bana akıl verin

kesinlikle annenizi yanınıza çağırın. cumbur cemaat olun bari. ne kadar ayıp yaptıkları. anneyi geçtim baba,görümce niye geliyor hey ALLAHım ya. ben olsam annemi mutlaka çağırırdım yanıma. onlar rahatsız olup gitsinler

eşin kararlıysa onlar gelir sen hamile halinle düşünme doğum yapınca çok ağrım var de yataktan çıkma. akıllı ol aman hizmet edicem diye düşünme. ben çok pişmanım bir dahaki doğumda oturduğum yerden kalmıcam İNŞAALLAH. tatlı dille hep yüzlerine gül akıllı ol hiçbirşey kaybetmezsin bu konuyu daha açma zaten bebek doğunca hep yatak odasında emziriyosun sürekli yanlızda olsan lohusa psikolojisi biraz zor oluyor ama işi lehine çevir

canım hic canını sıkma akışına bırak eşinlede gerilme. zaten onlar gelince 1 haftadan sonra zaten kendide rahatsız olup vızıldamaya başlıyacaktır.hatta sen gelmeleri cok istiyormus izlenimi ver o zaman daha iyi sonuc alacaksın emin olabilirsin:) sıkma canını kötülükten kavgadan birsey cıkmıyor ne yazık ki aile yuvada kolay bulunmuyor cok istisna durumlar olmadıkca eşinle aranda en iyisi her zaman orta yolu bulmaya calısmak huzuru kacırmamak. Bu arada eşinin şiddet uygulamasıda hiç hoş birşey değil tabiki, umarım hatasının farkına varmıstır.

teşekkür ediyorum cevaplarınız için. bazen böyle kabul edeyim takmayım diyorum ama olmuyo. onların oğullarından başka dünyası yok.gencecik insanlar bizle birlikte oturmayı düşünüyolar.annesinin başı ağrıyo diye kaç saatlik yola gidiyoz.daha neler neler. düşüncesiz ve hep bana hep bana dedikleri için bu noktaya geliniyo yoksa gelmeleri gitmeleri asla sorun olmaz benim için.

ilk başta olanlara iyice sinir olmuşsun anladığım kadarıyla ama sakin kafayla düşün bir de. onlar gelsin kalsınlar sende gelmelerini istiyormuş gibi davran. doğumdan sonra zaten senin onlara hizmet edecek halin yok yatarsın bebeğini emzirirsin ,sonuçta kayınbaban da rahatsız olacak 3 5 güne sen rahat edemeyince onların yanında. sonra da annen gelir kalır yanında istediğin kadar. ama sen şimdi eşinin ailesine tavır koyarsan eşinde senin annen gelince burnunuzdan getirir diye düşünüyorum.

onlar gelmeden annenize kaçın orada kalın iyice dinlenin ararsada ne yapıyorsun diye sen emrevaki yapıp çocuğunu ve beni düşünmüyorsun ama ben çocuğumu düşünüyorum ve ben iyi olmazsam o hiç olmaz toparlanıncaya kadar burada kalacağım deyin ve caymayın ne olursa olsun siz demişsiniz bizi ailesi için hiçe sayıyor diye abartmayın ona yaranmak için... önemli olan sen ve çocuğun Allah ım sağlıkla mutlulukla kucağına almak nasip eylesin...

aslında aklımdan geçmiyo değil bu söylediğin. annemler de şehir dışında oturuyo gitsem doğumu orda yapsam. belki biraz anlarlar abarttıklarının farkına varırlar. bu güne kadar onlara bişey belli etmedim ama onların bazı şeyleri düşünmesi gerekiyo artık.

Annen de gelsin sizin evde kalsın. Hatta mümkünse senin babanda gelsin kalsın. Bir eş bu kadar düşüncesiz olamaz. Sen bir çocuk doğuracaksın, o eve kimin girip çıkacağını eşin emrivaki yapmak yerine sana sormalı. Baktın kayınvalidenler arkasını toplamıyor sana iş çıkıyor lohusa halinde önceden yaşadıklarına bakılırsa ki büyük ihtimal öyle olur, annen kalkıp kızım lohusa lütfen herkes arkasını toplasın desin. Eğer annen bunları yapamazsa sen kalk git kendi ailenin evine.

Öyle kocayı var ya evire çevire dövmek lazım kusura bakma çok sinirlendim.

Daha neler okuyacağım burada. Pes..

Cümbür cemaat doğumun için kalmaya gelinmesi Abes!
Yirmibeş yaşındaki görümcen krallar gibi bakabilir babasına,evlerinde.... adamın ne işi var lohusa evinde? El kadar çocuk sevilecek durumda da değil.. Tam olarak neyi görmeye veya neye yardım etmeye geliyor? Anlamsız...
Kayınvaliden elbette gelebilir, o evin çamaşırı, bulaşığı da olacak, temizliği de... Elbette yardım edecektir.. Kendi annen de dahil.. Artı olarak kendi annen temizlik ve bakımını da yapacaktır mutlaka, pansuman ihtiyacına kadar...
Lohusalık zor bir dönem... Anlayışla karşılanmak zorundasın, anlayışla karşılamak zorunda falan değilsin...
Anneni ara, ne kadar istiyorsan o da gelip kalsın... Annenin evladına bakmasına benzemez hiçbir şey.. Kayınvaliden de gelsin, gönlü olsun...
Görümcende babasına bakıversin o sürede...

