Kayinvalide ve ltimatomları

Bir gün gelirmisiniz demişler illa gelin dememişler bombalık ne var ki bunda herkesin sorabileceği bir şey takı olayı da belki oğulları yedi içti gezdi düğün parası yok evlenmek istiyorsunuz diye onlar karşılayacak biraz destek bekliyor olabilirler

Olmaz.
Sırf güzel ahlakla güzel tavırla bir ömür ilişki yürümez.

Siz her söylenene he derim derseniz, sesimi çıkarmam, sözlerinden çıkmam o zaman olur.
Başka türlüsü hep mutsuzluk olur.

Sevgiliniz zaten annesinden yana, kv lik kurumunun yılmaz bekçisi olur kv niz, daha şimdiden böyle, fena bir potansiyel var, nerden baksanız görünüyor..

sevgiliniz sünepe, ona annesinden hoslanmadiginizi bir daha asla onun birseye karistirmayacagina , ondan uzak ev tutacaginiza , en fazla haftada 1 geleceklerine sizin asla onlara gitmeyeceginizi yada onlarin asla gelmeyip sizim hafta 1 gideceginize , kagida yazip imzalatin yani ciddi oldugunuzu bilsin 1 omur bu kagidi saklayacaginizi soyleyin , evlenince asla altinlari vermeyeceginizide yazin, akliniza glen kirmizi cizgileri yazin, eger bir gun bile o maddeyi asarsa , cocuk yapmayi 1 sene erteleceginizi soyleyin

bu kaynanalardan illallah geldi, ilk bastan kocaniza kirmizi cizgi cizdirin , yoksa kv araya girdikce giriyor en son gelini evden kacirtiyor

Her Konuda Ya Nasip veya Hayirlisi deyin.

Ne demişti Hz Mevlana
Nasip; İstenen değil, hep verilen, Nasipse gelirmiş Çin'den Yemen'den. Nasip değilse; senin olsa bile kayar gidermiş elinden.

Hayırlisi...
Ne güzel kelime! Önlem alınmış, mücadele edilmiş; Gerisi en yüce makama havale edilmiş.

Arkanizda duracak kişi ile Evlenin! Maadiyatci siz değilsiniz, Siz tedbirli yuvasini düşünen olmuşsunuz. Ama müstakbel kayinvalideniz daha şimdiden taki istiyorsa. Korkun..

Bir Psikoloğun makalesinde şöyle birşey okumuştum: Kayınvalidesiyle yarışan gelin, eşini annesine daha da yaklaştırır.

Eğer devam etmek istiyorsaniz Nasip ve Hayirlisi deyin. Hayirlisa olsun yürekten dua niyetine deyin. Allaha birakin...

Bir yandan'da olaya duygusal değil mantikli bakin ölçün tartin, yazdinizi size bir arkadaşiniz söylemiş gibi düşünün.

Şimdiden her şeyin içerisinde çocuğun annesi, ilişki üç kişilik, terk edin, okeye üçüncü başkasını bulsunlar. Siz de bunları buraya yazmasanız oturup kağıda yazsanız veya ses dosyası ile kendinize kayıt yapın, ilişki diye bir şey kalmamış olabilecek her olay olumsuz, zaten sonu belli. kişiliği gelişmemiş insanlar. Ama sizde de sıkıntı var. Hiçbir şeye hayır demeyen, zor reddeden, güven eksikliği yaşayan biri misiniz? Burada sayfalar dolusu benzer konular var açıp okuyun en başta...

kac kardesim kac arkadasim simdiden bu kadar yuz goz olunmus normalde kopruyu gecene kadar dayi derler daha kopruye gelmeden afedersin ayi demisler bugun ahh seni anladim der evlenince bunlari biliyordun der sende anlamistin beni dersin ne zaman oyle soyledim der
Malesef hiç öyle bi kaygıları olmadı tam tersi hep uzerime gelindi. Benim annem ortada bişey yok diye telefonda görüşmedi bile cekingendir fakat onun annesi hep işin içine girdi ve garipsenmedi. Yani ben garipsedim ama oğlu garipsemiyor. Misal ben kapalı bi bayanim su an tanismadan oncede yeni kapanmistim onlarda dindar açılmayı ister mi diye bunu bile ağzımı aramıştı. Açılırsamda kabul etmiyorlar

