Baln da siz syler misiniz ?..

• Konu Sahibi Konu Sahibi kar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
doğru bir tespit olmuş genelde burda değil ama hayattada bu böyledir...Akılın yaşla ..vs ile olmadığını göz ardı eder insanlar... KK da ben fikrimi söyledikten sonra söylenenlere dikkat etmiyorum...konu sahibi için varsa iyi niyetli bir tavsiyem, bilgim ,okuduğum bir şey yazıyorum ve ayrılıyorum topikten..muhtemelen ciddiye almıyorlarsa bile muhtemelen haberim olmuyor...şu ana kadar da denk gelmedi çok şükür "senin ne işin var burda " gibi bir tepki ..

Son düzenleme:
evli olup 3-4 çocuk doğurup da hala bilinçlenemeyen kadınlar var...inandıkları kaynana-anne tecrübelerini evrenin en önemli bilgisi zannedip,başkalarının tecrübe ve bilgilerini ciddiye almazlar..
okulda edinilen bilginin gerçek hayatta uygulanabileceğini akılları almaz...
Özellikle küçük yerlerde ne kadar çok çocuğun varsa itibar puanın o kadar yüksektir..bu da onların küçük dünyası işte...hayatları bundan ibaret..
Sen bu işin eğitimini almışsın..çok da güzel bir alan..kimsenin sözüne aldırış etme..çatır çatır yaz yorumlarını..çoğu kişi anlamak istermese de belki bir kaç kişiye faydan olur..:1hug:

sen ne zaman evlenıyodun:hulya:
bekarsın bekarsın..
ıyıkı bekarım ..
akıl yaşda degıl basdadır dılom..yuvadabı cocugum var annesı tarafından bırakılan..
ayagını kapıya sıkıstırdı bı gece yanında kaldım sabaha kadar gozune bakdım sarıldım ona kokusunu cekdım ıcıne..ertesı gun eve geldım babamla kıyamet bı kavga yaşadım..herseye ragmen ıyıkı ben benmısım dıyorum..
cocugun annesı ıse doguran bayan ıse unıversıte mezunu bırısı..
bekarım ıyıkı kı sabahladım..orda ..evlı olsam belkı yapamazdım..

ıyıkı bılınclı bekarız dıyom artık..
ıyıkı atılganız ıyıkı hayatı bılıyoz..
ıyıkı herseyı anlıyoz..
burda bırısı jınekolog hakkında bı derdım var dıyınce
doktoru arayıp soruyom terı gelıyo..
ıyıkı arastırmacıyız dılom..
konum bı bebek maması degıldır..
mamaya gelene kadar gorduklerımdır..

evet yaa bi keresinde +18den bi topi,kteydik aaa siz nerden biliyosunz bakiiimler başladı..
ee kk da her konu var ögrenmiş olamazmıyım yaa töbe yarabbim...
jinekolog bölümnde yorum yazsak şimdi laf ederler diye düşünr oldu millet...
sanki evli olanlar onca şey biliyo biz bilmiyoruz...
yaşanmışlık farklı şeydir tamam ama evli olupta bi çok şey bilmeyen de var :1closedeyes:

bekardan bebek bakicisi olmaz olsun canim konunun basligi o zaman
bencede cok sacma cocugum yok ama cogu anneden nasil bebege bakilcagini biliyorum
o zaman bende girmeyim gebelik bolumune
bazi seyleri illede yasamakmi gerek
ayrica dogumdaki hissedilen aciyi belki onlar kadar bilemem yada o duyguyu ama
dogumun nasil gerceklestigini biliyorum
bence sen sana o goruste bulunanlara gul gec

evlenmeden once bende herseyi biliyordum evlilikle ve cinsellikle ilgili iyki kk ya bekarken tanimamisim yoksa benide topa tutarlardi
hersey yasamaklami biliniyor
o zaman kendine tup bebek yapmayan yada dogum yapmayan dr secmeyelim dogum yaparken

bekar olup hayatını birine baglamayan biri burda yasayıp görenlerden daha cok sey biliyor cunku evli olup sorunu oldunda ne yapıcanı bilemeyen cok insan var bekar olan en azından olaylara tarafsız bakabiliyorr

