• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana akıl verin üzülüyorum.

adam gormuyor zaten, istemiyor anlamiyor musunuz?
Babalik görevlerini yerine getirmiyor, bir ayakkabi almasi lazim diye bile sizle kavga ediyordu.
yanındayken bakıyor çocuğuna. altını da bezlemişliği var. benimle sorunu olduğu için bana kinli olduğu için ifade şekillerinde sıkıntı var adamın. benimle tartışma halinde çocuğuyla değil.

6 yaşında çocuğun 1 ay halayla ne işi var yahu
yahu gündüz halayla kalır akşam babası alır. ben işteyken de okulda tatilde de anneannesinde. ne yapayım çocuğu nasıl yanımdan ayırmayayım çalışıyorum? anneanneyle de ne işi var o zaman?

tamam da bende çalışmıyor muyum? kendi işi onun da muhtemelen 1 hafta alıp tatile götürecek zaten bayram 9 gün tatil.

Işte 2 hafta gitsin. Cocuk içinde alışma süresi olur. Geriye kalan zamanda yaz okuluna gider

Vallah senede 3 defa gördüğüm adamla Babam bile olsa 2 ay kalmak istemem. Kiz daha 6 yaşinda. Cok küçük

Işte 2 hafta gitsin. Cocuk içinde alışma süresi olur. Geriye kalan zamanda yaz okuluna gider

Vallah senede 3 defa gördüğüm adamla Babam bile olsa 2 ay kalmak istemem. Kiz daha 6 yaşinda. Cok küçük
tamam işte bende onu diyorum 2 hafta max 3 hafta bırakırım. bende düşünüyorum sadece yani illa göndericem diye tutturmuyorum ki. çare aramaya çalışıyorum.

yahu gündüz halayla kalır akşam babası alır. ben işteyken de okulda tatilde de anneannesinde. ne yapayım çocuğu nasıl yanımdan ayırmayayım çalışıyorum? anneanneyle de ne işi var o zaman?
Aman yollayın siz gitsin 3 ay. Ben yollayamam bağını koparmış adama 3 ay, gerçekten seven baba sana gıcık bile olsa çocuğuna böyle davranmazdı, sen yolla ama herkesin bakışı vicdanı farklı hayatta

Aman yollayın siz gitsin 3 ay. Ben yollayamam bağını koparmış adama 3 ay, gerçekten seven baba sana gıcık bile olsa çocuğuna böyle davranmazdı, sen yolla ama herkesin bakışı vicdanı farklı hayatta
bakın ben göndericem demiyorum. göndersem mı diye konu açtım, gittiğinde de zaten hiçbir zaman protokolde ki gibi 1 ay bile kalmamış çocuk ben göndersem de 2 hafta sonra gelmek ister bende getir derim her seferinde böyle oldu. (ilk boşandığımızda 1 ay kaldı)

Bunu babayla değil halayla planlamalısınız, görünen o ki bakacak kişi o.
Dolayısıyla onunla iletişime geçin, belki planı var belki istemiyor ya da süre belirleyecek vs.
Çocuk tabii babasına gidecek ama ebeveyn görevini başkası üstlenecekse değil aylar, haftalar bile fazla. 1 hafta gidebilir, yazın alsın kızını tatile götürsün 3 5 gün birebir yeter de artar.

tamam işte bende onu diyorum 2 hafta max 3 hafta bırakırım. bende düşünüyorum sadece yani illa göndericem diye tutturmuyorum ki. çare aramaya çalışıyorum.
2 hafta olur galiba. Kizinizi en iyi sen tanirsin. Babasini soruyormu? Yani, ağzını aradinmi?

Bunu babayla değil halayla planlamalısınız, görünen o ki bakacak kişi o.
Dolayısıyla onunla iletişime geçin, belki planı var belki istemiyor ya da süre belirleyecek vs.
Çocuk tabii babasına gidecek ama ebeveyn görevini başkası üstlenecekse değil aylar, haftalar bile fazla. 1 hafta gidebilir, yazın alsın kızını tatile götürsün 3 5 gün birebir yeter de artar.
aile bireyleriyle hiçbir iletişimim yok. kızımı halasına bıraktığında arıyordum onun telefonundan sadece, kendisi ile hiçbir sorunum olmadı ama kimse ile iletişim kurmak istemiyorum o aileden. yani bu sorumluluk babasına ait bana ait değil.

