• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana akil verir misiniz?

Şuan ülke şartları o kadar yorucu ki ; insanlar ek iş yapma peşine düştü. Bence asla işinizi bırakmayın, evliyseniz eşinizin kazancına güveniyorsanız hiç güvenmeyin.. Bekarsanız şimdiden birikim yapmaya bakın. Çok özür dilerim ama büyük bir problem yoksa iş beğenmemek bana şımarıklık gibi geliyor.
Simariklik gibi gozukebilir ama her sabah ayaklarim geri geri gidiyor. Esim zor bir is oldugu icin birak yapamiyorsan dedi ac degiliz acikta degiliz dedi. Karmakarisik bir haldeyim iste

Bu ülkede kaç kişi sevdiği işi yapıyor ki? Başka bir iş yapma imkanınız var mı?
İsten cikar cikmaz yok evet. Ucretli ozel egitim ogretmenligi yapiyorum. Ama cocuklar zor ve okadar da yorucu. Belki de ilk kez tecrube ettigim icin olabilir.

Mutsuz eden sebep nedir?

yani calismayi sevmiyorsaniz veya mesleginizi sirket degistirseniz de ise yaramaz.

Ama biriyle ozel bir sorun varsa veyahut da ise ozel bir durum, belki de is degistirmeye bile gerek yoktur, konusarak cozulur. Yonetime veya is arkadaslariniza durumu bildirirseniz bir sekilde cozum bulunabilir sorununuza. Bazen konusmak bir cok sorunu cozer aslinda.

Bir arkadasim vardi, ailevi sebepler yuzunden sehir degistirecekti, yapacak bir sey yok yani, istifa etti. Yonetim dedi ki biz senden memnunuz, istersen uzaktan calismaya devam et. Ki koronada uzaktan calismak normal olsa da o donem bu durum pek yaygin degildi. Yillar oncesi bu dedigim. Yani bazen hic akliniza gelmeyen bir cozum baskalari tarafindan size sunulabilir. Sorunlariniz hakkinda konusun cekinmeyin.
İs arkadaslarimla ya da mudurle bir sorunum yok sadece ozel egitim yaptigim icin devam edemiyorum. Yani ogretmenlik mezunuyum ve yillardir ucretli calisiyorum zaten. Ama ilk kez ozel egitim cikti ve bu da bana gore degil.is gibi hissediyorum. Sizce buna bir cozum var mi?

İs arkadaslarimla ya da mudurle bir sorunum yok sadece ozel egitim yaptigim icin devam edemiyorum. Yani ogretmenlik mezunuyum ve yillardir ucretli calisiyorum zaten. Ama ilk kez ozel egitim cikti ve bu da bana gore degil.is gibi hissediyorum. Sizce buna bir cozum var mi?

ozel egitim ne bilmiyorum.

ama ucretli ogretmenligin sartlari cok agir duygudum kadariyla.

simdi maddi acidan calismak durumunda oldugunuz dusunulurse ve de bu isin sizin alaniniz oldugu dusunulurse calismaya devam edin derim,
ama ozel okullari da degerlendirebilirsiniz, en azindan maas olarak dha iyi sartlar saglanabilir.

gecen kk da bir konuya denk geldim, atanamayan bir ogretmen arkadasimiz alani disinda bir ise giriyor ve o iste cay demlemek dahil bu arkadastan bekleniyor (cay demlemek de o isin kapsaminda degil hatta)... Yani en azindan siz egitimini aldiginiz mesleginizi yapiyorsunuz, karsiligini maddi olarak alamasaniz da bu sekilde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Merhaba benim sorunum guncel hayatimla ilgili. Bir isiniz var ama o ise mutlu gelip gitmiyorsunuz ama calismaniz maddi acidan da iyi olacak siz ne yapardiniz? Okadar karmasik bir haldeyim ki biri beni bu karmasadan cikartsin istiyorum 😢
Çalışırım

İşe yeni başladığınızda olur böyle, bence bırakmayın işinizi. Ne kadar çalışırsanız o kadar tecrübeniz olur.
Tecrube olsun diye zaten bu ise basladim ama inanin Ozel egitim ogretmenligi gercekten cok zormus bunu anladim. Ama tabiki maddi acidan zor donemde oldugumuz icin ulke olarak isin var calis denmesi cok normal ama yaptigin is seni cok yipratiyorsa da ne karar veriliir onu empati yaparak dusunmek lazim.

