkesir il sınırı olsun derseniz yaşayabileceğiniz belkide tek yer derim hem yazlık yerlere çok yakın hem sosyo kültürel anlamda gelişmiş hem modern hemde kamu ve özel sektörde aynı oranda iş imkanına sahip ve eğitim kalitesi yüksek bir yer bizim ilçede okumayan çok azdır.

balikesirin ilcelerini acayip seviyorum.

pek bilgim yok ama balikesirde ogrencilik yapan arkadasim nefret ediyorsu, sosyal hayat sifir diyordu bir 5 yil oncesi.

Eşin merkeze mi gidecek

Şirketin Balıkesir'deki adresi neresi

Bence güzel yer Balıkesir zira İstanbul daki sosyal hayat yok da İstanbul da kimseye sosyal hayat kalmadı ki

Yani Rumelihisarı konserlerine gider her hafta tiyatro konser sergi geçeriz demiyorsunuz

Siz daha kısa mesafelerde park Deniz kıyısı vs diyorsunuz

Bence Balıkesir olur

Eşin merkeze mi gidecek

Şirketin Balıkesir'deki adresi neresi

Bence güzel yer Balıkesir zira İstanbul daki sosyal hayat yok da İstanbul da kimseye sosyal hayat kalmadı ki

Yani Rumelihisarı konserlerine gider her hafta tiyatro konser sergi geçeriz demiyorsunuz

Siz daha kısa mesafelerde park Deniz kıyısı vs diyorsunuz

Bence Balıkesir olur

İstanbulda yaşıyoruz ama ne kadar da konsere vs gidiyoruz, oyuzden istanbuldan biraz uzak stressiz daha doğal yaşam istediğimiz için annemler burda olacağı için ayda bir iki ayda bir geliriz diye düşündük.

İstanbulda yaşıyoruz ama ne kadar da konsere vs gidiyoruz, oyuzden istanbuldan biraz uzak stressiz daha doğal yaşam istediğimiz için annemler burda olacağı için ayda bir iki ayda bir geliriz diye düşündük.

Ben de onu demek istiyorum imkanlar yok deniyor da İstanbul da sanki hergün Nusret te yemek mi yiyor insanlar

Bursa da yaşıyorum büyük şehir vs deniyor evet de sosyal hayata ulaşmak zor

Spora gideceğim mesela yarım saat araba ile gidilecek

Ben daha böyle basit hayata özeniyorum caddeye çıkayım her şeyi yapayım

Örnek oğluma eşofman alacağım bildiğiniz basit ihtiyaç

Ya gündüz işten feragat edip bir yere çıkacağım alacağım ya akşam avm ye gideceğim ama ikisine de Zaman yok oysa eve giderken yol üstünde olsa rahatlıkla alınır

Buluşalım demişti geçen arkadaşlar sözde herkes aynı şehirde ve hayta aynı ilçede ama mesafeler uzak hele de araba yoksa zulüm

Balıkesir bu yönleri ile daha uygun sanki

Bir de yazın Ayvalık vs küçük İstanbul oluyor zaten kimse özlemez

Hatta yazın Gömeç in beldesi olan Karaağaç pazarında İstanbul plakalı Jaguar gördük biz Bursa'da göremiyoruz

Biz de Balıkesir düşündük bir ara ama gidip görünce vazgeçtik. Istanbulda alışmışız hastanesi , ulasimi vs imkan cok. Yarim saatte bir otobus tarzı minubusleri vardi, 15 dk da gecikti 45 dk bekledik. 10 tl bide bilet. Küçük şehir bana göre değil. Yazın iyi hoş denizi vs de kişi da soğuk geçiyormuş. Kiralar zaten aynı burayla.

Kuzenim Bandırmada üniversite okudu ve oraya alıştığından özellikle sakinliğe İstanbul'a dönmedi orada hayatını kurdu çalışıyor.
İstanbul'u hiç istemiyor artık, Balıkesir merkezi bilmiyorum ama Bandırmaya gittiğimden dolayı çok beğendiğimi söyleyebilirim, küçük bir sahil kasabası gibi, kuzenimin evinin penceresinden deniz görünür çarşıya, cafe tarzı mekanlara da yakın olduğundan hiç bir konuda zorluk çekmiyor. Merkezi olması da önemli tabii..

İstanbul'da tam merkezinde doğdum büyüdüm. Ailemde öyle birkaç kuşak Istanbulluyuz. 11 yıldır da Balıkesirdeyim. İlk zamanlar çok zorlandım,aile özlemi de var tabi. Ama şimdi bakıyorum da ben baya alıştım bu şehire. Merkeze yakın oturuyorsanız canınız yürümek istediğinde yürüyerek merkezde istediğiniz yere gidebilirsiz. Kiralar merkezde pahalı ama merkezden uzaklasirsaniz İstanbul'a nazaran daha uygun. Yaşadığım yerde çocuklar özgürce sokakta oyun oynayabiliyor, bisiklete binebiliyorlar. Genellikle yerli halkın yaşadığı bir yerdeyim. Çocuklar saygılı, sakinler. Avlu diye bir yer açıldı mesela sık sık konser olur orada, iyi de sanatçılar gelir. Ama daha büyüme aşamasında. Pazarı İstanbula nazaran daha uygun, yerli halkın üretip sattıkları organik ürünleri gayet rahat alabilirsiniz.

