Balkona-pencereye çıkmak

Biz de mahalle içindeyiz. Sanırım burada da bir kadın camdan çıkıp sigara içse, herkes bakar. Cam biraz namüsait bunun İçin.

balkonda yere kilim serip, minder koyabilirsiniz yere. Hem mahremiyetiniz korunmuş olur, hem de ayaklarınızı uzatıp Balkon keyfi yaparsınız.

Benim önceki evimde karşı bina bize çok yakındı. İnsanların evinin içini net bir şekilde görmek mümkündü. Onlar da bizi aynı şekilde görüp duyuyordu. Eşimle balkonda fısıldayarak konuşurduk. 1 sene oturduk, 2 kez cam silmişimdir bu bir yıl içinde. Çünkü her cama çıktığımda çayını çekirdeğini alan balkona koşardı ve beni izlerdi. İnanılmaz sinir olurdum. O kadar rahatsız olmuşuz ki, bu evi ararken binaların yakın olmaması en öncelikli tercihimiz oldu. Sitenin koskocaman bir bahçesi var ve karşı binadaki insanlar karınca kadar görünüyor. En üst kattayım bir de. Gören duyan olmuyor. Öbür evden sonra inanılmaz rahatladık bu eve geçince

Konuyu okuyunca aklima geldi. Birkac yil önce sadece kadinlar ve cocuklar olarak bir grup piknige gittik. Bizden birkac Saat sanra yine bir grup geldi ama kadin erkek cocuk karisik. Biz zaten yemek yemis muhabbetteydik, onlarda yemeklerini yediler, kadinlarla cocuklar ayri yerde, erkeklerde tam bizim karsimiza gectiler oturdular. Tamam öyle direk bakmiyorlar ama apacik karsimizdalar. Ben ve bir arkadasim gittik hanimlarinin yanina, anlattik durumu, tamam art niyet yok ama lütfen eslerinize söyleyin baska yere otursunlar dedik. Adamlar önce yerlerini degistirdi bi yarim Saat sonra da toplanip gittiler.
Esine mi söyleseniz söyle usturuplu bi halle. ya da aileyi taniyorsaniz laf arasinda söyleseniz.
En kötü ihtimal alin elinize telefonu arkadasinizla konusuyormus gibi ama biraz sesli, balkona bile cikamiyoruz vs diye biraz veryansin mi etseniz.

Camda biri sarksa bende istemsiz önce bakarım napıyor bu diye 😃 belki onlarda sizin baktığınız düşünüyordur. Çünkü dik dik baktiklarini görüyorsanız sizde bakıyorsunuz demektir. Bakmayin o yöne , umursamayin belki bakmazlar

Konuyu okuyunca aklima geldi. Birkac yil önce sadece kadinlar ve cocuklar olarak bir grup piknige gittik. Bizden birkac Saat sanra yine bir grup geldi ama kadin erkek cocuk karisik. Biz zaten yemek yemis muhabbetteydik, onlarda yemeklerini yediler, kadinlarla cocuklar ayri yerde, erkeklerde tam bizim karsimiza gectiler oturdular. Tamam öyle direk bakmiyorlar ama apacik karsimizdalar. Ben ve bir arkadasim gittik hanimlarinin yanina, anlattik durumu, tamam art niyet yok ama lütfen eslerinize söyleyin baska yere otursunlar dedik. Adamlar önce yerlerini degistirdi bi yarim Saat sonra da toplanip gittiler.
Esine mi söyleseniz söyle usturuplu bi halle. ya da aileyi taniyorsaniz laf arasinda söyleseniz.
En kötü ihtimal alin elinize telefonu arkadasinizla konusuyormus gibi ama biraz sesli, balkona bile cikamiyoruz vs diye biraz veryansin mi etseniz.
Size bakan yok, art niyetli olarak gormemissiniz nasıl eşlerine ve neyi şikayet ettiniz anlayamadım. Esleri de nasıl terslememis sizi şaka gibi.
Bir keresinde metroda bir kadın erkege yanıma oturamazsin diye çıkışmıstı 2 kişilik koltukta onun gibi aynı.
Ben geldim önce dobarlan😃😂
Eşleri sizi 2 cumle ile bertaraf edebilirdi. Kadinlara yine helal olsun aşırı anlayışlılarmis

