• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana fikir verir misiniz?

Sosyal olarak geliştir? Kitap oku? Evladına donanımli anne ol? Pardon siz başka konuya yazacaktiniz sanırım? Ne alaka yahu. Şimdi ben şoyleyim boyleyim diye kendimi anlatmıyim ama bütün özel günlerde aldıgım hediye kitaptır yani. Kurduğunuz baglantiyi hiç anlamadım.

Karsinizdaki insan konu disina ciksa dahi iyiliginixi dusunerek tafsiyelerde bulunmus

Bence siz kararinizi vermissiniz (tabi sizin tercihiniz)

Ama fikrinize ters en ufak bir cumle duymak istemiyor gibisiniz

Ben çevremde açiĺan kapanan kimseyi yadirgamam mesala. Ama bu da kisiye gore degisir heralde.
Ben de yadırgamam.
Ben olsam beni yadırgayanları da sallamam.
Pek önem vermem insanların düşüncelerine.
Bu mantıkla düşünürsen daha kolay karar verirsin...

Yaşın büyük görünüyorsa genç işi şallar var, onları dene derim. Çok daha genç görünüyor insan. Açılırsan bence pişman olursun, devamlı kafanı kurcalar, çünkü dini boyutunu biliyorsun.
Şal takıyorum genelde zaten. Evet dini boyutunu gayet iyi bilerek kapandım. Şimdi niye böyle hissediyorum bilmiyorum.

Belki genç yaşta kapanmanın,belki şu an hayatında bazı olumsuz şeyler olmasının (bilmiyorum) belki de etrafında açık süslü çok insan görmenin ya da eşinle ilgili bir uzaklaşma sıkıntının etkisidir.
Mutlu olur musun bilemem.Çünkü çevreni,eşini,çevrenin vereceği tepkiyi ve senin çevreni ne kadar önemseyip öenmsemediğini en iyi sen bilirsin.10 yıl az bir zaman değil çünkü.O tepkilerin seni ne derece etkileyeceğini mutlu u mutsuz mu edeceğini yine sen bilirsin.Çevreyi umursamadığını sanmıyorum.Çünkü dış görünüş,yaşlı görünüyor hissetmek biraz çevreye karşı görüntüdür.Eğer bu bir günahsa,kimse seni cesaretlendirip günahına ortak olmak istemez.Bunun kararını en iyi sen verebilirsin.
Ama bu vesveseden kurtulmak için dualar okuyabilirsin.Öz güvenin yaşlı görünmenin kapalı olmakla alakası yok.

Yazının hepsini okumadım çünki böyle saçmalık yok. sen başını sana yakışıyor diyemi kapattın allah için mi kapattın. bahane arıyorsun başını açmak için.

Karsinizdaki insan konu disina ciksa dahi iyiliginixi dusunerek tafsiyelerde bulunmus

Hayır aksine beğendigim yorumlara bakarsanız acil veya acilma diyen herkesin yorumunu begeniyorum. Ama bize ne soruyosun, yada bu akadasin yaptigi gibi yorumlar gereksiz. Ben çok kitap okuyan emin olun gayet iyi çocuk yetistirmeye calişan bi anneyim. Acilmayi dusunmemle kitap okumadigim sonucu nerden cikti onu anlamadim. Onun dısinda benim icin olmlu olumsuz yorum yok hepsi olumlu yorumlar. Yorum yapmak icin yapilmasin yeterki.

Sosyal olarak geliştir? Kitap oku? Evladına donanımli anne ol? Pardon siz başka konuya yazacaktiniz sanırım? Ne alaka yahu. Şimdi ben şoyleyim boyleyim diye kendimi anlatmıyim ama bütün özel günlerde aldıgım hediye kitaptır yani. Kurduğunuz baglantiyi hiç anlamadım.

Bu ne sinir ? ;) Ben size asosyalsiniz demedim ki

Özgüven dediniz ya özgüven örtüyle mi oluyor ? Sosyal olarak donanımlı bir insan zaten ozguvenli olur diyorum ha başında bir bez parçası olsun ha olmasın tabi onu bez parçası olarak gören varsa zaten özgüvenini de etkiler !

