• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana beddua etti

bu sözünüz o kadar insanlık dışı ki hiç tanımadığınız insanlar hakkında nasıl böyle vicdansız yorumlar yapabiliyorsunuz?
Sizde hiç tanımadığınız bir kadını sırf babanızın ikinci eşi diye evli adamla birlikte olan kadın olarak yaftalayabiliyorsunız. Onu napalım?

Net bilmediğiniz bir durum için kadının yasal olan hakkını vermemek için diretmişsiniz, uğraşmışsınız resmen... sonuç alamadığınız için yasal olan hakkını aldı zaten diyorsunuz.
Başarabilseydiniz alamayacaktı...
Bu bir lütuf değil ki sizden verilen. Kadın babanızın eşi...
Anneniz ile birlikte iken tanıştıklarına dair sadece sizin şüpheniz var. Eğer öyle değilse kadının hakkına girdiniz, ettiği beddua için tutar tutmaz diyemem ama yaptığınız haksızlık bir şekilde sizden çıkar... @defne-28
yasal hakkını aldı tamam ben buna karsı çıkmadım karsı çıkılmasını da doğru bulmadım.
ama şayet babamla annemin arasına girip boşanmalarına sebep olduysa ? bu soru işareti içimi kemiriyor anlıyor musunuz?

Benimde üvey annem var ama düşman olmaya gerek yok babam olurs ede Allah korusun kadın hakkini alacak tabiki .. Anneniz nie düşman olduki ayrılmasaydı yazık ya kadını bırakın kocası olmuş ona mi yansın size mi,
üvey anneniz babanızla annenizin ayrılmasına boşanmalarına sebep oldu mu?

yasal hakkını aldı tamam ben buna karsı çıkmadım karsı çıkılmasını da doğru bulmadım.
ama şayet babamla annemin arasına girip boşanmalarına sebep olduysa ? bu soru işareti içimi kemiriyor anlıyor musunuz?
Canım olan olmuş artık , baba ölmüş rahmeti bol olsun, anne baba sevgisizlik ve geçimsizlikten aynı fikirler içinde boşanmıs. Velev ki baban o kadına aşık oldu onunla evlendi , neden 1.5 yıl beklesin canım ?

Beddua'ya sormuşlar nereye gidiyorsun diye, geldiğim yere demiş... Senin burada bir hatan yok ki kalkıp başıma gelir mı diye düşünüyorsun.. Miras da onun da hakkı var hakkını alması gerekiyor. Kimse babanı onunla zorla evlendirmedi sonuçta iki tarafında rızası olarak imza atıldı.. kadına hakkını verin.... Bu arada basın sağ olsun...
amin. sağolun. kadın hakkını aldı zaten bana beddua etmesi dokundu

Benim dediğimde insanlık dışı birşey yok bence kabullenin miras için birbirimize düştük diyen sizsiniz .. Ayrıca annem istemedi görüşmedim diyorsunuz kadının sucu ne ..vicdannz rahatsız olmasaydı burda yazmazdınız bence kadını ezmeye hakkınız yok .. Bir şüphe uğruna kimse suçlanamaz

merhaba arkadaslar,

benim annem ve babam uzun yıllar ayrı yasadılar evlilikleri bitmişti sürekli kavga ediyorlardı ben o zamanlar yetişkin sayılabilecek bir yaştaydım. sadece bizler için kağıt üzerinde sürdürdüler daha sonra nasıl olduğunu anlayamadığımız şekilde boşanmaya karar verdiler ve ayrıldılar. aradan 1,5 yıl geçtikten sonra babam yeniden evlendi. annem babamın yeni evliliğini hiç kabul edemedi bizde babamla görüştük ama evine hiç gitmedik yeni eşi konusunda da babama çok sert bir şekilde bu evliliği asla kabul etmeyeceğim bizi karşılaştırma dedim. babamda beni dinledi ve biz evli kaldıkları süre boyunca neredeyse hiç karşılaşmadık zaten karşılaşsam selam bile vermedim. annemde babamın yeni eşiyle görüşmemi istemiyordu. (bende annemle babamın boşanmasının nedeni acaba o kadın olabilir mi sonuçta kaç sene ayrı kaldılar boşanmadılar diye düşündüm ve o yüzden tepki koydum. annemde o kadın birden bire çıkmadı herhalde diye düşünüyordu.) herneyse birgün babam amansız bir hastalığa yakalandı , öldü ve bu seferde miras kavgası başladı. yeni eş mirastan payını alıp bizlerle olan bağını koparmak istiyordu ama annemler amcamlar vs hepsi birden işte zaten çocuk yok ne hakkı isteyip duruyor vs gibi sözlerle atıştılar çok kısa bir zaman sonra aramızda miras kavgası çıktı. bütün aile bireyleri de bana baban siz varken evlendi o kadınla işte o kendini ne sanıyor evli biriyle evlendi gibi sözlerle dolduruyorlardı. birgün babama ait hatıra eşyaları almak için evine gittim bu sefer kadın bana ne eşyası almaya geldin siz hepiniz miras derdine düşmüşsünüz hiçbirşey vermeyeceğim inşallah benim yaşadıklarım seninde başına gelir diye bana beddua etti. o söz o gün bugündür kulaklarımda çınlıyor. her ne olursa olsun kimsenin ahını almak istemem istemedim. ama vicdanımda rahat değil. ne yapmalıyım da bu duygudan kurtulmalıyım?
biraz uzun oldu hakınızı helal edin.
Bence hic takmayın siz bisey yapmamışsınız ki

amin. sağolun. kadın hakkını aldı zaten bana beddua etmesi dokundu
Sana neden etti o beddua'yı peki ? Ne yaptınız kadına ki sana geldi beddua ? Hakkını almadı mı? Babanla evli olduğu sürede mutsuz mu oldu ? Annen huzursuzluk mu verdi ?

peki şu boşanmadan önceki sürede barışma yolları mı yapılıyordu? Birbirlerine süre mi vermişlerdi? Ayrı yaşayıp kendimize çeki düzen mi verelim demişlerdi?

