balkonlarımız bir ve ben bu durumdan çok rahatsızım =((

buzlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
44
1
36
İstanbul
kayınvalidemlerle karşılıklı oturuyoruz onların apartmanı ve teras katını birlik olacak şekilde bir kapıyla birleştirmişler.ben evlenirken istemedim kapıyı kapattırdım ama nasıl balkonu böldüreceğimi düşünüp duruyorum.insanın özelidir birkere misafirim gelse bir balkona çıkayım dese olacak iş değil akıl, fikir ,güzel yolla anlatma, aklınıza ne geliyorsa bir yol gösterin kızlar = (

Duvar örüp kapatın :S göremediğim için bi fikir yürütemiyorum ama aklıma ilk bir duvar örerek kapattırmak geldi. Sonuçta daireler ayrı. Balkon ne alaka aynı?

eşinizle ve kayınvalidenizle güzelce konusup durumu anlatın yada sadece eşinizle konusun o halletsin

Duvar ördürmek banada çok mantıklı geldi..
ama bu durum sizin kayınvalidenizle de aranıza duvar örermi onu bilemiyorum :26:

kızlar zaten çözüm duvar örmek ama eşimle çok konuştuk hatta tartıştık hatta gerilmelerimizin sonucu ilişkimizi etkiledi.evlendiğimden beri hep bir aile konusu gündemde sürekli bu sıkıntılardan müzdaribim.ben zaten eşime göre duvar ördürerek ailesiyle ikilik yapmışım mantıkları böyle yani.birde o yokmuş gibi balkonu yıkarken benim balkon kapımı camımı siliyor gözüme soka soka içten içe çok sıkılıyodum bu duruma bugün söyledim.anne silme benim tarafımı ben siliyorum diye.o da kem küm etti hadi kolay gelsin sana dedim.kapattım kapıyı.baktım camdan öyle tiripli yürüyüp gitti.şimdi bin bire ötü olmaktansa birkere adam gibi konuşup kapattırmalıyım ama nasıl konuşsamda kötü olmasam derdim bu.

branda çekin eşinize ve kayınvalidenizede bunu iyilikle anlatın
anlamazsada kendi bilir

işte o ( iyilikle) kısmı yokmu orda kelimeleri bulmakta zorlanıyorum.çünkü her kelimeden alınan insanın canını sıkan biraz eski kafa bir aile.yani şöyle söyliyim annem doğumumda benimle kaldı balkona çamaşırları asarken onlarda balkonda bir kişi bile kolay gelsin nasılsınız demiyo yok sayıyolar yada ben çıkamım diyorum hop kayınpeder atletle kendi tarafında oturuyo.güzellikle ama asıl onlar hangi dilden anlar o çok önemli?

ha bak eşine kayınpederinin atletle çıktığını rahatsız olduğunu söyle
evimde rahat edemiyorum pat diye cama geliyorlar de

ahh simayycım neler söyledim neler herkezin balkonu varmış babasıymış,saymayayım boşver.bunun için yeni bir konu açmak gerekir.herhalde böyle efkarlanıp sitres sahibi olacağıma karşıma alıp konuşmak başka çaresi yok gibi gözüküyor = (

Duvar örmek güzel fikir ama meşakatli ve kolay kabul edilemez bir durum olur bence.

Tam anlamadım balkonun durumunu fakat portatif paravan şeklinde kapılar var, getirip yerleştiriliyor montesiz.
Ya da bazı evlerde boncuk perdeler konuluyor ya araya bunu takabilirsiniz;
bahane olarakta misafirleriniz geldiğinde rahat etmeleri, sizin eşinizle bazen yalnız kahvaltı yapmak istemenizi v.s sunarsınız..
Ya da hiçbirşey söylemek zorunda değilsiniz..
Söylenecek birşey varsa eşiniz söyler.

.........

Ya da balkona çıkmayıverin ne olacak..
Arada balkon yüzünden sıkıntı çıkmasın..
Sanki ev sahibiyle kiracı arasında sıkıntılar yaşanmış gibi izlenimler oluşması hoş olmaz.

Artık aranızdaki ilişkiye göre karar verip uygulayacaksınız bu veya bunun gibi düşünceleri.

Balkon ayrılıklara neden olursa işte o zaman amacını aşar.

Son düzenleme:
Merak ettim çocuğunuz var mı? Balkonların ayrı olmasını isteyebilirsiniz ama balkonu yıkarken sizin camınızı da silmesi bence iyiliğinden gelen bir şey he evet bak ben iyi kaynanayım senin camını bile siliyorum(yada camını bile ben siliyorum gibilerinden) sezinlemiş olabilirsiniz ama şöyle demek daha güzel annecim zahmet etmişsin temizlemişsin ama yorulma.Yahu yapmayın ya ben de gelinim anne onlar dış kapının dış mandalı edasıyla davranmayın ya üzüldüm açıkçası ben kadına siz böyle deyince.Duvarı kapatma fikri şöyle olabilir üstü kapalı değilse terasın üstünü örtüyormuşsunuz gibi ara da duvarda yaptırırsınız anlatabildim mi bilmiyorum ama.

