bana bir yol gösterin..

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
kızlar bilenler bilir kızım 3,5 yaşında ve ben 1 yıldır çalışma hayatına tekrar döndüm,kızıma annem bakıyor,annemlerin evi sobalı ve diğer odalar aşırı soğuk olduğu için annem haftaiçi bende kalıp bakıyor kızıma,babama da gel sende kal bizde diyorum ama kendi evimden başka yerde rahat edemiyorum deyip kalmıyor evde tek kalıyor,bu arada annem ve babam 62 yaşlarındalar yani gençte değiller,
işe tekrar dönmemin sebebi bir ev aldık ve 1-2 yıl çalışmam gerekiyor,borçları biraz toparlayalım işten ayrılcam tekrar ama 1 yıla daha ihtiyacım var
benim canımı yakan babamın evde yalnız kalması
kızımı kreşe versem kreşe ayıracak paramız yok maelsef
kızıma annem kendi evlerinde baksa zaten en ufak şeyde hasta oluyor kızım korkuyorum ,ateşli havale geçirmişti tekrar yaşamaktan korkuyorum gözümden sakınıyorum
babam bize gelip kalmıyor
offf yaz gelse annem kendi evlerinde bakacak az kaldı yaza biliyorum ama kendimi çok suçlu hissediyorum
babam kalkıp kendi sobasını kendi yakıyor 5 gün tek başına yaşıyor,arabamız olsa annemi her sabah alır akşam bırakırız ama o da yok
babama eziyet ediyormuşum gibi geliyor,çok üzülüyorum bu suçluluk duygusundan nasıl kurtulacağım

Evet haklısızlık sanki ailenize sonuçta onların birbirine ihtiyacı var 3 gün 5 gün değil ki biraz bencilce mi olmuş acaba ??

babanızın özbakım becerilerini kendi başına yapmasını engelleyici bir durumu mu var sakatlık hastalık gibi?

sonuçta bebeğin önemli burda.
Benim eşimde şehir dışına çalışmaya gidiyor devamlı bende annemi çağırıyorum. Babamda evinden başka yerde kalmaz. Ama annemlerin evi çok büyük olduğundan doğalgaz her yeri güzel ısıtmıyor. Havalar ısınana kadar eşim gittikçe mecbur idare ediyoruz.
Sende üzülme bence. Ailende anlayışla karşılıyordur. sonuçta torunlarının hastalanmasını istemezler. Havaların ısınmasına ne kaldı. 1-2 aya kadar annen kendi evinde bakar.

annem babam sağolsun Allah bin kere razı olsun kendileri teklif ettiler,ben kızımı kışın onlara bırakmak istesem onlar kabul etmiyor hasta olmasından benden çok korkuyorlar ama bende kıyamıyorum babama
ne kadar zor iki ara bir derede kalmak,lanet olsun şu paraya parasızlığa,mecburiyetten çektiğim çektirdiklerime bak

şuan için yapacak pek bişey yok canım yaa napcan geçer bu zamanda yazaın gelmesinede az kaldı ama yazın nasıl olacak o zaman kızınızmı annenlerde 5 gün kalacak?

yazın bende kızımla birlikte kalırım annemde kızımı yalnız bırakmam,eşimde sık sık kalır bizimle yaz bir gelse problem kalmayacak
zorluğu ben yada eşim çekeriz sonuçta biz ev alıyoruz ama annem babam çekmesin çok üzülüyorum

Üzülmekte gerçekten çok haklısınız yaşadığınız suçluluk duygusundan kurtulmanın bir yolu var mıdır bilemiyorum ama ne kadar vicdan azabı çekseniz azdır. Bir düşünün siz 62 yaşınıza gelmişiniz, çocuklar büyümüş evlenmiş, artık köşeme çekileyim ikinci baharımı yaşayım, kafamı dinleyim çocuklarım bana destek olsun diye iç geçirirken o yaşta evde tek başına kalmaya başlıyorsunuz. Siz bakmayın onun kendi rızasıymış gibi görünmesine illaki içinde bir burukluk vardır adamcağızın, sonuçta siz nasıl kendi çocuğunuzu düşünüyorsanız o da sizi düşünüyor başına gelenleri sineye çekmek zorunda kalıyordur... baba yüreği işte dayanamaz ama katlanır. Anneniz de bu yaştan sonra çocuk bakmak zorunda kalıyor o zaten apayrı bir tartışma konusu asıl yük onda. Neyse demem o ki biraz dikkat, biraz empati arkadaşlar. Alt tarafı bir ev diye büyüklerimizin hayattan beklentilerini görmezden gelmeyelim. Bilemiyorum haksız taraflarım var mı? olduysa da affola.

