Bana bit tavsiyede bulunur musunuz?

carmina000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
504
166
23
Eşimle artık hesapları ayırdık.herkes ortak gişeleri karşılıyor,kalanı kendisi biriktiriyor.eşim bir bilgisayar almak istiyor fiyatı fazla diye düşünüyordu ne zamandır .5.000 den fazla diyeyim. Oyun bilgisayarı.Bende dedim ki madem böyle bir hayalin vardı ben senin yanındayım ne kaar olursa olsun öderiz.dün tutmuş bana diyorki fazla geliyorsa şöyle ifade et ben kendim biriktiririm. Sende internet kafedeki gibi para veriririm saati 5,tl güldü filan ama çok irite etti beni düşündükçede kuruyorum ben ne düşünüyorum adam nelerin hesabını yapıyor diye.bugün rahatsızlığımı ifade etmek istiyorum .ne dersiniz?

Eşimle artık hesapları ayırdık.herkes ortak gişeleri karşılıyor,kalanı kendisi biriktiriyor.eşim bir bilgisayar almak istiyor fiyatı fazla diye düşünüyordu ne zamandır .5.000 den fazla diyeyim. Oyun bilgisayarı.Bende dedim ki madem böyle bir hayalin vardı ben senin yanındayım ne kaar olursa olsun öderiz.dün tutmuş bana diyorki fazla geliyorsa şöyle ifade et ben kendim biriktiririm. Sende internet kafedeki gibi para veriririm saati 5,tl güldü filan ama çok irite etti beni düşündükçede kuruyorum ben ne düşünüyorum adam nelerin hesabını yapıyor diye.bugün rahatsızlığımı ifade etmek istiyorum .ne dersiniz?
Sorsam şaka yaptım diyecek ama bu para konularından gına geldi artık gerçekten ufak hesaplarından biktim,

Evliliğinizi şirket ortaklığına dönüştürmüssünüz. Eşiniz yanlış birsey dememiş. Yada ben konuyu tam anlayamadım ne irite etti tam olarak sizi.

Sırf oyun oynamak için 5000 liralık bilgisayar çok fazla bence bilemiyorum da gereksiz lüks harcama gibi geldi bana. Bir de evliler gibi değil de anne-çocuk ilişkisi gibi bir ilişkiniz var. "Sen al anne ben harçlığımla öderim" falan gibi.

Evliyken hesapları ayırmak ne kadar doğrudur bilemem onu tecrübeli arkadaşlar söylesinler, ancak bu durumdan benim gördüğüm şu bundan sonra eve alınan edilen en ufak şey bile problem olacak. Yok bunu ben ödedim, şunu sen ödemeliydin vs diye. Hatta bu durum daha başlangıç gibi görünüyor kendinizi hazırlayın derim.

Evliliğinizi şirket ortaklığına dönüştürmüssünüz. Eşiniz yanlış birsey dememiş. Yada ben konuyu tam anlayamadım ne irite etti tam olarak sizi.
Her aldığıma yorum yaptığı ve durak büktüğü için ve kazandığım parayı harcarken hep hesap sorduğu için mecbur kaldım.ayırmaya hesapları istediğim birşey değildi.irite eden ben alınsın yanındayım derken onun şaka yollu para vermezsen internet ortamı gibi para alırım demesi ,çok mu anlaşılmaz .

5000 lira fazla mı değil mi bu maddi durumunuzla alakalı bir şey. Veya buna duyduğunuz ihtiyaç/ istekle alakalı. Eşiniz ve sizin için konuşuyorum. Birbirinizi bu kadar ayrıştırmayın bence. Siz ailesiniz ömrünüzdeki en yakın kişi o. Hayat arkadaşınız. Ben söylediklerinde kötü bir şey görmedim şaka yapmaya çalışmış. Siz başka bir şeye kızmışsınız gibi geldi. Belki de 5000 gerçekten fazla geliyordur ama içinize atıyorsunuzdur?

