• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana dedi ki..

O günden beri görüşmüyoruz.
O arıyor beni mesaj mail atıyor.
Ama o konudan hiç bahsetmiyor. Iyimisin, halımı hatrımı soprmucakmısın tarzı şeyler yazıyor.
Dün gece ölmemi istiyosun dimi yazmış bana, içim çok acıdı bilemezsiniz.
Onun hiçbişey olmamış gibi davranması beni çıldırtıyor. Bi o kadarda üzüyor.
Bu oyunu daha ne kadar sürdürebilir hiç bilmiyorum.
Ben mi ? Sustum ben. Anladım ki kadere karşı durulmazmış.
Ben yıllarca rüzgara karşı yürüdüm, çok düştüm ama pes etmedim.şimdi gördüm ki
boşunaymış. Vazgeçtim..
Hayırlısı olsun hakkımda, hakkımızda..
Ama şunuda belirtmeden edemicem, yalnızlık çok kötü bi his..

Ölmez merak etme...Kimse kimse için ölmez.:ssz: Acımasın için.:34: Bunlar çok ucuz numaralar.

6 yıldır birlikte olduğum güç bela işleri yoluna sokup aielemi ikna ettiğim, ocak sonu bi aksilik çıkmazsa istemeye gelecek olan eş adayım,,

ben ailenden uzakta oturmak istiyorum diyince, sen bizi bölmek istiyosun ama buna izin vermicem dedi :s

ben taaa istanbuldan vana gitmeyi kabul ediyorum o bikaç sokak öteye gitmenin bölünme olduğunu düşünüyor..

ölesim var :( içime sanki bi öküz oturdu o kadar yanii :(

dinlen dinlen kaç diye bir laf var ya sen dinlenmeden kaç...

canım seni suclar gibi hemen beni ailemle bölmek istiyorsun demesi hiç iyi değil, yalnız benim aklıma bişey takıldı erkekler genelde böyle suçlama yapmazlar yani netlerdir örnek hayır derler bence bu onun lafları değilmiş gibi kadın lafları bunlar.sana sorum olacak es adayında ailesini ikna etmek icin cok ugrastimi?
Ben Bisey daha diyecem es adayin van liymis yalnis anlamayin genelleme yApmak istemiyorum doguda tanidik,akraba en azindan hemseri takimtisi cok olur Eger seninki onlari seninle evlenmek icin ikna ederken karsi taraf buyuk bir ihtimal seni bizden ayiracak demisse bilinc altinda kalmis olabilir sen öyle soruncada direk savunma..
Sen güzellikle Konus istersen sikca ailenle görusuruz de yalnis anlama evimiz Bir sokak uzak olsun,arada kiyafetim uygun olmaz,tartisma olursa sesimiz gitmesin,belki basbasa guzel bir aksam yemegi yemek istiyorum de catkapi gelmelerini dusunsene biraz mesafe ve bu sadece ikimiz mutlu olalim diyede ekle.Eger cok inatci davranirsa.ailesi baya agir basiyor kolay gelsin.

canım ben eşimin işi nedeniyle 5 yıl vanda kaldım inanılmaz iyi insanlar öyle kürtmüş aşiretmiş saçmalıklarına inanma her milletin iyiside kötüsüde var sen evlenceğin insanın karakterine bak ben çooook türkde tanırım karısını döven bunun insanın kimliğiyle değil karaktersizliğiyle alakalı bir durum olduğunu unutma bana ailem gibi davranan inşalara haksızlık edilmesine dayanamadım yazim dedim inşallah mutlu olursun

iyimisin arkadaşım sen istanbuldan vana şoklardayım izmir olsa bursa falan olsa neyse. zaten gidilecek biride değil baksana çok aileci ezdirir seni sonra burdan okumayalım kötü haberlerini

