bana dul mu desinler?

Maalesef kadınlarımız dul kalmaktan o kadar korkuyor ki böyle şeylere boyun eğiyor ne yazık. Kaldı ki artık nüfus kağıtlarında bile dul değil bekar yazıyor. Millet ne der diye diye insanlar istemedikleri hayatları yaşıyorlar. Benim annem ilkokul mezunuydu hiç çalışma hayatı yoktu 15 seneden sonra 2 çocukla boşandı. Ne oldu evet çok zorluklar çektik ama çalıştı çabaladı büyüttü bir ev erkeğine taş çıkartırdı valla.

Ama en çok üzüldüğüm ne yazık ki kadın kadının düşmanı. Burada konu açılıyor okuyoruz dul kadın gibi bana düğün yapmayacaklar falan diyen hemcinslerim var bunu bir kadın derse diğerleri ne yapmaz. İnanın ev arardık kiralık, ev sahiplerinin eşleri istemezdi öncelikle aman neme lazım dul kadın evlerinde yani kadınlarımız bile kadınları anlamıyor. Ama her şeye rağmen dik durmak lazım bu hayatı yaşamaktansa yalnız ama mutlu olmak daha iyi ama düzenim bozulacak diye hayatları heba oluyor.

Çok bunaldım evde kızımla beraber evin yakınındaki parka gittik.
Cok kalabalikti boş bank bulamadık bende müsade isteyip bi bayanın yanına oturdum.
Çok dolmuş bunalmış belli havadan sudan konustuktan sonra hemen döktü içini bana abla...
3 çocuğu varmış severek evlenmisler.
Ailesinin durumuda iyiymiş.
Kendisi 3. Cocuktan sonra muhasebecilik yaptığı isyerinden istifa etmiş.
Aile apartmanında oturuyorlarmış maddi durumlarıda gayet iyiymiş.
Buraya kadar herşey çok güzel...
Gelgelelim eşinin onu aldattığını 2 sene önce öğrenmiş ama eşi sürekli inkar ediyormuş. Cocuklariyla hic ilgilenmiyor sadece günlük harcliklarini birakiyormuş.
Evlendiği ilk yıldan itibaren yerli yersiz herşeyi bahane eden bir kocadan olduresiye dayak yiyormuş. Hatta o kadar yüz göz olmuslar ki artik baskalarinin yaninda bile itip kakmaya başlamış.
Çok bunaldim diyor evde bir dakika durasım yok adamın yüzünü göresim yok geceleri ölmek icin Allaha dua ediyorum dedi.
Buraya kadar gıkım çıkmadan dinledim.
Ama dinlerken gözlerim doldu ben hiçbir kadının bu şekilde muamele görmesine dayanamıyorum.....
-Ablacım çok üzüldüm ama cocuklarin var onlar sana muhtaç ölmek için dua etmek ne demek dedim.
Bu evlilik değil zaten mesleğinde varmış alırsın cocuklarını kendine yeni bir hayat kurarsın böyle gurursuz yaşamak hayat değil zaten dedim.
Bana dedi ki:
-ne yani dul mu kalayım? Kendime asla dul kalmıs kocasında ayrılmış dedirttirmem ben dedi. Hem goruyorum etrafimda kocasindan ayrilan ayrilana ama parasizlikla onla bunla elalemin ağız kokusuyla uğraşıp duruyorlar.
Yok yok benim evim var kocam parasızda bırakmaz bizi hiç gerek yok
Hem millet hep arkamdan bana 2. El bu kadın dul kalmış diyecek böyle yaşar giderim ben. İnşallah bir an once ya o ölür ya ben işte o zaman kurtulurum ama yok öteki türlü olmaz asla dedi....
Uzun uzun açıklama yapmak istedim onu aydinlatmak istedim ama kizlar şu DUL lafindan tiksiniyorum artik. Ben dul kadinmiyim bana neden az esya alindi ben dul kadin miyim neden az bilezik takıldı....vs.vs. kalıplaşmıs bir DUL kadin gidiyor....nevrim döndü o an. Ki bende boşanmış o süre zarfında gercekten çok zor gunler geçirmiş biriyim. Yeri geldi herseyimden kıstım çok parasızda kaldım ama başım dikti....
-abla sen zaten bu kafayla çooook ölmek icin dua edersin.
Bari senin gibi olmayıp cesaret edenlere sürekli laf etme vallahi carpılırsın bi gün dedim....
Arkamdan bakakaldı........