Biliyor musun sen Allahın sevgili kuluymuşsun. Daha sevgiliyken kayınvalide kendini belli etmiş. Çoğu insan kendi gerek yüzünü göstermek için evliliği bekliyor. Yapma, başını yakarsın, uğraşamazsın. Ben boşandım, ben de cok severek evlendim kii sevgiliyken, nişanlıyken hiçbişiy görmedim ve hep sen bilirsin kızım, sen bilirsin ablacımdı. Tam da böyle aile konularından, en sonunda iş dayağa kadar gitti. Allah sana gösterirken vazgeç.

En başından sevgilin orta yolu bulamamış annesinin dediklerini sana yansitmamaliydi zaten ortada dugun yok bisi yok sana gelip söylemesini mantıksız olacağını düşünmeliydi o kaynana şimdiden hayatinizin tam ortasında tamam annedir saygısı sevgisi olacak gidip gelinecek ama evlenince bisilerin farklı olacağının farkına varmalı sen de onun hayatında olacaksın beraber bi hayat kuracaksınız şimdiden olmayan altınları borç istiyosan işin çok zor canım. Burda bi üye gelinlerinin altınlarını istemişler gelin vermeyince kötü gelin konumuna getirip bize sormuştu o senin yani tabiki kendi hayallerin olacak.o altınlarla bence evlenmeyi hi daha düşün

Herşey ortada konu açmanız bile yersiz.
E adam annem de annemci sizin hükmünüz hiç bir zaman olmayacak!!!
İster kabul eder evlenirsiniz, ister kabul etmez evlenmezsiniz.

annesi su evrelerde de beni aramiyor bizi yok saydi gb seylerle yine benim hakkımda fikirlerini söylüyor benim annesini aramam bekleniyor
Böyle bir baskı yapamaz kimse size
Neden aramanız bekleniyor. Psikolojik şiddet bu. Lütfen yenilmeyin. Pes etmeyin. Çizginizi çekin. Net bir şekilde “ortada birşey yokken aramayacağım” demenizi kabullenirlerse devam edin. Yoksa ayrılıp da 6 ay ağlayacağınıza bir ömür boyu ağlarsınız.

Böyle bir baskı yapamaz kimse size
Neden aramanız bekleniyor. Psikolojik şiddet bu. Lütfen yenilmeyin. Pes etmeyin. Çizginizi çekin. Net bir şekilde “ortada birşey yokken aramayacağım” demenizi kabullenirlerse devam edin. Yoksa ayrılıp da 6 ay ağlayacağınıza bir ömür boyu ağlarsınız.
Teşekkür ederim zaten hiç bir şekilde rol yapabilen bir insan değilim bazen keşke öyle olsaydim diyorum gönlü olsun diye kalbim bu kadar kırılmışken hala bizim ayrilmamizi bekleyen insanı aramam mümkün olmuyor. Belki biraz ilişkimizden elini eteğini çektiğini bilseydim kalbim soğuyabilirdi. Paranoya oldum zaten artık