haklısın ne diyebilirim ki,içimden geçenlere tercüman oldun,peki ben napayım çalışmamı isteyen bir kocam var,kızımı annemden başkasına emanet edemiyorum,borç var,napıyım bende çıkmazdayım babamın yüzüne bile bakamıyorum

evi aldınızmı? aldıysanız, keşke annenlere yakın bir yerden ev alsaydın. çocuk olması çok güzelde, çalışan anneye çok zor ya... hele parasızlıkta...

evi aldınızmı? aldıysanız, keşke annenlere yakın bir yerden ev alsaydın. çocuk olması çok güzelde, çalışan anneye çok zor ya... hele parasızlıkta...

evi aldık ama krediyle ,annemlerin oralarda evlerin fiyatları çok uçuktu alamadık ki 1 yıl geçti önümde şimdi 1 yıl daha var ALLAH ım sen yardım et neolur anneme babama ve kızıma..

Annenle ufolardan alsan koridorda sürekli çalışsa faturasınıda sen ödesen gelceği 100 lira koridorda ılık olduğundan o zaman gir çıkta soğuk çarpmıyo zaten mart çıktımı ekime kadar annenlere bırakabilirsin

bir süre artık dayanacaksınız başka çareniz yok gibi. babalar genelde kendi evlerinden başka evde kalmayı sevmezler. annem kız kardeşimle bir süre il dışında kaldılar (kardeşimin işi sebebiyle). babama dil döküyordum, gel bizde kal diye ama gelmiyordu. yemeğe bile 20 kere çağırırdım 1inde gelirdi. sonra kardeşim yaşadığımız ile geldi de rahatladık. inş. en kısa sürede rahatlarsınız.

konunuz yüreğimi sızlattı, Allah babanıza sağlıklı uzun ömürler versin, rahmetli babacığım geldi aklıma, annem hasta olmuştu da bende kalmıştı babamında gelmesini istemiştik ama rahat edemem diyip gelmemişti. eminimki babanız evde sıkıntıda çekse evladı torunu için sesini çıkarmaz, zaten genellikle fedakarlığı hep kızın ailesi yapıyorya

bu yoruma tamamen katılıyorum kesinlikle.. çok sıkıntılı bir durum özellikle o yaştaki bir baba için ama konu sahibi arkadaşıda tebrik ve takdir ediyorum annesine ve özellikle babasına karşı duyarlı ince düşündüğü için en azından vicdanı rahat değil! bazıları gibi önemli olan benim evim benim çocuğum benim düzenim diye bencilce düşünmüyorsunuz keşke çalışmak zorunda kalmasaydınız Allah yardımcınız olsun:26:

Evlat olduğun için babana üzülüyorsun haklısın, sana baba diye yaşı büyük geliyor. 62 yaş hiçte yaşlı değil son derece dinamiktir eminim. Sen üzme kendini, baban isterse hiç olmaz çarşambaları sende kalır ve 2+2 yalnız kalmış olur. Bir günde geliverir ne olacak ki.

bebeğin babanesi yada halası yok mu bakabilcek başka biri?

canım onlar şehir dışındalar ve ikiside çalışıyor gelmeleri imkansız gibi bişey..kızkardeşimin de 1,5 yaşında bir oğlu var ve istemeden de olsa şimdi tekrar hamile oda bakamıyor
hani derler ya afedersiniz iki ucu boklu değnek aynen o durumdayım

öncelikle başınız sağolsun ,babalar demekki hep aynı kendi evleri dışında pek rahat etmiyorlar,aslında eşimin ailesi de bakardı ama şehir dışında uzaktalar,istanbulda olsalardı çok iyi olurdu enazından yarı yarıya yükü paylaşırlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…