Evet bende dul kaldım arkamdan bir sürü insan! Laf etti ama kimseye kendimi ezdirmedim... deli gibi calistim bana kopek muamelesi yapan adama! Ve kimseye el açmadım... hayatimi sil baştan kurdum... şimdi yeniden evlendim çok şükür mutluyum....
ve gerçekten böyle benim gibi bir cok DUL a hayranım..............
boyle cahillikle gittigi surece bizim ulke ilerlemez!!!!
istersen turkiyenin en buyuk universitesini okusun cahil yine cahildir

Kadınların böyle durumlara düşmelerine çok üzülüyorum ama gerçekten böyle düşünen geri kafalı kadınlara da bazı şeyler müstehaktır kimse kusurabakmasın. Yukarda da yazıldığı gibi kocası ölmüş kadına dul denir,önce kelimenin tam anlamını öğrenseymiş keşke. Böyle ailelerde yetişen çocukların da psikolojileri alt üst oluyor,şiddeti küfürü normalmiş gibi algılamaya başlıyorlar,gerçekten çok yazık. Allah şu kadınlarımıza akıl fikir versin,kocalarının kimliklerinin altında yaşamaktan vazgeçsinler.

Çok bunaldım evde kızımla beraber evin yakınındaki parka gittik.
Cok kalabalikti boş bank bulamadık bende müsade isteyip bi bayanın yanına oturdum.
Çok dolmuş bunalmış belli havadan sudan konustuktan sonra hemen döktü içini bana abla...
3 çocuğu varmış severek evlenmisler.
Ailesinin durumuda iyiymiş.
Kendisi 3. Cocuktan sonra muhasebecilik yaptığı isyerinden istifa etmiş.
Aile apartmanında oturuyorlarmış maddi durumlarıda gayet iyiymiş.
Buraya kadar herşey çok güzel...
Gelgelelim eşinin onu aldattığını 2 sene önce öğrenmiş ama eşi sürekli inkar ediyormuş. Cocuklariyla hic ilgilenmiyor sadece günlük harcliklarini birakiyormuş.
Evlendiği ilk yıldan itibaren yerli yersiz herşeyi bahane eden bir kocadan olduresiye dayak yiyormuş. Hatta o kadar yüz göz olmuslar ki artik baskalarinin yaninda bile itip kakmaya başlamış.
Çok bunaldim diyor evde bir dakika durasım yok adamın yüzünü göresim yok geceleri ölmek icin Allaha dua ediyorum dedi.
Buraya kadar gıkım çıkmadan dinledim.
Ama dinlerken gözlerim doldu ben hiçbir kadının bu şekilde muamele görmesine dayanamıyorum.....
-Ablacım çok üzüldüm ama cocuklarin var onlar sana muhtaç ölmek için dua etmek ne demek dedim.
Bu evlilik değil zaten mesleğinde varmış alırsın cocuklarını kendine yeni bir hayat kurarsın böyle gurursuz yaşamak hayat değil zaten dedim.
Bana dedi ki:
-ne yani dul mu kalayım? Kendime asla dul kalmıs kocasında ayrılmış dedirttirmem ben dedi. Hem goruyorum etrafimda kocasindan ayrilan ayrilana ama parasizlikla onla bunla elalemin ağız kokusuyla uğraşıp duruyorlar.
Yok yok benim evim var kocam parasızda bırakmaz bizi hiç gerek yok
Hem millet hep arkamdan bana 2. El bu kadın dul kalmış diyecek böyle yaşar giderim ben. İnşallah bir an once ya o ölür ya ben işte o zaman kurtulurum ama yok öteki türlü olmaz asla dedi....
Uzun uzun açıklama yapmak istedim onu aydinlatmak istedim ama kizlar şu DUL lafindan tiksiniyorum artik. Ben dul kadinmiyim bana neden az esya alindi ben dul kadin miyim neden az bilezik takıldı....vs.vs. kalıplaşmıs bir DUL kadin gidiyor....nevrim döndü o an. Ki bende boşanmış o süre zarfında gercekten çok zor gunler geçirmiş biriyim. Yeri geldi herseyimden kıstım çok parasızda kaldım ama başım dikti....
-abla sen zaten bu kafayla çooook ölmek icin dua edersin.
Bari senin gibi olmayıp cesaret edenlere sürekli laf etme vallahi carpılırsın bi gün dedim....
Arkamdan bakakaldı........

