Bana ev alındı ama kirası bana ait değil.

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.738
14.009
248
29
Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.

Hayır işlerine gelmiyor parayı vermek. Bizimkiler de böyle.
Ama öyle olsa diger kardeslerimle boyle sorun olmadı kendi oturacakları evleri aldılar. Ayriyetten kendi kaldiklari evde onlara ait.
Sana aldilarsa sen almalısın kirayı da. Borcum var de iste niye paragöz olasın ki? Sırf evlen diye yapıyorlar. İstemekten çekinme.
Saçma. Kirasını istediğini söyle.
Katkı derken gercekren cok cuzi bir miktar 50-60 bin falan yaptım. O yuzden sanki kirssini istersem yuzsüzlük mü olur diyorum . Sadece bir anda hazifliksiz yakalandıgım icin cok zorlanıyorjm.

Ne borcunuz var haberleri olmadığı için kirayıda birikim yapmayacağınızı düşünüp sizin yerinize yapıyorlar. Size diğer kardeşlerinizden daha erken yaşta mı alındı bu ev peki?
Ya genel olarak tam kapstiyorum sürekli bir seyler cikiyor dirdır dinlemek istemedigim icin soylemiyorum. Hayır daha geç yasla alakası yok

Ne münasebet ya. İste kirasını. Bu kadar parasını seven de çocuk yapmasın yani.
Atanana kadar sen atan bizi de kurtar dediler. Sürekli bu psikoloji ile okudum yetiştim meslek sahibi oldum. Meğersem hayatta kendim için hiçbir şey yapmamışım...

Genelde kore dizilerinde olur. Kızlarının bir an önce evlenmesini isteyen aile ya şirketten pay alması ya da mirastan faydalanabilmesi içim evlenmesini ister 😂 sonra kızımız sadece formalite olsun diye bir aday bulur, anlaşmalı olacaktır. Ama sonra aşık olurlar.... 😂

Konuya dönecek olursak, Diğer kardeşler ev alındığında evli miydi? Baştan böyle bir şey söylendi mi.

Hepsinin dışında ne güzel işmiş yahu, keşke bana da ev alsalar 😂

Ama öyle olsa diger kardeslerimle boyle sorun olmadı kendi oturacakları evleri aldılar. Ayriyetten kendi kaldiklari evde onlara ait.

Katkı derken gercekren cok cuzi bir miktar 50-60 bin falan yaptım. O yuzden sanki kirssini istersem yuzsüzlük mü olur diyorum . Sadece bir anda hazifliksiz yakalandıgım icin cok zorlanıyorjm.
Senin üzerine mi alındı? Eğer öyleyse iste zaten verdikleri bu zamana kadar kirayla gelmiştir.

Genelde kore dizilerinde olur. Kızlarının bir an önce evlenmesini isteyen aile ya şirketten pay alması ya da mirastan faydalanabilmesi içim evlenmesini ister 😂 sonra kızımız sadece formalite olsun diye bir aday bulur, anlaşmalı olacaktır. Ama sonra aşık olurlar.... 😂

Konuya dönecek olursak, Diğer kardeşler ev alındığında evli miydi? Baştan böyle bir şey söylendi mi.

BIri evliydi öbürü değildi. Böyle bir sartta koymadılar.
Bu arada bana ev alacaklarina zamanında düzgun davransalardı keske neyse o baska yerin konusu 😅

Sana ev alınmış çok cüzi bi katkıyla ev sahibi olmuşsun. Harcamaları dengeleyemediğin için zora girmişsin, elindekinden de olma ye senin için biriktirmeye başlamışlar. O kirayı alsan yok olur bence. Gideri dengelemeye çalışın derim farkı farkederlerse kira yönetimini size devrederler

Sana ev alınmış çok cüzi bi katkıyla ev sahibi olmuşsun. Harcamaları dengeleyemediğin için zora girmişsin, elindekinden de olma ye senin için biriktirmeye başlamışlar. O kirayı alsan yok olur bence. Gideri dengelemeye çalışın derim farkı farkederlerse kira yönetimini size devrederler
Ya msriflikten değil tam borcum bitiyor pat ev tasiyorum pat ucak bileti aliyorum pat ekstra hic hesapta olmayan bir sey cıkiyor bir de petim var o da aniden hastalaninca epey masraf gidiyor. Mesela ben o parayla bir sure borclarimi kapatip ceyiz almak yerine altin yapmayi düsünuyordum

eve milyonlarca para veriyorlar ve kirayı vermiyorlar mı. şimdi gördüm zaten üstünüze de değilmiş. keşke üstünüze olsaydı

ay böyle bir dizi önerir misiniz konudan bağımsız çıtır çerez bir dizi izlemek istiyorum 🤣

Back
X