Kardeş ben batılıyım eşim doğulu ve şiddetli kültür farklılığımız var ve anlaşamıyoruz. Maalesef doğulu eşim ailesine ve kardeşlerine aşırı düşkün ama benim ailemi benimseyemedi.Bence evlenme yol yakınken dön,bundan sana ne yar ne de eş olmaz.Benim babam ömrü boyunca hep anneme her işte yardımcı oldu ama kayınbabam hayatında bir bardak suyu kendi almamış maalesef eşimde kesinlikle kadını iş yapan,az konuşan,saçı uzun aklı kısa gören bir yapıda.Ta Vanda ne işin var.Ailesinin dibinden ayrılmaz senide ezdirir.Benden söylemesi.Aileni dinle.Bende senin yaşlarındayken aşkın gözü kördür ya,ailemi dinlemedim.Sonu tam bir facia dersem yeridir.Ben ibretlik olsun diye yazıyorum evlenme,evlenme,evlenme,yol yakınken dön,böylesiyle evleneceğine ömür boyu bekar kal çok daha iyidir,bırak anasının dibinde otursun:50:....

biran olsun sende tekrar gençliğimi gördüm doğuda büyümüş biriyle evlenme mesele türklük ya da kürtlük değil mesele kültür farklılığı canım.Benim yaptığım hatayı yapma .Kadını eziyorlar ,ben kaç üniversite okudum ama hala kadın olarak değerim yok.Kadının fikrini alma olayı yok.Senden hep kendine ve ailesine iş yapmanı bekler dururlar.sevgiside kendisine batsın diye kafanı taşlara vurma.Çevrenden birini bul,Şu an kendime o kadar acıyorum ki niye evlendim ,ne hale düştüm,üniversiteli bir köleyimmm,Doğuda kadının adı yok sadece karısın o kadar!!!!

ne yaptın canım?ilişkine ne oldu?

hiç bişey yapmadım hayatım.

Bu pazar ısrarla aramasıyla konuştuk. Sonuç değişmedi ama.

Ben ayrılmak tamamen bitsin istiyorum dedim. Bütün içimdekileri anlattım döktüm.

Oda son sözün bumu die sordu evet dedim.

Hiçbişey bitmedi çirkinleşmediğin, kendinde olduğun ve öfken dindiği zaman tekrar konuşucaz dedi ve kapattı.

Ailesi arıyor, dayısı, anası, kardeşleri, sen akıllı ol o sağlıklı düşünemiyor, sen bizim gelinimizsin, biz senden vazgeçmeyiz, biz senden baska gelin, yenge istemeyiz gibi şeyler söylülolar,

annem halimden anlamış olacak ki ayrıldığımızı bi zil takıp oynamadığı kaldı.

Arkadaşlarımım ikiye bölündü. Bi kısmı dior ki saçmalama bu devirde sadık, işi gücü olan üstelik sevgiyle bağlı olabileceğin bi insanı nereden bulursun, emeklerinedemi acımıorsun..

Bi kısmıda diorki, o seni haketmior yaptıklarını vazgeçtiklerini görmüyor bitir, birini elbet yine seveceksin, hem bizi bırakıp nereye gidiyorsun..

Anlayacağın canım herkes aslında beni düşünüyor ama kimse beni düşünmüyor, kimse sen ne istiyorsun demiyor.

özetleyse, galiba bu sefer bitti. Kimseye karşı hiç bişey hissetmiyorum. Hayata karşı nötrüm. Bakıyorum ama görmüyorum.

Hayırlısı olsun.. Inşallah kurtulurum. Bu aşk kimya hatunun şems'e duyduğu aşk gibi dedi bi dostum.. Inşallah sonuda öyle olur..

Saol beni merak ettiğin için..

anneni dinle ,pişman olursun,doğulu biriyle çok çok zor hele ki orada büyüdüyse daha da zor,belli kalıpların dışına çıkamıyorlar,sadece kendi eşim için söylemiyorum doğuluların çoğu kadına kıymet vermiyor sadece hizmetçi olarak görüyorlar....Hakkında hayırlısı olsun.

hiç bişey yapmadım hayatım.