2 hafta olur galiba. Kizinizi en iyi sen tanirsin. Babasini soruyormu? Yani, ağzını aradinmi?
ya tabiki özlediğini söylüyor özlediğini görüyorum ben. babasını çok seviyor. sadece rahatsız olduğu şeyler var ama babası yani bu durumu değiştiremem ister istemez zaman geçirmesi gerekiyor.ona da ihtiyacı var çünkü. kızım aile ortamı istiyor bana babamla ayrılmanız beni çok üzüyor filan diyor. yani babasına karşı kapalı değil.bende babasını özlediğini gördüğüm için vakit geçirmesini istiyorum.

aile bireyleriyle hiçbir iletişimim yok. kızımı halasına bıraktığında arıyordum onun telefonundan sadece, kendisi ile hiçbir sorunum olmadı ama kimse ile iletişim kurmak istemiyorum o aileden. yani bu sorumluluk babasına ait bana ait değil.
Yahu adam çocuğunun ayağına ayakkabı almıyor ne sorumluluğu

İyi hoş diyorsunuz da çalışan insana çocuk yollamayı ve başkasının bakmasını göze alıyorsanız sizin probleminiz oluyor.
Evet babası var ama bakamayacak, yani?
Evladınız için iletişimde olmanız gerekir, ben yollayayım da ne olursa olsun diye düşündüğünüzü zannetmiyorum fevri davranmayın.
Bana yazdığınız şey tam da üst cümleme çıkıyor çünkü.

Bilemedim. Bakacak olan halaysa bence iletişime geçin.
Yanlış anlamayin ama bir avukat gözünle bakinca bende "non cooperative parent" izlenimi uyandi.

halanın erkek çocuğu yok kız çocukları var ve evli değil kızlarıyla birlikte yaşıyor. niye çocuğumun psikolojisinin içine edeyim babasına gönderiyorum diye mı?
sorularımın cvplarina göre psikolojisi bozulabilir diye dedim. yani mesela halanin oğlu vardır kocası sapkın bir tiptir (çevre tarafından bilinmiyordur) vs vs durumları çocuğunuzun psikolojisinin bozulmasının başlıca nedenleri olurdu. kızınız halasının kızlarına bakarak içinden "halam kızları ile beraber ben neden annemin yanında degilim" diye dusunur mu acaba? bilemiyorum ki cocuk psikolojisi cok başka bir durum. siz elbette annesi olarak en doğru kararı vereceksinizdir. biz ne desek boş. ben yollamazdim. mesela bayram sonrası küçük çocuğumun kresi 1 hafta kapalı olacak şu an kara kara ne yapacağımı düşünüyorum. (şu an raporluyum bayram zaten tatil sonrası izin almam mümkün değil) allah hepimizin yardımcısı olsun. çalışan annenin cocuk baktırmasi vs çok zor. kim bakacak nerede kalacak orda kalsa sorun burda dursa sorun... sağlık olsun gerisi hallolur diyip yola devam edeceğiz sanıyorum başka çare yok

koskoca 4 senede az göndermişim, bu yaz göndericem diye sevgilisiyle rahat vermemek için mı göndermiş olucam? sevgilisi var ama benim umurumda değil öyle olsa zırt pırt yollardım hanımefendi. hiç yapmadım değil gönderdim arada sırada ben. son 1,buçuk senedir göndermiyorum. ilk boşandığımız sene 1 ay aldı. 2 inci sene 2 hafta aldı, dönem dönem gitti ama 1 buçuk senedir az vakit geçirdiler.