Hep anlatmaya çalıştım ama bilmiyorum ilk zamanlarda yine hala yan yanada cok iyi ama uzaktada olunca ifade sorunumuz cok oluyor. Hem uzak olmak hem bu içerde kalanlar bu ara annemi ara sorunlarınızı çözün veya en azindan nasılsın diye ara diye ısrar etti. Ancak ben bi şekilde muhatap olmak su anda yine istemedim. Zaten ne konuşacağım şu an aşkım aileler tanışınca zaten konuşur görüşürüz diyorum. Annesi bizi sildi falan diyor.(sosyal medyadan da çıkarmıştım sinirli bi anımda)ve eklemedim bidaha Beni istemeye gelmesi için önden ben neden aramak zorunda oluyorum şu an zaten ortada bir kavga yok annesi hakkında konu bile açmıyorum. O beni bir iki defa aradı güzel konuştum annesiyle ama arkamdan diyemediklerini dediğini de duyuyorum. O beni anladığım kadarıyla annesine savunuyor ancak annesi inanmadığını belirtiyor sevse seni bu kadar bekletir miydi diyormus.
Annesi sizi istemiyo gibi hissettim anlattıklarınızdan yola çıkarak. Sosyal medya olayı biraz kötü olmuş. Ama geçmişte olan bir olay sonuçta. Arama kısmına gelince de bence de aramayın. Kendinizi ağırdan alın. Yüz yüze gelince falan veya telefonda gayet sıcakkanlı ve hiçbir sorun yokmuş gibi davranın ama iş aramaya gelince olmaz. Sonuçta sizi istemeye gelecekler kız evi naz evi diye birşey var...
Ayrıca bence tüm bu olanlar da en büyük suç sevgilinizde. Arayı bulması gereken kişi o olmalıydı. Annesine de sizi güzel bir dille savunsaydı eğer bugün annesi bu şekilde konuşmazdı. Benim sevgilim annesine hep beni güzel bir şekilde yansıttı mesela. Kötü bir şey yapsam bile hep aramızda halledildi. Hiçbir zaman sorunlar ailesine gitmedi. Bu yüzden ailesi de bana karşı hiç bir zaman bir tavır içerisinde olmadılar. Yani bu dengeyi sağlaması gereken kişi siz değilsiniz sevgiliniz..

Annesi sizi istemiyo gibi hissettim anlattıklarınızdan yola çıkarak. Sosyal medya olayı biraz kötü olmuş. Ama geçmişte olan bir olay sonuçta. Arama kısmına gelince de bence de aramayın. Kendinizi ağırdan alın. Yüz yüze gelince falan veya telefonda gayet sıcakkanlı ve hiçbir sorun yokmuş gibi davranın ama iş aramaya gelince olmaz. Sonuçta sizi istemeye gelecekler kız evi naz evi diye birşey var...
Ayrıca bence tüm bu olanlar da en büyük suç sevgilinizde. Arayı bulması gereken kişi o olmalıydı. Annesine de sizi güzel bir dille savunsaydı eğer bugün annesi bu şekilde konuşmazdı. Benim sevgilim annesine hep beni güzel bir şekilde yansıttı mesela. Kötü bir şey yapsam bile hep aramızda halledildi. Hiçbir zaman sorunlar ailesine gitmedi. Bu yüzden ailesi de bana karşı hiç bir zaman bir tavır içerisinde olmadılar. Yani bu dengeyi sağlaması gereken kişi siz değilsiniz sevgiliniz..
[/QUOTsağ

Aynen istemiyor zaten istemedigini de fazlaca belli ediyor arayacak halim bilekalmadı.iyi bir durumda degilim. Zamaninda evimiz olsun diye işleri sıkı tuttum evlenmek için parasını tutmasi vb konularda altin konusunda da direk hayir deyince sevgilim beni artik ne olarak gördü de bu kadar böyle oldu aramiz bilmiyorum. Ama geriye dönüp baktığımda herşeyin annesinin müdahil olması ile oldu o kadar herşeyin başındayken öyle sorularla geldiki kalacağımız sehire bile karıştı. Memlekete ilerde gelir mi x seninle vs hep bu şekilde kendi dediğine getirdi.Herşeyi garanti altina almaya çalışıyor geliriz veya gelmeyiz oğlu hep zaten dışarda okumus çalışmış birak insanlar kendi karar versin etki yapiyor ortaya bırakıyor. Yorumunuz icin teşekkür ederim

Back
X