bana akıl verin

jinar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
164
2
96
Ankara
arkadaşlar daha önce de konu açmıştım 1 yıllık evliyim hamileyim eşimle kaç defa boşanma aşamasına geldik ama hamile olduğum için vazgeçtim hep sorun da ailesinin her daim içimizde olması ve eşimin bu konuda bana tek laf ettirmemesi. bu yüzden şiddete varan kavgalarımız oldu. yakında doğum var ve ailesi gelip bizde kalacakmış. annen gelsin 1 ay 2 ay istediği kadar kalsın ama babanın yanında rahat edemem, ben biraz toparlanıyım öyle gelsin kanamam olur bebek emzirecem diyorum anlamıyor. üstelik bu ilk doğumum ve yanımda annem olsun istiyorum ama onlar planlarını yapmışlar kayınvalidem, kayınpederim, görümcem (görümcem 25 yaşında) bizde kalacaklar. nasıl vazgeçirebilirim bilmiyorum.

bence vazgeçiremezsin...baksana şiddete varan kavgalar oldu bu yüzden diyosun...sen yine bişey söylesen şiddet göreceksin...oluruna bırak,hamilesin kendıne stres yapma 1-2 ay katlan...sonra kendı annenı çağır.

Ne acayip insanlar yaa sen istemediginn halde gelmeleri sana yardin etmek icin mi. Sikinti olmaktan baska bi ise yaramiyolar. Sen de anneni cagir bence. Yani dogumda gelir zaten. Gitmesin mesela. Onlar rahatsiz olup gider belki. Gitmezlerse de en azindann annen yaninda olur.

Dün bi psikoterapist diyoki: eğer eşinizin bişey yapmasını istiyosanız

Mesela eşiniz eve geç geliyosa hayatım akşam eve erken gel gibi cümleler yerine

Akşam eve erken gelsen diyorum ne dersin deyin diyor.Tabi bu cümleyi kurarken hayatım canım kullanmayın
İnatçı cocuklarda bile işe yarar diyor çünkü bilinç altına işliyomuşunuz

Mesela sizde akşam deyin ki annenler gelmese diyorum ne dersin deyin bakalım ne diyecek

Kocası eve geç gelen biri böle demiş artık kocası erken geliyomuş eve

Ama güzel kelimeler kullanmayın söylerken hayatım canım cicim gibi

üsteleme, bu konuyu açma
annen gelsin kalsın kalacağı kadar
sne de fazla yanlarına çıkma
kp.nin yanına falan gitme mesela annenle takılın
kendileri rahatsız olur giderler

ona ben dili deniyor da iletişim sanatı da o kadar basit bişey değil
ortada ciddi bir sorun var

amaçları bana yardımcı olmakmış. karı koca ayrı kalamıyolar. herkes kendi rahatını düşünüyo işte.annem gelecek doğuma ama onlar olduğu için 1-2 gün kalır rahatsız etmeyim diye döner. biz böyle taviz verdikçe iyce coştular.

Vazgeçirmeniz zor görünüyor.Madem boşanmadınız bebeğiniz için (ki yanlış yapmışsınız gibi görünüyor buradan)biraz daha sabırlı olmanız gerekiyor.

Onlar gelse bile siz kendinize bir dünya kurarsınız evinizde bebeğinize odaklı.
Her yapılanı görmeyin, rahat davranın, siz onlara değil onlar size uysun. Bunu saygısızlıklar değil, saygıyla yapın, özellikle eşinizin yanında.

Bu durumu sabırla atlatın ki, anneniz geldiğinde amiyane bir tabirle eşiniz burnunuzdan getirmesin.

Hayırlı olsun bebeğiniz.

abartmayın olayı bize size çevirmeyin
kadın da kötü niyetli değil belli ki size yardıma geliyo
kocasını da evde tek bırakacak değil

annenizin yardımı sizin için önemliyse, anneniz gelsin kalsın kalabildiği kadar

giden gider, kalan kalır

adamları oğullarının evinden kovacak değilsin yani abartma
senin annenin gelmesine eşin karşı çıksa ne yaparsın?
senin baban da gelmek istese, babandır başının tacıdır, gelecekti

şimdi senin annen sadece geliyo diye, o taraftan da tek kaynana mı gelmek zorunda

empati sınırlarını genişlet

cümbür cemaat yaşayın demiyorum
ama umursama yani
onlarla fazla muhatap olmazsan giderler zaten

Son düzenleme:

konu ailesiyse ne dersin ne yersine döner:) sinirlerim iyce bozuldu. cesaret edip boşanamadım da böyle çekiyorum işte

konu ailesiyse ne dersin ne yersine döner:) sinirlerim iyce bozuldu. cesaret edip boşanamadım da böyle çekiyorum işte

püf noktası burası işte
madem boşanmaya cesaretiniz yok, oluruna bakacaksınız
hem boşanmayayım, hem mutsuz olayım
ne gerek var?
ya iradeli bir kadın olup boşanacaksın, ya da yine iradeli bir kadın olup evlilikte mutluluk için çabalayacaksın
bu ikisinden birini seçmezsen, evladına yazık
onun güçlü bir anneye ihtiyacı var.

