- 8 Mayıs 2014
- 1.560
- 1.388
- 163
- Konu Sahibi mordolunay
-
Yan yüzüyorlarsa gidicidirler, melek balıkları hassas olur, hele küçük akvaryumda tavsiye etmem.işte balık hastalanınca filtreye yapışıyor hareket edemediği için
bunlar da filtrenin olduğu tarafa gelince sanki akıntıya kapılmış gibi yan yan yüzüyorlar
Yan yüzüyorlarsa gidicidirler, melek balıkları hassas olur, hele küçük akvaryumda tavsiye etmem.
teşekkür ederim o forumlara da baktım tabi ama onlarda bu işi resmen meslek edinmişler 100lt den aşaya akvaryumu olan yok pek bi faydalanamadım ordan oyüzden buraya sorayım dedim fikir amaçlı
forumlarda herkes en az 100litrelik akvaryumlardan bahsetmiş şu anda maddi durumum ona el vermiyor ben sadece elimde olanla ne yapabilirim diye sormuştum...yeni baslayanlar kısmı vardır o forumlarda sorunlarınızı oraya yazın
yine o forumlarda kendi balık cinsinizin bölümünü bulun baktıgınız tür hakkında bilgilenin
yine o forumlarda akvaryum kurulumu ile ilgili kısımları okuyun
ne kadar faydasını göreceksiniz dolayısıyla balıklarınızda ama anladıgım kadarıyla zorada gelmek istemiyorsunuz pek
daha alalı bir hafta olmuş az bekle...alışsınlar yeni yuvalarına....hava motorunu çok hızlı çalıştırma strese girmesinler...cama da vurma korkarlar...
yok zora gelmek değil ama o
forumlarda herkes en az 100litrelik akvaryumlardan bahsetmiş şu anda maddi durumum ona el vermiyor ben sadece elimde olanla ne yapabilirim diye sormuştum...
öğrenmek istemeseydim zaten buraya derdimi açmazdım.
forumdan niye yazılıp yazılmadığına dair çıkardığınız sonuç da enteresan zaten sanki herkesin evinde akvaryum varmış herkes balık bakmaktan anlıyormuş gibi konuşmuşsunuz.ben kimseye "yazın bana" diye bir sorumluluk yüklemedim zaten başlıktanda belli oluyor konunun içeriği.
burda siteminizi bana ediyorsunuz ama madem 12litre diye birşey yok ozaman piyasadan kaldırsınlar bu akvaryumları.neden piyasada bu akvaryumlar? ve üstelik 12litreden daha düşük akvaryumlarda var...madem öyle o dediğiniz forumlarda birleşin balıkseverler ve bunun için savaşın bakalım....
ben sadece sorumu dile getirdim yardımcı olanlarda oldu sağolsunlar sizin gibi sitem etmeden..ama yinede teşekkür ederim değerli vaktinizi harcadınız.
herkes herşeyi bilmek zorunda değil sorarak öğreniyoruz işte.herşeyi bilmemizin mümkünatı yok zaten ama çok tepkilisiniz bilmeyenlere karşı.
öğrenmek istemeseydim zaten buraya derdimi açmazdım.
forumdan niye yazılıp yazılmadığına dair çıkardığınız sonuç da enteresan zaten sanki herkesin evinde akvaryum varmış herkes balık bakmaktan anlıyormuş gibi konuşmuşsunuz.ben kimseye "yazın bana" diye bir sorumluluk yüklemedim zaten başlıktanda belli oluyor konunun içeriği.
burda siteminizi bana ediyorsunuz ama madem 12litre diye birşey yok ozaman piyasadan kaldırsınlar bu akvaryumları.neden piyasada bu akvaryumlar? ve üstelik 12litreden daha düşük akvaryumlarda var...madem öyle o dediğiniz forumlarda birleşin balıkseverler ve bunun için savaşın bakalım....
ben sadece sorumu dile getirdim yardımcı olanlarda oldu sağolsunlar sizin gibi sitem etmeden..ama yinede teşekkür ederim değerli vaktinizi harcadınız.
herkes herşeyi bilmek zorunda değil sorarak öğreniyoruz işte.herşeyi bilmemizin mümkünatı yok zaten ama çok tepkilisiniz bilmeyenlere karşı.
Merhaba
Canim ben 7-8 yil kadar balik besledim babama da teyit ettirdim simdi bu akvaryumda bariz eksikler var
Direkt olarak isik almamasi lazim
Arka plani da ya koyu renge boyaman ya da koyu renkli bir kagitla kaplaman lazim ki guvende hissetsinler mesela bizim akvaryumun arka plani deniz alti gibiydi bir suru yosun resmi vardi
Baliklar saklanmayi severler bu yuzden saklanabilecekleri otlar ve araclar koyarsan da iyi olur
:)
evet eksiklerim çok öğrenmeye çalışıyorum işte....bu akvaryumcular hakkaten insanı çok yanlış yönlendiriyorlar yaa
sizin dediklerinizin tam tersini dediler bana...
Merhaba
Ben üniversitede yurtta iken heves etmiştim bi fanus aldım bi de japon
Sonra öğrensin ki yanlış yapmışım fanus o balığa işkence.
Öğrenci halim ile 12 lt bi akvaryum aldım
En küçüğünden bi iç filtre çakıl taşları kum ve balığın saklanabileceği objeler. Su düzenleyici bi ürün almıştım. Onu kullandım işte balığı koymadan önce.
Sonra seninle aynı sorunu yaşadım çünkü iç filtre çok akıntı oluşturuyordu
Benimkinde bi ayar vardı en düşüğe getirdim ve suyun yüzeyine yakın yere çıkardım. O zaman sıkıntı kalmadı.
12 lt tek bir japon için bile çok küçük bir hacim.
Bunu far ettiğimde yurttaki ambar görevlisinin ofisindeki 150 lt lik akvaryumundaki japonların yanına koyduk benimkini.
Bence mevcut şartlarında balık sayısını azaltmak ya da türünü değiştirmek daha mantıklı olabilir. Çünkü meleklerin hassas olduğunu ben de duymuştum
canım sen beni dinle biz 8 yıl yaşattık o balıkları
akvaryumcu ne bilsin
çok kızdım şu an adamlara ya
yahu kendi melekleri koymuş bi akvaryuma ama kaç tane melek var orda" bak ben koydum hepside gayet güzel yaşıyor diyor " üstelikte akvaryum bembeyaz aydınlatmalı...
işte insan bilirkişi diye yanılıyor! e satıcı yani nihayetinden elinde kaç çeşit balık var insan hiç mi birşey bilmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?