Haa bir de şöyle bir durum var ki, benim profilimde bekar yazıyor mesela, beni de zaman zaman şşş sen bi sus bakiim diye susturdukları oldu ama gel gör ki 12 yıl evli kaldım, anneyim...kırkıma merdiven dayadım, her seferinde açıklamak durumunda kaldım bunu tabii.... seçenek yok profilde naparsın :) devlet buna bişii yapsın :)
Haa bir de şöyle bir durum var ki, benim profilimde bekar yazıyor mesela, beni de zaman zaman şşş sen bi sus bakiim diye susturdukları oldu ama gel gör ki 12 yıl evli kaldım, anneyim...kırkıma merdiven dayadım, her seferinde açıklamak durumunda kaldım bunu tabii.... seçenek yok profilde naparsın :) devlet buna bişii yapsın :)
afedersınız ama benım konumun sızle akalası nedır?..evet girdim okudum ama hiç utnmadım utanacak biri varsa oda sensin asıl ben seni kınıyorum hazır meyve püresini bebeğe yedirmekle anne olunmmaz demişsin anne nasıl olunur canım anlat o zaman öğrenelim.çok biliyorum diyosunuz ama yanılıyosunuz hangi devirde yaşıyoruz o topikte kimse size sen ve kar hanıma kırıcı laf söylemedi konu kurtlu çıkan mama idi ama siz anneliğimize laf söylediniz kadın yeni doğum yapmış çocuğa
evde mama yap dediniz 1.5 aylık bebek prinç ununu yiycek
bilgi sahibi olmak için çocuk sahibi olmaya gerek yok evet ama annelerimiz de demezmi anne olunca görürüm seni diye yda demezmiyiz anne olunca anladım diye işte biz bunu anlatmaya çalıştık ama biz kırılacağımıza siz kırılıp gelip konu açmışsınız burda anneliğimize hakaret eden sizsiniz
:1no2:burda kılerde aslında reeldır..karcım bunlar burda oluyor reelde hiç yaşanmıyor saygıyla dinleniyor fikir alınıyor paylaşılıyor gamyoncuiremsu
afedersınız ama benım konumun sızle akalası nedır?..
buraya konu acan benım!..
ben sadece bekarlar dıye basladım..konuma..
cınsellıkde var neden baska yerdekı bı konuyu burda bu sekılde lanse ettırdınız anlıyamadım?..yenı dogum yapmıs kısıde benım reelde arkadasımdır ve yorumumuda ona yapdım sıze degıl konuyla ılgınız olmadıg takdırde benım hakkımda bu denlı konusma yazma hakkınız yokdur!..
ben sıkıntımda sadece bebek veya mama dıye bısıden ısyan etmedım..
bırcok konuda ısyan etmısım!..
allah rızası ıcın benım orda yazdıklarımı okuyunuz!..Kar hanım siz çocuğuna mama firması ile ilgili şikayeti bulunan birinin topiğinde sırf çocuğuna hazır kavanoz mama verdi diye insanların anneliğini kınar yargılarsanız o insanlar size bekarsın sus otur yerine demekle bile az söylemiş olur, orada size tepki verilmesi gayet doğaldı dr tavsiyesi ile çocuğuna hazır mamalardan veren anneleri yargıladınız kınadınız siz…
ayrıca orada söylenmeye çalışan o değildi çok iyi biliyorsunuz, bazı şeyler yaşanmadan ne kadar bilgi sahibi olursanız olun çok iyi anlaşılmaz annelik te onlardan biridir, her kadın içinde annelik güdüsüyle doğar ama anneliği tattıktan sonraki duygu bambaşkadır ileride anne olduğunuz büyüklerinizden ya da etrafınızdan biri anneliğiniz ile ilgili yargılamalarda bulunduğunda bu demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız…
bende orada size tepki gösterdim bekar olduğunuz bilginizi paylaştığınız için değil çocuğu yeni doğmuş birine hazır mama almayın evde yapın dediniz bende bir anne olarak tepki gösterdim…
bazı şeyleri yaşamadan tecrübe sahibi olmasanız bile bilginizi paylaşabilirsiniz bu sizin en doğal hakkınız ama çok uçlarda yargılayacak kınayacak kadar ileri giderseniz yaşamış başına gelmiş biri gibi iddialarda bulunursanız insanlarda sen yaşamadın bilemezsin derler tabi, gelip burada şikayet eder gibi bu topiği açmanızı da anlayamadım…
bende bir topik açmak istiyorum, adını siz koyun derdini şikayetini anlatıp akıl danışan birine akıl vermek yön vermek yerine içinde bulunduğu durum için kınayıp yargılayan kısacası konuyu asıl amacından saptırıp bulandıranlar diye…
ozaman konuyu tasıyan bayan ıle ozelden konusabılırsınız..sizin konunuzdan banane ayol
ne istersen aç beni ilgilendirmez konuyu taşıyan
bebişim52 arkadaş ben ona cvap verdim dikkatli
okuyun lütfen sizde beni tanımıyorsunuz o zaman
benim anneliğim hakkında ne denli bilgiye sahipsinizde
yorum yapıyosunuz
haha acaba sen ben 12 yıl evli kaldım diyince suratları nasıl olmuştur.
