İhlasla namaz kılmaktır hayatı tamamlayan.zaten yaptığımız herşey bu dünyada kalacak. sadece iman ve ibadetlerimiz bizimle gelecek o sonsuz yolculukta...Ünide iken kılıyordum kaçırmadan bunu söylemek doğru değil Allahla kul arasında sonra bıraktım ve inanırmısınz bazen diyrum ki galiba sorun bu eksiklik bu diyrum teşekkür ederm..
İyi geceler diliyorum. Bende de bundan bir 5 yıl kadar önce bu durum vardı. Bir şey yapıyorum mesela, ya ölürsem diye yarım bırakıyordum. Ölüm, toprağın altına girmek beni acayip korkutuyordu. Bu bendeki yaşananlar panikatağa doğru gidecekti. Gece uyanmalar, nefes alamamalar filan... Ben de namazı ramazandan ramazana kılardım. Düzene sokmaya başladım, şükür her gün biraz daha düzeldim. Görevlerimi yapiyorum, vicdanen rahatım, en azından ölürsem de vicdanen rahat olucam diye düşünüyorum:)) Bu durumu stres tetikliyor kesinlikle, kpss ile uğraşıyorsun Allah yardımcın olsun.
Yorumlar okurken kahroldum. Sizin ki normal bir ölüm düşüncesi değil, hastalık belirtisi. Elinizden gelen herşeyi yapın ama mutlaka bir doktora gidin. Bazı hastalıklar ilerleyince tedavi daha zor olabilir. Hangi sınav hayatınızın geri kalanından önemli. Şiddetle doktora gitmenizi tavsiye ediyorum.
Anlatılmaz bir duygu kimseye belli etmekte istemiyrum zaten bir sorunları var geçim derdi vs çokk üzülürler o yüzden yüreğimdeki fırtınaları paylasamıyrum anlatamıyrum kiii çok teşekkür ederim ben de Rabbim nasip ederse tekrar başlayacagım
Arkadaşlar bilmiyorum iç dünyamda neler oluyor bunu bende çözemiyorum. İçimde bir ölüm düşüncesi var nasıl dile getircem bunu dahi bilmiyrum. Ya mesela çok neşeli insanların üzüntülü anında polyanacı yapım var diyim bir seye üzülsem ağlasamda sessizce ağlarım kendimi sıka sıka ama kimseye belli etmem. Çok duygusalım ama son zamanlarda artan bir sorunum var bir işe hevesle başlıyrrum sonra içimi hüzün kaplıyor ya ölüm var nasılsa diyrum musmutsuz oluyrum en sevdiklerimin öleceği yapayalnız dayanıksız kalacagım korkusu sarıyor. Biliyrum psikolog diyeceksiniz ama bunu başka yoldan çözümü yok mu benim gibi yaşayan. Ya boş bir yere gidip susmadan bağıra bağıra ağlamak istyrum. hayatımda kötü bir sey yok bin şükür ailem yanımda kpss çalışyrum. Ama ben bunu nasıl aşıcam bu ölüm konusu ya ölücem zaten deyip bir anda butun mutlulugum gidiyr içimin bir tarafında hep ölüm var bomboşş geliyor anlamsız kalıyor boğazım düğüm oluyr . Bu konuda ne önerirsziniz şunu da diyim önceden yoktu böyle hissim bu yıl oluştu.. teşekkür ederim güzel parmaklarını yorup cevap atanlar için
nickiniz gibiiii
kedileri sevin
terapi gibi gelir bazen
Allah içinize inşirah versin, size sıkıntı veren tüm dertlerinize derman bulursunuz inşallah.
anksiyete (kaygı bozuklugu) sanırım bahsını ettıgınız.. bununla ılgılı konular var forumda onları arayıp göz gezdırın ıstersenız bı cok ınsan var olum kaygısı yasayan.
elbette ölüm var ama ölecegımız ıcın yasamamak daha anlamsız.
bu suna benzıyor
yarın gece nasılsa tekrar uyuyacagız hıc uyanmayalım?
günün sonunda yıne eve gıdecegız evden hıc cıkmayalım.
temızlık yapsak da tekrar kırlenecek evımızı temızlemeyelım..
daha anlamsız hallere gıder yanı..
ölüm var ve bizde ölmeden daha ıyı sartlarda yasamak hayat kalıtemızı yukseltmek ıcın calısıyoruz.. ardımızdan güzel bir kelam edecek insanlar bırakmak ıcın ugrasımız..
Benimde arada oluyordu böyle düşünceler olum var elbet benim korkum ölürse Allaha ne hesap vericem bazen düşünüyorum hersey boş hersey fanı zamanı iyi degerlendirmek lazım elimizdekilerin kıymetini bilmek lazım sevdiklerimi kaybetme korkusu var bide ya sürekli ölümü düşününce de insan hayattan lezzet alamıyo ki anın tadını çıkarmak lazım evet bol bol ibadet ve dua lazım Allaha dayanma mız lazım gerisi bos
Yorumları okurken kahrolmayın lütfen sadece namaz ve dua tavsiye edildi.ama bu demek değil ki, bir uzmandan psikolojik destek ya da ilaç almayın.tabiki ruhumuzda, bedenimiz gibi hastalanabilir,tedavi etmek lazım.Yorumlar okurken kahroldum. Sizin ki normal bir ölüm düşüncesi değil, hastalık belirtisi. Elinizden gelen herşeyi yapın ama mutlaka bir doktora gidin. Bazı hastalıklar ilerleyince tedavi daha zor olabilir. Hangi sınav hayatınızın geri kalanından önemli. Şiddetle doktora gitmenizi tavsiye ediyorum.
Evet namaz ve dua kesinlikle faydalı olur, yerinde olmayan sağlıkla namaz kılmaktada zorlanır. İhlas anlayışından uzak eğilip kalkmaktan ibaret namaz olur. Bence doğru sıralama;Yorumları okurken kahrolmayın lütfen sadece namaz ve dua tavsiye edildi.ama bu demek değil ki, bir uzmandan psikolojik destek ya da ilaç almayın.tabiki ruhumuzda, bedenimiz gibi hastalanabilir,tedavi etmek lazım.
Hiç ölmeyecekmişiz gibi dünyaya.yarın ölecekmişiz gibi ahirete çalışmalıyız...diye bir hadisimiz var...
Okunmuş su bir yandan psikolog bir yandan.gel de iyileşme gösterme :)Evet namaz ve dua kesinlikle faydalı olur, yerinde olmayan sağlıkla namaz kılmaktada zorlanır. İhlas anlayışından uzak eğilip kalkmaktan ibaret namaz olur. Bence doğru sıralama;
1. doktora gitmek
2. İhlas okumak(namaz kılmak hastaya zor gelebiliyor)
3. namaz dua ve tesbih psikolog okunmuş su (inanca göre ne gerekiyorsa o yapılabilir.)
Okunmuş su bir yandan psikolog bir yandan.gel de iyileşme gösterme :)
Şaka bir yana doktor,namaz toparlayıcı olur konusahibinin sınav stresiyle başaçıkmasına...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?