balıklarım :( yardım edin lütfen

mordolunay

hokus pokus.....e hani olacaktı!
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
775
562
128
genel olarak akvaryumumun görüntüsü bu ve balıklarımı göremiyorsunuz çünkü ısıtıcının yanına saklanıyorlar

hep oraya kaçıyorlar en dibe neden anlamıyorum daha alalı 3gün oldu ve akvaryumu 1hafta balıksız çalıştırdım.akvaryum camına tıklayınca hareket ediyorlar sadece ama sanki yan mı yüzüyorlar yada acaba filtremi onları sarsıyorki

gerçekten anlamadım bir fikri olan varmı ? çok korkuyorum balıklarımı kaybetmekten

ayrıca balıklarım melek...
akvaryum 12litre su alıyor
filtre aynı zamanda hava motoru işlemini görüyor
ve ısıtıcımda 27 derecede çalışıyor

geçen sene 1 ay boyunca japon baktım ve 1 balık hastaymış onun yüzünden sağlam olan 5 balığımı da kaybettim bu duruma çok üzüldüm ve bir daha alamadım ama 2hafta önce tekrar karar verdim ve ölmelerini istemiyorum

akvaryumu olan yada anlayan biri varsa bana yardımcı olabilirmi lütfen acaba

acaba balıklar saklanıcak yermi arıyorlar...bilemedim şimdi...icine testi falan koysanız içine girip çıkarlar belki...benimde 100 litre akvaryumum var...köpekbalıklarım var içinde...benimkiler tam bir serseri seviyorum onları

neden saklanıyorlarki?

yani ikiside melek başka balık yok akvaryumda ve sadece yem vereceğim zaman yada akvaryuma tıklayınca hareket ediyorlar...

japonlarımda böyle köşeye çekilip ölmüşlerdi ondan çok korkuyorum

bu arada 100litre akvaryumunuza maaşallah gerçekten

ben 2 tane balıkla ne yapıcamı bilmiyorum daha

Pek bilmem ama filtre olayına dikkat edin..
Benim 1 tane balığım filtreye kapılarak ölmüştü

Pek bilmem ama filtre olayına dikkat edin..
Benim 1 tane balığım filtreye kapılarak ölmüştü

işte balık hastalanınca filtreye yapışıyor hareket edemediği için

bunlar da filtrenin olduğu tarafa gelince sanki akıntıya kapılmış gibi yan yan yüzüyorlar

işte balık hastalanınca filtreye yapışıyor hareket edemediği için

bunlar da filtrenin olduğu tarafa gelince sanki akıntıya kapılmış gibi yan yan yüzüyorlar
Aldığınız yere sorsanız bir hasta olmasınlar :S
Belki de sadece filtrenin yarattığı akımdan etkileniyorlardır

İlk alınan balıklar genelde öyle olur ortama alışma çabası sanırım.Biz de balık besledik senin akvaryumun gibi akvaryum vardı bizde de. Su soğuk olunca en dibe gidip donuk dururlardı öyle. Bir de pis suyu değiştirirken suyun hepsini almazdık dibinde yine kalırdı üzerine temiz su koyardık.Su tertemiz olunca yine balıklar donuk kalırdı belli süre :) Sanırım sizinki de geçici bir şey :)

12 litre cok düşük bir hacim balıkların stresteler eger 5 japonuda 12 litrede bakmaya calıstıysan yavrucaklar dayanamamışlardır

akvarum küçük , dogal ortam yok saklanacak ısıtıcıdan baska yer yok o kadar cok yanlıs varki akvaryumda ama eger akvaryumcudan bir hastalık getirmedilerse sebep 12 litre hacimde calısan iç filtredir ufacık alanda yaptıgı akımı düşünemiyorum hayvanlarda en sakin yere kacmıslar

hacmi büyüt ve dıs filtre al , canlı bitki ekle güzel kaliteli kum kullan ama bu konular biraz tecrübe ister biraz oku arastır eger güzel bir akvaryum ve mutlu saglıklı balıklara sahip olmak istiyorsan

inşallah geçicidir yaa üstelik bugünde sularını değiştirdim ama gene ısıtıcının dibindeler

ayrıca akvaryumda bakteri koloniside olusamamıstır ki melekler hassas türlerdir bu sartlarda yasayamazlar

bana 5japonu veren akvaryumcunun kendisiydi zaten sırf ticari yaklaşmış olaya

şu ara değiştiremem maalesef ama bu filtreli haliyle yapabileceğim bişey yok mu sizce

bu arada benim 150 lt akvaryumum var içinde bir büyük japon ve 4 cöpçü vardaha evvelden 3 japon ve 13 copcuyduler 300 ltde ama evlenip cocuk olunca ilgilenemedim annemde kaldılar ve baya kayıp yasandı annem bakamadı bende simdi eve 150 lt kurdum orad
1hafta balıklar olmadan çalıştırdım akvaryumu ozaman oluşmamışmıdır bakteriler

arkadasım bu hacimde heryer bakteri olsa ne olacakki iç filtrede ufak ayrıca kendine kendine calısmakla olmaz o iş zaten bu hacimde hiç olmaz bunlar detaylı konular arastırman lazım zaten bakteri kolonileri yogun olarak dıs filtre içine yerleşirşer dıs filtreye bir takım malzemeler koyarsın sonra süreci hızlandırmak için ilaç eklersin bir süre falan böyle senin yaptıgın gibi olmaz senin yapacagın en iyi sey balıkları geri vermen yada en azından 50 litrelik bir akvaryum kur dıs filtre o hacme uygun bulman zordur ama eheim marka bir iç filtre alırsın bir iki canlı bitki ekersin ama diyorum ya acemisin bu konu balıgı suya koy yasasın degil eger su an buna ayıracak zamanın yada maddi gücğn yoksa balıkları ger ver hıs petshoplarda para avcısı ama belki onlara iyi bakacak birilerine satılırlar sen su an sadece onların olumlerini izliyorsun hem bu forum bile sorununun yeri degil akvaryum forumları varbari onlara bak

baska sitelerde demek istedim sadece balık yetiştrmekle alakalı forumlar ve eger balık bakmak istiyorsan lütfen ama lütfen biraz arastır bilgilen o kadar cok detaylıki belkide suyun degerleri iyi gelmiyor balıkları ph yada kh ı uygun degil ki bunlara gelene kadar yanlıs cok ama yazıyorum ki olayın ne kadar detay içerdiğini anla diye ( muhtemelen bu degerlerden haberin yoktur ama )

teşekkür ederim o forumlara da baktım tabi ama onlarda bu işi resmen meslek edinmişler 100lt den aşaya akvaryumu olan yok pek bi faydalanamadım ordan oyüzden buraya sorayım dedim fikir amaçlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…