Olumsuz yönleri dedikoduyu seven bir halkı vardır. İş olanakları gerçekten kısıtlı. Bir tane özel hastanesi var iki şubesi var devlet hastanelerinden biraz daha iyi. Ama başka acilacakmis diyorlar. Küçücük bir alışveriş merkezi var. Merkezinde gezme kısıtlı yine iki büyük caddesi var o kadar.

En büyük avantajı tatil beldelerine, İstanbul ve çevre illere yakın olması. Aklıma gelenler bunlar, sizin kafanıza takılan bir şey olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.

İstanbul'da tam merkezinde doğdum büyüdüm. Ailemde öyle birkaç kuşak Istanbulluyuz. 11 yıldır da Balıkesirdeyim. İlk zamanlar çok zorlandım,aile özlemi de var tabi. Ama şimdi bakıyorum da ben baya alıştım bu şehire. Merkeze yakın oturuyorsanız canınız yürümek istediğinde yürüyerek merkezde istediğiniz yere gidebilirsiz. Kiralar merkezde pahalı ama merkezden uzaklasirsaniz İstanbul'a nazaran daha uygun. Yaşadığım yerde çocuklar özgürce sokakta oyun oynayabiliyor, bisiklete binebiliyorlar. Genellikle yerli halkın yaşadığı bir yerdeyim. Çocuklar saygılı, sakinler. Avlu diye bir yer açıldı mesela sık sık konser olur orada, iyi de sanatçılar gelir. Ama daha büyüme aşamasında. Pazarı İstanbula nazaran daha uygun, yerli halkın üretip sattıkları organik ürünleri gayet rahat alabilirsiniz.

Olumsuz yönleri dedikoduyu seven bir halkı vardır. İş olanakları gerçekten kısıtlı. Bir tane özel hastanesi var iki şubesi var devlet hastanelerinden biraz daha iyi. Ama başka acilacakmis diyorlar. Küçücük bir alışveriş merkezi var. Merkezinde gezme kısıtlı yine iki büyük caddesi var o kadar.

En büyük avantajı tatil beldelerine, İstanbul ve çevre illere yakın olması. Aklıma gelenler bunlar, sizin kafanıza takılan bir şey olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Çok teşekkür ederim en son kanaat yazın diyorduk ama herhalde bizim gitmemiz 1.5 - 2 yılı bulacak gibi.

Ben krese veririz diyorduk orda kreş imkanları nasıl bilmiyorum ama annem bu kadar baktık biraz daha bakarız dedi. Oyuzden 5 yaşına kadar annemle biz bakalım istedik anaokuluna gidene kadar. İş imkanı eşim için var bende bulurum diye ümit ediyorum ama kafa karışıklığı var tabiiki. En çok oğlum için istiyorum zaten

ben size benim memeleketimi önereyim. Manisa'yı düşünmez misiniz? Merkezede bir sürü fabrika var, iş imkanı oldukça iyi. Merkezde ev kiraları pahalı ama Akhisar gibi ilçelerinde ucuz ve fabrikada çalışanlara ilçelerden de servis var. İstanbul a kıyasla ilçeden merkeze çalışmaya gitseniz mesela Akhisar dan yarım saat sürüyor.
Pazarları çok ucuz ve ürünler organik, bahcelerinde yetiştirip satıyor genelde köylü. Neyse siz Manisa yı düşünün bence.

Icra ettiğimiz mesleğimiz yok eşim özel bir şirkette yöneticilik yapıyor bende yönetici asistanlığı yaptım. Şuanda da bir firmada ön muhasebe yapıyorum hastanelerde de çalıştım. Öyle sakin bir hayatımız var.

Balıkesirde yaşıyorum ve yaptığınız iş guruplarına bakarak burda yeni açılması planlanan awm de iş bulabilirsiniz yönetici olarak yada bazı sanayi firmalarında olabilir , İstanbulda ne kadar kazanıyorsunuz bilmiyorum ama burda tek maaşla ev kiranızı ve giderlerinizi karşılayanbilirsiniz ama iyi bir yaşam alışveriş ve gezmek için iki kişinin çalışması şart ! Çünkü iyi bir evde oturmak için 800-1500 tl arası kira bedeli var , orta halli 600-1000 arası da bulunabilir, çocuğunuzu güvenle büyütebilirsiniz , olaysız sorunsuz rahat bir şehir burası ,gezilecek yerler sınırlı ama ilçelerine yada diper şehirlere günübirlik gidip gelebilirsiniz 2 saatlik mesafe var.Gıda fiyatları heryerde uçtu son zamanda ama yinede istanbuldan uygundur,aklıma gelenleri yazdım sizde sormak isterseniz yanıtlarım , en önemlisi iş faktörü işinizi bulmadan gelmeyin ...

Görüyorum ki herkesin hayali İstanbul harici bir yerde yaşamak.
Ben de aynı fikirdeyim. Benim de 2 tane çocuğum var.
Onların özgürce bisiklet binmeleri, sokağa çıkabilmeleri ve sakin bir hayat yaşayabilmeleri önemli benim nezdimde.
Fakat gel gelelim biz böyle bir radikal karar verebilecek çift değiliz eşimle.
Ben her yere giderim ama eşim benim gibi değil malesef...

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Umarım gönlünüze göre olur herşey.
Nereye giderseniz gidin, İstanbul'dan daha iyi olacağı kesin.

Back
X