Bana Destek Olup Moral Verseniz :)

Angel87

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2010
1.825
2.059
658
Kızlar merhaba. Ben şuan 32 yaşında ev hanımı olan biriyim. Daha önce kpss ile ilgili denemelerim oldu. İlk kez 2010da girdim fena bir puanda almadım ama malum kopya skandalı nedeniyle puanlar uçunca atanamadık. Sonrada denemelerim oldu ama olmadı yine.
İktisat mezunuyum en az 85 bantını geçmem gerek atanabilmek için ama ben 77-80aralığını geçemedim bir türlü..
Hep sınırdan döndüğüm azda olsa umudum olduğu için kpssye çok takıldım kaldım ve yıllarım bir yerden başlangıç yapamadan geçti.
Dün babamlarla konuşurken çok keyfim kaçtı. Sana çok üzülüyoruz emekli olamazsan işin çok zor yaşlılıkta koca elinemi bakıcaksın sürekli falan dediler. Ne yap et çocuk okula başlasın Bi işe başla dediler.. Evet haklılar ama çok keyfimi kaçırdı bu sözler.
Bende geleceğimle ilgili umutsuzum çoğu kez. Yarın çocuk büyüyüp okula falan başlayınca evde napıcam diye düşünüyorum.. Evde mutlu olan biride değilim keşke çalışsaydım diyorum. Düzenli bir gelir ve garanti istediğimden devlete bu kadar taktım zamanında sanırım..
Bu saatten sonra napabilirim bir fikir verseniz.. Eşimde polis ve çalışma saatleri belli olmuyor. Benim düzenli Bi işim olması gerek ki kızım yalnız kalmasın.
Bilmiyorum kızlar dünden beri aslında bildiğim ama ertelediğim gerçekler acı Bi biçimde çarptı yüzüme.. Kendimi bu hayatta hiçbir işe yaramaz hiçbişi başaramamış gibi hissediyorum..
Varmı bu kadar umutsuzken bir anda önünde bir kapı açılan güzel hikayeler. Bunları duymak iyi gelicek sanırım Son kez 2020 kpssyi deniyim diyorum. Belki bu sefer olur.. Sanki başka bir işte tutunamazmışım gibi duruyor..

Ben de 2 kez kpss yi denedim yeterli puanı alamadım. O yüzden işimi kpss ye bırakmak istemiyorum ama bi taraftan da tekrar hazırlanıp atanmak istiyorum. Çünkü iş bulamıyorum. Bulduklarım da çok yıpratıcı. Ve bu şekilde evlenmeyi de düşünmüyorum, sizin gibi düşünmekten korkuyorum. Çalışmayıp evlenip mutlu olanlar da var ama aklı hala çalışmakta kalanlarda var sanırım ben de onlardan biri olurum. O yüzden hiçbir şekilde hayatımı devam ettiremşyorum iş sıkıntısı yüzğnddn

Ders çalışabilecek bi ortamınız var mı
Kızımı bu sene artık kreşe vermeyi düşünüyorum Eylül gibi. En son 2018de az bir çalışma ile girdim 79 aldım. Ailemden uzaktayım kızımla genelde ben ilgileniyorum.

Ben de 2 kez kpss yi denedim yeterli puanı alamadım. O yüzden işimi kpss ye bırakmak istemiyorum ama bi taraftan da tekrar hazırlanıp atanmak istiyorum. Çünkü iş bulamıyorum. Bulduklarım da çok yıpratıcı. Ve bu şekilde evlenmeyi de düşünmüyorum, sizin gibi düşünmekten korkuyorum. Çalışmayıp evlenip mutlu olanlar da var ama aklı hala çalışmakta kalanlarda var sanırım ben de onlardan biri olurum. O yüzden hiçbir şekilde hayatımı devam ettiremşyorum iş sıkıntısı yüzğnddn
Hep Bi umut var içimde ya atanırsam diye. Çünkü özel diye bulabileceğim işler çalışma saati uzun ve yıpratıcı. Garanti yok. Kızımı kime emanet ederim. Ve niyeyse o tarz Bi İşte başlayıp emekli olabileceğine olan inancım yok sanırım.

Evet memuriyet garanti kapı , ama olmuyorsa bence ‘takıntı’ yapıp tek şans KPSS olarak düşünmeyin . Belediyelerin açtığı meslek edinme kursları var (sekreterlik -ön muhasebe vs .) bu tarz yerlere gider birşeyler öğrenip, küçük çaplı iş yerlerine başvurabilirsiniz (küçük çaplı dedim , zaman ve tecrübe olarak biraz ‘Sınırlı’ olduğunuz için. )
İllaki birşeyler çıkar size göre .
Bol şans ! ❤

2019 kpssye çalışsanız? Ya da sınavınız 2 yılda bir olanlardan mi? Calisirsaniz neden olmasin

Merhaba, duygularınızı evli olmasam da az çok anlayabiliyorum. Çünkü sizin örneğinizde çok yakınım var. Anladığım kadarıyla sizde kazanma potansiyeli var. Olumsuz ortamlarda sınav hazırlıklarının da kendini işe yaramaz hissetme vs. gibi duygularınızı da gayet iyi anlıyorum. Bence atanabilme puanına çok yakınlaşmışsınız. Aklınızdaki olumsuzlukları bir kenara atıp çocuğunuzun kreş düzenini sağladıktan sonra, eşinizin de muhakkak nöbetleri oluyor o durumları güzel değerlendirirseniz (eksik konularınıza yoğunlaşarak) bence yapabilirsiniz. Başarı için ilk anahtar inanmaktır, ben buradan size inanıyorum. Aileniz size bu konuyu boşuna gündeme getirmedi çünkü sizde kazanma potansiyelini hissediyorlar.

