• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana fikir verir misiniz?

Birgaripinsan

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
9.780
34.252
548
Selam hanımlar. Ben 2007 senesinde tamamen kendi kendi kararımla kapandım. Hiç pişman olmamıştım olmam da zannediyordum ta ki bu aralara kadar. Bu ara aklımda hep açılma fikri var ama cesaret edemiyorum.

Eşimi tanırken kapalıydım. Bir çocuğum oldu. Hamileyken felaket kilo aldım. Bütün özgüvenim beni terk etti. Şimdi o kiloları verdim. Ama özgüvenim gittiği yerde kaldı sanırım. Sanırim hamile kalana kadar kendimi başım kapalıyken de beğeniyordum ama şimdi öyle gelmiyor. Kadın gibi duruyorum. Böyle diyince eşim e zaten kadınsın diyor.:halay: Ama saçlarım açikken yaşim cok kucuk duruyor. Ben sanki öyle daha mutlu oluyorum. Belki de 30 yaş sendromuna girdim bilemiyorum :)

Ben önceden çok bakımlıydım. Sürekli ayna karşısında. Şimdi aynalara küstüm sanki. Olmadı oturmadı bi türlü tarzım. Ben böyle mutlu değilim sanırım. Ve zırt pırt böyle düşünürken yaptığim nefis mücadelesinin de bi anlamı kalmıyor gibi. Zaten dört dörtlük yapamıyorum, bir de üstüne bunları düşününce ne anlamı kaldı diyorum.

Eşim istemez onu ikna ederim hadi. Ailem de yadırgayacak ve çevrem tabiki. Ama hiç biri ya pişman olursam kadar düşündürmüyor beni. Dile kolay neredeyse 10 senedir saçlarım örtülü. En çok kendim yabancılık çekerim sanırım.

Lütfen dini yönden yorum yapmayın ki konu kapanmasın. İnanın o kısmıni gayet iyi biliyorum. Buna rağmen böyle hissediyorum. Sadece pişman olur muyum? Çok zorluk çeker miyim? Mutlu olduğum şekilde mi yaşamaliyım? Yoksa gelip geçici bi düşünce mi bu? Siz çevrenizde gördüğünüzde çok yadırgıyor musunuz, veya kendiniz deneyimlediniz mi bu durumu? Eşimle konuşmadan size sormak istedim. Teşekkürler şimdiden yanıtlar için.

hayat sizin ve dünyaya sadece bir kez geliyorsunuz, içinizden nasıl geliyorsa, nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın. kimsenin ne diyeceğini de umursamayın, ona bakarsanız kimisi açıklara perdesiz ev diyor, kimisi örtülülere kapalı hanede pis işler döner diye saldırıyor. yani ne yaparsanız yapın her zaman sizi eleştirecek birileri olacak, bari tercihlerinizi elaleme göre değil kendi mutluluğunuza göre yapın.

Süslenme her kadının ihtiyacıdır ama bu ihtiyacını yabancı erkeklerin görmediği yerde de giderebilirsin. Süslen püslen evinde gez mesela.

Belki biraz tarz değişikliği gerekiyordur. Farklı kıyafetler, farklı eşarp bağlama modelleri dene bakalım radikal bir karar almadan önce.

Dini yönden çok seyler yazmak isterdim ama yazamicam , ki biliyormussunuz

Şunu diyeyim özgüven başla ayakla alakalı değil beyinle alakalı dış gorunusle alakalı değil

Her açık çok mu ozguvenli yada her şişman illa ozguvensiz mi ?
Başını örtmek dinen yapılan bir adım, pişman olur musun bunu senden iyi kimse bilemez gönlüm ister ki kendini sosyal olarak geliştir kitaplar oku evladına tam donanımlı bir anne olmaya çalış

Ben ortuluyum musmusluyum tüm sülalem ortusuz onlarda mutlu , biz beraberken de mutluyuz onlarla

Ama özgüvene baglamayin bunu ne olur

Burda size denilmesini bekliyorsunuz ? Kapanmak kararı da açılmak kararı da kişinin kendisine aittir.
Anam niye saldıryorsunuz. Ne beklediğimi soyledim ya. Belki cesaret veren sözler belki sabret gelip geçer denmesini. Karar veremiyorum işte ondan soruyorum.