5000 lira fazla mı değil mi bu maddi durumunuzla alakalı bir şey. Veya buna duyduğunuz ihtiyaç/ istekle alakalı. Eşiniz ve sizin için konuşuyorum. Birbirinizi bu kadar ayrıştırmayın bence. Siz ailesiniz ömrünüzdeki en yakın kişi o. Hayat arkadaşınız. Ben söylediklerinde kötü bir şey görmedim şaka yapmaya çalışmış. Siz başka bir şeye kızmışsınız gibi geldi. Belki de 5000 gerçekten fazla geliyordur ama içinize atıyorsunuzdur?
Bence fazla ama öyle bir hayali varmış ve bu yüzden olsun dedim.ikimizde memuruz çocuğunuz yok.ayrı ödemesin zaten ayrışma olmasın diye de öderim yarısını o ayrı bir konu,sadece kişisel bakım giyim malzemelerini ağırdık eve alınan vs herşey ortak ,ortak kullanımda olan

Bence fazla ama öyle bir hayali varmış ve bu yüzden olsun dedim.ikimizde memuruz çocuğunuz yok.ayrı ödemesin zaten ayrışma olmasın diye de öderim yarısını o ayrı bir konu,sadece kişisel bakım giyim malzemelerini ağırdık eve alınan vs herşey ortak ,ortak kullanımda olan
O zaman daha mantıklı bir bölüşme yapabilirsiniz. 1000 tl sizden gerisi ondan olsun gibi. Hem siz çok zorlanmamış hem de yardım etmiş olursunuz, hem de o para biriktirip istediği şey için uğraşmış olur.

Ayrıca ben de oyun oynuyorum 5000 tl bana fazla geldi oyuncu bilgisayarı için. Laptop değilse tabii. Laptop alacaksa da onun yerine kasa toplaması hem performans hem fiyat açısından daha iyi olur. Şu an piyasadaki oyunları ve önümüzdeki yıl için çıkacak oyunları çok rahat çalıştıracak bir bilgisayar toplayabilir 3000 civarında. Sonrası için de bazı yükseltmeler yaparak her zaman yüksek performanslı bir bilgisayarı olur.

Her aldığıma yorum yaptığı ve durak büktüğü için ve kazandığım parayı harcarken hep hesap sorduğu için mecbur kaldım.ayırmaya hesapları istediğim birşey değildi.irite eden ben alınsın yanındayım derken onun şaka yollu para vermezsen internet ortamı gibi para alırım demesi ,çok mu anlaşılmaz .
Bütün hesapları ayırmak ne kadar yanlıssa internet ortamı gibi para almasıda o kadar yanlış. Sadece kendi çerçevenden bakıyorsun olaylara maalesef.

Sorununuzun bütününe odaklanın ve onu çözmek için konuşun.

Evlilikte senin benim muhabbeti karı-kocalık ilişkisini de zedeliyor.
Evliliğim 1,5 yılı parayı ben yöneteceğim sen karışmayacaksın evin reisi benimle geçti,üstüme bir şey alsam hemen ne gerek var ,birşey beğensem kursağımda kalır fazla bulunur fiyatı saçma bir alışveriş yapmış olurum.kuaförüm vs hiçbir giderim yok ayda 100 lira üstüme alırım alışverişkolik olurum.altın alır kendi hesabımda birikecek orrak altın heaabına atmam ben ailenin reisiyim ne dersem o olur der.keser atar.başka çare bırakmadı ki,

Canım hesapları ayırdık derken onu anlayamadım

Allah kolaylık versin giyime harcadığınız 100 liraya laf ediyor kendi oyun için 5000 lira harcıyor. Ben kabul etmezdum büyük ihtimalle.

Evliliği ev arkadaşı muhabbetine dönüştürmek çok yanlış. Bu benim bu senin gibi cümleler o evliliğin temelini sarsar. Benim bildigm ay sonu iki kişinin maaşı ortaya koyulur giderler hesaplanır geri kalan ya bir kenara koyulur ya da isteğe göre harcanır. Ama senin benim olursa bir evlilikte işte böyle bilgisayar alırım günlük 5 liraya da seni oturturum karşısına olur. Olur yani ...

Back
X