Son düzenleme:
Merhaba, duygularınızı evli olmasam da az çok anlayabiliyorum. Çünkü sizin örneğinizde çok yakınım var. Anladığım kadarıyla sizde kazanma potansiyeli var. Olumsuz ortamlarda sınav hazırlıklarının da kendini işe yaramaz hissetme vs. gibi duygularınızı da gayet iyi anlıyorum. Bence atanabilme puanına çok yakınlaşmışsınız. Aklınızdaki olumsuzlukları bir kenara atıp çocuğunuzun kreş düzenini sağladıktan sonra, eşinizinde muhakkak nöbetleri oluyor o durumları güzel değerlendirirseniz(eksik konularınıza yoğunlaşarak) bence yapabilirsiniz. Başarı için ilk anahtar inanmaktır, ben buradan size inanıyorum. Aileniz size bu konuyu boşuna gündeme getirmedi çünkü sizde kazanma potansiyelini hissediyorlar.
Teşekkür ederim. Gerçekten kendimi iyi hissettirdiniz.

E tamam işte şimdi günde 2 saat çalışsanız yetişir
Sanırım ilk hedef 2020ye tekrar odaklanıcam. Bol dua edicem. Çünkü genel yapı olarak şanssız biriyim. Son girdiğim 2018 sınavında 10 civarı soruyu iki şıkka indirip hepsinde yanlış olan şıkkı tercih etmem fazla bir şanssızlık sanırım. O soruları doğru cevaplasam belki 5 puan fazla alıp şuan daha bir umudum olabilecekti.

Teşekkür ederim. Gerçekten kendimi iyi hissettirdiniz.
Rica ederim, bunlar gerçekler. Şuan bir araştırma da yapıyorum size gerçek bir hikaye atacağım örnek bir hazırlık olması açısından. Okursanız daha da iyi hissedeceksiniz kendinizi.

Kendi alanınıza değil de düz memurluğa hazırlanın olmaz mı ?
Çocuk okula gidince çalışırsınız rahat rahat

Kpss’yi herkes kazanabilse sınav yapmazlar, direkt alırlar zaten. Demek ki size göre bir sınav değil. Takıntı haline getirmeyin.
Ben kalkıp astronot olacağım desem? Olamam. Kabul edin siz de. Memur olamayacaksınız.
Ama iş hayatı sadece memuriyette değil. İş garantisi de memuriyette değil. Ve iş hayatı her yerde zor. Devlette kolay da özel sektörde zor diye bir şey yok.
Devletteyim, 43 yaşındayım, ona rağmen haksız yere fırça yiyorum. Devletteyim, rahat değilim, bu akşam sunum hazırlamam lazım çünkü yarın eğitim vereceğim. Rahat değilim, bu hafta 2 kez şehir dışına gittim geldim, yorgunluktan öldüm.

Siz de bir an evvel kabullenip bahaneleri bir kenara bırakıp kendinize yolunuzu çizseniz herkes için iyi olur. Asgari ücretle bir yere girip oradan emekli olsanız bile şu anki halinizden kat kat iyidir.

Bence aldığın puan gayet iyi bu sene kızını kreşe verirsin yemeğini hazırlarsın kızın kreşe gidince sistemli bi şekilde ders çalışırsın istersen yapamayacağın hiç bir şey yoktur ne güzel evlisin çoçuğun var hayat İÇİN sebeplerin var bence güzel şekilde çalışıp atanabilirsin

Kpss’yi herkes kazanabilse sınav yapmazlar, direkt alırlar zaten. Demek ki size göre bir sınav değil. Takıntı haline getirmeyin.
Ben kalkıp astronot olacağım desem? Olamam. Kabul edin siz de. Memur olamayacaksınız.
Ama iş hayatı sadece memuriyette değil. İş garantisi de memuriyette değil. Ve iş hayatı her yerde zor. Devlette kolay da özel sektörde zor diye bir şey yok.
Devletteyim, 43 yaşındayım, ona rağmen haksız yere fırça yiyorum. Devletteyim, rahat değilim, bu akşam sunum hazırlamam lazım çünkü yarın eğitim vereceğim. Rahat değilim, bu hafta 2 kez şehir dışına gittim geldim, yorgunluktan öldüm.

Siz de bir an evvel kabullenip bahaneleri bir kenara bırakıp kendinize yolunuzu çizseniz herkes için iyi olur. Asgari ücretle bir yere girip oradan emekli olsanız bile şu anki halinizden kat kat iyidir.
Şuan şark görevindeyiz eşimin işi dolayısıyla. Burda iş bulmam biraz daha sıkıntılı. Memuriyet konusunda haklısınız. 2020de son Kez deneyip daha sonra önüme bakıcam artık. Batıya döndüğümüzde Bi iş bakıcam

Bence aldığın puan gayet iyi bu sene kızını kreşe verirsin yemeğini hazırlarsın kızın kreşe gidince sistemli bi şekilde ders çalışırsın istersen yapamayacağın hiç bir şey yoktur ne güzel evlisin çoçuğun var hayat İÇİN sebeplerin var bence güzel şekilde çalışıp atanabilirsin
Evet bazen diyorumki Allah sağlıkla ilgili yada daha büyük dertler vermesin. Bu günümüze şükür

Back
X