Benim annemlerin 2 balkonu var birini kapattırdılar panjurla
Erzak koydular patates soğan pirinç bulgur turşularını falan
Sade onun için kullanıyorlar
Balkonu ayırma isteğiniz için bir sebep lazım
Annemlerin ki gibi mesela

çok zor böldürmek, ancak kapattırmak istersen o bahane ile böldürürsün..başka türlü zor..

canım balkonlara cam var artık katlanabılır cam yaptır her yerine. bıde ıcerıye stor perde yaptırdın mı bıttı... hiçbiryerin belli olmaz.. balkoları gözümde canlandıramadım ama yinede fikir vermek ıstedimm.. balkonuna cam yaptırılabılırse yaptır gıtsın

evt çocuğum var ama bunun inan iyilikle alakası yok çünkü yaşanmışlıklarımız var.gerçekten iyi olsa her annemi gördüğünde beni şikayet edermi sizce artık evime çağırmak istemiyorum.hayatım kayınpederimi bile kaç kere evin içine bakarken yakaladım hoş şeylermi şimdi bunlar.önceleri kendi ailemden annemden yola çıkar iyi davranmaya çalıştım ama bana ve benim ailemin yüzüne doğumda bakmayıp sadece lafg sokan kayınvalidenin iyiliğinden şüphe ediyorum inan.üzülmüyorum sevilmediğimi hissettirdiler bana yavaş yavaş artık bende d bir nevi patlama oldu.7 aylık bebeğim var kolay değil hiçbirşey ama yorumlarınız için çok teşekkürler

bu konuyu açtıktan sonra yani dünkü anne benim tarafımı ben silerim olayından sonra.mutfakta emziği kaynatırken unutmuşum.oğlumu yatırırken mutfak kapısının dumanını farkettim az kalsın zehirlenecektik.çok korktum ahı tuttu kayın validemin diye.uygun bir ortam bulunca söylemeyi düşünüyorum.evlendiğimden beri balona çıkmıyorum zaten. upuzun kocaman bir teras canlandırın gözünüzde.bölünse kimsenin balkonu eksilmez.gelen misafirlerimin yüzüne bakmıyolar zaten orası ayrı bir dünya benim taraf ayrı bir dünya şeklinde davranıyolar.öğle olunca bölünmesi kaçınılmaz.verdiğiniz tüm fikirler için teşekkürler

Allahtan balkondan evıne gırmıyorlar ya da gırıyolar mı bılmıyorum ama camekan yaptır balkonuna bırde perde as tamam ıste.. Sonucta evınız ayrı balkonda ayrı olsa kımsenın zoruna gıtmez.. Aklıma baska bırsey gelmıyor bunları dene bence canım bı estetık durmuyor falan de kayınpederının de atletle dolasması o senın baban mantıgı cok sacma geldı kendı baban degıl kı gormezden gelesın ınsan rahatsız olur tabı kı sanırım senın esının aılesı bıraz rahat davranıyor bu konuda canım

amna be kardeşim üzme tatlı canını taviz taviz taviz taviz nerey kadar seninde bir canın var seni de bir ana doğurdu tatlı dil matlı dil bir yere kadar sonra mecburmuşsun gibi bakarlar hep alttan almana bir kere restini çek bitsin olay canın ne istiyorsa açık ve net onu söyle bitmiştir der tavrını koy yoksa sırtına yük bindiren çok olur sonra kambur olma benim gibi eşinde ağer anlamıyorsa yok ailem ayrı gayrımız yok diyorsa mahremiyetide kavrmaıyorsa balkonda onun ailesinin görmesinden rahatsızlık duyacağı yapabileceğin size ait en özel ne varsa onu yap tam onun en mutlu oldugu anda neyse sizinkleri görürü balkaon çıkar diyip tamamen çek kendini geriye ve birkça günde çke kendini ondan o zmana dank eder sakın yanlış anlaşılmasın amcaım kimsenin özeline girmek değil ama bazen öyle anlıyor arkekler bu arda balkonunuz nasıl komşularda var ama sen anladın beni bulursun bir yoluna hatta öyle bir allem kallaem ettki eşi istesin balkon sorununu çözmeyi sen yok canım benim için sorun değil ben alıştım arık ama oğlunuz istedi böyle olmasını der üste çıkarısn

sanırım başta evlenirken böldürmemekle hata ettim.ama hatanın neresinden dönülürse benim menfatime olacak.onlara kalsa evlenirken evin herbiri başka renkti bu renkler moda dediler boyaya gerek yok.sonra ben istemedim heryeri açık renk boyattım.bir baktım onların evde benim rengin aynısı oldu.komik komik şeyler.eşim nuh der peygamper demez inan.balkondada öğle cilveleşme durumları olmaz.onlar görsün derken başkalarıda görür.birde evleri apartmanları çok biz böyle birlik mantıklı evlerine tıkıştık kaldık.rahatım yerinde maddi açıdan sıkıntıdas yok ama şu aile meseleleri çok zormuş inanın.nohusalığımı çok zor atlattım.hatta atlatamadım depresyona girdim.düşünün annem bana refakatçi diye hepsinin yüzü düştü evime gelmediler.rica minnet gelip gittiler.annemin gittiği günün akşamı doluştular.bende çıkmadım odamdan.o tavrım yetti hepsine birdaha gelmediler.bende hafta d bir eşimle gidiyorum.eşimle gidince laf sokmalarda ortadan kalktı.önceleri hiç gitmicem taşınmak istiyorum dedim çok kavgalar ettik.sonunda böyle bir yöntem bulduk.geceleri emzirirken dua ediyorum.inşaallah rabbim bir kolaylığını verir.ben kötü olmaktan kurtulurum eşimlede böyle bir sebepten aramız bozulmaz.çünkü evlendiğim günden beri.aile konusundan dolayı tartıştık.dualarınızı eksik etmeyin.paylaşmak bile insanı rahatlatıyo böyle fikirlerinzi söylemeniz.çünkü içimden sesli düşünürüm ahngi cümleleri söylemeliyim diye.herkezde sıkıntı var sıkıntısız insan tabiki olmaz.ama derdi veren rabbim dermanınıda verir inşaallah.yer gök dua üzerine kurulu.yüzdüm yüzdüm kuryuğuna geldim.bu yaz terasımda şöyle rahat rahat çam havası alınca herkese dua edicem inanın.dualarınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…