Bana da bir akıl verin ben sebebini bulamadım:((

elahatun

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2014
24
1
18
İzmir
Arkadaşlar benim bir derdim var,oniki yıllık dostum kardeşim dediğim insanla ilgili.
Benim liseden beri arkadaşım olan yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen birbirimizden çıkmadığımız birbirimize kardeşim dediğimiz bir arkadaşım vardı.Öyle ki üniversiteye o yaşadığımız şehirde başladı bense şehirdışına gittim.Hergün telde konuşurduk,ilerde hatıra kalsın bize diye ne mektuplar yazmıştık birbirimize.
Beni özlediğinde atlardı otobüse 6 saatlik yolu gelir sürpriz yapardı.Yaz tatillerini hep beraber geçirirdik.Ailemlerle tatile giderken onuda hiç ayırmazdık,annem o benim 2. kızım derdi.O kadar çok eğlenirdikki.Birlikte uyurduk hayaller kurarak,bütün gece fısır fısır konuşurduk.Benim iyi olduğum bir kaç arkadaşım daha vardı.Normal arkadaştılar benim için okuldan,kurstan..Beni kıskanırdı lise zamanında diğer arkadaşlarımla bişiyler yapsam.Bende hep derdim sen benim dostum kardeşimsin diye.Sonra üniversite zamanında daha büyümüştük ve uzaktaydık birbirimizden bu arkadaş kıskanma kalmamıştı.Şimdi ikimizde evliyiz.Aynı şehirde yaşıyoruz yine ama eski halimizi bırakın doğru düzgün görüşmüyoruz.İkimizde eşlerimizle 5-6 yıllık bir flört döneminden sonra evlendik.Yani birbirimizin eşlerini uzun yıllardır tanıyoruz.Birbirimize hem sevgililik döneminde hem nişan döneminde hem evlilik arifesi ve evlilik döneminde çok destek olmuşuzdur.Mesela şu anki eşiyle(sevgililik döneminden beri) bir sorunu olduğunda hep ben derdim yok oyle yapmak istememiştir,yok sen büyütüyorsun diye,birbirlerini çok sevdiklerini bildiğimden asla doldurmazdım onu,bilirdim çünkü arkadaşım sevdikleri söz konusu olunca çok kıskanç olur.O da bana hep aynı şekilde davranmıştır.Tek farkımız o çok hareketli biraz fevri birisi,bense sakin,soğukkanlı biriyimdir.Biz iki buçuk yıllık evliyiz.Onlarsa iki yıllık evli.İlk yıl telde konuşurduk eskisi kadar sık değildi.Ben bu durumu yeni evlendik,evin sorumluluğu,evliliğin sorumluluğu,yeni bir işe başlamıştı onun alışma süreci,yeni aileye adapte olmak gibi şeyler olduğunu düşünmüştüm.Görüşüyorduk,ben gidiyordum o geliyordu,akşamları eşlerle gidip geliyorduk.Bende yoğun çalışan biriyim bu arada ve evlerimizde yakın sayılmaz(araçla yarım saat kadar sürüyor) yakın aslındada eskisi gibi çat kapı durumu yok.
Bu arada özellikle son zamanlarda şöyle birşey farkettim.Ben arıyorum çay koy müsaitseniz diyorum gelmek istiyoruz,ya da diyorum ki özledim yorgun değilseniz hadi kalkın gelin,diyorum.O da hadi gelin diyo çağırıyor ama hiç demiyo ki biz müsaitseniz gelicez.Ancak ben çağırıp ısrar edersem gelmeye başladılar.Bir süre ses etmedim ben mi yanlış yorumluyorum,öyle mi denk geldi diye, yada o dönem belki de bir yere cıkmak istemiyor alabilirler yorgun olabilirler ya da başka bir sebebi olabilir.En sonunda dedim ki gelmiyosunuz görüşemiyoruz eşi çalışıyormuş geç saatlere kadar haftasonu da dahil.Bende dedimki sen niye gelmiyosun peki,ben kaç kere gittim,ailesini de çok severim.Her bayram eşimi alıp ailesine gittim.Evlendikten sonra annemi bir kez bile aramadı,bayram ziyaretini geçtim.Bir hafta içi konuştuk hafta sonu görüşelim diye bekliyorum dedim yemeğe tamam dedi.3 saat yemek yaptım mutfakta uzun zamandır gelmiyorlar diye çorbasından tatlısına kadar yaptım,sofrayı kurdum bardaklardan ekmeğe kadar.Bekle bekle gelen giden yok aradım ayyy nasıl unuttum kusura bakma nolur kuzeni çağırmış şimdide yeni girdik onlara dedi.O kadar sinirlendim ki anlatamam.Şimdi ayda bir kez geliyor tek başına cumartesi gündüz geliyor.Beni görüyor ve dönüyor.Ben hiç gitmiyorum.Bir altı ay oldu evine gitmedim niye gelmiyosun demedi.Eşime sordum kaç kere ne yaptık böyle davranıyorlar sence diye onunda bir fikri yok.Ben eşi görüşmek istemiyormuş gibi hissediyorum.Benim eşimle onunkisi arasında bir sorun oldu desem onlar ayrıca görüşmüyorlarki.Sadece bize oturmaya geldiklerinde yada biz gittiğimizde görüşüyorlardı ve muhabbet ederler.Bu arada arkadaşımla eskisi gibi samimi değiliz artık.
Eşinin çok yoğun olduğunu söylüyor ama iş yerinde samimi olduğu bir arkadaşı var yeni evlendi sayılır kız.Facede sürekli onlar tarından fotoğraflarda etiketleniyorlar.Sanırım eşi bizim için yoğun sadece(
Eşimde diyorki olsun gelmesinler birlikte,sen arkadaşını kaybetme sen yine ara sor,görüş

