Bana anama bobama laf dersen seni basarım dedi..

Bence çok yanlış bakıyorsunuz olaylara. Eşiniz tabi ki anne babasının karşısına geçip laf etmenize izin vermez. Onlar sizin anne babanız değil, size ev almak gibi hiçbir mecburiyetleri de yok. Eşiniz bu duruma, ailesine sinirlense sizin onu sakinleştirmeniz, ne yapalım biz kendi başımızı onarırız takma demeniz gerekir. Kirada oturun ne olur ki. Kpnin yanlışları olsa da hiçbir mecburiyeti yok, sizin de karşısına geçip bize destek olun deme hakkınız yok. Ben utancımdan yerin dibine girerim hayatta isteyemem... Hele ki eşinize para mevzuları yüzünden bunları demeniz de hiç hoş değil. Tutumdan hoşlanmayabilirsiniz ama yüz göz olunacak bir mesele değil.
Ben yerinizde olsam, bize ev verip de habersiz satan kpden tek bir iğne istemem zaten. Belli ki bu meseleler karmaşık hiç yüz göz olmayalım yine yaşamayalım aynı şeyleri derim. Oturup ağlayacağıma da öz babası yüzünden gururu incinen eşimi yatıştırırım. O istediği duyguyu yaşayabilir babasına karşı, beklentiye de girebilir, hayalkırıklığına da uğrayabilir. Ama sizin hakkınız yok. Kimse de mecbur değil çocuğuna ev almaya. Üzgünüm ama bence siz haksızsınız. Diğer meselelerinizi bilemem ama umarım eşinizin gönlünü almayı da başarırsınız bu konuda...

Bunları okuyunca benim size naçizane tavsiyem şu, kimseden beklentiye girmeyin daha mutlu olursunuz. Kocanızla diğer meselelerinizi de aşabilirsiniz. Olduğu kişiden çok fazlasını beklemeyin, bir evlilik terapistine gidin, olmadı siz kendiniz yardım alın. Madem zorlu bir hayat geçirdiniz onarın kendinizi lütfen. Kendi kıymetinizi yanlış şekilde arıyorsunuz. Kimse kimseye tam destek olamaz, koca bile. Siz kendinize değer vereceksiniz o değeri teşviği dışarda arıyorsanız bir uzmana başvurun. Kimbilir neler yaşadınız.. yardım alın lütfen..umarım atlatırsınız

ben ortada evliliği bitirecek bi sebep göremedim açıkçası. eşin sana blöf yapmış senin öyle yapmanı, babasına laf söylemeni ne kadar şiddetle istemediğini anlatmaya çalışmış. yani ''öyle dersem belki susar'' diye düşünmüş bence.

ayrıca sen resmen kayınpederden zorla borç almaya çalışacaksın doğru mu anladım?

size önce ev veren, sonra sizden habersiz evi satan, sizi zor durumda bırakan adamdan borç istemeyi düşünüyorsun? yapma allahaşkına. biraz gururlu ol. o verse de siz almayın.

eşine destek olman lazım bence bu dönemde. sonuçta senin öz baban olmadığı halde adamın yaptıkları zoruna gidiyor bi de eşini düşün, öz babası bunları yapan. kim bilir nasıl canı sıkılıyodur.

bence eşine destek ol, biz bize yeteriz çalışırız bakarız kendimize de. ona güç ver ki birbirinize tutunabilesiniz.

kimseden medet umma, anne baba bile olsa. senin şu an tek derdin eşinle mutlu olmak olsun.

ev dediğin nedir ki çalışır kazanır biraz birikim yapar biraz kredi çeker alırsınız seneler içinde.. ne gerek var sizi zerre düşünmeyen adamdan borç istemeye gururunu ayaklar altına almaya??

o zamana kadar da kirada oturursunuz nolacak kiracılar aç açıkta mı yaşıyor sanki? yanlış düşünüyorsun.

tum konularınız gebe kalmak uzerıne şimdıde isyenmeyen gebelik ilaç kullanırken hamile kaldım diyorsunuz
kayınpederınıze takacagınıza kendı karnındakınızı düşünün bence bez bebek mı bu

Konu sahibi çok fevri değil mi? aceleci , sabırsız ve yaşı küçük imajı çiziyor burdan bakınca.

kp rin tek yanlışı siz içindeyken habersiz evi satmış olması..
ama siz buna rağmen adamdan arabasını istemişsiniz birde üstüne borç istiycem diyorsunuz .. biraz gururlu olun ..

