Bana akıl verir misiniz :(

midwinter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2012
120
2
26
İstanbul
merhaba arkadaşlar, bir konuda sizden fikir almak istiyorum kafam çok karışık. 21 yaşındayım ve üniversitede okuyorum. bu yıl 2. yılım ancak alttan aldığım dersler nedeniyle 3 yıl sonra hatta belki 4 yıl sonra kısmetse mezun olabileceğim. ancak okula gitmek bana işkence gibi geliyor, her hafta korkunç bir strese giriyorum ve sanırım psikolojik olarak eve hep baş ağrısı ile dönüyorum. (okulumla ya da bölümümle ilgili olduğunu sanmıyorum sanırım sorun ''okul''da olmak çünkü istediğim okul ve istediğim bölümdeyim.) kafamda aylardır okulu bırakma düşüncesi var. bu arada bir kaç içersinde evlenme planı içinde olduğumuz bir birlikteliğim var ve evlendikten sonra maddi bir zorunluluk söz konusu olmazsa çalışmak istemiyorum. Öyle bir zorunluluğa karşı elimde bir şeyler olsun diye de sertifikalı moda tasarım kurslarına falan giderim diye düşündüm. (Bu kurslarla ilgili bir konu da açmıştım ama bilgi verebilecek birini bulamadım)

Siz olsaydınız ne yapardınız? İşe yarayıp yaramayacağını bilmediğiniz diploma için kabus gibi bir 3 4 yıl daha mı geçirirdiniz? Yoksa toplumsal, ailesel baskıları yok sayıp mutlu bir lise mezunu mu olurdunuz? :43:

Bence bölümünden memnunsan sorun olmamalı. yok ben hiç bir şekilde okumak istemiyorum diyorsan herşeyi göze alıp bırakacaksın okulu.
Ben bilg müh mezunuyum okuduğum süre içinde çok mutluydum şuanda da çalışıyorum ve evliyim , bence herşey zamanında güzel. yani okulu bitirip sonra evlen derim ben. erken evlenmenin sana katacağı birşey olmayacaktır. ben 27 yaşında evlendim. eşimle 7 sene beraber olduktan sonra evlendik ikimiz de okul iş vs herşeyimizi ayarladık ve sonra evlendik.
Abla tavsiyesi dinlersen okulunu bırakma ama yok benim psikolojimi bozuyor diyorsan bırak. hiçbirşey senden daha değerli değil. ancak hayat her zaman şimdiki gibi kolay olmaz...

Alttan aldığın dersler nedeniyle,sürekli farklı farklı sınıflarda ders işliyor olman dikkatini dağıtıyor olabilir.bu da okula gitmek istememene neden olabilir.
Üniversiteyi 5yılda olsa 10yıl da olsa bitirmen taraftarıyım.evlensen bile hayatın ne getireceği be götüreceği belli olmaz.hem çalışmak,iş güç sahibi olmak bir bayan için çok önemli. Kimseye muhtaç olmadan yaşamak...

evet her zaman şimdiki gibi kolay olmayabilir hayat doğru söylüyorusunuz. bırakırsam ben de ilerde pişman olmaktan korkuyorum. kendi kendime dert mi yaratıyorum bilmiyorum ama iki türlü de sıkıntılı işte.

merhaba arkadaşlar, bir konuda sizden fikir almak istiyorum kafam çok karışık. 21 yaşındayım ve üniversitede okuyorum. bu yıl 2. yılım ancak alttan aldığım dersler nedeniyle 3 yıl sonra hatta belki 4 yıl sonra kısmetse mezun olabileceğim. ancak okula gitmek bana işkence gibi geliyor, her hafta korkunç bir strese giriyorum ve sanırım psikolojik olarak eve hep baş ağrısı ile dönüyorum. (okulumla ya da bölümümle ilgili olduğunu sanmıyorum sanırım sorun ''okul''da olmak çünkü istediğim okul ve istediğim bölümdeyim.) kafamda aylardır okulu bırakma düşüncesi var. bu arada bir kaç içersinde evlenme planı içinde olduğumuz bir birlikteliğim var ve evlendikten sonra maddi bir zorunluluk söz konusu olmazsa çalışmak istemiyorum. Öyle bir zorunluluğa karşı elimde bir şeyler olsun diye de sertifikalı moda tasarım kurslarına falan giderim diye düşündüm. (Bu kurslarla ilgili bir konu da açmıştım ama bilgi verebilecek birini bulamadım)