Hayır. Siz ilk mesajınızda bizim için boşanmadılar yazmışsınız. Kısa fiilen tamamen bitmiş bir evlilikmiş. Babanız mutlu oldu biriyle diye sevinmeniz gerekirken verdiğiniz tepkiler, babanız ölmüşken bile sanki annenize ihanet etmiş gibi düşünmeniz gerçekten çok rahatsız edici. Adam hiç mi mutlu olmasaydı, bunu mu reva görüyorsunuz babanıza gerçekten?

Kadının bedduası tutar tutmaz ayrı, ama bu sevgisizlikle nasıl mutlu olacaksınız? Sevin ya sevin, babanızı sevin, onun mutluluğu için siz de mutlu olun.

Son olarak ortada bir terbiyesizlik bence yok, ama olsaydı bile o kadının tek başına yaptığı bir şey değildi değil mi? Neden sade kadına bu tepki?
yine de o bneım annemle evlıydı ben ayrılmış kişilerin 2.kez evlenmlerine karsı değilim ben evli kişilerin baskalarıyla ilişki yaşamasına karsıyım

Yasal hakkini aldiysa ben ne olur ne olmaz diye bir de ekstradan sadaka verirdim bir miktar. Bir kaybin olmaz ve korunmus olursun boylece. Helallik olayi zor ve karisik bence cunku babanin hayatina ne zaman girdigini kesin bilemiyoruz. En iyisi guzel bir miktar sadaka vermek hem garibanlar sevinir.
çok mantıklı aslında

üvey anneniz babanızla annenizin ayrılmasına boşanmalarına sebep oldu mu?
sizin ki oldu mu ?? Cevabını verin bende tamm diyeyim ama sadece şüphe diyorsunuz benim babamda boşandıktan 2 yıl sonra evlendi biz kimseyi suçlamadık canim

Yapabilirim çünkü;
Bence, benim fikrim, şahsen, şahsi görüşüm seçin birini hangisini kabul ediyorsanız. İçinizde yaşadıklarınızı keşke biraz dışınızda yaşayıp babanızada hissettirseydiniz.
hissettirmediğimi nereden biliyorsunuz?

Kadının yerine koydum da kendimi, bende bana yaşattığını yaşa isterdim. Ve hayır bana bunu reva görene iki cihanda da hakkımı helal etmezdim... Yaptığınız tamamen var sayım üzerine kul hakkına girmekten başka birşey değil. Annenize hiç melek değil...
işte bu ıhtımal üzüyor benı varsayım ama doğru da olablır

O zaman hesabını hayattayken babanızdan sormalıydınız, zira annenizle evli olan oydu...

Sizde hiç tanımadığınız bir kadını sırf babanızın ikinci eşi diye evli adamla birlikte olan kadın olarak yaftalayabiliyorsunız. Onu napalım?
ben bır ıhtımalden söz ediyorum yaftalamadım.

bende eşimin ikinci eşiyim ama içim rahat ki bu durumdan gocunmuyorum. çünkü ben hayatına girdiğimde 10 yıl evvel resmi olarak boşanmıştı. yuvan yıkan kadın olmadım kağıt üzerinde de olsa evliliği devam eden biriyle olmadım bu konuda yaram yok yani gocunmuyorum. kimse tarafından günah keçisi de ilan edilmedim.

Kesin olarak bilmediğiniz bir konu hakkında sadece öyle olmasını dilediğiniz için ne kadar kolay bir insanı harcıyor, iftira atıyorsunuz. Allah sizi ıslah etsin.

Canım olan olmuş artık , baba ölmüş rahmeti bol olsun, anne baba sevgisizlik ve geçimsizlikten aynı fikirler içinde boşanmıs. Velev ki baban o kadına aşık oldu onunla evlendi , neden 1.5 yıl beklesin canım ?
babamın mevlütüne gittiğimizde komşusu olan baska bir kadın babam için evlediği kadın için evlenmeden evvelde görüşüyorlardı öncesi vardı demişti. öncesi demek annemle evli olduğu zamanlar demek

annemle babamın ayrılmasına sebepse eğer bizde çok krııldık çünkü bizde zor günler geçirdik. tabi ki gönül bağı bitmiş iki kişin kağıt üstünde de evli kalmasını doğru bulmuyorum. ama kağıt üstünde de olsa evli kişilerin başka kişilerle iliki kurmalarını da doğru bulmuyorum
Zor günler geçirmenizi anlayabilirim bu farklı bir konu,belki babanız sorumsuz biriydi buda farklı bir konu,ama biz konunun bu kısmını değil,annenizin dolduruşuyla,babanızın hem ruhen hem resmen eşi olmuş birine duyduğunuz düşmanlığı ve ona verdiğiniz rahatsızlığı konuşuyoruz ve siz burda haksızsınız..

Back
X