İsın dini boyutunu biliyorum o yuzden onunla alakali yorum yapmayin demissiniz

Emin olun kendinizi yadirgarsiniz

Belki bende sizi bi nebze anliyorum cunku bende ortuluyken yasimdan cok fazla buyuk gosteriyorum hatta bi iki kere arkadaslar arasinda sakayla karisik bu durumun evlwnmeme engel olabilecsgi (yasim buyuk gostsriyor diye genelde evli zannediliyirum)

Ama ozguveni yerlerde biri olarak bu ozguvenime zerre kadar sıkintı olarak yansimafi

Kinamak degil ama cevremde sonradan acilanlari nedense cok garipsiyorum

Si kararinizi verdikten sonra iyi yada kotu yorumlarla kimsenin sizin fikrinizi degistirecegini zannetmiyorum

Bence oturup iyice bi dusunun bi anlik heves olabilir

Bende 3.5 sene once kendi istegimle kapandim. Acikken cok rahattim istegim yere girer cikar, sokakta hoplar ziplar, saclarimi makyajimi yapar gezerdim. Hic birini yapmiyorum ustelik kendimi esiminin yaninda daha yasliymis gibi goruyorum. Bunlara ragmen acilmayi duusunmuyorum deynepnaz deynepnaz 'inda dedigi gibi tarz olsun diye kapanmadim farz oldugu icin kapandim. bir gun bu dunyadan gocup gidecegimi hayatin cokmkisa oldugunu, olumun cok ani geldigini ve Allaha kulluk edicek zamanim olamayacagini anladigim icin degistim Allah'da yolumdan sasirtmasin. Karar sizin neyi ne icin yaptiginiza karar verin nefsinizin oyununa gelmeyin derim. Allah hakkinizda hayirlisini versin

Dini yönden çok seyler yazmak isterdim ama yazamicam , ki biliyormussunuz

Şunu diyeyim özgüven başla ayakla alakalı değil beyinle alakalı dış gorunusle alakalı değil

Her açık çok mu ozguvenli yada her şişman illa ozguvensiz mi ?
Başını örtmek dinen yapılan bir adım, pişman olur musun bunu senden iyi kimse bilemez gönlüm ister ki kendini sosyal olarak geliştir kitaplar oku evladına tam donanımlı bir anne olmaya çalış

Ben ortuluyum musmusluyum tüm sülalem ortusuz onlarda mutlu , biz beraberken de mutluyuz onlarla

Ama özgüvene baglamayin bunu ne olur
Sosyal olarak geliştir? Kitap oku? Evladına donanımli anne ol? Pardon siz başka konuya yazacaktiniz sanırım? Ne alaka yahu. Şimdi ben şoyleyim boyleyim diye kendimi anlatmıyim ama bütün özel günlerde aldıgım hediye kitaptır yani. Kurduğunuz baglantiyi hiç anlamadım.

İsın dini boyutunu biliyorum o yuzden onunla alakali yorum yapmayin demissiniz

Emin olun kendinizi yadirgarsiniz

Belki bende sizi bi nebze anliyorum cunku bende ortuluyken yasimdan cok fazla buyuk gosteriyorum hatta bi iki kere arkadaslar arasinda sakayla karisik bu durumun evlwnmeme engel olabilecsgi (yasim buyuk gostsriyor diye genelde evli zannediliyirum)

Ama ozguveni yerlerde biri olarak bu ozguvenime zerre kadar sıkintı olarak yansimafi

Kinamak degil ama cevremde sonradan acilanlari nedense cok garipsiyorum

Si kararinizi verdikten sonra iyi yada kotu yorumlarla kimsenin sizin fikrinizi degistirecegini zannetmiyorum

Bence oturup iyice bi dusunun bi anlik heves olabilir

Özgüvenim aldığım kilolardan sonra gitti. 10 senedir gayet mutluydum ben aslinda basörtumle. Ama bu ara kafamda bu fikir var işte. Belki geçicidir. Bilemiyorum.

Sonradan kapanan olduğu gibi sonradan da açılabilir bir insan diye düşünüyorum.
Hatta ileride yeniden kapanma isteğinin oluşma ihtimali gibi...
Bilmiyorum bana garip gelmiyor.
Hiç kimsenin hiç bir fikri sonsuza kadar sürmüyor.
Ben çevremde açiĺan kapanan kimseyi yadirgamam mesala. Ama bu da kisiye gore degisir heralde.

Yaşın büyük görünüyorsa genç işi şallar var, onları dene derim. Çok daha genç görünüyor insan. Açılırsan bence pişman olursun, devamlı kafanı kurcalar, çünkü dini boyutunu biliyorsun.

Back
X