Bana akıl verir misiniz :(

merhaba arkadaşlar, bir konuda sizden fikir almak istiyorum kafam çok karışık. 21 yaşındayım ve üniversitede okuyorum. bu yıl 2. yılım ancak alttan aldığım dersler nedeniyle 3 yıl sonra hatta belki 4 yıl sonra kısmetse mezun olabileceğim. ancak okula gitmek bana işkence gibi geliyor, her hafta korkunç bir strese giriyorum ve sanırım psikolojik olarak eve hep baş ağrısı ile dönüyorum. (okulumla ya da bölümümle ilgili olduğunu sanmıyorum sanırım sorun ''okul''da olmak çünkü istediğim okul ve istediğim bölümdeyim.) kafamda aylardır okulu bırakma düşüncesi var. bu arada bir kaç içersinde evlenme planı içinde olduğumuz bir birlikteliğim var ve evlendikten sonra maddi bir zorunluluk söz konusu olmazsa çalışmak istemiyorum. Öyle bir zorunluluğa karşı elimde bir şeyler olsun diye de sertifikalı moda tasarım kurslarına falan giderim diye düşündüm. (Bu kurslarla ilgili bir konu da açmıştım ama bilgi verebilecek birini bulamadım)

Siz olsaydınız ne yapardınız? İşe yarayıp yaramayacağını bilmediğiniz diploma için kabus gibi bir 3 4 yıl daha mı geçirirdiniz? Yoksa toplumsal, ailesel baskıları yok sayıp mutlu bir lise mezunu mu olurdunuz? :43:

Üniversiteyi zorla okurdum ...mutlu lise mezunu olcağıma mutsuz üniversiteyi tercih ediyorum ...lisans eğitimi şart...

benim hoşlanmadığım da işte kampüs atmosferi. fazla evci bir tipim ne bileyim pek arkadaşım da yoktur. bölümüm tekstil moda tasarım, yani en çok zevk alacağım şey budur heralde. evimde bütün günümü resim yaparak birşeyelr dikerek geçirebilirim. ama okul olunca bütün enerjim kayboluyor işte.
:))aynı ben.bazen gün içerisinde işim bitsin de evime geleyim düşüncesine giriyorum.işimi çok seviyorum o ayrı konu ama evimde de kendimi mutlu hissediyorum. Bazı günler sıkıtılarım olmuyormu,oluyor tabi.hatta geçen gün dikkat ettim.bazı günler işe giderken kılığıma kıyafetime bile dikkat etmeden çıkmışım evden:))) ki renk uyumu takıntım vardır.oluyo işte arada.
Senin okul işine gelince.o yönden de benziyoruz.farklı farklı ortamlara girip ders notu toplamak,kendini beğenmiş insanların sana bakış açısı,tanımadığın insanlardan ders notu isteme telaşı,sınav stresleri vb bi sürü sorun oluşabiliyor. Ama şuna inan,zaman o kadar çabuk geçiyo ki.iyi ki diplomam elimde ,iyi ki o çok bilmiş insanladan suratlarını ekşitmelerine rağmen pes etmeyip notları almışım,çalışmışım :)) ,iyi ki annem babam bana destek olmuşlar çok şükür Allah'ıma da okutmuşlar diyorum.Allah'ım onlardan binlerce kez razı olsun.

Pes etme,daha çok gençsin. Gözünü olumsuzluklara kapat,bırak insanlar senin hakkında ne derse desin.kötü düşünce,kötü söz,sahibine aittir.

:))aynı ben.bazen gün içerisinde işim bitsin de evime geleyim düşüncesine giriyorum.işimi çok seviyorum o ayrı konu ama evimde de kendimi mutlu hissediyorum. Bazı günler sıkıtılarım olmuyormu,oluyor tabi.hatta geçen gün dikkat ettim.bazı günler işe giderken kılığıma kıyafetime bile dikkat etmeden çıkmışım evden:))) ki renk uyumu takıntım vardır.oluyo işte arada.
Senin okul işine gelince.o yönden de benziyoruz.farklı farklı ortamlara girip ders notu toplamak,kendini beğenmiş insanların sana bakış açısı,tanımadığın insanlardan ders notu isteme telaşı,sınav stresleri vb bi sürü sorun oluşabiliyor. Ama şuna inan,zaman o kadar çabuk geçiyo ki.iyi ki diplomam elimde ,iyi ki o çok bilmiş insanladan suratlarını ekşitmelerine rağmen pes etmeyip notları almışım,çalışmışım :)) ,iyi ki annem babam bana destek olmuşlar çok şükür Allah'ıma da okutmuşlar diyorum.Allah'ım onlardan binlerce kez razı olsun.

