• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bi akıl verin ...

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır. Benimde kayınvalidem kürt,ailede tek yabancı benim. Kayınvalidem geldiğinde ödüm kopmuştu. Sert mizaçlı,duygularını belli etmeyen,duvar gibi birini düşünün...ayaklarımın bağının çözüldüğünü hatırlıyorum..baktım olacak gibi değil,ben yanaştım. akşamları süt içtiklerini duymuştum,her akşam sütlerini ısıttım onlar istemeden..hatta banyoya gireceği zaman,sırtını keselemeyi teklif ettim,kabul etti oda. 3 gün içinde biz artık kaynana,gelin değil nerdeyse anne kız gibi olduk..
Benim anladığım kadarıyla,kayınvalideler saygıdanda önce biraz pışpışlanmak,şımartılmak istiyolar. Hem 3 günlük dünyada dua almak,hem eşinizin gözünde level atlamak isterseniz,deneyin...hiçbir şey kaybetmez,kazanırsınız hatta..

1+1 ev sizinle birlikte 7 kişi?
Ben mi yanlış anladım? Fizik kurallarına aykırı nasıl sığacaksınız?
Anlaşamadığınız insnalarla dipdibe 10 gün geçmez.
10 gün değil 10 gün sonra gelecek .. Daha fazla kalır .. Cocuklar küçük .. Her sene bi çocuk yaptığı için çocukların yaşı 5 6 7 8

İyi günler herkese ... Ben 2 ,5 yıllık evliyim ... Genel anlamda bakarsak mutlu bi evliliğim ... Eşim bana göre bi çok konuda dört dörtlük .. Ama bi konu var ki beni üzüyor ... Ailesi beni en başından beri istemedi .. Saçma sapan bahaneler ürettiler bir kürt gelin istiyoruz falan dediler .. Saçma sapan ayrımlar yaptılar ... Biz yinede evlendik .. Ama onlar hiç bir zaman sevemedi ... Biz istanbulda yaşıyoruz onlar diyarbakırda .. Şimdi büyük bir sorun var .. Annesi 4 kardeşiyle beraber bize gelecek 10 gün sonra .. yaz tatlılı olduğu için baya bi kalacakmış .. Benim evim 1+1 .. Evime beni sevmeyen insanlar gelicek .. Annesi zaten hiç biseyi açık açık demez laf sokar hep .. Daha önce onların yanında 7 ay kaldım yanımda eşim yoktu ... Beni çok üzdüler zamanında .. O evde sevgisizligi derin derin hissettim ... Eşimin bir huyu var ki onlar beni uzdugunde ne bilim laf soktuklarinda beni hiç şekilde savunmaz korumaz ... Hic karışmaz yani .. Dün gece annen gelirse naparsa yapsın yine bisey demezsin dimi dedi .. Annemlere karşı yalnızsın ben yokum dedi :KK43: .. Üzüldüm ... çok üzüldüm ...Milletin kocası karısına bi laf dedirtmiyor... Ben napıcam şimdi ... Bana bi akıl verin nolur ... Kaynanam klasik bir kaynana işte ... Kıskanç,laf sokan,hiç biseyi beğenmeyen , bi kadın . Yardım edin bana .. Nasıl davranmalıyım
1+1 eve 5 kişiyle gelecek kadar şuursuz demek ki.

Ne demeliyim peki ... Mesela bi örnek vereyim .. Geçen yıl onlara gitmiştik .. Bi maske yaptım.. " oglum tabi birikim yapamaz bu kadar şeylere para harcıyorsunuz maske yapmasan yüzünün halini düşünemiyorum ben yapmadigim halde yüzüm çok güzel diyor " bunu diyen bi kadına nasıl bi cevap verebilirim ki ??
Kuman degilim anne sakin ol deseydin

Ne demeliyim peki ... Mesela bi örnek vereyim .. Geçen yıl onlara gitmiştik .. Bi maske yaptım.. " oglum tabi birikim yapamaz bu kadar şeylere para harcıyorsunuz maske yapmasan yüzünün halini düşünemiyorum ben yapmadigim halde yüzüm çok güzel diyor " bunu diyen bi kadına nasıl bi cevap verebilirim ki ??