Eski eşiniz eşeklik ediyor, boşanan tüm erkekler gibi, görüşmedikçe bu makas gitgide açılıyor
Kızınızın iyiliği için babasına gönderin tüm yaz çok radikal bir adım olacaktır ama madem bir ay hakkı var 10 ar gün yaz boyu her ay gönderin. Kızınızda babasızlığa alışmasın, ben çocuk olarak bu yoldan geçtim ileride babasız olmak çok üzecek onu, babalar anneler gibi değil bir arada olmadıkları zaman duyguları azalıyor gibi geliyor bana ama burada söz konusu olan adam değil kızınızın hayatı, geleceği. O yüzden birden çok yüklenmeden ama araları çok açmadan gönderin, kısa kısa kalsın gelsin ama babayla bağı kopmasın. Bunu baba için değil kızınız için yapmanız gerekli. Ha koca adam kendi düşünsün evladını diyenler olacaktır ama zaten o kadar iyi bir adam olsa boşamazdınız onu, o yüzden evladınız için yapın babasıyla görüşsün

İyi hoş diyorsunuz da çalışan insana çocuk yollamayı ve başkasının bakmasını göze alıyorsanız sizin probleminiz oluyor.
Evet babası var ama bakamayacak, yani?
Evladınız için iletişimde olmanız gerekir, ben yollayayım da ne olursa olsun diye düşündüğünüzü zannetmiyorum fevri davranmayın.
Bana yazdığınız şey tam da üst cümleme çıkıyor çünkü.
onlarla iletişimimin olmaması tamamen onlardan kaynaklı. ben zamanında daha önce gönderdiğimde söylüyordum. en son halasıyla bir konu hakkında konuştuk eski eşim benimle iletişimi var diye bağırıp çağırmış bana bir daha yazma dedi o günden sonra bir daha iletişim kurmadım. istemiyorum da kurmak. şimdi babası çocuğunu alacaksa o sorumluluk da ona ait. buna da karışsam sorun çıkacağı için zaten ben birşey yapmak istemiyorum kendi planını programını kendisi yapsın. sorun çıkıcak sizin dediğiniz gibi yapsam daha önce bunu yapmıştım.

ya tabiki özlediğini söylüyor özlediğini görüyorum ben. babasını çok seviyor. sadece rahatsız olduğu şeyler var ama babası yani bu durumu değiştiremem ister istemez zaman geçirmesi gerekiyor.ona da ihtiyacı var çünkü. kızım aile ortamı istiyor bana babamla ayrılmanız beni çok üzüyor filan diyor. yani babasına karşı kapalı değil.bende babasını özlediğini gördüğüm için vakit geçirmesini istiyorum.

Niyetiniz iyi ama hayata geçirmeniz pürüzlü

Kendi ailemden yola cikiyorum. Annem göndermeden önce babam ve halamla gayet planliyordu. Sonuçta babamla zaman geçirsem bile bazı durumlarla halam ilgileniyordu.
Ben şahsen babamin beni yikamasini istemiyordum mesela. Halam yardimci oluyordu. Konu böyle uzar gider

onlarla iletişimimin olmaması tamamen onlardan kaynaklı. ben zamanında daha önce gönderdiğimde söylüyordum. en son halasıyla bir konu hakkında konuştuk eski eşim benimle iletişimi var diye bağırıp çağırmış bana bir daha yazma dedi o günden sonra bir daha iletişim kurmadım. istemiyorum da kurmak. şimdi babası çocuğunu alacaksa o sorumluluk da ona ait. buna da karışsam sorun çıkacağı için zaten ben birşey yapmak istemiyorum kendi planını programını kendisi yapsın. sorun çıkıcak sizin dediğiniz gibi yapsam daha önce bunu yapmıştım.
Ohoo işler bayağı karışık.
Ben olsam çocuğumu yollamam ama babası tatil ayarlasın alsın götürsün derim.
Şöyle düşünüyorum hala olsam ‘bana mı güvendiniz yahu ayrılırken bakmıyorum’ derim, bana bağıran adamın niye yükünü hafifleteyim?
2 3 gün neyse ama hayat boyu bana ne yahu, eşek kadar adam baksın kızına derim.
E böyle yaptım adam da işe gidiyor, olan evlada oluyor.
Anlatabilmişimdir umarım, kırmadan incitmeden yazmaya çalışıyorum sizi handikabınızın farkındayım lakin olasılıklar silsilesi mevcut.
Doğru düzgün bir plan ayarlasın babası olacak adam, ondan sonra emanet edin evladınızı.

Back
X