onlar gelmeden annenize kaçın orada kalın iyice dinlenin ararsada ne yapıyorsun diye sen emrevaki yapıp çocuğunu ve beni düşünmüyorsun ama ben çocuğumu düşünüyorum ve ben iyi olmazsam o hiç olmaz toparlanıncaya kadar burada kalacağım deyin ve caymayın ne olursa olsun siz demişsiniz bizi ailesi için hiçe sayıyor diye abartmayın ona yaranmak için... önemli olan sen ve çocuğun Allah ım sağlıkla mutlulukla kucağına almak nasip eylesin...
arkadaşlar daha önce de konu açmıştım 1 yıllık evliyim hamileyim eşimle kaç defa boşanma aşamasına geldik ama hamile olduğum için vazgeçtim hep sorun da ailesinin her daim içimizde olması ve eşimin bu konuda bana tek laf ettirmemesi. bu yüzden şiddete varan kavgalarımız oldu. yakında doğum var ve ailesi gelip bizde kalacakmış. annen gelsin 1 ay 2 ay istediği kadar kalsın ama babanın yanında rahat edemem, ben biraz toparlanıyım öyle gelsin kanamam olur bebek emzirecem diyorum anlamıyor. üstelik bu ilk doğumum ve yanımda annem olsun istiyorum ama onlar planlarını yapmışlar kayınvalidem, kayınpederim, görümcem (görümcem 25 yaşında) bizde kalacaklar. nasıl vazgeçirebilirim bilmiyorum.
Cümbür cemaat doğumun için kalmaya gelinmesi Abes!
Yirmibeş yaşındaki görümcen krallar gibi bakabilir babasına,evlerinde.... adamın ne işi var lohusa evinde? El kadar çocuk sevilecek durumda da değil.. Tam olarak neyi görmeye veya neye yardım etmeye geliyor? Anlamsız...
Kayınvaliden elbette gelebilir, o evin çamaşırı, bulaşığı da olacak, temizliği de... Elbette yardım edecektir.. Kendi annen de dahil.. Artı olarak kendi annen temizlik ve bakımını da yapacaktır mutlaka, pansuman ihtiyacına kadar...
Lohusalık zor bir dönem... Anlayışla karşılanmak zorundasın, anlayışla karşılamak zorunda falan değilsin...
Anneni ara, ne kadar istiyorsan o da gelip kalsın... Annenin evladına bakmasına benzemez hiçbir şey.. Kayınvaliden de gelsin, gönlü olsun...
Görümcende babasına bakıversin o sürede...
Ya da yine herkes geliyorsa, O vakit ara anneannen de gelsin... Senin tarafından kim gelebiliyorsa gelsin...
Ben olsam öyle yaparım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?