Eskiden bende öyle yapardım, küfür dağarcığım hayli geniş ve dövüşme konusunda profesyonel olduğumdan her birine itina ile dalaşıyordum ancak şimdi evlendim, eşim benden yüz kat agresif, lazlar bu konularda ters ve takıntılı, gözü dönüyor adamın. Bir iki olay geldi başımıza o yüzden ses etmiyorum artık, bir de o kadar çokki bu öküz takımı usandım yeminle

Benim eşim de benden beter. 🙄 Eşimin duyabilecegi şekilde veya eşim yanimdayken fazla tepki vermemeye calisiyorum cunku ben yükselince eşim suyunu cikartiyor. Karadenizli👍

Size bakan yok, art niyetli olarak gormemissiniz nasıl eşlerine ve neyi şikayet ettiniz anlayamadım. Esleri de nasıl terslememis sizi şaka gibi.
Bir keresinde metroda bir kadın erkege yanıma oturamazsin diye çıkışmıstı 2 kişilik koltukta onun gibi aynı.
Ben geldim önce dobarlan😃😂
Eşleri sizi 2 cumle ile bertaraf edebilirdi. Kadinlara yine helal olsun aşırı anlayışlılarmis

Dalaşmayi sevmem ama yani kadinlar gelip "eşleriniz başka yere otursun" dese baya hayatta gidip eşime soylemem baya teoemin tası atar, benim tepem atmasa eşime soylesem eşimin tepesi atar.😂😂
Herkesin eşi de onlara merakliydi. 😲

Kadının sigara içmesini ayıplayan mı bundan tahrik olan mı ne ararsan var bu memlekette.
Bende aynı durumdayım evimin önü açık ama sokaktan geçenler yada çapraz binadakiler bakıyor bende hareket çekiyorum el hareketi bildiğin.
Beni bi türlü bulamadılar çünkü balkonda ev haliyleyim dışarıda feraceli tanıyamıyorlar:dondurma:

Camda biri sarksa bende istemsiz önce bakarım napıyor bu diye 😃 belki onlarda sizin baktığınız düşünüyordur. Çünkü dik dik baktiklarini görüyorsanız sizde bakıyorsunuz demektir. Bakmayin o yöne , umursamayin belki bakmazlar
Ben çok yüksek katta oturuyorum o yüzden rahatça sarkabiliyorum balkona çıkmaya üşendiğim zaman. Balkondan bakan adamda benden 2 kat aşağıda falan oturuyor karşı binada. Bildiğin kafasını kaldırıp bakıyor yani kasıtlı

Annemlerin karşıda var biri sabahın beşinde camda dikilip çekirdek yiyip aşağı atıyor tam bir ruh hastası bence...

Aynı dert bende de var, karşı komşu dakka başı balkonda , bi çamaşır sermeye çıksam balkondaysa, gözlerini dikip öküz gibi bakıyor, karisi da kapalı, çamdan bakmıyor kadın, ama adam öküz resmen, öyle gıcık oluyorum ki, bisey de diyemiyorum. Allah ıslah etsin böylelerini, bir de muhtemelen öğretmen, hep evde öküz.