Bi akıl verin nolur,ben mi alınganlık yapıyorum haksız mıyım
Arkadaşıma çok kırgınım ama hiç tanıyamamışım diyorum

yok hiçde alınganlık yapmıyorsun haksız deilsin.anlattıklarına bakılırsa evlenince ipler baya kopmus benimde baya samimi bi arkadasım vardı bi anda pat die iletişimi kesti..bi arlar çok üzülüyordum ama artık nefret bile ediorum ondan..belliki arkadasın kendine yeni arkada cevresi oluşturmus.sen o kadar cabala et o sadece unuttum kusura bakma desin..sen cok değer vermişsin o yüzden böle olmus sinir oluyorum böylelerine..

evlenince değişen insanlardan nefret ediyorum.. Elbette eşi önceliği olacaktır fakat arkadaşını hiçe sayan aramayan sormayan umursamayan herkesten nefret ediyorum.. Ben henüz bekarım ama bütün arkadaşlarım evli.. KArdeşim dediğim en yakın arkadaşımla bile ayda bir görüşüyoruz siz düşünün işte.. Acaba eşli olarak görüşmek istemiyor olabilir mi ? Kendisi geliyormuş çünkü ki öyle bile olsa sizi neden çağırmıyor anlam veremedim..

sanırım herkesın hayatında, kardeşim canım dostum dedıgı bırı tarafından yalnız bırakılıyor..ya da adını siz koyun!!

bunu yapmasında iki sebep olabilir. ya evlenince değişmiştir kendisi, ya da eşi sizinle görüşmek istemiyordur. ayrıca haklısınız. 3 saat hazırlık yaptığınızda size gelmeyi unutması çok ama çok kırıcı bi'şey.

Çok sağolun kızlar cevap yazdığınız için, düşünüyorum o benim canımdı,eşime de çok düşkünümdür ama eşimden çok çok önce benim herşeyimdeki desteğimdi o benim.Şimdi eşim dese bana mesela (kendimi onun yerine koyuyorum) onlarla görüşmek istemiyorum dese ben eşime benim hayatımdaki yerini önemini uzun uzun anlatırdım mesela,benim mutluluğumla eşimde mutlu olur.direkt onunla mesafe koymazdım arama ki eşi de biliyor beni bizi yıllardır tanıyor.Anlam veremiyorum.Bizimde başka arkadaşlarımız var yine ailece görüştüğümüz.Eşimin arkadaşları var.Başka arkadaşlarının olması bizimle görüşmemek için bir sebep değilki.Ya da ben öyle görüyorum bilemiyorum

