merhaba arkadaşlar, bir konuda sizden fikir almak istiyorum kafam çok karışık. 21 yaşındayım ve üniversitede okuyorum. bu yıl 2. yılım ancak alttan aldığım dersler nedeniyle 3 yıl sonra hatta belki 4 yıl sonra kısmetse mezun olabileceğim. ancak okula gitmek bana işkence gibi geliyor, her hafta korkunç bir strese giriyorum ve sanırım psikolojik olarak eve hep baş ağrısı ile dönüyorum. (okulumla ya da bölümümle ilgili olduğunu sanmıyorum sanırım sorun ''okul''da olmak çünkü istediğim okul ve istediğim bölümdeyim.) kafamda aylardır okulu bırakma düşüncesi var. bu arada bir kaç içersinde evlenme planı içinde olduğumuz bir birlikteliğim var ve evlendikten sonra maddi bir zorunluluk söz konusu olmazsa çalışmak istemiyorum. Öyle bir zorunluluğa karşı elimde bir şeyler olsun diye de sertifikalı moda tasarım kurslarına falan giderim diye düşündüm. (Bu kurslarla ilgili bir konu da açmıştım ama bilgi verebilecek birini bulamadım)
Siz olsaydınız ne yapardınız? İşe yarayıp yaramayacağını bilmediğiniz diploma için kabus gibi bir 3 4 yıl daha mı geçirirdiniz? Yoksa toplumsal, ailesel baskıları yok sayıp mutlu bir lise mezunu mu olurdunuz?![]()
Üniversiteyi zorla okurdum ...mutlu lise mezunu olcağıma mutsuz üniversiteyi tercih ediyorum ...lisans eğitimi şart...