Tabi canım bekar olanlar cahil cühella çünkü...
Bil ne biliriz ki dimi..
Karcım normal hayatta duyamazsın sık sık bu kelimeleri çünkü insanlar klavye arkasına saklandımı aslan kesilir çok bilmiş olur.
Normal hayattaki suskunluklarını burda bizlere yazarak gün yüzüne çıkarmaya çalışır karşısında ki insanı bastırmaya çalışır..
Çünkü normal hayatta pasif ve ezik kişiler bu şekilde burda ahkam kesmeye başlayarak egolarını tatmin ederler...
Çünkü tek konuşabilceği tek senin çıkıcağı yer burasıdır.
Ama yüz yüze oldumu kuzu gibidir .
Bekarız biz cahil insanlarız okumamız yoktur araştıramayız deneyimlerimiz yoktur söz haklarımız sınırlıdır çünkü bizler evli değiliz çünkü bizler bekar insanlarız nerden biliriz dimi evlileri yaşadığı hayatı, bizler cinsellik hakkında da bir şey bilmemeliyiz eğer biliyorsak aman allah kıyamet kopar burda başımıza taş yağdırmaya kalkarlar bekarken birliktelik yaşamışsanız ve bunu konu arasında bi şekilde dile getirmişseniz yanmışıktır kk da ki çoğunluk üstüne yüklenir a dan z ye bütün herşeyi yazarlar cinsellik hakkında da söz söyleme hakkımız bulunmaz çünkü bizler bekarız böyle şeyler yaparsak yazarsak olmazz günah keçisi yerine koyarlar..Hakaretlere varan abuk subuk cümleleri kurmaya başlarlar ...Evet bu K.K da böyle.
Her evlenen her şeyi bilmiş mi oluyor?
Her çocuk doğran çocuk hakkında herşeyimi biliyor o doğurandan başka bilgili kimse yok çünkü dimi herşeyi siz bilirsiniz.
Çünkü siz bi bebek doğurdunuz çünkü siz anne oldunuz biz nerden bilicez bebek nasıl bakılır bebek ne yer ne içer altı nası alınır çocuk büyürken nelere dikkat edilmeli nasıl yetişmeli neler yararlı neler zararlı vs vs vs bi çok şeyi siz bildiğinizimi zannediyorsunuz?Evlenip çocuk doğurmak marifet değil. Ben ve benim gibi bir çok "bekar" sizden daha çok bilgili çocuk konularında emin olun... Bazılarımız çocuk gelişimi mezunu bazılarımız değil ama ne fark eder görüyorum ki burda her anne olan bir şeyler bildiğini zannediyor ahkam kesiyor... Geçin bunları...
Ve ayrıca hayat tecrübesi evliye bekara bakmıyor... İnsanlar yaşadıkları deneyimlerle olaylarla burda yaşadıklarını yazıyorr ama yine yaranamıyor çünkü sözünün dinlenmesi için kaale alınması için senin evli bir insan olup yuva kurman gerekir dimi siz kk üyeleri çoğunluğa göre öyle..
Evliliği bi halt sanan kişilerde umarım yazılanları okurda bu çirkin huylarından vazgeçerler.
Herkes üstüne alınmasın bu şekilde yorum yapanlar istediği şekilde güzelce üstüne alınabilir...

Sen bosver canim takma bunlari.
17 yasinda evlenmis 20 yasinda 2 cocuk sahibi olan annemi, yoksa senin gibi cocuk gelisimi ve psikolojisi üzerine egitim almis bekar bir genc bayan mi daha iyi anlar cocuk ruhundan?
Elbette ki annenin cocugunu anlamasi kadar dogal birsey yoktur, ama senin cocuk yetistirme konusunda daha bilgili oldugunda tartisilmaz.
Takilma bosver.

ya jinekolojik muayene olayını 2 defa sordular ben de denk geldim. kızlara alttan bakmıo dediler.
yok dedim bakıolar ben gittim kültür aldı die yazdım.
yok deildir yok deildir diolar bilip bilmeden.
en sonunda kızlıktan çıkardılardı beni kaydirigubbakcemile3

acaba kultur almayı onlar ne diye dusunuyoki olmaz diyolar

bu konuda kar arkadaşıma bende katılıyorum
bekarım fakat hayatta çoğu şeyi(anneliği;ev hanımlığını) yaptım sadece abiyane tabirlee koca kahrı çekmedim diyeyim:kedi:
mesela çocuklarla ilğili bölüme fikir yazdığımda bana da çocuk muamelesi yapanlar oldu çok yanlış
belki bu topği okuyan arkadaşlar bundan sonra düşüncelerini değiştirirlerryerimseniben

Yasamadan saglam edınılen tecrube en kalıtelı ve akılcı tecrubedır bana gore...
Hayatta genellemelerı her zaman elımın tersıyle ıterım.. mantık varsa bende varım..
Bu yuzden bu tıp klasıklesmıs seylere de karsıyım... Bunlara bırsey daha eklemek ıstıyorum..