Zaten cogumuz kardesim dediklerimizden yedik darbeyi benimde vardi kardesten ote dostum bir evlendi ne olduysa ondan sonra oldu beni gorunce gormezlikten geliyo aradigimda evde degilim diyodu ama tesaduf evimiz yakin 1saat sonra evinin balkonunda sigara icerken yakaladim ogun telefonunu bir sildim daha bende gormezden geliyorum ne arar ne de sorarim artik kendisi bilir

Inan kafana takmana bile degmez. Tamam okadar yasamisliginiz var hayal kirikligina ugramissin. Ama dost kazigi nedir cok iyi bilirim, o yüzden arkadasliga kardeslige önem vermem. Belliki arkadasin kendine yeni kanka yapmis, bosver sen herseye ragmen seni terk etmeyen insanlarla takil. Seninle görüsmeye tenezzül etmeyen biri icin üzülme inan degemz kardesim

Fazla zorlamaya gerek yok , arkadaşınız sizin gibi düşünmüyor demek ki.
Eşi görüşmek istemiyor olabilir, bazı insanlar eşlerinin istekleri doğrultusunda hayatlarını, arkadaşlıklarını yeniden yapılandırırlar
Arkadaşınızda onlardan biri sanırım
Bence üstüne düşmeyin artık, oda sizin kadar değer verip, size zaman ayırmaya istekli olmalı
Olmuyorsa sizde tavrınızı ona göre belirlersiniz

Son düzenleme:
Benimde var oyle 19 yillik arkadasim.nisaninda dugununde kinasinda anasinin oz bacisinin yapmadigini yaptim.kendi.bile sen yanimdasin.ablam sadece dugun gunumisafir olarak gelir heralde demisti.ama simdi beni evinde istemiyor bariz belli.gecen ortak arkadasimiz esrayada soyle geleyim bi yarim saat oturalim demis sadece bir kere teklif etti.oda yarim agiz onceden kanli gibi yalvarirdi gel diye.umursamiyirum artik.eger bende evlenirsem esimi dostumdan ondan ustun gorup aynisini yapcam.

Benim de aynen bu anlattığınız şekilde iki arkadaşım var. Aynı şeyleri yaşadım sizinle, ben de bir süre mücadele ettim. Sonra birgün, uzunca bir zaman sonra, yine benim çabamla buluştuğumuzda, cep telefonunda tesadüfen kötü bir msj gördüm. Eşli ve çocuklu buluşmuştuk, gelmeden önce "akşama yemeğe davetliyiz fazla kalamayacağız" demişti bana. Telefondaki mesaj da; "çok uzatmamak için akşama yemeğe davetliyz dedim onlara" yazıyordu.................... O kadar kırıldım ki, uzuntumu atlatamadım, şimdi beni arayıp görüşmek için ısrar eden arkadaşım varsa görüşüyrum ama benim ağzımdan tek kelime çıkmıyor görüşelim diye....
Siz de, size kıymet veren, arayıp soran, görüşmek için uğraşan dostlarınıza zaman ayırın. Üzülmek istemiyrsanız benim tavsiyem bu olacak

yani cok dusuk bir ihtimal ama siz arkadasim asiri kiskanc dediginiz icin ilk aklima geleni yazicam, acaba esini kiskaniyor olabilir mi? yalniz gorusmeye gelip esli gorusmek istememesi cok enteresan cunku. bu arada kesinlikle haklisin alinmakta

Maalesef kızlar arasındaki dostluklar bu kadar sürüyo....
Takmayın boşverin... Madem kendi böyle istiyor. Kendine istedigini verin sizde

ahhh ahh bu kadınlar kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır sözünü kulağıma küpe yaparım ve unutmam...

ayrıca bu kadınlar ne garip mahluklarız ya ne kıskanç ne çekemez evlenmiş barklanmış arkadaşın yeri ayrı dostun yeri ayrıdır ama yok koca sahibi oldu ya bırakır geri kalanını

bu arkadas sanirim en yakinindakine butun ilgisini veren birisi.esi olunca artik hayatinda o butun ilgisi sizden esine kaymis.en onemli kisi esi ve onun disinda cevresinde kim varsa onlarla vakit geciriyo size acikca mesafe koymus.sizde oyle yapin evli ciftlerde asiri samimiyet sevmiyorum ben zaten.sizde cevrenizdekilerle ve isterse onunla mesafeli bi sekilde gorusursunuz.birakin istedigi sekilde davransin.siz hicbisey teklif etmeyin artik.