Bu pazar ısrarla aramasıyla konuştuk. Sonuç değişmedi ama.

Ben ayrılmak tamamen bitsin istiyorum dedim. Bütün içimdekileri anlattım döktüm.

Oda son sözün bumu die sordu evet dedim.

Hiçbişey bitmedi çirkinleşmediğin, kendinde olduğun ve öfken dindiği zaman tekrar konuşucaz dedi ve kapattı.

Ailesi arıyor, dayısı, anası, kardeşleri, sen akıllı ol o sağlıklı düşünemiyor, sen bizim gelinimizsin, biz senden vazgeçmeyiz, biz senden baska gelin, yenge istemeyiz gibi şeyler söylülolar,

annem halimden anlamış olacak ki ayrıldığımızı bi zil takıp oynamadığı kaldı.

Arkadaşlarımım ikiye bölündü. Bi kısmı dior ki saçmalama bu devirde sadık, işi gücü olan üstelik sevgiyle bağlı olabileceğin bi insanı nereden bulursun, emeklerinedemi acımıorsun..

Bi kısmıda diorki, o seni haketmior yaptıklarını vazgeçtiklerini görmüyor bitir, birini elbet yine seveceksin, hem bizi bırakıp nereye gidiyorsun..

Anlayacağın canım herkes aslında beni düşünüyor ama kimse beni düşünmüyor, kimse sen ne istiyorsun demiyor.

özetleyse, galiba bu sefer bitti. Kimseye karşı hiç bişey hissetmiyorum. Hayata karşı nötrüm. Bakıyorum ama görmüyorum.

Hayırlısı olsun.. Inşallah kurtulurum. Bu aşk kimya hatunun şems'e duyduğu aşk gibi dedi bi dostum.. Inşallah sonuda öyle olur..

Saol beni merak ettiğin için..

Senin için Van'a gitmek bu kadar zor bir kararken, onun seni rahatlatması gerekirken söylediği sözler çok incitici. Ailesi aranızda yaşanan diyalogu biliyor mu? Elbette seni sevseler bile uyum problem yaşayacaktın ve sen bunu kabullenmiş giderken tek bir isteğinin gerçekleşmemesi üstüne kötü niyetliliklikle suçlanman çok kötü. Bilmiyorum daha once Van'a gittin mi hiç. Oraya mühendis olarak çalışmaya giden bir arkadaşım iğne ipliğe dönüp gelmişti geri. Varlıklı bir aile ortamında böyle sıkıntılar çekmezsin tabi. Yine de zorlukları var. Bunlaır düşünmüşsün anladığım kadarıyla. Ve sadece aileye yakın olmamayı talep etmişsin. Hakkında hayırlısı olsun. Karşına daha sadık seni seven biri çıksa ne olur çıkmasa ne olur bu saatte sonar. Onu diyen arkadaşlarını da anlayamadım. sorun seven birini bulmak değil ki..

ist da yaşayan biri van da asla yapamaz vanı gördüm defalarca gittim nasıl gececek hayat orda. ancak orda büyümek lazım ya da iş zorunluluğu falan. Allah yardım etsin sana umarım verdigin karar seni mutlu eder

senin için van'a gitmek bu kadar zor bir kararken, onun seni rahatlatması gerekirken söylediği sözler çok incitici. Ailesi aranızda yaşanan diyalogu biliyor mu? Elbette seni sevseler bile uyum problem yaşayacaktın ve sen bunu kabullenmiş giderken tek bir isteğinin gerçekleşmemesi üstüne kötü niyetliliklikle suçlanman çok kötü. Bilmiyorum daha once van'a gittin mi hiç. Oraya mühendis olarak çalışmaya giden bir arkadaşım iğne ipliğe dönüp gelmişti geri. Varlıklı bir aile ortamında böyle sıkıntılar çekmezsin tabi. Yine de zorlukları var. Bunlaır düşünmüşsün anladığım kadarıyla. Ve sadece aileye yakın olmamayı talep etmişsin. Hakkında hayırlısı olsun. Karşına daha sadık seni seven biri çıksa ne olur çıkmasa ne olur bu saatte sonar. Onu diyen arkadaşlarını da anlayamadım. Sorun seven birini bulmak değil ki..