Kitap alıyorsanız ne güzel okuyorsunuz da siz simdi onu:) ben gayet güzel yazdım ama siz içimizdeki sıkıntıdan dolayı catacak yer arıyorsunuz sanırım ki günah boyutuna da girmedim girmeyin biliyorum yazdığınız için saygı duydum

Ne yazsaydim size cici gelecektim? istediğini yap acil kapan ort ac mi deseydim gayet de ılımlı bir yorum yaptım ama siz aynı pencerede değilsiniz

Tekrar okudum asosyalsiniz falan gibi bir ima da yapmamisim aksine özgüveni örtüye baglamayin sosyal biseydir özgüven tiple görüntüyle alakalı değildir dedim

Neyse istediğinizi yapın hayat sizin , koskoca kadinsiniz yaptıklarınizdan siz sorumlusunuz

Belki genç yaşta kapanmanın,belki şu an hayatında bazı olumsuz şeyler olmasının (bilmiyorum) belki de etrafında açık süslü çok insan görmenin ya da eşinle ilgili bir uzaklaşma sıkıntının etkisidir.
Mutlu olur musun bilemem.Çünkü çevreni,eşini,çevrenin vereceği tepkiyi ve senin çevreni ne kadar önemseyip öenmsemediğini en iyi sen bilirsin.10 yıl az bir zaman değil çünkü.O tepkilerin seni ne derece etkileyeceğini mutlu u mutsuz mu edeceğini yine sen bilirsin.Çevreyi umursamadığını sanmıyorum.Çünkü dış görünüş,yaşlı görünüyor hissetmek biraz çevreye karşı görüntüdür.Eğer bu bir günahsa,kimse seni cesaretlendirip günahına ortak olmak istemez.Bunun kararını en iyi sen verebilirsin.
Ama bu vesveseden kurtulmak için dualar okuyabilirsin.Öz güvenin yaşlı görünmenin kapalı olmakla alakası yok.
Yok aksine eşimle gayet iyiyiz. O beni prenses peri saniyor modundayım :) Normalde kimseyi çok takmam kendi bildigimi okurum. Ama bu konuda kendi icimde o kadar celisiyorum ki. Tesekkurler oneri icin. Uygulayacagim.

Merhaba ,

Açıkçası ben yadırgamam çünkü banane.Örnek veriyorum tayt giyip dolaşan kapalı kızlarımız da var,öyle olacağına içinden geliyorsa açıl senin tercihin.
Örnek ;alt komşumuz 2 defa açıldı kapandı..
Örnek ;arkadaşım en az 5 sene sonra açıldı,çevresini komple değiştirdi,tiyatroda sahne aldı,şuan bir dizinin setinde çalışıyor.
Yakınlarım mutlu,tam tersi örneklerde çok mevcut tabi yanlış anlaşılmasın.İnsan kendini nasıl mutlu hissediyorsa o şekilde yaşamalı.

Özgüvenim aldığım kilolardan sonra gitti. 10 senedir gayet mutluydum ben aslinda basörtumle. Ama bu ara kafamda bu fikir var işte. Belki geçicidir. Bilemiyorum.
Bende kiloluyum hatta fazla fazlasiyla ama acilirsam ozguvenimin yerine gelecsgini dusunmuyirum

Belkide bi anlik gelipbgececi heves olabilir ama

Su sekilde dusunun esiniz sizi guzel gordukten sonra kimseye guzel gorunme borcunuz yok yani varsin guzel gorunmeyin

Bakin bi ornek vereyim bigun minubuse bindim yanimda yasli bi teyze vardi evlimisin diye sormadan kac cocugun var diye sordu uzulmedim mi uzuldum

Acikken bende ortulu halimden fazlasiyla kucuk gosteriyirum o gun cok moralim bozulmasina ragmen tek bir kere acilmayi dusunmedim

Belki cevrenizden aldiginiz benzer bir kac olumsuz hadisenin ardindan boyle bi karar verdiniz en az 40 gun iyice bi dusunun derim

Acilirsiniz acilmasinada sonradan ortunmek isterseniz bu seferde insanlar ne der nasil bakar diye dusunup belki ortunmektwn vazgecerseniz

Bi isten istifa etmeyi dusunen insana bile ince ele sik doku iyice dusun diye tafsiye veriyoruz buda onemli bi mevzu sonucra

Canım bir insan kapanma kararını açıkken alır ve kapanır.
Sonradan açılma durumu da son derece normal
Fakat ilk başlar da bu kararı alan kişilerde yadırgama durumu ister istemez yaşanıyor.
Ben kapalı değilim ama yakın çevremde
kapalı bir kadının açıldığını gördüğümde önce bir garip geliyor yalan değil :)
Ama alışılıyor.
Senin yazdıklarından evet bu kız çok pişman, çok mutsuz kesinlikle
açılmalı sonucunu çıkaramadım.
Baskı ile kapanmış olsaydın daha farklı olurdu yorumum.
Onun için kendine biraz zaman ver.
Biraz daha düşün..
Kapalı şekilde tarz olarak değişikliğe git.
Baktın olmuyor o zaman kesin kararını verirsin.