ben kimse gelmesin demiyorum sadece baban ben biraz toparlanınca gelsin diyorum. sorun zaten gelip gitmenin ötesinde düğünün ertesi günü balayı dönüşü bayram yılbaşı her daim onlarlayım zaten. hamile halimle her iki haftada bir şehir dışına onların yanına gidiyoruz üstelik çalışıyorum. onları da alıp geliyoruz.1 ayın 2 haftasını birlikte geçiriyoruz. empati sınırlarımı daha nasıl genişleteyim. bi problemimi dile getirmeyim mi.biraz anlayış beklemek çok mu lüks benim için

Lüks değil elbet ama oluru yoksa zorlayıp daha fazla üzülmeye gerek yok..
Bırakın gelsin, sizde rahat davranmaya çalışın.Dediğim gibi bir dünya kurun evinizde.Eşiniz sizin rahat olmadığınızı görecektir zaten.

görümceme hamile halimle ben hizmet ediyodum. tabağını kaldırmaz. kötü biri değil ama düşüncesiz. sadece gezmesini, süsünü püsünü düşünür.

Ben ilk doğum yaptımda kayıbvalidemle oturuyodum sanki kendi doğurmuş gibi yardımı oldu sağolsun tek olsam kesinlikle bi başıma bakamazdım.Şimdi yeniden hamileyim ve oglum 7 yaşında olmasına ragmen düşünüyorum ben nasıl bakarım diye çünkü insanın bi destege ihtiyacı oluyor tecrübesi felan yardımı olur hem zaten bebek gelince birbirnizi unutursunuz siz bence şimdiden kendini sıkıntıya sokma

Ben göbek bağı düşene kadar altını değiştirememiştim canını yakarım diye

Ama tabi insanlar bir olmuyor

boşan desek boşanacak mısınız jinar?
boşanmayacaksınız,
e o zaman mutlu olmaya çalışın diyoruz
kötü mü ediyoruz?

Canım boşver kim gelirse gelsin, sen zaten lohusa olacaksın ,bebeğine odaklan, onunla ilgilen sadece.

Kayınvaliden, görümcen herhalde ilgilenir babalarıyla, emzirirken yanında durmaz kayınpederin, o kadar düşüncesiz olacağını sanmıyorum.

Ne güzel yardımcın, destekçin olacaklar , bunu düşün. Kimseyi kafana takma, boşuna üzülme. Görümcen lohusa halinle senden hizmet

bekleyecek değil sanırım, yemek yediyse tabağını annesi kaldırsın bi zahmet.

off içim şişti yaa..annen yanında olsun bence ama..sen onun yavrususun bebeğinden önce seni merak eder zaten..kimsenin annene birşey deme hakkı yok..ama sen de tek kötü söz söyleme onun ailesine..kadın ailesine en ufak laf söylese milliyetçi duyguları depreşiyor erkek milletinin en olmayanı bile ana kuzusu oluveriyor..ne olduğunu bil yeter..sen madem devam kararı aldınız eşinin karısısın..annenin kızısın..çozuğunun annesisin..öbürlerinin sadece gelinisin..takma onları kafana..konuyu onların haricinde eşinle ilişkinin sorunları gibi gör..ki bence öyle zaten..ve o şekilde çözmeye çalış..herkese hakkını ver yani..bebeğine odaklan..kocanla ilişkini düzelt..annene de naz yap yanında kalsın..ayrı bir odada yada senle aynı odada kalırsa problem olmaz herhalde..oldu bitti...

jinar o kadar haklısınki. birkere lohusa insan hasta insandan daha beter oluyor. seni ancak lohusalığı yaşamış olanlar anlar. evde 3 kişi daha ne demek yaa sen nasıl rahat edeceksin evde bir ordu gibi yaşarken. bir kere emziren insanın rahat etmesi lazım zaten ne yapacağından emin olamıyorsun böyle durumlarda, ilk çocuğun ve tecrübesizsin. senin yanında olması gereken sadece annendir. diğerleri ancak moralini bozup seni hasta ederler başka bir işe yaramazlar. kaynananın yardımcı olmaya niyeti olsa peşine adamıda takıp getirmez tek gelir ya da görümceni gönderir. bir kişi sana yardım için yeterli diğerleri sana zahmet vermekten başka işe yaramazlar. bunlar tatile geldiklerini sanıyorlar galiba ailecek. lohusa insanın yanında sadece annesi olmalı, sinirin bozuk oluyor mesela annene sert çıksan alınmaz ama kayınvalide görümce hemen laf eder küserler. ben olsam direkt yüzlerine söylerdim annem gelecek istersen tek sen gelebilirsin anne derdim kayınvalideme. valla ben kendi kardeşlerim ziyarete geliyordu birkaç saatliğine ona bile sinir oluyordum çocuğum rahatsız oluyor emme düzeni bozuluyor diye. hem erkek adamın lohusa kadının yanında ne işi varmış?? ilk bir ay memen dışarda dolaşıyorsun zaten. bir oturuyorsun kalkıyorsu arkan kan olmuş. gece kırk kere bebeğe kalkman gerekiyor o sırada atıştırma ihtiyacı hissediyorsun, sonra lohusalar sular seller gibi ter dökerler sürekli üst değiştirip duş alman lazım o kadar insanın içinde nasıl rahat edeceksin. ne düşüncesiz insanlar yaaa inanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…