Bana çok acil yardım edebilecek olan var mı.

kedilove

Tebessüm. Tebessüm.. İçten sıcacık Tebessüm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
2.002
891
83
İzmir
Arkadaşlar bilmiyorum iç dünyamda neler oluyor bunu bende çözemiyorum. İçimde bir ölüm düşüncesi var nasıl dile getircem bunu dahi bilmiyrum. Ya mesela çok neşeli insanların üzüntülü anında polyanacı yapım var diyim bir seye üzülsem ağlasamda sessizce ağlarım kendimi sıka sıka ama kimseye belli etmem. Çok duygusalım ama son zamanlarda artan bir sorunum var bir işe hevesle başlıyrrum sonra içimi hüzün kaplıyor ya ölüm var nasılsa diyrum musmutsuz oluyrum en sevdiklerimin öleceği yapayalnız dayanıksız kalacagım korkusu sarıyor. Biliyrum psikolog diyeceksiniz ama bunu başka yoldan çözümü yok mu benim gibi yaşayan. Ya boş bir yere gidip susmadan bağıra bağıra ağlamak istyrum. hayatımda kötü bir sey yok bin şükür ailem yanımda kpss çalışyrum. Ama ben bunu nasıl aşıcam bu ölüm konusu ya ölücem zaten deyip bir anda butun mutlulugum gidiyr içimin bir tarafında hep ölüm var bomboşş geliyor anlamsız kalıyor boğazım düğüm oluyr . Bu konuda ne önerirsziniz şunu da diyim önceden yoktu böyle hissim bu yıl oluştu.. teşekkür ederim güzel parmaklarını yorup cevap atanlar için

Bende ilac taraftari degilim. Canim bence manevi yonunu gelistir yani olumle ilgili bilgiler edin ve hayatla ilgili. Olum hepimizin kacinilmaz sonu "olum var nasilsa" diyerek yasami bi kenara itmek olmaz. Bence biraz bu konulari arastirmaya ve manevi yonunu guclendirmeye calis.

İnançlıysanız namaza başlamanızı öneririm.ölüm var fakat hazırlıksız gitmek daha kötü değil mi bu dünyadan???...

Ünide iken kılıyordum kaçırmadan bunu söylemek doğru değil Allahla kul arasında sonra bıraktım ve inanırmısınz bazen diyrum ki galiba sorun bu eksiklik bu diyrum teşekkür ederm..

teşekkür ederim haklsın. bu durum hayatımı etkilemeye basladı sanki o yüzden bunada bakıcam..

Terapi + ilaç ..
Canım bence git. .

Baş edemezsem son çare gidicem canım çok teşşekür ederim. kpss gibi önemli sınav olunca biliyrum ki o ilaçların iki üç hafta alışma evreleri ağır oluyr o yuzden ilaç istemedim .. parmaklarına sağlık

teşekkür ederim haklsın. bu durum hayatımı etkilemeye basladı sanki o yüzden bunada bakıcam..
Ilacla kendini mahvetme bence asilabilir bi durum. Insan neleri asmiyorki... Biraz zaman ve biraz okumayla ilgili okudukca anlarsin ve hayata gecirirsin. Korkularimiz birazda bilgisizligimizden kaynaklaniyor.

Doktorun söylersin. .
Dozunu ayarlar zaten. .
Sınavdan sonra iç der belki.
Gitmende yarar var ..
Bol bol duâ et. .
Rabbim tüm hastalara şifa versin. .

Depresyon-mecburi uzman destegi..

KPSS ye hazırlanıyorum demişsin.Zihnin çok yoğun stres altında bu da senin vesvesen.Ölüm var evet , hepimiz için . Ancak belli bir süre için vademiz de var . Herşey ama herşey sınırlı ki dünyada . Yaşamak sınırsız olabilir mi ? Şöyle düşün ölüm var nasılsa diye yaşamda bir gayesi olmamak ; aman yıkanmama gerek yok yine pisleneceğim zaten le eşdeğer bir düşünce biraz absürd bile dursa ilk etapta . İşte bu sebepten bu fikre seni sevk eden olayın KPSS ye olan hazırlığının sana ağır geldiğini düşünüyorum . Yapma böyle 5 yıl yaşayan da var 110 yaşını gören de var.Allah herşeyden önce hayırlı ömür versin hepimize.

Maneviyatı zayıf insanlar bu tarz hissiyata sahip olurlar tasavvufa yönel derim

Ben bu duyguların maneviyat eksikliğinden kaynaklı oluştuğunu düşünüyorum.

Özellikle duadan uzaklastigimda böyle amaçsız bir halde ne için yaşıyoruz modunda yaşamaya başlarım.. Her şey anlamsız gelir.

Inanc durumunu bilemem ama dua ve namaz öneriyorum sana. Kısa zamanda içindeki huzura şaşıracaksın.

Evet namaz kılıyorkenn çok huzur doluydum ben bambaşkaydım aklıma bu tür seyler böyle basınçlı gelmezdı çok teşekkur ederim..

Canim bu sorunun öncelikli nedeninin maneviyat boslugu oldugunu dusunenlerdenim elbetteki gerektigi yerde psikolojik destek almani bendevtafsiye ederim ama manevi boslugu doldurmak bu gibi konularda sahiden çok onemli

Bu konunun ehemmiyetini kendimden bilitorum bir suredir icimde tarifsiz bir bosluk var nasil birsey anlatamam bi suresir bununla basa cikmaya calisiyorum manevi olarak kendimi toparlamaya calisiyorum ama hep ayni bende aylardir ne yapsamda bu hislerden kurtulsam dusuncesindeyim

Bu arada ilac kullanmak istemiyorum demissin psikologlarda ilac olayi yok psikiyatriye gidersen ilac yazilir

tesekkur ederim canım inşallah sende iyi olursunnn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…