Son düzenleme:
Benim de tariflere uyan bir arkadaşım var:) evlendikten sonra şehir değiştirdi buda araya ister istemez bir soğukluk soktu...eskisi gibi olmasa da hala 3 günde bir araşır dertleşiriz... hala başına ilk gelen şeyde beni arar ilk bana söyler bende öyle... bence böyle dostluklar kolay kolay bitmez belki kırıldığı birşey olmuştur... bizimkide çünkü kırılsa söylemez ama tribini atar... konuşmayı denemelisiniz bize anlattığınız gibi sormalısınız görüşmek istemiyorsan bende ona göre davranıcam demelisiniz... eşini de sorun o istemiyosa görüşmenizi başka bir çıkar yol bulun... ama konuşun en azından ben öyle yapar kafamdaki tüm sorulara cevap alır öyle gerekiyorsa mesafe koyardım

Asıl dostluklar evlendikten sonra belli olur olmuş. Şu aralar fazlasıyla böyle konular okumaya başladık kk da. Sorun sizde değil kesinlikle arkadaşınızın bu tutumunda

Sanırım herkesin hayatında böyle bir arkadaş var malesef

Benimde var, her ne kadar şimdi yine biraz biraz görüşsekte 6-7 yıl öncesinde çok samimiydik karşı komşuyduk. Daha sonra arkadaşım üniversiteye başladı orada kendine başka bir arkadaş edindi. Bu arkadaşıyla çok samimi olmaya başladılar bende de öte oldu. Arkadaşım evlendi düğününe gittim herşeyinde yardımcı olmaya çalıştım, derken arkadaşım benim düğünüme başka bir şehirde olduğu için gelemedi gelmemesini geçtim düğünümden neredeyse 1 ay sonra arayarak hayırlı olsun dedi ama şimdi üniversite de samimi olan arkadaşıyla küsmüşler aralarına soğukluk girmiş konuşmuyorlarmış. Şimdi beni arayarak onunla aralarında olan meseleleri anlatıyor. Ama ben eskisi gibi değilim tabi onunla ilgili hiç birşey yapmak istemiyorum...

Bunca yıllık dostunuzun bu davranışını kötüye yormak istemiyorum. Evlenince eşler her zaman anlayışlı olmayabiliyor; benim de çok yakın bir arkadaşım var, evlendi, bizlere mesafesi arttı, sorumlulukları arttı ondandır dedim ama şimdi anlıyorum onu. Benim eşimde arkadaşlarımdan hiç hoşlanmıyor, sıkılıyorum senin entel dantel arkadaşlarından diyor (entel dantelden kastını hala anlamış değilim), sen git görüş arkadaşlarınla diyor ama akşam saatlerinde bir plan yaptığımız zaman bozuluyor. Kavga çıkmıyor ama suratıyla burnumdan getiriyor günlerce, beni evde yalnız bırakıp gittin diye. Hepimiz çalışan insanlarız her zaman hafta sonunu da denk getiremiyoruz. Onun eşi de asosyal, hiç sevmez arkadaş gezmelerini ki kalkıp bize gelsinler. Çaresizlikten mailleşiyoruz artık uzun uzun ama epeyce zaman birbirimize itiraf edemedik bu durumu =)) Sonra sonra anlaşıldı vaziyet. Belki senin ki de böyle bir şeydir, sonuçta ailelerin içinde olanları bilemeyiz, her zaman anlatılmıyor da, sen yine yüreği güzel tut, arkadaşlık güzel bir şey...

bence hiç ama hiç tahmın etmediğin bişey var bunun altında
haberın bıle yok ruhun ble duymamış ama bi iş var bu arkadasında
ya kırdın haberın yok
yada sana açıklayamayacagı önemli bir durum
sana karşı deil hayata karşı geri çekmişlik var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…