Pes etme,daha çok gençsin. Gözünü olumsuzluklara kapat,bırak insanlar senin hakkında ne derse desin.kötü düşünce,kötü söz,sahibine aittir.

aynen bazı günler utanmasam pijamam ile gideceğim :)) umarım dediğiniz gibi çok çabuk geçer. iyi ki açmışım konuyu, tavsiye tecrübelerinizden faydalanmak gerçekten etkili oldu.

Bence okulunu bitirmelisin.

Lisans mezunu olmak önemli hatta şart bence.

ne güzel istediğin bölümde okuyormuşsun.

bölümünde eğlenceli bir bölüme benziyor.

kendini zorla bitir okulunu sonra evlen.

hatta kendi kendine okulu bitirmeden evlenmicem diye düşünürsen sadece evlenmek için bile okulu bitirirsin.

Moda tasarımcısı olacaksın diploman olacak üniversite mezunu olacaksın 2-3 sene sıkıntı çekmene kampüs ortamına katlanmana değmez mi?

Son düzenleme:
Merhaba,
İstediğim bölümdeyim ama evlendiğimde maddi açıdan zorluk olmazsa çalışmayı düşünmüyorum demişsiniz. Tabii yanılıyor olabilirim ama bu noktada bir çelişki yaşadığınızı düşündüm. İstediğiniz bir bölümdeyseniz ileride gerek olmazsa çalışmamayı niye düşündüğünüzü anlayamadım. Eğer bölümünüzü gerçekten seviyorsanız okulu bitirin derim ben. İyi ya da kötü 2 sene emek vermişsiniz. Belki tahmin ettiğiniz kadar uzamaz, uzasa da madem istediğiniz bölüm 2 yılınızı ziyan etmemiş olursunuz. Üstelik imkanınız da varken üniversite okuyabilmek çok güzel bir şey bence.

bende 3.sınıfım 4 yıllık bi birlikteliğim var ve nişanlıyız ama okulu bitirmeden daha fazlası olmaz. kesinlikle okulunu bırakma derim ömrünü o adamla geçireceğinin bir garantisi yok 1 gün sonranın bile garantisi yok hele zenginliğin hiç garantisi yok.Bir bayan diplomasını eline alıp önce ekonomik özgürlüğünü kazanıp kendi ayakları üzerinde durmalı daha sonra evlilik olur zaten.eşinin parasına güvenip çalışmıcam diye düşünme ailemizden bile zor para isterken eşinin eline bakmak daha zor değil mi sence?

mesela boğaziçinde süper puanla girilen bir bölümde okuyorsanız, bırakmayın okulunuzu ama feda edilebilecek bir yerde okuyorsanız, bırakabilirsiniz

mesela boğaziçinde süper puanla girilen bir bölümde okuyorsanız, bırakmayın okulunuzu ama feda edilebilecek bir yerde okuyorsanız, bırakabilirsiniz

Ben okulu birakmasini onermem. Illa Bogazici olmasina gerek yok. Herkes Bogazici mezunu mu? Zaten birakmaya yer ariyor. Lutfen boyle tesvik etmeyelim.

Okulunuzu bitirmediğiniz taktirde ileride pişman olacağınız garantisini veririm.:ssz:

Ciddi olamazsın!
:44:

Sakın bırakma, mutlaka bitir. Eskilerin dediği gibi "diploman yani bileğinde altın bileziğin " olsun.

Son düzenleme:
Gelecek planlarınıza hayran kaldım, evleneceğim, çalışmayacağım, okulu bırakacağım...

Benim de öğrenciyken böyle planlarım olsaydı, evet ilkokulu bile bitiremezdim... İçime de sıkıntı verirdi.

Gelecekte işine neyin yarayacağını bilseydi insanlar, buralarda hiç dert tasa sıkıntı görmezdin. Yani siz de bir çok yaşıtınız gibi gelecekte neyin işine yarayacağını bilmiyorsunuz, önce bu özgüveninizi bence bir kenara bırakın.

Okumak istediğiniz bölüm ve üniversitedeyken neden bırakıyorsunuz ki okulu? Bu kaçışın sebebi ne? Başarısızlık mı?
Sosyal fobiler mi? Uyum sağlayamamak mı? Bence onu bulup esas onu çözün.
Sonra bakışınız değişecektir.

Back
X