Bambaşka bir hayattan bambaşka bir hayata geçtim.

Arkadaş yeni evli evliliğin gerçek yüzüyle karşılaşmamış kocası yemek ve temizlik istemiyomuş eltide salaktı o yapacak sen bakacaksın yok öyle bi dünya birarada yaşıyosan mecbursun sizi alıntıladım kusura bakmayın
 
İşe başlayın bi araba alın eşiniz her gün araba ile gidip gelsin kasabaya bir saat bişey değil siz de merkezde çalışın
 

Zaten o da yemek ve temizlik yapıyormuş evde. Eltisine eşi köle gibi hiç oturma diyormuş.. Kendi eşi otur dinlen dediği için kendini hizmeçti gibi görmüyormuş. Ben eltiden iyiyim diye mutluymuş yani.
 
Zaten o da yemek ve temizlik yapıyormuş evde. Eltisine eşi köle gibi hiç oturma diyormuş.. Kendi eşi otur dinlen dediği için kendini hizmeçti gibi görmüyormuş. Ben eltiden iyiyim diye mutluymuş yani.

Şanslı gacı.
Kocası gurursuz da değil. Daha ne olsun.
Benimki gurursuz mesela.
 
Ne demek gururundan çalıştırmıyor.Boyle adamları bulup,dediklerini kabul edip sonra ağlamamak gerek.Sacma sapan geliyor bana tüm bunlar.
 
Kisa ve net: evlenmeden once ailenin sahit olacagi kurallari koyacaksiniz, olursa olur olmazsa tak koluna sepeti.

Sizin durumunuzda onceden anlasacaktiniz bu evde yasiyacagiz ben calisacagim eve katkim olsun diyecektiniz en azindan bebegin olana kadar calismaliydin.
Diyelimki boyle anlasmadiniz, kbakma ama esiniz hem suclu hem guclu. Sizi elde ettigini bildigi icin size eziyet ediyo. Butun fedakarligi yapan sizsiniz buna alismis
Tek tarafli fedakarlik biyere kadar.
Kararlarinizin arkasinda durmayi bilin oncelikle aman kalbi kirilir aman beni seviyodu carttu curttu gec bunlari.
Ben bu evde yasamayacagim karari verip aileni cagirdiysan alip pilini pirtini obur eve gidecektiniz birazda o senin pesinden kossun.
 
Ben de siizn gibi fedakarlık yaparak evlendim. 2 yıl köyde yaşadım ki ben istanbulda büyüdüm üniversiteyi orda okudum. Sizin beklediğiniz mutluluğu normal bir hayatı bende talep ettim. Biraz sabrettik ama eşim sağolsun beni ordan çıkardı. Devlet atamasıyla mecburen yaşadığımız köyden çıktık. Normal hayatıma geri döndüm. Aynı evlenirken vaad ettiği gibi biraz sabredicez sonra yolumuza bakıcaz dedi ve öyle de oldu.
Sizi yargılamıycam bir şekilde sevmişsiniz evlenmişsiniz. Şimdide evliliğinize ve ilişkinize emek verip mutlu olmaya çalışıyorsunuz. Eşinizin size değer verdiğinden eminseniz o sizi mutlu etmek için ve kaybetmemek için bişeyler yapmalı. kendi evinizde yaşamayı teklif edin açık açık konuşun ben buralara senin için katlandım sen de bi zahmet verdiğin sözleri tut mesajı verin. Eğer dediğiniz gibi size değer veriyorsa zaten ciddiye alır. Vermiyorsa da size değer vermeyen biriyle bir ömür geçirmeyin zaten. Kendinize saygınızı bu adam için yitirmeyin aileniz sizi okutmuş sizde emek vermiş meslek sahibi olmuşsunuz kim oluyor ki sizin emeklerinize saygısızlık ediyor. Siz isterseniz çalışırsınız istemezseniz çalışmasınız. Bunun kararı ona düşmez. Bu "gurur"bakış açısını bence değiştirmeli kendinize değer vermelisiniz. Aksi takdirde ilerde pişman olmanız çok muhtemel.
 
Merkezdeki evi satip kasabadan guzel bir ev alin zaten hayatiniz isiniz kasabada eger evli kalmayi dusunuyorsaniz yani bu kadar kabile hayati gibi yasamak zor.
 
600 bin liralık EVİM var demişsiniz. Evi siz kendi paranızla mı aldınız.

Eğer almadıysanız köye yarısı kadar para harcayıp ev yaptırın ya da alın. Hem kocanın imkanlarına muhtaç olup hem de şikayet etmek nasıl bir kafa
 
Mesleği olupta sırf kocası istedi diye bırakan insanları anlamıyorum kocanda gurur var da sende yok mu. Hem seni affedemezmiş çek git çingene gibi yaşamaya devam etsinler. Senin yanında gaz çıkarıp küfür eden aileden ne bekliyorsun. 2 gün sonra çocukta olur o zaman onu bahane edersiniz gidemezsibiz. Yol yakınken basın gidin. Eğer gerçekten sizi seviyorsa ve aile olduğunun idrakine varabikecekse öyle affedin yoksa öyle hayat geçmez
 