ailesi bu ev konusunu bilmiyor yada ben öyle sanıyorum. çünkü kız kardeşiyle çok samimiyizdir o biliyor bütün yaşananları. Daha önce oraya gittim. Kendimi hep yapabilirsin, yaşayabilirsin, çalışacaksın, kendini dinlemeye vaktin olmayacak die cesaretlendirdim. Sonuçta sevdiğim kişiyle olacaktım. Sevgi karşılıklı olsa da beklentiler karşılanmıyorsa ve kafalar uyusşmuyorsa hiç bişey olmuyor. Böyle 1 adım ileri 3 adım geri giderek tükettik herşeyi. Teşekkür ederim iyi dileklerin için ..

Canım bende iç anadoluluyum eşim doğulu hemde aşiret okulda tanıştık sevdik evlendik hiç pişman olmadım zaten suan iş dolayısıyla başka yerdeyiz yani ne benim ailemde ne onun ailesinde ama senede 3 defa doğuya gideriz 2 defa da onlar gelir hiç gözüme batan birşey olmadı ne zaman gitsem el bebek gül bebek bir bardak su taşıtmazlar agizlarindan kurban olurum ölürüm lafından başka bişey duymam ben 24 yaşımdayim kaymım 38 bana hizmet eder yazık kıyamam görümcelerim hepsi bayilir bana hele aileler olnlarda çok iyi anlaşırlar ama bu sennde böyle olacağın anlamına gelmez adamın kişiliği nasılsa sana o hayatı yaşatır ve bana bu saygı eşime saygılarından.. Zor karar kalbinin sesini dinle ama aklına da sor hakkında en hayırlısı olsun.

anneni dinle ,pişman olursun,doğulu biriyle çok çok zor hele ki orada büyüdüyse daha da zor,belli kalıpların dışına çıkamıyorlar,sadece kendi eşim için söylemiyorum doğuluların çoğu kadına kıymet vermiyor sadece hizmetçi olarak görüyorlar....Hakkında hayırlısı olsun.

Eşiniz size çektirmiş belli ki...Ben de doğuluyum hatta D bakırlıyım ve kürtüm hizmetçi gibi de değilim bu sekilde insanları otekileştrmek hiç hoş değil,burda tanımadığınız insanlar bile size koşturur esnafı komşusu herkes sıcaktır sizi turk olgununuz için dışlamazlar insanlık vardır bi kere,merhamet vardır burda huzurevi yoktur...insanlar ailelerine düşkündür... Tabi ki her yerin iyisi de kötüsü de var genelleme yapmak iyi insanlara haksızlık değil midir.misal şimdi ben de kalkıp desem ee batıdaki erkeklerde hep karılarını aldatıyorlar ana babaya hürmet yok desem ?...ayıp olur ama söylemem....

6 yıldır birlikte olduğum güç bela işleri yoluna sokup aielemi ikna ettiğim, ocak sonu bi aksilik çıkmazsa istemeye gelecek olan eş adayım,,

ben ailenden uzakta oturmak istiyorum diyince, sen bizi bölmek istiyosun ama buna izin vermicem dedi :s

ben taaa istanbuldan vana gitmeyi kabul ediyorum o bikaç sokak öteye gitmenin bölünme olduğunu düşünüyor..

pardon ama yuh diyorum sevgili eş adayınıza:)
ailesine fazla bağlı herhalde ki sizin bir cümlenizden 'bölmeye ' çalıştığınızı çıkarmış...