Hahaaaaaaa güldüm yani :) kayın babası ev vermeyen çadırda mı yaşıyor :) azıcık eliniz ekmek tutsun yaaa alışmışsınız bedavaya... 2. De gözüm yok diyorsun 1. De gözün mü vardı.

evet biraz fazla hazırcısınız dayamışsınız kendinizi kayınbabaya ee adamda yeter deyip resti çekmiş, eşinizde hayırsız biri gibi duruyor... çalışın çıkın kiraya tabiki aileden gelen bir ev iyi olurdu ama şu durumda yapacak bir şeyin yok... birde kusura bakmayın ama eşinle anlaşamayıp nasıl böyle yanlışlıkla !! gebe kalıp aldırırım diyen kadınlara ayar oluyorum ayar...

eşin daha kötü durumda hiç düşündünmü?yani babam; bana verdiği ,otur dediği evi alacak, har vurup harman savuracak,sonrada gitsin çadırda yaşasın diyecek....inan çok kötü olurdum evdeki eşim dediğim,hayat arkadaşımda benimle bunu yüze vurur tarzda sürekli kavga edecek ve babamdan borç almayı teklif edecek..... senden çok eşine üzüldüm...bir babadan insan ancak böyle güzel bir kazık yer!yaraya tuz, biber sürerek evlilik olmaz!sizin aslında takma kafana biz böylede yaşar gideriz ,deyip teselli vermeniz gerekirken ,eşinizin bunu her evlet gibi kabullenemeyip onlar hakkında konuşma demesinemi içerlediniz!yahu o adam bu kadar çok şeye içerlemişken bende giderim demenize ne tepki verebilir ki!dışarda baba destek değil köstek olmuş evde siz!konuyu aslında empati ile aşabilirsiniz kimbilir içinde neler yaşıyor;kaldıki siz diyorsunuz hüngür hüngür ağladı diye!
eşim beyninden ameliyat oldu ,kv neden özelde oluyor? diye söylediğinde şok oldum, ama eşimin annesi onun biriciğidir! yinede laf dedirtmedi,bende duymazdan geldim...düşünsene acilen özelde ol,maddi durumu kafana takma yardımcı olalım yeterki kurtul! demesi gerekirken, sıra bekleyip devlette neden parasız olmuyo? diye bir dünya laf saydı arkamızdan!ne yapsaydım sürekli pişirip önüne koysam ne geçecek elime?
evliliğin iyi günü kötü günü var,başka sıkıntılarıda anlattığınız kadarıyla geçici durumlar,boşanmaksa sizin kararınız tabi ama ben destek olursanız elele üstesinden gelirsiniiz diye düşünüyorum naçizane!

oturduğunuz evi sizden habersiz satması hoş değil ama size borç vermek zorunda da değil. herkesin evi yok, herkes ev sahibi değil. şu hayattaki tek alternatif ya ev ya çadır mı? kirada otursanız ölmezsiniz yani. size gitsinler çadırda otursunlar diyen siziz arabanızın anahtarını size vermeyen adamdan borç alıp niye daha fazla yüz göz olmak istiyosunuz?

kayınbabanızın yüzüne laf söylemenize izin verilmemesinden daha büyük dertleriniz var şu an evliliğinizde. eşinizin sizi sevdiğinden emin misiniz?

ayrıca bu ne saçma bi düşüncedir. ben bırakamam bana bahane lazım, bana git desin ben de gideyim.

Eşin tavrı yanlış, kayınpederin yaptığına söyleyecek söz bile bulamıyorum ama sen de ağır konuşmuşsun sanki. Kimseye muhtaç olmak zorunda değilsiniz, ev almak zorunda değilsiniz. Kirada oturun, mesafe koyun, eşinle düzeltmeye çalışın..

Hiç böyle saçma birşey duymamıştım
Yıllardır 2 daire verirlerken iyi
Sonra satınca kötü mü
Kira ve kredi derdin yokmuş, yatırım yapsaydın
Adamlar yapmak zorundaymış gibi düşünüyosun, borç vermezse de saydırmaya hazırsın maşallah
Öyle kolay birşeyse kendi ailenden al

Bilemedim, yazdım yazdım sildim.

Evleneceğiniz adamın babasının maddi durumuna bakarak evlendiyseniz, şuanki durum içler acısı.