Bence seninde ihtiyacın var maskeye de mesela

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır. Benimde kayınvalidem kürt,ailede tek yabancı benim. Kayınvalidem geldiğinde ödüm kopmuştu. Sert mizaçlı,duygularını belli etmeyen,duvar gibi birini düşünün...ayaklarımın bağının çözüldüğünü hatırlıyorum..baktım olacak gibi değil,ben yanaştım. akşamları süt içtiklerini duymuştum,her akşam sütlerini ısıttım onlar istemeden..hatta banyoya gireceği zaman,sırtını keselemeyi teklif ettim,kabul etti oda. 3 gün içinde biz artık kaynana,gelin değil nerdeyse anne kız gibi olduk..
Benim anladığım kadarıyla,kayınvalideler saygıdanda önce biraz pışpışlanmak,şımartılmak istiyolar. Hem 3 günlük dünyada dua almak,hem eşinizin gözünde level atlamak isterseniz,deneyin...hiçbir şey kaybetmez,kazanırsınız hatta..
Kendi çocuklarına bile mesafeli bi kadın o bana asla yanaşmaz

"Eh anne sen eski topraklardansin tabi. Siz bizden kat kat saglamsiniz. Bizi tüm bu kimyasal maddeler yedi bitirdi" deb gülüp gecin

Kocan halledemiyosa sen halledeceksin o zaman.Kendini ezdirme ya nedir bu kaynana terörü anlamıyorum.Kocan da seni seviyorsa haklı olduğunda yanında olur.Ezdirme kendini,saygıyı bozmadan lafını esirgeme sen de

1+1 eve 5 kişilik ailesinin gelip kalmasına musade ediyor,sabah çıkıp akşam gelecek ve size öyle bir cümle mi kuruyor? Olacak iş değil yani kusura bakmayın da.
Kendi ağırlamıyor,annesini kendi cekmeyecek ama siz birşey demeyeceksiniz öyle mi?
Yerinizde olsam kavga etmeden verirdim cevabını. Öyle bir dünya yok yani.

Ha yok ben çirkinleşmek için yapıyorum benim yanımda özgüveniniz düşmesin diye çirkinleşeyim ki size benzeyeyim kendinizi kötü hissetmeyin tüm çabam bunun için:KK8:
Deseydin
Sen sessiz kaldıkça ensene çok şaplak yersin
Senin de dişin pençelerin var
Göster.

Oğlun böyle beğeniyor kendisi alıyor dersin işveli işveli:)

Bana eşim öyle demişti. Aileme saygısızlık yapamam. Seni haklı olduğun sürece korurum ama ufak tefek şeyleri bana getirme. Baktın annem ileri gidiyor laf ediyor oğluna söyle de geç demişti. Benim üstüme at ne olursa. Aldığına laf ederse X aldı de. Makyajına laf ederse X seviyor de demişti. Sende eşine at. Gidip bunları anlatacak değil ya. Anlatırsa da napayım saygısızlık yapmadım ya. Hem yalan mı böyle beğenmiyor musun de direk cilve modunu geç. Bu mevzular başka türlü çekilmez :))))
Ne saygısızlık yapmış olursun ne de kavga başlatır bu cümle. Geri savur ne derse.

Ha yok ben çirkinleşmek için yapıyorum benim yanımda özgüveniniz düşmesin diye çirkinleşeyim ki size benzeyeyim kendinizi kötü hissetmeyin tüm çabam bunun için:KK8:
Deseydin
Sen sessiz kaldıkça ensene çok şaplak yersin
Senin de dişin pençelerin var
Göster.
O kadın özgüven ne demek biliyor mu acaba .. Bu şekilde hiç biseyi anlamaz o .. Zaten tuhaf bi konuşmaları var .. Türkçe konuşsa bile kürtçe gibi geliyor bana