Suraya bir alkis koyalim
 
Bakın kolay değil benim eşimde böyleydi evlenmeden önce en ufak bişey göstermedi annesiyle bir kere telefonda konuştuğunu görmedim hatta evlenmeden önce 4 sene sehir şehir çalısırdı ben evlenince degere bindi istanbulda evlendik düğün maraşta oldu eşim işsiz kaldı altınlar bitti hemen yanlarına çağırdılar mecbur gittik hamilelik çocuk bide çocuk kolik doğdu 7-8 ay beraber yaşadık o küfürler havada o iğrenç ortamı biliyorum kaynanam bebegimi aşıya götürdüğümüzde gelinime hap verin dedi ben utandım düsünün yanlarinda kapali giyiniyordum rahat olamıyordum istanbuldan sonra maraş çok ağır geldi çocuğumla ilgilenmeme ailemle telefonda konuşmama eşimle bi tartişmamız olsun dahil oluyorlardı oğlum bulaştırma bunun kanına elini boynuzla bunu ne demek istanbulda aile bağı mı var annen ev almış borcuyla uğrasiyor tüm çocukları dağılmış seni ailen atti bizim başımıza baban anneni aldatmış neler neler diyordu bende benim annem babam ayrıldi olabilir herkes ayriliyor benim buraya gitmeme ailem izin vermedi yani atmadılar dedim zoruma gitmişti işe başladım bu sefer maaşimin tamamını elimden alıyordu birazıni vermek istemedim yine cahilce üzerime geldi kaynım görümcem bile ailem gel dediler boşanma davası actım bosancam deyince çocuğu zorla aldılar ailemin yanına geldim dava sırasinda gecici velayeti aldım anlasalim dediler imzalar atıldi 2 gün sonra mahkeme anlasmalı boşancaz
 
Tek sorun aile olsaydı,tek sorun o evde yaşamanız olsaydı bunlar aşılabilirdi.Ama asıl sorun eşinizin sizi anlamaması.Yaşam tarzınıza sizin adınıza o karar veriyor.Bu hiç hoş değil.Bu ilişkiye neden başladınız mesela,bunları düşünüp her şeyi en baştan analiz etmelisiniz.Kafa dengi bir insan mı?Size değer veriyor mu? Sohbet edebiliyor musunuz? Evinizin güzelliğinden bahsedip o konuda hakkını yiyemem demişsiniz mesela.Maddi imkanları eşinizin hanesine artı puan olarak yazmayın.Önemli olan karakteri,kültür seviyesi,anlayışlı olması.Bu açılardan artılarını ve eksilerini değerlendirdiğinizde sonuç ne çıkıyor?Sevgi,saygı,sadakat ne düzeyde? Kabalaşıyor mu size karşı?En fazla ne kadar kabalaşabilir?Bir ortamda nasıldır oturması kalkması vs. Çalışmanıza izin vermemesi zaten çok kötü kusura bakmayın ama sırf buna bakarak bile nasıl bir insan olduğunu tahmin ediyorum eşinizin.Bir an önce o konuda da konuşmalı ve bunun normal bir şey olduğunu anlatmalısınız.İleride çok pişman olabilirsiniz.Bir meslek sahibi olmak kolay değil,hemşiresiniz siz hayatınızın kontrolünü tamamen kaybediyorsunuz gibime geliyor.Ama siz eğer isterseniz bunu başarabilirsiniz.Hatalarını açıkça kibarca dile getirin düzelmeli,düzelmek zorunda.Yoksa bilmiyorum böyle yaşamaya ne kadar devam edebilir ki bir insan.Allah yardımcınız olsun.
 
Böyle bir hödüğün sözde gururu inciniyormuş diye çalışmaktan mı vazgeçtiniz? Bunca zaman okudunuz ve emeğinizi koloni halinde yaşamak için kenara mı ittiniz? Birkaç aya kalmaz hamile de kalırsınız. Sonra buraya yeni konu açarsınız, yeni evliyim hamileyim eşimle aramız kötü, ailesi şöyle böyle diye. Çok üzgünüm bunları söylediğim için ama o kadar çok duydum ki bu hikayeleri.
 
Insanlar Istanbulda hergun işe gitmek icin 1 saat yolda geciriyor vakitlerini. Sizse 1 saatlik yol icin 8 kisi tum aile bir evde yasiyorsunuz, ayni tuvaleti ayni banyoyu kullaniyorsunuz. Ben 8 kisi ayni evde kalamam neden demediniz?
Neden evinizde kalmadiniz? Kayinvalide ve elti yapar yemeklerini. Esiniz de istese hergun gider gelirdi. Siz de ise girip calisirdiniz. Esim istemiyor gurur yapiyor diye insan o kadar okudugu emek sarfetigi isini birakir mi? Esin o kadar gururlu olsa sana o hayati yasatmazdi. Esinizin basina birsey gelse, kendi ayaklarinizin uzerinde durmak icin calis. Kotu gunleri de dusunun.
Esin trip yapiyor diye alttan alma sakın. Baktin hala ayni devam ediyor, hadi gule gule de çık.
 
Son düzenleme:
Bu yeni evlilerin hayata bakışı çok enteresan.
Adam gece gelip koynuna giriyor diye değer gördüğünü sanıyor.
Canım, o değer vermekten değil, bildiğim dümdüz seks yapmak için oluyor, hormonal yani. Değer veren adam senin yalancı kocan gibi davranmaz. Değerden anladığın buysa çok yazık.
 
Evet malesef yeni evli kadinlarimiz adamin koynuna girip beraber olmasini deger verme saniyor. Oysa bu adam esinin fikirlerine hic deger vermemis. Konu sahibin gelecegini bitirmis. Adamin iki dudaginin arasindan cikan hayir kelimesi ile kizimiz meslegini yapmaktan vazgecmis. Oysa meslegini yapmak icin adamdan izin almasina gerek yok. Ailesi gelmiş kizimizi goturmek icin, onda da adam izin vermemis. Kizimizin baba evine gitmesi adamin iznine bagli degil ki. Benim babam gelse, hadi kizim gidelim dese ben giderim. O kim ki izin vermiyorum gidemezsin diyecek. Kendi gelecegini adamlarin iki dudagina birakmaktan tum bunlar. Erkekler de evliligi es degil de kole alimi gibi goruyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…