Evet bende dul kaldım arkamdan bir sürü insan! Laf etti ama kimseye kendimi ezdirmedim... deli gibi calistim bana kopek muamelesi yapan adama! Ve kimseye el açmadım... hayatimi sil baştan kurdum... şimdi yeniden evlendim çok şükür mutluyum....
ve gerçekten böyle benim gibi bir cok DUL a hayranım..............
Kocasının ölmesi için dua ediyor muş ya !!! koca ölünce ne kalıyor,dul kalmıyor mu?
Dulmuş mulmuş bunlar kadının kendi ezikliğpinin bahanesi.Bu nahaneye sığınıyor.

tedavülde yok zaten senelerdir
tc kimliklerinde bile boşanan bayanlar için bekar yazıyor
ama toplumumuz bu kelimeyi çok sever:)
Evet biliyorum burdaki tedavül hayattan dilimizden kalkıyor anlamindaydi ben eskiden daha çok duyardım bu kelimeyi şimdi ayrılmış diyorlar

Amaan bence de unut, yani evlendiğini düşün onunla mutlu olur muydun sence? Huysuz ilgisiz agresif bencil beklentilerini karşılamıyor daha gider bu. Sen (amiyane tabirimi bağışla lütfen) alternatifsizlikten keşke diyorsun, uzun zaman önce boşandığından unutmuşsundur belki ama ben yeni boşandığım için mıh gibi aklımda, iyi bir yalnızlık huzursuz evlilikten beş kere daha iyidir. İki kere yazacaktım ama yok hakkaten beş kere.
Ama o kiz nasil kabul etti bunu.?28 yasinda ortalama bir kiz.Herseyini kabullenmis ilgisizligini bile.Belki simdi mutlular..Kiz mutsuz olur mu ki..Kizin mutsuz oldugunu bilmeyi cok isterim...Belki ben de kabullenebilirdim..Belki evlenince bu adam yola gelecek bu kizla...Ehlilesecek....:(

Ama o kiz nasil kabul etti bunu.?28 yasinda ortalama bir kiz.Herseyini kabullenmis ilgisizligini bile.Belki simdi mutlular..Kiz mutsuz olur mu ki..Kizin mutsuz oldugunu bilmeyi cok isterim...Belki ben de kabullenebilirdim..Belki evlenince bu adam yola gelecek bu kizla...Ehlilesecek....:KK43:
Ohoo abla ona kalırsa seni aldatan döven söven birinden ayrılsan o da başka kızla evlense yine böyle düşünmen lazım, seni aldattı dövdü ama o kız belki yola getirir onu?

Sen başkası mutlu mu mutsuz nu diye düşünme, sen zamanında memnun muydun bu adamdan ona bak. Memnun olsan bırakmazdın. Herkes herkesle anlaşacak diye bişey yok.

Abla sen evlenmek istiyorsun hakkın da yaşından genç göründüğünü güzel olduğunu da söyledin, yok mu çevrenizde seni birileriyle tanıştıracak insanlar? Hani her sülalenin bir çöp çatan fırıldağı olur bizde bu annem ve eniştemdir mesela. Etrafa iyice bi duyur da evlenmek istiyom ben diye :halay::confused:

Biz kendimize değer vermedikten sonra başkaları niye değer versin ki? Kadınlar kendilerini böyle aşağılar erkekleri her konuda üstün görürse erkekler tabi ezer böyle anormal zihniyetler tabiki oluşur. Erkeklere niye ikinci el muamelesi yapmıyor kimse. Çünkü onlar takılmıyor böyle şeylere. Biz dert ediyoruz anca. Biz kendi kendimizi böyle düşürüyoruz. Kendimize hayatımıza değer vermeyi bilmiyoruz maalesef.

maddi durumu olmasına rağmen kendisine ve çocuklarına bunu yaşatanları gerçekten anlamıyorum hadi kendini düşünmüyorsun o çocukların suçu ne? o çocuklar şiddetli ve mutsuz çevrede büyümek zorundalar mı? bide kimisi var boşanmaya cesaret edemez çocuklarım için katlanıyorum der bu sefer insanlar arkandan dayak yiyor aldatılıyor diye konuşacak sonuçta bizim milletin en büyük özelliğidir bu mutlaka birissinin arkasından bu durumunu eleştirirler göremeselerde kendileri uydururlar
sırf milletin lafı yüzünden bir insan gururunu bu kadar ayaklar altına almamalı ve çocuklarına bunları yaşatmamalı diye düşünüyorum

Ohoo abla ona kalırsa seni aldatan döven söven birinden ayrılsan o da başka kızla evlense yine böyle düşünmen lazım, seni aldattı dövdü ama o kız belki yola getirir onu?