Tecrube olsun diye zaten bu ise basladim ama inanin Ozel egitim ogretmenligi gercekten cok zormus bunu anladim. Ama tabiki maddi acidan zor donemde oldugumuz icin ulke olarak isin var calis denmesi cok normal ama yaptigin is seni cok yipratiyorsa da ne karar veriliir onu empati yaparak dusunmek lazim.
Öncelikle ben özel eğitim öğretmenliği yaptım!!!
Bu işin doğası zordur zaten, sabır ister, adı üstünde o çocuklar özel.. Bu kadar çok yıpranıyorsanız bırakın işi, yerinize başka birisi ekmek yer en azından…
Yapacağım eleştirime kızmayın lütfen
Siz zaten kararınızı vermişsiniz ama buraya sadece kararınızı onaylayan birileri çıksın , içinizi rahatlatsın diye yazmışsınız.
Tekrar söylüyorum, öğretmenlik özel eğitim olsun olmasın, en başta insanı zorlar, hele de anne yada baba değilsen… Eşinizin işi bırak demesine bakmayın, benim kızın babasının da 2 lafından biri buydu, benim kazandığım yeter derdi, hayatta yarının bize ne getireceği belli değil…

Öncelikle ben özel eğitim öğretmenliği yaptım!!!
Bu işin doğası zordur zaten, sabır ister, adı üstünde o çocuklar özel.. Bu kadar çok yıpranıyorsanız bırakın işi, yerinize başka birisi ekmek yer en azından…
Yapacağım eleştirime kızmayın lütfen
Siz zaten kararınızı vermişsiniz ama buraya sadece kararınızı onaylayan birileri çıksın , içinizi rahatlatsın diye yazmışsınız.
Tekrar söylüyorum, öğretmenlik özel eğitim olsun olmasın, en başta insanı zorlar, hele de anne yada baba değilsen… Eşinizin işi bırak demesine bakmayın, benim kızın babasının da 2 lafından biri buydu, benim kazandığım yeter derdi, hayatta yarının bize ne getireceği belli değil…
Ben 5 yildir ogretmenlik yapiyorum ve hicbir zaman isi yarida birakmadim.Ozel egitim evet zor ama sunu da belirtmeliyim ki herkes bu isi yapamaz yani bunu da siz kabul edin bence. Ben kararimi vermedim bu konuda da yaniliyorsunuz sadece karisikligima belki birileri xozum bulur gaza gelirim de devam ederim modundayim aslinda. Ayrica da anneyim evladim var ama ogretmenlik meslegi icin yaratilmis insanlarin da anne olmaya ihtiyaci yoktur...

Ben 5 yildir ogretmenlik yapiyorum ve hicbir zaman isi yarida birakmadim.Ozel egitim evet zor ama sunu da belirtmeliyim ki herkes bu isi yapamaz yani bunu da siz kabul edin bence. Ben kararimi vermedim bu konuda da yaniliyorsunuz sadece karisikligima belki birileri xozum bulur gaza gelirim de devam ederim modundayim aslinda. Ayrica da anneyim evladim var ama ogretmenlik meslegi icin yaratilmis insanlarin da anne olmaya ihtiyaci yoktur...
Bu kadar alıngan olmayın☺️
Herkes bu işi yapamaz derken bu her meslek için geçerli!!
Her mesleği herkes yapamaz, herkes doktorluk , herkes polislik yapamaz, herkes aşçı olamaz vs…
5 yıl çok kısa bir zaman öğretmenlik için çok başındasınız.
Ben ilk göreve başladığımda, Suriye sınırında bir dağ köyüne atanmıştım,yaşımda küçüktü, aylarca anneme beni geri götür diye ağladığımı biliyorum😁 şimdi dönüp bakınca gülüyorum..
Sizin iş yerinizde çok yoruluyor ve zor bir iş yapıyor olmanızın nasıl bir çözümü olabilir ki?? Siz acaba maddi olarak yorgunluğunuzun karşılığını alamıyor olabilir misiniz? Belki bu sizin motivasyonunuzu düşürüyordur.
Sadece tabiri caizse gaza gelmek istiyorsunuz!!