Son düzenleme:
Kizlar ya ben ozguvenim kapali oldugum icin gitti demedim. :) 10 senedir kapaliyim. Hic bir bskiyla kapanmadim. Gayet de mutluydum simdiye kadar. Ayrica evet ozguvenin dis gorunusle ilgisi tabiki var. Kendini corkin hissedince ozguveni de kiriyor. Tabiki sadece guzellik degil egitim zeka kultur vs vs. Ama o konularda sıkıntım yok. Beni suan etkilyen bu yonü iste.

Herkesin kendi kararı kimse kimseye karışamaz..
ha başkalarında gördüğümdeki yorumumu söyleyeyim , 1 hafta önce full tesettür gördüğüm bir insanı 1 hafta sonra gayet şuh bir biçimde görmek tuhafıma gitmişti (bkz. yakın akrabam) yadırgadım mı ; hayır.. onun hayatı.
Sizin bileceğiniz iş.

Açılacakken kendini çıplak gibi hissetmez misin mesela için rahat eder mi canım, 10 yıl dile kolay. o şekilde mutlu olacağına inanıyo musun; iç huzurun yerini hiçbir şey tutamıyor çünkü malum. benim çevremde de öyle insanlar genç kızlar var ki sırf moda diye kapanıyorlar renk renk şallar şık kıyafetler güneş gözlükleri makyaj ve ayakkabılarla cidden başka şekilde havalı oluyorlar. bunları eleştirmek ahkam kesmek bana düşmez.

Bence siz ilk başta memnun değilseniz genç gösteren şal modellerini deneyin ipek şal takın mesela. Eğer kıyafet tarzınızı beğenmiyosanız ona el atın çok güzel pantolon etekler ve gömleklerle genç ve şık gözükmek mümkün. yani kapalı olduğunuz için yaşlı gösterdiğinizi düşünmüyorum. Örneğin gidip abidik kubidik fiyonklu miyonklu pardösü almayın. Şu an kapalı kızlar daha bile şık olabiliyorlar yani. farklı giyinin renk uyumuna dikkat edin. hala memnun kalmazsanız sizin fikriniz dilediğinizi yapın tabi. bu sizin seçiminiz.

Kizlar ya ben ozguvenim kapali oldugum icin gitti demedim. :) 10 senedir kapaliyim. Hic bir bskiyla kapanmadim. Gayet de mutluydum simdiye kadar. Ayrica evet ozguvenin dis gorunusle ilgisi tabiki var. Kendini corkin hissedince ozguveni de kiriyor. Tabiki sadece guzellik degil egitim zeka kultur vs vs. Ama o konularda sıkıntım yok. Beni suan etkilyen bu yonü iste.
Dış görünüşle alakası varsa madem , kaşınızın şeklini değişin , makyaj yapın , ne bileyim spor yapın. Örtüyü çıkarınca herşey düzelecek mi yani onu anlamadım ben.

Çok teşekkür ederim,saskinlikla okudum bayanın kadının:) yazdıklarını

Aksine dinen bisey yazmadim kendim farkındayım dediği için , özgüven örtüyle alakalı bisey değil dmek istiyorum hanı sosyal olarak geliştir kendini egit evladına faydalı bir anne ol özgüven budur diyorum ama anlatamıyorum

Bende lise bittiği gibi kapandım , üniversitede kapaliydim ki o zman serbest değildi 2006 da başladım

Cok sıkıntı oluyordu herşey ama herşey fislenmeler neler neler ama inanmak budur inaniyorsan ve inandığın icin bunu yaptıysan seni hiçbirşey vazgcirmez aksine daha da bağlar.

Sizi de takdir ettim hayırlı bir omrunuz ve eşiniz olsun inşaallah

Back
X