Sen başkası mutlu mu mutsuz nu diye düşünme, sen zamanında memnun muydun bu adamdan ona bak. Memnun olsan bırakmazdın. Herkes herkesle anlaşacak diye bişey yok.

Abla sen evlenmek istiyorsun hakkın da yaşından genç göründüğünü güzel olduğunu da söyledin, yok mu çevrenizde seni birileriyle tanıştıracak insanlar? Hani her sülalenin bir çöp çatan fırıldağı olur bizde bu annem ve eniştemdir mesela. Etrafa iyice bi duyur da evlenmek istiyom ben diye :halay::confused:
Bizim aile cevre pek genis degil.Olan aile cevre de ilgilenmiyor boyle seylerle..Birkac gorucu cikti arkadas cevresinden son aylarda ama icim isinmadi..Bu adami seviyordum..Iyi de bu kiz bunu nasil herseyiyle kabul etti..Bu sebeplerden aramiz bozulmustu..Kisa sure icinde bu kizi bulmasa ne o beni ne ben onu birakmazdik.Bu kiz nasil sabretti..(Sabretmis herseyine.Adam bana oldugu gibiymis ona). .Hep sabredecek mi boyle?Zamanla onu ehlilestirecek mi?.Bu adamin kotu ozellikleri bunlar.Yoksa cok iyi niyetli herseyi bende gormus saf bir adamdi.Parasizdi ama benim parama tenezzul etmezdi.Cok kitap okurdu kendini yetistirmis bir adamdi...Yolunu bulsan yakin olsan nereye ceksen oraya gidecek bir adam aslinda.Beni seviyordu...Ben uzaktim cok.O kiz yakin oldugu icin daha kolay basedebildi.Ben de evlensem yakindan daha iyi olacakti aslinda.cunku bu adam beni uzakta unutuyordu.Yakindaysa daha yakinlasiyor daha cok seviyordu..Benden yeni ayrildiginda cok duygusal oluyordu....Ben akilli davranamadim galiba..Ama bu kiz akilli davrandi.....Sonuc olarak bu kizla nasil olurlar acaba,..Bir fikrin var mi?Birseyler soylesen..

Son düzenleme:
Bizim aile cevre pek genis degil.Olan aile cevre de ilgilenmiyor boyle seylerle..Birkac gorucu cikti arkadas cevresinden son aylarda ama icim isinmadi..Bu adami seviyordum..Iyi de bu kiz bunu nasil herseyiyle kabul etti..Bu sebeplerden aramiz bozulmustu..Kisa sure icinde bu kizi bulmasa ne o beni ne ben onu birakmazdik.Bu kiz nasil sabretti..(Sabretmis herseyine.Adam bana oldugu gibiymis ona). .Hep sabredecek mi boyle?Zamanla onu ehlilestirecek mi?.Bu adamin kotu ozellikleri bunlar.Yoksa cok iyi niyetli herseyi bende gormus saf bir adamdi.Parasizdi ama benim parama tenezzul etmezdi.Cok kitap okurdu kendini yetistirmis bir adamdi...Yolunu bulsan yakin olsan nereye ceksen oraya gidecek bir adam aslinda.Beni seviyordu...Ben uzaktim cok.O kiz yakin oldugu icin daha kolay basedebildi.Ben de evlensem yakindan daha iyi olacakti aslinda.cunku bu adam beni uzakta unutuyordu.Yakindaysa daha yakinlasiyor daha cok seviyordu..Benden yeni ayrildiginda cok duygusal oluyordu....Ben akilli davranamadim galiba..Ama bu kiz akilli davrandi.....Sonuc olarak bu kizla nasil olurlar acaba,..Bir fikrin var mi?Birseyler soylesen..
Vallahi abla ne desem boş içine oturmuş resmen bu adamla bu kız. Tekrar söyleyeyim herkes herkesle anlaşacak diye bir dünya yok, sen anlaşamamışsın ama o kızla anlaşmışlar aslında bu kadar basit. Senin anlaşacağın başka birisi olacak demek ki. Bu kızla nasıl olurlar inan fikrim yok çünkü ikisini de tanımıyorum, belki çok mutlu olurlar belki de mutsuz bunu sen asla bilemezsin. Düşünmemelisin de zaten seni ilgilendirmez ki bu saatten sonra. Demek ki kızın beklentileri sıfıra yakınmış ki dediğin gibi huysuz bir adamla yapabilmiş. Gurbetçi mi bu kız belki oralarda türk yok diye bu adama yapışmıştır :D