Siz olsaydınız ne yapardınız? İşe yarayıp yaramayacağını bilmediğiniz diploma için kabus gibi bir 3 4 yıl daha mı geçirirdiniz? Yoksa toplumsal, ailesel baskıları yok sayıp mutlu bir lise mezunu mu olurdunuz? :43:

üniversite mezunları bıle artık ıssız canım oyuzden okulunu bıtırmenı tavsıye ederım kımseye guvenerek ozellıkle sevgılı eşe guvenerek hayatını kurma kendı ayaklarının ustunde dur calısmak ıstemıosan bılee heran calısabılecek bır hayat kur..ölüm var ayrılık hersey var bu hayatta kendınden baska kımseye de guvenme...ayrıca ıstedıgın bı bölum oldugunu söyluyorsun neden bukadar gereksız bunalımlara gırdın anlamadımmm senı rahatsız eden ne..eger cıddı bı neden degılse kusura bakmada sıkılmıssın kendıne iş arıyorsun öylesıne ..hayat okadar laylaylom olmuyor maalesef..calısmak ıstemeyebılırsın belkıde ama baskasına bagımlı yasamakta herzaman çözüm degildir...yasın cok genc keske bende o yasıma dönsemmmm ve deli gibi okula gıtsem ders calıssam...suannn okadar pişmanımkı...yıne calısıyıorum kendıme aıt bır ısyerım var allaha cok sukur ısımde ıyı yinede ıyı kötu bı bölum okdum ama neden okumak ıcın ısrar etmedım aklıma yanıyorum daha dogrusu aptallıgıma...ne olursa olsun oku vazgecme bölumun cok cok ıyı bı yer olmasa bıle oku...belkı bıraz agır konustum ama keske bırısıde bana bukadar agır konussaydı ve ben okusaydımmm hayat herzaman adil olmuyor maalesef...kurslara herzaman gıdılırr cok cok zor bısey degıl ama okula herzaman gıdılmıyor..hayatın cok basındasın saglam adımlar at önce kendı hayatını gelecegını garantı altına al kötude olsa bır dıploman olsun...umarım hersey senın ıcın ıyı olur..kadınlarımız okusun ezılmesın kötu evlılıkler yapmasın

Çok çabuk pes eden bir yapın var sanırım.hepimiz zorlandık üniv.de okurken. Yeri geldi okulu da uzattık.ama o cins derslere,gıcık hocalara karşı sıktık dişimizi mezun olduk :) .madem istediğin bölümdesin, biraz çaba sarfetmelisin.sonradan pişman olmaktansa..

Son düzenleme:
İstediğin okul ve bölümdesin senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var biliyor musun? İşe yarayıp yaramıcağı belli değil diyorsun. Allah korusun çok güvendiğin kişiyle evlendın fakat olmadı bitirdin o zaman ne olcak peki ne diploman olucak elınde ne bişey. okuuuu okuuu

teşekkür ederim, sanırım devam etme yönünde vereceğim bir karar açısından tavsiyeleriniz çok etkili olacak. hepiniz çok mantıklı şeyler söylüyorsunuz. sanırım sabretmek gerek. :50:

Yarınının sana neler getireceğini bilmeden ileriye dair evlendiğimde zorunda kalmadıkça çalışmayı düşünmüyorum demen bugünden bakıldığında lüks bir fikir gibi duruyor, yarınların sermayesini bugün yaptıklarınla yani eğitiminle oluşturursun, gelecek geçmişte yazılır demek istiyorum kısaca..
Ayakların geri geri gidiyor belki okula giderken ama meseleye bugün içinde bulunduğun durum içinden bakma, eğitimin için en azından.. Yarın bir gün ayaklarım olmasa bile gitmek için her şeyi yapardım diyeceğin bir an gelir.. Eğitimini ne pahasına olursa olsun tamamla derim ben..

Çok ciddi bir sağlık engelin yoksa sadece sıkılmak ve zorlanmaksa sebep okulunu bitirmelisin elbette, diplomadan insana zarar gelmez asla. Yarının ne getireceği bilinmez, evliliğin nasıl gideceği hiç bilinmez. İnsanın en önemli meziyeti bu hayatta kendi ayakları üzerinde durabilmektir, hele bizim toplumumuzda bir kadın için.

güzel sanatlar fakültesi, moda ve tekstil tasarımı.

