Selam, sizinle benzer bir süreç yaşadım. Tabi benim ailem ayrıldığında çok ufaktım. Babam dört ay içinde evlenmiş. Eski sevgilisiymiş zaten, demek ki varmış ilişkileri diye düşünürüm ben de hep.
Ama annem beni babamdan hiç ayırmadı, görüşme demedi asla. Gitmek istemediğimde bile o senin baban, git derdi.
İki de kardeşim oldu. Hatta biri 18 yaşımdayken oldu. İkisini de çok severim, üvey olarak görmüyorum onları.
Babamı kanserden kaybettik, beş sene oldu.
Babam yüksek mevkide bir insandı, maaşı çok yüksekmiş ben vefat ettiğinde öğrendim.
Hayatımda bir kez ondan bisiklet istemiştim, küçüksün diyip almamıştı, üç yaş küçük kardeşimde vardı. Neyse, nafakasını yatırdı ama onun dışında bir faydası olmadı. Kış geldi botun var mı vs demedi bir kez olsun.
Öldüğünde maaş bağlandı tabi bana, o zaman öğrendim maaşını. Bankada da bir miktar parası vardı. Almamı istemediler eşinin kardeşi filan konuştu benimle. Hatta ikna olacaktım sonra dank etti. Arabayı da payımı ödeyerek kullandılar. Ama iki katına sattılar sonra.
Evi var mesela babamın, kirasını alıyor. Ankara'da iyi bir semtte. Bana senin emlak vergini ödedim diyor ama kira vermiyor tabi bana. Teklif bile etmiyor. Benden para da kaçırdılar, babam daha ölmeden ortak hesabından çekmiş tüm parayı. Ben sonra öğrendim. Yazlık, araba filan aldılar. Adam ölüm döşeğindeyken onu düşünmüş.
Biz de annemle senelerce kıt kanaat geçindik. Kendi imkanımla da evlendim.
Bunu neden anlattım, aslında bizim durumda babamın da eşinin de akrabaları beni sanki öteki kadınmışım gibi değerlendirdi. Onlar babamın ailesiydi, ben zaten ufak yaştan beri ayrı ailedeydim, onların rızkını çalıyordum. Bana açık açık söylediler bunu. E para da kaçırıldı, hakkım da yeniyor hala. Ben de onlara beddua ediyorum zaman zaman. Dün babalar günüydü mesela, babamdan ayrı büyüdüm. Babam bana ufak bir şey alsa karısından gizli alırdı, korkardı.
Neyse demek istediğim olan olmuş. Yanlış yapmışsınız. Karısı olarak yasal hakkı vardı. Çocuğu yok diye mirasına engel olmaya çalışmak çok büyük hata olmuş bence. Almış neticede ama canı yanmış. Ben de dışlandım, babanın mirası ama almasan daha iyi bak o dul kaldı dendi bana da. benim de babamdı oysaki. O yüzden anlayabiliyorum. Bedduası tutar mı bilmiyorum ama helallik alabilirsiniz belki.