Bu kadar alıngan olmayın☺️
Herkes bu işi yapamaz derken bu her meslek için geçerli!!
Her mesleği herkes yapamaz, herkes doktorluk , herkes polislik yapamaz, herkes aşçı olamaz vs…
5 yıl çok kısa bir zaman öğretmenlik için çok başındasınız.
Ben ilk göreve başladığımda, Suriye sınırında bir dağ köyüne atanmıştım,yaşımda küçüktü, aylarca anneme beni geri götür diye ağladığımı biliyorum😁 şimdi dönüp bakınca gülüyorum..
Sizin iş yerinizde çok yoruluyor ve zor bir iş yapıyor olmanızın nasıl bir çözümü olabilir ki?? Siz acaba maddi olarak yorgunluğunuzun karşılığını alamıyor olabilir misiniz? Belki bu sizin motivasyonunuzu düşürüyordur.
Sadece tabiri caizse gaza gelmek istiyorsunuz!!
Ogretmenlik yaptiginiza gore ucretli ogretmenligin de ne kadar ucret aldigi hakkinda bilgi sahibisinizdir diye dusunuyorum. Alinganlik degil beni yanlis anlamayin ama sadece benim alanim bu degil. Yoksa brans olarak digerlerinde calistim ve hic zorlanmadim.ucretle isim yok aslinda benim olsaydi yillardir ucretli yapmazdim. Sadece psikolojik olarak cokmeye basladigimi hissediyorum hepsi bu.

Ogretmenlik yaptiginiza gore ucretli ogretmenligin de ne kadar ucret aldigi hakkinda bilgi sahibisinizdir diye dusunuyorum. Alinganlik degil beni yanlis anlamayin ama sadece benim alanim bu degil. Yoksa brans olarak digerlerinde calistim ve hic zorlanmadim.ucretle isim yok aslinda benim olsaydi yillardir ucretli yapmazdim. Sadece psikolojik olarak cokmeye basladigimi hissediyorum hepsi bu.
Ücretli öğretmen olduğunuzu yazdığınızı görmedim öncelikle, meslekte 20. yılıma yaklaştım elbette biliyorum ne kadar aldıklarını, yazdıysanız ben kaçırmış da olabilirim..Ücretle işim yok lafı çok boş, hayatımızı daha iyi şartlarda idame ettirebilmek için hepimizin ücretle işi var, yaptığımız işin karşılığını hakkıyla almayı hepimiz isteriz, alamadığımızda da sizin yaşadığınız çöküntü yaşanır, sorun maddiyse bunu çözümü yok, branşınız özel eğitim değilse bu işi yapmanızın imkanı yok.. Ne yazsam alındınız.. Sağlıcakla kalın…

Ücretli öğretmen olduğunuzu yazdığınızı görmedim öncelikle, meslekte 20. yılıma yaklaştım elbette biliyorum ne kadar aldıklarını, yazdıysanız ben kaçırmış da olabilirim..Ücretle işim yok lafı çok boş, hayatımızı daha iyi şartlarda idame ettirebilmek için hepimizin ücretle işi var, yaptığımız işin karşılığını hakkıyla almayı hepimiz isteriz, alamadığımızda da sizin yaşadığınız çöküntü yaşanır, sorun maddiyse bunu çözümü yok, branşınız özel eğitim değilse bu işi yapmanızın imkanı yok.. Ne yazsam alındınız.. Sağlıcakla kalın…
Alinmadim ya kusura bakmayin ne olur. Sadece karmasikligima cozum aradigim icin biraz gerginim galiba. Hakkkinizi helal edin neticede meslektasiz ama ben istedigim noktaya gelemedim maalesef yillardir. Sizin gibi asil bransimda calismak isterdim bende.

Back
X