Yani akıllı davranmadım diye kendine haksızlık etme, yani ben de bazen kendi kendime muhasebe yapıyorum biten evliliğimin ardından, çok toyca davrandığım zamanlar oldu evet ama oldu geçti gitti değiştiremem bunu. Ders çıkarıp bir daha yapmamaya çalışırım sadece. Önümüzdeki maçlara bakacağız kısacası :D

Bizimde bi komsumuz var boyle kendisi surekli bosanmislara aboooo bosanmis evlenmemis 25 30 civarinkizlata abooooo evde kalmis diyodu dalga geciyordu.
Sonra bi duydukki kocasi bunu aldatiyomus hemde oyle onune gwlenle duzenli bir iliskide degil arayip arayip kadinlar beraber oluyormus remen erkegin o....su..ymus.
Sonra bunlat bi kavga etti kocasi tum binayi inletti kadina bagiriyo o... cocugu o... cocugu soyle boyle dovmusde o gun.
ArDan zaman gectu bi geldi yalanlar duzuyo yok biz kavga etmedikde gorumcrm kavga ettide.
Bunlat boyle boynuzu yer dayagi yer. Etrafa rezil olur ama yinede rahatlarini bozmazlat yeterki evde yatainlat aksama kadat millet kocasi var desin. Bide inuru icin yasayanbinsanlarla alay ederler.
Not bizimnkimsy kadin da kocasini aldatiyomus megerse al birini vur otekine dengi dengi anliyacagin knursuz kadinlar onurah adamlar birbirini agirlar.

Vallahi abla ne desem boş içine oturmuş resmen bu adamla bu kız. Tekrar söyleyeyim herkes herkesle anlaşacak diye bir dünya yok, sen anlaşamamışsın ama o kızla anlaşmışlar aslında bu kadar basit. Senin anlaşacağın başka birisi olacak demek ki. Bu kızla nasıl olurlar inan fikrim yok çünkü ikisini de tanımıyorum, belki çok mutlu olurlar belki de mutsuz bunu sen asla bilemezsin. Düşünmemelisin de zaten seni ilgilendirmez ki bu saatten sonra. Demek ki kızın beklentileri sıfıra yakınmış ki dediğin gibi huysuz bir adamla yapabilmiş. Gurbetçi mi bu kız belki oralarda türk yok diye bu adama yapışmıştır :KK70:

Yani akıllı davranmadım diye kendine haksızlık etme, yani ben de bazen kendi kendime muhasebe yapıyorum biten evliliğimin ardından, çok toyca davrandığım zamanlar oldu evet ama oldu geçti gitti değiştiremem bunu. Ders çıkarıp bir daha yapmamaya çalışırım sadece. Önümüzdeki maçlara bakacağız kısacası :KK70:
Kiz da gurbetci.Herhalde bunun gibi efendi bulamam diye yapisti..Yani farklidir diger erkeklerden cunku..Dindardir cemaatcidir kiz da oyle..O kiz belki birkac yila dirdira baslar belli olmaz nekadar sabredecegi...Cicim ayindalar..Hem benim gozum kaldi yani..

Ya ben de gecmisi cok kurcalamam aslinda bak...Ama bunda cozulmemis seyler var hala..Kiyamadim bir turlu.

Onun kadar cok sevecegim ve beni ondan daha cok sevecek biriyle busefer omur boyu" duasiyla...
O mutsuz olur umarim yoksa fena koyar..Sevgi kolay bulunmuyor...

Back
X