bana da bir yorum yapın lütfen

yengec4

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2010
2.111
2.174
333
herkese selam.
aslında benimki biraz dertten ziyade kafa karışıklığı.bana da bir yorum yapın kızlar.
daha öncede buna benzer konular açmıştım fakat hala çözemedim ve konuşabileceğim kimsem yok kafam karıştıkça karıştı.konuya gireyim en iyisi..
3 yıllık evliyim.hamile kalmak istiyorum ama bazı günler bu düşünce,annelik duygusu tavan yapıyor bazende hiç istemiyorum.eşim,ailesi,benim ailem dünden razı hamile kalmama ama ben çok kararsızım.korkuyor muyum yoksa rahata alıştığım için mi onuda bilmiyorum.bu kararı nasıl vereceğim onuda bilmiyorum.buradaki yazıları yorumları okuyunca tamam diyorum karar verdim ama düşünüp kendimi hayal edince korkuyorum.
bu hisleri yaşayanlar,ikilemde kalanlar var mı?ne yapayım,kime ne sorayım çok karışığım..

Bebeğin olunca bu kafa karışıklığı uçup gidecek. 8 aylık bebek annesiyim. 8 aydır 4 saatten uzun uyumadım. Kilo almadığı aylar dertlendim. İlk 2 ay doğru düzgün emmedi makine kiraladım sağıp verdim. Bunun gibi pek çok küçük sıkıntı yaşadım. Şimdi bakıyorum da iyi ki olmuş. Sen de aynı düşüneceksin.

Ben de hep o gel_gitle karar verip yaptim, cocuk dusunuyorsan cok.da beklemenin bir.anlami yok
Ama düşüncelerin bu.dunyaya çocuk getirilmez gibiyse hic yapma

Çocuk dünyanın en özel şeyi ama hazır değilsen biraz daha bekle bence.
İkilemde varsa biraz daha vaktin var demektir

magicat canım in
hamile kalınca kafanda soru işareti olmayacak diyenler oldu ama bana inandırıcı gelmiyoki

Ben de hep o gel_gitle karar verip yaptim, cocuk dusunuyorsan cok.da beklemenin bir.anlami yok
Ama düşüncelerin bu.dunyaya çocuk getirilmez gibiyse hic yapma
öyle düşüncelerim yok ama hep borçlar azalsın diye erteledim şimdiden ondan mı karar veremiyorum bilmiyorum

Çocuk dünyanın en özel şeyi ama hazır değilsen biraz daha bekle bence.
İkilemde varsa biraz daha vaktin var demektir
hazır olup olmadığımı da anlayamıyorum ki korkuyor muyum yıllarca ertelediğim için mi bu fikir uzak geliyo bilmiyorum ee yaş 30 oldu o da var

Annemin doktor arkadaşı çok rahatına düşkündür. Yok böyle rahatlık düşün yani... 38'inde hamile kaldı, doğurdu. Şu an o kadar pişman ki ''Keşke erken doğursaydım... inanılmaz duygu.'' diyor.
Korkmayın, rahatlık bir yere kadar. Evlat gibisi yok.

Bende yaşamadım bu duyguyu ama küçük yavrusu sürekli benim yanımda nasıl alıştıysa ''Anne'' diyor bana.. Allah'm nasıl ağladım görmen lazım anne dediğinde. Resmen duyguyu yaşadım. Çocuk istemeyen ben şu an evli olsam direkt isterim.

ya zaten yengeç burcuyum annelik evcimenlik içimde var :) burdaki yazıları okuyunca bile gözlerim doluyo.bebek görsem seviyorum yada kıyafetlerine bakıyorum ama doğum yaptığımı bebeğimi düşünüce bi korku basıyo beni.birde rahatıma çok düşkünüm daha yemek yapmayı bile yeni beceriyorum ondan mı korkuyorum yoksa bakamam diye mi bilmiyorum

İnan bana bu düşündüklerini ben bile düşünüyorum. Annemin hep hayalidir torun. Ben bu dediklerinizi anneme söylediğimde ben senin yanında olacağım korkma bu kadar diyor :) Korkularınızı bir kenara bakın. Herşeyi yaşayarak öğreneceksiniz. İkinci çocukta zorlanmayacaksınız. :)

inşallah canım dediğin gibi olur.kendime nasıl cesaret vercem bilmiyorum

Gercekci olmak gerekirse cocuk insanin hayatini tamamen degistiriyor ve cok buyuk sorumluluk, zaman zaman cok zor.
Uykusuz gunler, gaz sancilari, dis sIkIntILari, cocugu yetistirmek, cocuga iyi bir hayat sunmak.
Tum bunlari yaparken eski hayatiniz geride kaliyor.
Akliniz her daim cocugunuzda.
Fakat eger buyuk bir aile arzusundaysaniz bence gec kalmadan cocuk sahibi olunmali.
Yillar gectikce dogumda, cocukla ilgilenmekte zorlasiyor.
Isin duygular kismindan bakarsanizda hayatta hic kimseyi, hic birseyi evladiniz gibi sevmediniz henuz.
Onun kilina zarar gelse akliniz gider.
Bir gulusu, bir sarilmasi her seyi unuttur

Canım bence annelik duygusunu tatmalısın harika bir şey

Suanki hayatından odun vermekten korkuyorsan hiç yapma..

Endişen bakabılırmıyım yonundeyse o mınık kalp senın karnında attığı an tüm dusuncen degısır..

bence psikologdan destek almalısın o senin bilinç altına göre bu sorunu çözer yada en azından bu fikre alışmanı sağlayabilir

Bir yengeç burcu olarak aynıyım. .
İstiyorum ama ya bakamazsam korkusu. .
Doğum daha da berbat bir fobi . .
Rabbim hayırlı evlatlar versin inşallah. .

Ablamın çocuğu oldu yakın zamanda onun sıkıntısını gördükçe vazgeçiyorum ben de çok rahatına düşkün bir insanım ama bir eksiklik oluyor evde bi zaman sonra kendi istetiyo bebek kendi belirliyor sanki gelme zamanını ve oluyor benimde zamanı yaklaşıyor gibi..
Eninde sonunda yapıcaksın diyenler rahat rahat gezemiycek uyuyamıycak eninde olacağına sonunda olması daha iyi olur bence
Üç yıllık evliymişsiniz ben bir yılı bitirdim kadınlar habire sorup duruyor bir yıl daha yapmasam kısır ilan ederler malesef insanların çenesi durmuyor bu konuda

Bende 34 yasinda 10 yasinda bir kiz annesi yengec burcu bir kadinim
İkinci cocuk icin benzer endiselerim var
Olsa mi olmasa mi ikileminden o kadar bunaldim ki kazayla hamile kalsam da kurtulsam diyorum bazen
Kizima kardes bize mis kokulu bi bebek ikinci kez anne baba olma duygusu ileride yasayacagimiz bayramlar gunleri torunlar vs diye dusununce cok guzel geliyor
Sonra biran geliyo ki kiz buyudu yas 34 oldu alistik rahata tekrar basa donme diyorum kendime aslinda bu duyguyla basederim ama dunya cok acimasiz ve guvensiz geliyo bazen iste o an tum sevkim kiriliyor
En kotu karar kararsizlik demisler gercekten oyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…