bana bir care arkadaslar

Ödül ya da ceza çok yanlış bu durumlarda.
Oturup tv izlemek daha cazip geliyor bazen insana.
Ama çocuğa da zaman ayırmak lazım.
İlk okul 2 bence anneye ihtiyaç duyulan bir zaman. Tam tepesine çivilenmesi doğru olmasa da nezaret gerektirir bence hala.
En azından anne ben " sana bir şeyler hazırlayana kadar kendin yap bakalım" gibi küçük yalnızlıklar vermeli çocuğa. Ama bağırmak en büyük hata. Anne bağıracak duruma gelene kadar çocuğu ödevsiz göndersin daha iyi. Ama ödül kesinlikle tavsiye etmiyorum. Görevi olduğunu anlaması lazım.

Ilkokul 2.sinifa gidrn bir kizim var.okuma yazmayi cozdu cok sukur.ogretmeni cocuklarin odevlerini artik kendi baslarina yapmalari gerektigini soyluyor.ama benim kizim tek basina kesinlikle yapmiyor.butun gece beni basina dikiyor.ve bir soru basinda saatlerce ugrasiyor.bu aksam sekizden beri odev basindayiz ve hala bitiremedik.boyle oluncada coksinirleniyorum bagiriyorum cocuga.nasil yapicam napicam bilmiyorum cok uzuluyorum

Öğretmeni kendi başına yapmasını söylüyor olabilir ama her çocuk aynı değil emin olun.
Büyük kızım 4. sınıfa gidiyor, 3 sene yanına çağırdı beni.
Bu sene artık kendi başına yapıyor.
Okulda tam anlamıyor olabilir, bu nedenle ödevi yapamıyor olabilir. Bildiği konuda ödev yapmaktan, ortaya bir şeyler çıkarmaktan, soruyu doğruyu doğru çözmekten zevk alması lazım. Konuyu bilmeyince işkenceye dönüşüyor.

Ben kendimi düşünüyorum 1 sayfa trigonometri sorusu ile önümde. Ben de yapmak istemem.
Konuyu tam olarak öğrenip öğrenmediğinden emin olun.
1-2 tane örnek siz gösterin.
İnternette konu ile ilgili sorular oluyor, o hafta işlenen konu ile 1-2 sayfa çıktı alıp evde ona göstererek beraber çözün, sonra kendi ödevini kendisinin çözmesini isteyin.

Çocuğu olan anne evde de öğretmenlik olarak fazla mesai yapıyor ne yazık ki.
Tek çeşit yemek yapın, çok misafir davet etmeyin, biraz kendi hayatınızdan fedakarlıkta bulunun. Çocuğunuza sinirlenip bağırmayın, onun hiç bir suçu yok.

Geçici bir dönem olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Benim henuz bir cocugum yok ama kendi annemden ornek verebilirim sanirim :)
Annem de ilkokul ogretmeniydi, hatta benim ilkokulu bitirdigim sene emekli olmustu :)
Sonrasinda ders basarilarimda inanilmaz bir yukselis oldu. Cunku annem yilmadan benimle oturdu, basimda beklemedi ama iceri gidip TV izlemedi. Odamda bir koseye oturup kitabini gazetesini okudu, bulmacasini cozdu. bu sayede lisede fen lisesini, universitede de burslu muhendislik kazandim ;)
Yani aslinda bu yaslarda ders calisma aliskanligi oturuyor.
O yuzden sabirli olun, ona iyi ornek olacak bir mesgale edinin (telefon kurcalamak, oyun oynamak ya da orgu ormek degil kitap gazete okumak gibi).
Benim anne babam ayri oldugundan annem yapti bunlari sadece ama esinizle bu isleri ortak yapmali paylasmalisiniz eger beraber iseniz.. Bu da sizi germistir muhtemelen (tum yuk omuzlarinizda hissetmissiniz anlasilan..).

Back
X