Cok anlarim dermisim:)) Bence derslerini alttan alsanda okulunu bitir. Ileride hem universite bitirmis olursun, hem de istersen sertifika alirsin. Sertifikadan uni ye donmen zor. Kimseye ders calismak kolay gelmez. Olmazsa bir sene ara ver. Alttaki derslerini hallet, sonra bir ust sinifa gecersin. Belki de hem alttan ders almak hem ustten goturmek sabrini zorluyordur. Basarilar dilerim.

benim 2 eltim var biri ortaokul mezunu diğeri üniversite ortaokul mezunu bir ortama girildiğinde hep fark oluyor aralarında kayınvalidem bile ama o üniversite mezunu diyor ben de mezun olduğum bölümle ilgili bir iş yapmıyorum şartlar gereği ben de çalışmayı düşünmüyordum ama öyle olmuyor çalışınca eve daha çok para geliyor ona göre harcıyorsun ne olursa olsun okumalısın insana hayatın ne getireceği belli olmaz sen yine istemezsen çalışmazsın

Cok anlarim dermisim:)) Bence derslerini alttan alsanda okulunu bitir. Ileride hem universite bitirmis olursun, hem de istersen sertifika alirsin. Sertifikadan uni ye donmen zor. Kimseye ders calismak kolay gelmez. Olmazsa bir sene ara ver. Alttaki derslerini hallet, sonra bir ust sinifa gecersin. Belki de hem alttan ders almak hem ustten goturmek sabrini zorluyordur. Basarilar dilerim.

evet galiba alttan üstten işleri de iyice çekilmez bir hale sokuyor. çok teşekkür ederim.

Eskinin terzilerinin şimdinin modacısı olduğu günlerde, mezun olursan elinde bir diploman olacak.ne kadar güzel. Uzaktan bakıldığında keyifli bir bölümde okuyormuşsun gibi geliyor ve bu tür bölümlere girerken sanırım yetenek sınavı yapıyorlar. Onu da geçip üniv.e girip bi de yarıda bırakırsan, başkasının hakkını da yemiş olursun. Senin yerine o okula gitmeyi ne kadar isteyen insan vardır kim bilir!
İyi ki böyle bir konu açmışsın. İşin başındayken belki bazı fikkirlerin,diğer arkadaşlarım ve ben sayesinde değişir.hakkında hayırlısı olsun.

Tartışmasız olarak üniversite insana çok şey katıyor meslek dışında. Yani o kampüs atmosferi diye bir şey kesinlikle var..
Bölümün ne? İş bulma konusunda sorun olacaksa okumak sıkar tabi. Ama başka bir bölüm okuyabilirsin zevk alabileceğin. Kurslar hikaye bence hepsi para tuzağı.

Eskinin terzilerinin şimdinin modacısı olduğu günlerde, mezun olursan elinde bir diploman olacak.ne kadar güzel. Uzaktan bakıldığında keyifli bir bölümde okuyormuşsun gibi geliyor ve bu tür bölümlere girerken sanırım yetenek sınavı yapıyorlar. Onu da geçip üniv.e girip bi de yarıda bırakırsan, başkasının hakkını da yemiş olursun. Senin yerine o okula gitmeyi ne kadar isteyen insan vardır kim bilir!
İyi ki böyle bir konu açmışsın. İşin başındayken belki bazı fikkirlerin,diğer arkadaşlarım ve ben sayesinde değişir.hakkında hayırlısı olsun.

bu konuda da haklısınız. evet yetenek sınavıyla giriliyor ve iyi bir okulda okuyorum; gerçekten birinin hakkını yiyormuş gibi hissediyorum.tavsiyelerinizi duymaya çok ihtiyacım vardı gerçekten çok teşekkür ediyorum cevaplayan, yardımcı olmaya çalışan herkese.

Tartışmasız olarak üniversite insana çok şey katıyor meslek dışında. Yani o kampüs atmosferi diye bir şey kesinlikle var..
Bölümün ne? İş bulma konusunda sorun olacaksa okumak sıkar tabi. Ama başka bir bölüm okuyabilirsin zevk alabileceğin. Kurslar hikaye bence hepsi para tuzağı.

benim hoşlanmadığım da işte kampüs atmosferi. fazla evci bir tipim ne bileyim pek arkadaşım da yoktur. bölümüm tekstil moda tasarım, yani en çok zevk alacağım şey budur heralde. evimde bütün günümü resim yaparak birşeyelr dikerek geçirebilirim. ama okul olunca bütün enerjim kayboluyor işte.

benim hoşlanmadığım da işte kampüs atmosferi. fazla evci bir tipim ne bileyim pek arkadaşım da yoktur. bölümüm tekstil moda tasarım, yani en çok zevk alacağım şey budur heralde. evimde bütün günümü resim yaparak birşeyelr dikerek geçirebilirim. ama okul olunca bütün enerjim kayboluyor işte.

Buna bir şey diyemeyeceğim canım eğer okul ortamını sevmiyorsan…

Back
X