Daha cok kucuksun, tecruben yok... Yada yasına hıtaben hayata pembe gozluklerle bakıyorsun gıbı...
Ne bılıyorsun tecrubesı olmadıgını ? onunlamı buyudun ? ne bılıyorsun mantıklı olmadıgını ? dusuncelerını mı okudun ?

10-15 yasındakı bır cocuk bıle dogdu dogalı oyle seylerle yogrulur kı hayatta 40 yasındakı ınsanın boş gecmıs hayatının tecrubesıne çelme takar..
Bunu sız nereden bılebılırsınız kı ?...

Bende bıraz sıtem etmıs olayım hayattakı dar görüşlere :)

Son düzenleme:

3 dakkalık aksiyon uğruna bizi siteden mi kovuyonuz ema ablam?
o kadar mühimse hallederiz yani -tatlicadiarzu-

işin şakası bi yana, sizden beklemezdim, hayal kırıklığına uğradım.

Rahatsızmısınız bekar bayanlar olarak bizden?
Rahatsız olana by by yeni gelenlere hay hay
Zihniyete bak düşünceye bak yazıya bak şaka yapıyor bu yazıyı yazan herhalde

sadece şunu diyebilirim 40 yaşıma geliyorum 17 yıllık evliyim , bazen 15 yaşındaki kızım öyle nasihatler yada öyle öneriler verirki .
nan ben bunu nasıl düşünemedim diye kafayı sıyırırım,
evli ,bekar, yaşlı, genç bunlar o kadarda önemli değil, yıllar sadece tecrübe kazandırır...
öğrenmek ve bilgi sahibi olmak kişinin kendindendir..
( ala ala kendimi çok filozof gördüm niyeki :1shok: )

Benim başıma da geldi "bekarsın sen anlamazsın" denildi..
Evlendim geldim, nerde o arkadaş? Anlıyorum bak ben de artık kaydirigubbakcemile3
Birşeyler anlamak için, bir konuda bilgi sahibi olmak için, illa evli olmak gerekmiyor..
Burda resmen bazı evliler, bekarları eziyor..Bana komik geliyor, herkes ömrünün sonuna kadar bekar kalmaz, ya da herkes ömrünün sonuna kadar evli kalamaz, Gün Olur Devran Döner yerimseniben

bekar yada evlı olmakla bılgının alakası yok bazı ınsan yasayarak bazı ınsanda gozlem yaparak tecrubelı olur benım bır evlı arkadasım var ben ona suraklı akıl verırım vede kendıde der zaten sen evlı degılsın ama bazı seyler konusunda bana akıl verebılıyorsun der mutlu oldugunu soyler ))bıseylerı ılla yasamak gerekmez yanı ben cok okurum gozlem yaparım dınlerım ne bılıyım bıde evlı olursam

evlilik insana çok şey katıyor, çok şey öğretiyor o ayrı bir konu...
ama bekarsın evlilikten, cinsellikten, çocuk bakımından vs. anlamazsın gibi bir yaklaşımı kabul edemem.
ama eşinin ailesiyle ilgili konularda evlenmeden gerçeğe yakın fikir sahibi olunamadığını evlendikten sonra çok iyi anladım.
ben bekarken evli arkadaşlarımdan dinleyip aman abartıyorsun ne var bunda dediğim şeyleri aynen yaşıyor ve şimdi onlara hak veriyorum. o yüzden 'aman canım ne var kayınvaliden öyle dediyse o da senin annen v.s' diyen bekarlara sinir oluyorum.
biraz sert oldu belki ama ne yapayım sinir oluyorum.

ben bekarım ve bu cümleyi kuracak son insanlardan biriyim... asla tahammülüm yok böle şeylere.. elin oğlunun anası benim nerden anam oluyomuş, beni o mu doğurdu?
kişiden kişiye görüşler değişiyor demek ki, bunun bekarlıkla ilgisi yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…