balıklarım :( yardım edin lütfen

gerçek bitki koymayı çok istedim de yan komşumda da 200litre bir akvaryum var ve sen önce böyle bir bak bitki işini sonra halledersin dedi bana...bitki için de baya şeyler söyledi...

tavşan için deyim bile var yahu çok güldüm

haklısınız güvenmemek lazım ama işte insan alıyoken bir fikir sahibi olurum diye soruyor...internetten araştırmaya kalkıncada herkeste birbirinin tezini çürütme savaşı falan var...

gerçekten çok incelikli bir iş...birinin dediğin öteki tutmuyor ama mantıklı geleni seçebiliyor insan...mesela bu forumda genel görüş ; akvaryum yanlış,balık seçimi yanlış,içi yanlış,dışı yanlış komple yanlışta yanlış yani....

ama neden yanlış olduğunu da açıkladılar tabi sağolsunlar

gerçek bitki koymayı çok istedim de yan komşumda da 200litre bir akvaryum var ve sen önce böyle bir bak bitki işini sonra halledersin dedi bana...bitki için de baya şeyler söyledi...
Gerçek bitki için de akvaryumun küçük. En azından yapay olan bitkiyi çıkar. Plastik bitkideki boya akvaryumda salınım yapar. Balıklara zararlıdır. Bi süre sonra balıklar o boyadan zehirlenebilir.

valla canım balık işi çok ince iş
benim babam uğraşırdı daha çok o yüzden önce ona sordum
o çok bilgilidir bu konularda
bana güvenebilirsin yani
yıllarca yaşattık onları tabi sen yine internetten bilimsel kaynakları araştır istersen önceki yorumları okumadım
ısısı, ışığı, hava sirkülasyonu, yem verme vs derken bebeğin gibi ilgilenmen lazım

ben bildiğinden sapmayan birisi değilim ve hala araştırıyorum ama sizde bunun farkında değilsiniz!

ayrıca illede bir akvaryum forumu diyorsunuzda ordakilerde hep birbirlerinin dediklerini yalanlıyorlar.insan kime neye inanacağınıda şaşırıyor.

akvaryumcu ticaret yapıyor da akvaryum forumlarındakilerde sizin gibi hep bi tepki gösteriyor herşeye...öğrenmeye çalışıyorum ama öğretemeyenler de giriyor araya..

işte ben böyle tecrübeli birisinden yardım almak istedim ama tepkiyle karşılaştım ben de öğrenmeye çalışıyorum işte ne var yani bunda...

ısı ışık hava falan kimse bunlardan bahsetmedi sadece akvaryumun küçük balıkların ölecek dendi.

ya tabii ki hayvanı doğal ortamından koparmak çok acı malesef çok kötü bir şekilde tavşanımı kaybederek tecrübe ettim
o yüzden evcil hayvana tövbeliyim ben
salına salına yüzmesi daha mutlu eder
ama öldü mü ölmedi bizimkiler kaç ltydi bilmiyorum büyüktü ama

ve salına salına yüzdüklerini de böyle bir akvaryumda göremeyeceğim maalesef

2balık için bile küçücük akvaryumum gerçekten...

Bazı balıklar sürü balığıdır..
Melekler de sanırım öyleydi..
Yani sayı arttıkça onların hareketlenmesi,birlikte yüzmesi beklenir..
Akvaryumu büyütüp içine birkaç melek daha atmanız iyi olacaktır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…