Ya da yine herkes geliyorsa, O vakit ara anneannen de gelsin... Senin tarafından kim gelebiliyorsa gelsin...
Ben olsam öyle yaparım...

Ne anlayışsız insanlarmış benim kaynatam da öle ççoooooookkkkk anlayışsız karısıda nese ki onlar samsunda ben istanbuldayım yoksa ben onlarla kesinlikle yapamazdım aynı senin gibi evden çıkma bilmezdiler gece gündüz rahatsız ederler yada laf sokardılar allah yardımcın olsun canım .

görümcem babasına bir bardak su vermez. evde işi yapan kayınpederim. zaten kayınvalidem kayınpederim olmadan bulaşık yıkamaz.ilginç ama böyle.kocasını bikaç saat göremeyince deliriyo. ayrı kalamıyolar. görümcem evde sigara içen bi insan hamileyim eşime kaç kere dedim evde sigara içmesin diye.üstelik çok alınganlar. anne babam gelmesin desem kıyameti koparırlar. eşime söyledim o da anlamıyor. stresten sütüm filan kesilecek ondan korkuyorum artık.

anneni cağır hep birlikte kalın bence sen de sesını cıkarma bakalım nasıl oluyormus görsünler.

Torunlarını görme heyecanıyla geliyorlardır,çok görmemek lazım.
Annenizde gelsin,size yardımcı olur.Görümcenize sigara içmemesini siz söyleyin,bırakın alınsın,sizin sağlığınızdan değerli mi?
İş yapmıyorsa,iş buyurun,siz arkasını toplayacak değilsiniz ya.
Sıkmayın canınızı,bebeğinizi düşünün.

arkadaşlara katılıyorum sen ne dersen de kayınbabanı görümceni gelmekten vazgeçiremezsineşin de seni anlamıyor onlar da belki bebek heyecanı ile gelmek istiyorlardır.en iyisi hiç stres yapma kafana takma.anneni de çağır hepsi sana yardımcı olsun sen bebeğinle ilgilen anneliğin tadını çıkar bu günler geri gelmez bu konulara takılıp canını sıkma

aılenın yaında dogum yapma fıkrı esının tarafına cok koyacaktır emınım,
bazı seylerıde ıyıce anlamaları acısından ıyı olabılır ama sen en guzel gunlerını onlara ders verceksın dıye esınden ayrı gecırmek ıstermısın ıste kılıt nokta burası eger ıstemıyorsan sende annenı ve kardesını cagır kafanıza gore takılın umarım anlarlar hatalarını ,
hadı kayınpedere bakacak kımse yok dıye gelıyorlar dıycem zaten her ısı adam yapıyormus ılgınc yanı Allah sabır versın sana ınsallah hayırlısıyla bebısını kucagına alırsın tatlım

arkadaşım sen kimseyi idare etmek mecburiyetinde değilsin o halinle. kendin ve çocuğun için en sağlıklı ve huzurlu ortam ne ise öncelikle senin, sonra çevrendekilerin bunu sana sağlaması lazım. emzirmek huzurlu olmakla direkt bağlantılı olan birşey. sen o kadar insanın içinde nasıl huzurlu olacaksın?? sen onlara güleryüz anlayış göstereceğine onlar sana bunu göstermeliler ne istiyorsan onu yapmalılar.

birde şu var mesela anneler ve ya kayınvalideler çok gıcıktırlar bu emzirme çocuk yıkama vs. konularında. hep kendi bildiklerini okurlar. çocuk az ağlasa " bu çocuk aç senin sütün yetmiyor" derler, haydaa olan sütte gider bu moral bozukluğuyla. ya da çocuk biraz az kilo alsa ya da kussa " yok senin sütün yaramıyor sütün iyi değil senin" derler. çocuk azıcık memeni reddetse" sütünün tadı kötü bazı kadınların sütü bozuk olur" derler. haa bana da dediler ama annem dediyse cevabımı verdim ve kırılmadı, kayınvalidem dediyse de oturup saatlerce sinirimden ağladım.

Son düzenleme:
eşimle çok kavga ettim bu konular yüzünden. lohusalık psikoljisiyle kayınvalidemle de tartışırım kesin. herşeyde bana sormadan plan yapıyolar. bayram da oraya geliyoruz, yılbaşında birlikteyiz. bi defa annemlere gidecem ben dedim biz gelecektik ama dedi ayıp olur diye gitmedim. çok birikti sadece doğum olsa tamam diyecem ama çok abartıyolar.

Canim hamileler boyle uzulunce oyle kotu oluyorum ki.
Biraz insaf ya bari boyle gunlerde sizin dediklerinizi kaaleye alsinlar.
Hamilelik lohusalik zordur eminim siz nasil rahat edeceksiniz.
Benki su normal halimle esimin babasinin yaninda rahat olamiyorum.
Size yardimci olacak insan lazim bu zamanda topluca gezmeye gelir gibiler nedir bu..
Sizin anneniz gelse daha rahat olursunuz derdinizi anlatirsiniz.
Anneniz dilinizden anlar nasil kayinvalide size yardimci olacak .
Bu zamanda sessizlik ister insan evde rahat olsun ister sinirli olur agrisi sizisi kanamasi olur.
Umarim bu sorunu guzelce cozersiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…