Ama ben bu olayı şöyle değerlendiriyorum. Kimse size ev ve hatta evler almak zorunda değil. Almış, yapmış bir babalık. Siz de bu süreçte biraz birikim yapmış, araba alabilmişsiniz, yani arabanız yanınıza kar kalmış. Eğer ilk baştan almasa idi, yıllardır kirada oturuyor olurdunuz, bardağın dolu tarafı burası.

Habersiz satması normal bir durum değil, ya bilmediğiniz bir durum var oğlu ile arasında, ya da amcanın tarzı biraz farklı.

Ama, ne olursa olsun, burada sizin bu adamdan hala borç isteyebilmeniz beni en çok şaşırtan nokta.

Eşinizi gerçekten sevseydiniz, kendisine bunun önemli olmadığını, zaten henüz çocuğunuz olmadığını, 1+1 bir evde mutlu mesut kirada yaşayabileceğinizi söyler, bir de bunları yapan babasından borç para istemesine zorlamazdınız. Üstüne bir de borç vermedi / vermeyecek diye küfürler etmeniz, ne bileyim, bana çok tuhaf geldi.

Yuva kurup aile olduktan sonra, ölüm kalım olmadığı sürece, baba anne de olsa borç almak, bana pek karakterli bir davranış gibi gelmiyor. Eğer sizin için normal ise ; Sahi, sizin aileniz ne yaptı bu durumda? Ev aldı mı size? İlk yıllarınızı kendi babanızın evinde mi geçirdiniz? Sanmıyorum. O zaman sizin babadan isteseniz bu sefer o parayı? Olmaz mı?

Adam zorunda mı yahu, adam tavrını ortaya koymuş sen hala borç isteyelim diyosun nasıl anne babasınız ne demek seninkiler daha iyiyse sen iste seninkilerden, küfür bile etmişsin yuh

Bu sebeplerden boşanılmaz. Bazı maddi stresleri kocanıza bırakın, ev alma satma kiracılık borç gibi. Bırakın o stresi o yaşasın saçları dökülsün, herkes öyle yapıyor.
Benim annem bu konuda güzel bi örnektir. Babam ne almış ne satmış borç mu var, ne alınacak hiiç umrunda olmaz. Sadece günlük yiyeceğine bakar, geleceğe dair de planlar yapar maddi olarak ama hiç stres yapmadan. Kocanın ailesinden de gram fayda beklemez, bilakis kendisi yardım eder elinde olduğu Zaman. Böylece şuan 60 yaşında ama yüzünde tek bi kırışıklık yok, ve babamda " malda mülkte hiç gözü yok karımın çok şanslı bi adamım" der.

kusura bakmayın da ,nasıl haberiniz olmadı.satıldıktan sonra bile,yeni ev sahibi,çıkmanız için birkaç ay müsaade etmek zorunda.aniden kapıya konulmak,çadırda yaşamak,eşyaları garaja koymak hiç inandırıcı değil.son anana kadar beklemeden,kiralık ev bulmanız için bir süre tanınırdı size.
satması konusunda bir şey diyemiyorum.kayınpederinizin tasarrufunda olan bir konu.tabi ki satmamalıydı ama yapmış birkere.
sizin asıl sorununuz,eşinizle.beni bırak,benden boşan diyen bir adamla,evli kalmak asıl sorun.eşiniz,kendi ayakları üzerinde duramayacak,bir bireyse,isterse kayınpederinizin 10 evi olsun,size bir faydası yok o evlerin.evlenirken,kayınpederin malına mülküne güvenip evlenmeyin lütfen.

Ben diyorum ki kp kesin bir şeye kızmış. Önce 2 daire verip sonra oturduğun daireyi bile sormadan satmasının başka açıklaması yok.

Kp in evinde oturan bazı aileler görüyorum gelinlerin nankör hallerini görüyorum ki gelin lere sorsan elbet onlar haklı. Ama ayda 1000 tl kazanmak varken o evde keyif çatma nın lüksün o kp kv sayesinde olduğunun minnetini duymayan gelinler var ki daha geçen de arkadaşım anlattı gelinlerini. Dedim valla hiç gelinleri kötüleme kötü olan baban. Madem öyle hadi kendinize gidin ev tutun desin. Çeksin desteğini üstlerinden dedim. Ki bence de doğrusu bu.

Sen bişey yaptın yada yapmadın bilemem ama insan kendi hatasını görmemek üzere programlı oluyor böyle durumlarda. Ama bu ani değişim de bir iş var. Ayrıca sizin üstünüze olan evi kp satamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…