Kesinlikle. Karşımda bina yok yol boş ama yoldan geçen de balkona kafasını kaldırıp bakıyorsa onda kasıt ararım. Yaşadığım yer kadının sigara içmesini hala aşabilmiş bir yer değil (Türkiye'nin en yobaz şehri desem herkes tahmin edebilir mesela) sırf bu yüzden evimin balkonunda içiyorum dışarıda göz tacizine uğramamak için içmiyorum onda da kafasını kaldırıp bakıyor. Kadınlar olarak biz kafamızı gömdükçe onlar üste çıkıyor. Saklanmak gizlenmek bunları daha da araızlaştırıyor sadece.
Boş bulunup anlık bakılır ama gözünü dike dike bakmaya devam edene tepem atıyor, bizim her yer ev, karşım yanım ev dolu, yan tarafımdaki apartmanda genelde bekar kadınlar yaşıyor, havalar aşırı sıcak pencereler balkonlar full açık, binalar o kadar yakın ki balkonda otururken evlerin içi görünüyor maalesef, keyif yapmak için balkona çıktığımızda kadınlar rahatsız olmasın diye branda yaptırıp taktırdık, sonuçta kimse kimseyi tanımıyor ayak üstü konuştukları insanların tıynetini nereden bilsinler, haddini bilmeyene haddini bildiren biriyimdir ama iş insanların mahremiyeti, evi özel alanı olunca utangacımdır taciz eder gibi bakıp insanları huzursuz edemem, böyle davranışlar ayıp da zaten, valla maksatlı bakanı tersleyin siz niye kendi balkonunuzda ayıp bir şey yapıyormuşcasına saklanarak sigara içmek zorunda kalasınız ki.

BENim de sağlık- para- pis koku vs derken birde bu eklenmişti bırakma sebebime.. tek yaşayan biriyim ben de evde içmeyi sevmiyorum saat başı balkona çıkmak evler dip dibe eehhhh dedim yeter sonuç 3,5 yıldır içmiyorum tavsiye ederim😊

Balkonumda böyle bir şey başıma gelmedi, zaten sigara da kullanmıyorum ama 😂 Trafikte veya dışarıda denk gelirsem öyle bakana ben de kitlenip "pardon ne vardı" diyorum. Kimi kusura bakmayın daldım diyor farkında değilim diyor kimi de ne ne oldu ya diye salağa yatıyor ama sonuç olarak bakışlar bitmiş oluyor 😂

Ben de bu konudan aşırı derecede rahatsızım. Bu şehre yeni taşındık, sitede oturuyoruz, iki tane balkon var ön taraftakine çıkamıyorum, sadece erkekler değil kadınlar da gözlerini dikip bakıyor dakikalarca izliyorlar, ilk kez böyle bir şey yaşıyorum, bende mi bi anormallik var diye gidip aynaya baktım, öyle kolsuz tişört veya şort da yoktu üzerimde.. Bir gün de arka balkonda oturdum sigara içiyorum önümde bilgisayar, yolda araba durdu sağa çekti kornaya basıyor habire.. baktım camını açmış bana bakıp sırıtıyor, gidip örtü attım balkon korkuluklarına, 10 dk sonra baktım polis gelmiş arabanın bagajını inceliyor, oh oldu pisliğe dedim.. dün gene arka balkondayım yan binadan adam iyice sarkıtmış kafasını öküz gibi bana bakıyor, hemen kalkıp sandalyemi çevirdim.. burada sadece bu semtte böyle, diğer semtlerde çok rahat geziyorum. malesef okulum yakın diye evi burdan tuttum ama seneye taşınacağım. bi yere gitmek için aşağı iniyorum kadınlar da çimlerde oturuyor genelde gözlerini dikiyor ve asla rahatsız ederiz diye çekinmiyorlar. geçen birisi arkasını döndü öyle beni izliyor ben de taksi bekliyorum, gözümde güneş gözlüğü var, çıkardım gözlüğü ben de gözümü diktim kadına.. hadi erkekler aç öküz, kadınlara ne oluyor ya? kesinlikle istanbulda giyindiğim gibi giyinmiyorum, dikkat çekmemek için ama feciler yani. evden çıkmaya korkar oldum.. zaten şehre alışmaya çalışıyorum psikolojim bozuldu..

Annem senelerdir sigarasını balkonda camda içer. Kendi de muhafazakar başörtülü bir kadın. Şu ana kadar hiç bir tepki, dik dik bakma vs yaşamadı. Çünkü herkes nasıl bi manyak olduğunu biliyor :D Biraz manyaklık iyidir, bir de bunu deneyin 😁

Back
X