İyi günler herkese ... Ben 2 ,5 yıllık evliyim ... Genel anlamda bakarsak mutlu bi evliliğim ... Eşim bana göre bi çok konuda dört dörtlük .. Ama bi konu var ki beni üzüyor ... Ailesi beni en başından beri istemedi .. Saçma sapan bahaneler ürettiler bir kürt gelin istiyoruz falan dediler .. Saçma sapan ayrımlar yaptılar ... Biz yinede evlendik .. Ama onlar hiç bir zaman sevemedi ... Biz istanbulda yaşıyoruz onlar diyarbakırda .. Şimdi büyük bir sorun var .. Annesi 4 kardeşiyle beraber bize gelecek 10 gün sonra .. yaz tatlılı olduğu için baya bi kalacakmış .. Benim evim 1+1 .. Evime beni sevmeyen insanlar gelicek .. Annesi zaten hiç biseyi açık açık demez laf sokar hep .. Daha önce onların yanında 7 ay kaldım yanımda eşim yoktu ... Beni çok üzdüler zamanında .. O evde sevgisizligi derin derin hissettim ... Eşimin bir huyu var ki onlar beni uzdugunde ne bilim laf soktuklarinda beni hiç şekilde savunmaz korumaz ... Hic karışmaz yani .. Dün gece annen gelirse naparsa yapsın yine bisey demezsin dimi dedi .. Annemlere karşı yalnızsın ben yokum dedi :KK43: .. Üzüldüm ... çok üzüldüm ...Milletin kocası karısına bi laf dedirtmiyor... Ben napıcam şimdi ... Bana bi akıl verin nolur ... Kaynanam klasik bir kaynana işte ... Kıskanç,laf sokan,hiç biseyi beğenmeyen , bi kadın . Yardım edin bana .. Nasıl davranmalıyım

Benim eşimde genelde beni ailesine karşı savunmaz, ki zaten böyle savunması gereken durumlara gelmemeliyiz de. Neden benim ağzım, dilim, beynim, kendimi korumaya gücüm yok mu?

He eğer cevap verdiğinde kızacaksa "anneme laf söyleyemezsin" olaylarına getirecekse çok afedersin ama o o zaman karısını ezdirmicek, laf söyletmicek. Sen o evde dış kapının kolu değilsin.

Benim esim de boyleydi zamanla o kadar sogudum ki sirf bu huyu yuzunden suratuna bakasim bile gelmiyor icim buz gibi oldu simdi arkamda dursa ne ailesk artik bana laf soylemese ne evlilik bitme noktasina gelmis.Bunu basite alma litfen cok onemli bir seh kocan hala seni degil ailesini ailesi olarak goruyor annesine karsi dik dur asla kendini ezdirme hepsi aile olup ustune gelirseler de al bavulunu git cok ciddiyim her gun aglayacagina bir gun agla

Kendi çocuklarına bile mesafeli bi kadın o bana asla yanaşmaz

Birde maskeden bahsetmişsiniz. Ben olsam onada sürerdim:)) o ara saçlarım dökülüyo diye çam terebentin almıştı eşim,önce ona sonra kendime yaptım:))aslında sırma saçları var hala. Asla dökülme beyazı bile yok bu yaşta. Ama kadın her yaşta kadın işte..

Benim esim de boyleydi zamanla o kadar sogudum ki sirf bu huyu yuzunden suratuna bakasim bile gelmiyor icim buz gibi oldu simdi arkamda dursa ne ailesk artik bana laf soylemese ne evlilik bitme noktasina gelmis.Bunu basite alma litfen cok onemli bir seh kocan hala seni degil ailesini ailesi olarak goruyor annesine karsi dik dur asla kendini ezdirme hepsi aile olup ustune gelirseler de al bavulunu git cok ciddiyim her gun aglayacagina bir gun agla
Onlarda bavul alıp gitmek yoktur ....Benim öyle bi seçeneğim de yok .. zAmanında televizyonda izlediğim töre v.b saçmalıkları bizzat yaşıyorum ... Boşanmak evden gitmek yok onlarda .. Gidersen de bedelini ödersin

O kadın özgüven ne demek biliyor mu acaba .. Bu şekilde hiç biseyi anlamaz o .. Zaten tuhaf bi konuşmaları var .. Türkçe konuşsa bile kürtçe gibi geliyor bana
Ben aşşşşırı seviyorum kocamın parasını yemeyi de anlar sanırım bunu.

Geldiklerinde de al kocanın kartını dışardan yemek söyle dışarda yiyin kusura bakma ev tıklım tıklımken yemekle uğraşamam de. 1+1 evde millete yemek mi yapcan. Mutfağa adım atsan görümcenin üstüne basarsın kim nerde yatacak allasen onlar kesin seni haşlamaya geliyorlardır.

Eşine dön de ki,karısına laf söyleten erkeği de ben yalnız bırakıp bırakmamayı düşüneyim.Kimseyi çekmek zorunda değilsin.1+1 evine kabul edip bir de terbiyesizliklerine katlanmak zorunda değilsin.

Back
X