Eğer karnı şişse yani yavrulamaya devam edecekse onu ayrı bir yere alın çünkü kendi yavrularını yiyebilir, diğer balıklar da yiyebilir. Yavrulama bitince anne balığı akvaryuma geri koyun, yavruları biraz büyüyene kadar ayrı yerde bekletin.
Canım benim abim çok bakardı. Evimizde hep akvaryum olurdu. Bildiğim kadarıyla yavruları başka bir akvaryuma koyman lazım. yoksa dediğin gibi diğer balıklara yem oluyorlar.
başımıza dert açtık iyimi.. saklanma yeri yapmışlar çıkmıyolarda :/
bence bir petshop'a danış. ordakiler daha iyi bilir. Ama geç kalma bence yazık olur. İlk seferde biz de anlamamıştık, baya bi yavrumuz ölmüştü. umarım seninkileri kurtarırsın canım :)
karnı şiş değil ama süreklı en köşede bekleyip ağzıyla geviş getiriyo ve ağzıda şiş değil duruyo kıpırdamadan. akvaryum içinde ayrı tank filan alsam olur mu?
Bizimde evimizde frontoza moba larimiz var eşim balık delisidir...eğer yavrulamissa yavrularını kendide yiyebilir ki diğer balıklarda yer yavruları yavruliga koymanız gerek..biraz büyüyünce akvaryuma tekrar alirsinizAkvaryumumuzda 6 tane ciklet balığımız var. Yaklaşık bir haftadır bir tane balık en altta bitkilerin arasına girip bekliyordu bende bugün nedenini anlamak için eğildim ve oraları incelemeye başladım.Birde ne göreyim iki tane yavru balık var oradan dışarı çıkmayıp dolanıyorlar daha vardır ama görebildiklerim bunlar..Sanırım anneleri onları sakladı ve geri kalanlar yem oldu büyük ihtimal. Bende hiç böyle bi olaya şahit olmadım ne yapacağımıda bilmiyorum yemelerinden korkuyorum anneleri hep orada onları kolluyor ama yem olurlar ne yapıcam o zamana kadar fikrim yok bişey olurmuki yardımınıza ihtiyacım var
Akvaryumumuzda 6 tane ciklet balığımız var. Yaklaşık bir haftadır bir tane balık en altta bitkilerin arasına girip bekliyordu bende bugün nedenini anlamak için eğildim ve oraları incelemeye başladım.Birde ne göreyim iki tane yavru balık var oradan dışarı çıkmayıp dolanıyorlar daha vardır ama görebildiklerim bunlar..Sanırım anneleri onları sakladı ve geri kalanlar yem oldu büyük ihtimal. Bende hiç böyle bi olaya şahit olmadım ne yapacağımıda bilmiyorum yemelerinden korkuyorum anneleri hep orada onları kolluyor ama yem olurlar ne yapıcam o zamana kadar fikrim yok bişey olurmuki yardımınıza ihtiyacım var
Akvaryumumuzda 6 tane ciklet balığımız var. Yaklaşık bir haftadır bir tane balık en altta bitkilerin arasına girip bekliyordu bende bugün nedenini anlamak için eğildim ve oraları incelemeye başladım.Birde ne göreyim iki tane yavru balık var oradan dışarı çıkmayıp dolanıyorlar daha vardır ama görebildiklerim bunlar..Sanırım anneleri onları sakladı ve geri kalanlar yem oldu büyük ihtimal. Bende hiç böyle bi olaya şahit olmadım ne yapacağımıda bilmiyorum yemelerinden korkuyorum anneleri hep orada onları kolluyor ama yem olurlar ne yapıcam o zamana kadar fikrim yok bişey olurmuki yardımınıza ihtiyacım var
onlar yavruları ağızlarında saklamıyomu yaa
Kocama sordum. Yavruları ayrı akvaryuma koyman gerekiyormuş. Ama artık yavruları oradan Alman zormuş.. Hatta imkansız gibi bir şeymiş.
Olur tabi ama dikkat edin yemesin. Yavruluklar var anne yukarıda duruyor yavrular süzgeç gibi bir şeyden geçip aşağıya iniyor yavruluğun altında kalıyor. Onlardan da alabilirsiniz.
annelerıule bırlıkte fanus alıcaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?