guzel yorumunuz ıcın cok teşekkur ederım..sevgili kar daha önceki topiklerde bir çok yorumunu okudum hepsi çok güzel olgunca bazen çok üstüne geldiklerini bile düşündüğüm zamanlar oldu fakat gerçekten bir olayı yaşamadan o olayı yaşayanlar gibi anlayıp paylaşmak zor inan evlilik ve flört birbirinden çok ayrı bir durum teoride bebek bakmak ve bilmek ile günlük yaşamda bunu yaşama o lohusalık depresyonuna girmek sabahlara kadar uykusuz kalmak o bebeğin sağlığı hayatındaki tek sorunken birden bi kaynanaın ordan çıkıvermesi bambaşka bir durum evlilikte yaşanılan gece hayatıyla flörtlerde yaşanılanlar çok bambaşka sen teoride bilgilerini paylaşmaya devam et hepsi çok değerli ama biri sana anne olunca eş olunca anlarsın gibi şeyler söylediğinde empati yap inan bu sözler doğru hayat evlendikten sonrada bebiş olduktan sonrada çok farklı hiç teorideki gibi değil güm diye yerin dibine giriveriyosun yalnızsan yandın ben seni çok iyi anladım umarım sende benim ne demek anlamışsındır
yeşilim abla cok teşekkur ederım..Böyle konularda fikir alışverişlerini severim....Okurum, kendi kendime değerlendiririm...Yaşı kaç olursa olsun gençlerin fikirlerine kulak veririm. Evet yaşanmışlıklar güzeldir, insanı daha olgunlaştırır ama niceleri vardır ki yeteneklerini yaşlarıyla ölçemeyiz...
Burada da ayrı fikirler olacaktır her yerde olduğu gibi ...Ölçülü tartıştıkça çok yeni şeyler öğreneceğimizden eminim
Güzel paylaşımlara....
Konuyu bebek maması ile değilde genelle yorumlamak istiyorum.
Bekarsın ne bilirsin lafı çok kullanıyor.
Bekarsın doğum kontrol hapından ne anlarsın.
Bekarsın cinsellikten ne anlarsın.
Bekarsın çocuk bakmaktan ne anlarsın.
Bekarsın nerden bileceksin vs vs vs ....
Kendi adıma:
Bekarım evet.
50 küsür tane çocuğun doğumunu yaptırdım.
Bekarım bir sürü çocuğun başında gece gündüz nöbet tuttum.Anne gibi ilgilendim.
Aile planlaması yöntemlerini anlattım eğitim verdim.
Bekarım ama cahil değilim.
Burda ki bir çok bekar arkadaşımızda öyleyler.
Kendilerini geliştirmiş bilgi sahibi insanlar.
O eskidenmiş.Sen bekarsın sus otur konuşma.
Şimdi ilk okul çocukları bile biliyor herşeyi :hulya:
Bekarsın sus lafına karsıyız kaydirigubbakcemile5
allah rızası ıcın benım orda yazdıklarımı okuyunuz!..
ne yazmısımı hanımefendı!..
ıyıce okuyun bı kımın annelıgnı yargılamısım ben ıyı okuyun!..
benım nerde ne sekılde konu acıcam konusundada sıze yada baskasına danıscak halım yok!..konum bebek maması degıldır!..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?