Ya arkadaşlar bazı doğulu hanımlar yazdıklarıma tepki göstermişler.Gerçek olan şudur ki doğulu biri dışardan hep samimi sıcaktır.İyi insanlardır. Ancak olay evlenmeye gelince çok düşünmek lazım.Tamam güzel de doğulu erkekler eşlerinden genelde hep hizmet beklerler. Doğuda az konuşup evinde hep hizmet eden hatun makbuldür. Burada doğulu hanımlara bu doğal bir süreç olarak gelebilir Ama batılı biri olarak kadının hizmetçi olarak görülmesi, beni çok sinirlendiriyor. Bu da kültür farklılığından kaynaklanıyor. Yemekler bile farlı ,sebze yemeğini yemekten bile saymazlar. EEEE haliyle batılı hanımda beceriksiz olur içinde et olmazsa neye yarar.
Şunu anlamakta fayda dostluk anlamında çok doğulular çok sıcak insanlar,komşulukları güzel.Ama evlenmeye gelince hayırrrrrr!!!!

Eşiniz size çektirmiş belli ki...Ben de doğuluyum hatta D bakırlıyım ve kürtüm hizmetçi gibi de değilim bu sekilde insanları otekileştrmek hiç hoş değil,burda tanımadığınız insanlar bile size koşturur esnafı komşusu herkes sıcaktır sizi turk olgununuz için dışlamazlar insanlık vardır bi kere,merhamet vardır burda huzurevi yoktur...insanlar ailelerine düşkündür... Tabi ki her yerin iyisi de kötüsü de var genelleme yapmak iyi insanlara haksızlık değil midir.misal şimdi ben de kalkıp desem ee batıdaki erkeklerde hep karılarını aldatıyorlar ana babaya hürmet yok desem ?...ayıp olur ama söylemem....

Canım kadının doğuda gördüğü değer size içinde bulunduğunuz ortamdan dolayı normal geliyor.Ama objektif bakmak gerekirse maalesef durum ortada.Benim eşimde Güneydoğulu ,hep kendi hem de ailesi çok sıcakkanlı insanlar amma sıcakkanlı olması kadının değerini yükseltmiyor malesef:50:

Tam anlamıyla BENCİLLİK !

Çok merak ediyorum anneniz babanız bu durumdan haberdar mı? Haberdar ise onların bu konudaki görüşleri nedir?

Şahsen bende İstanbulda doğdum büyüdüm ama evlilik için dahi olsa ailem asla ve asla razı gelmez göndermezler beni. Sen kendini ne kadar orada görüyorsun yada nereye kadar orada görüyorsun? Bence sevgilinle bu tarz sorunları yaşıyorsan eğer o sana karşı katı kurallı ise sende katı kurallı ol. Eğer İstanbula gelmek istemiyorsa sende gitme Vana. Başka bir şehirde yaşamayı düşünebilirsiniz.

Evlilikten bahsediyorsak eğer bazı konularda her iki tarafında fedakarlık etmesi gerek. Sen nasıl bayan olarak ailenden uzaklaşıyorsan yeni bir hayat başlıyorsa senin için oda ailesinden ayrıldığını ve yeni bir hayat, yuva kurduğunu farkına varmalı..

Tepkini göster. Kesinlikle korkma. Senin için hiç birşey geç değil. Herşey sevmek değildir. Sevgi herşeyse eğer sevgilinin sana söylediği, verdiği o tepki nedir?

Canım kadının doğuda gördüğü değer size içinde bulunduğunuz ortamdan dolayı normal geliyor.Ama objektif bakmak gerekirse maalesef durum ortada.Benim eşimde Güneydoğulu ,hep kendi hem de ailesi çok sıcakkanlı insanlar amma sıcakkanlı olması kadının değerini yükseltmiyor malesef:50:

Bence bi kadin kendi degerini kendi belirler..doguyla batiyla ilgisi yok.bati da kadinlar eziliyor okumus olsa da...bir kadin kendine deger vermeli ezdirmemeli...sen kendine ozguvensizsen eger paris te de olsan ezilirsn...

Back
X