• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana fikir verir misiniz?

Ben de üniv. Kapandım. Kabinde cikarirdik ortumuzu. Bahceye giremezdik. Butün o zorluklari bende cektim. Cok iyi is firsatlarini teptim. Simdi boyle hissediyorum iste. Yapip yapmamak arasinda kaldim. Hic bi taraf agir basmiyor.

Vesvese olabilir o zaman çünkü sende çok rahat olmamissin bizler gibi , ne güzel bak çok uzun sure olmuş ,devam et bence geçici bir durum gibi geldi bana, bişeyler seni bu düşünceye itmiş olabilir ama bence böyle devam et amannnn ölümlü dünya , belki biraz manevi boşluğa dustun bununla alakalı sohbet dinlesen mesela , illa ki biliyorsunuz ama hanı tekrar iyidir nasıl hergun Allahı zikrediyoruz çünkü bunu yapmak kalpteki pasları cozuyor, dinlemek de size iyi gelebilir

Dini olarak sorumluklarinzii mesela aksatmamaya çalışın ,aksatmak da uzaklastiriyo insanı , ne yapasi geliyor insanın nede iç huzuru oluyor iki arada bi sırat oluyor

Selam hanımlar. Ben 2007 senesinde tamamen kendi kendi kararımla kapandım. Hiç pişman olmamıştım olmam da zannediyordum ta ki bu aralara kadar. Bu ara aklımda hep açılma fikri var ama cesaret edemiyorum.

Eşimi tanırken kapalıydım. Bir çocuğum oldu. Hamileyken felaket kilo aldım. Bütün özgüvenim beni terk etti. Şimdi o kiloları verdim. Ama özgüvenim gittiği yerde kaldı sanırım. Sanırim hamile kalana kadar kendimi başım kapalıyken de beğeniyordum ama şimdi öyle gelmiyor. Kadın gibi duruyorum. Böyle diyince eşim e zaten kadınsın diyor.:halay: Ama saçlarım açikken yaşim cok kucuk duruyor. Ben sanki öyle daha mutlu oluyorum. Belki de 30 yaş sendromuna girdim bilemiyorum :)

Ben önceden çok bakımlıydım. Sürekli ayna karşısında. Şimdi aynalara küstüm sanki. Olmadı oturmadı bi türlü tarzım. Ben böyle mutlu değilim sanırım. Ve zırt pırt böyle düşünürken yaptığim nefis mücadelesinin de bi anlamı kalmıyor gibi. Zaten dört dörtlük yapamıyorum, bir de üstüne bunları düşününce ne anlamı kaldı diyorum.

Eşim istemez onu ikna ederim hadi. Ailem de yadırgayacak ve çevrem tabiki. Ama hiç biri ya pişman olursam kadar düşündürmüyor beni. Dile kolay neredeyse 10 senedir saçlarım örtülü. En çok kendim yabancılık çekerim sanırım.

Lütfen dini yönden yorum yapmayın ki konu kapanmasın. İnanın o kısmıni gayet iyi biliyorum. Buna rağmen böyle hissediyorum. Sadece pişman olur muyum? Çok zorluk çeker miyim? Mutlu olduğum şekilde mi yaşamaliyım? Yoksa gelip geçici bi düşünce mi bu? Siz çevrenizde gördüğünüzde çok yadırgıyor musunuz, veya kendiniz deneyimlediniz mi bu durumu? Eşimle konuşmadan size sormak istedim. Teşekkürler şimdiden yanıtlar için.

açıkçası siz ne yaparsanız yapın hayatınız boyunca her konuda sizi eleştiren birileri mutlaka oluacaktır.. sadece bu konuda değil..

Çok sağol canım , bu bilinçte olman ne kadar güzel

Ben çok çok relaks ve açık bir sülalenin başörtüsü takan aykırı!bir kızı oldum

Bunu siyaset sayfalarında cok çok tartismistik velhasıl herkesin durumu farklı kapanma şekli farklı ,bana her fırsatta baskı yaptılar evimize gelme dediler :) bi çok şeyler oldu ama şimdi sular duruldu baktilar ben aynı ben okudum evlendim sağlam bi şekilde hayatımi kurdum elhamdülillah

Kişi neye yakınsa bi sure sonra ister istemez ona yöneliyor ,

Sizin hem cesaretinize hayran kaldimhemde maruz kaldiginiz duruma uzuldum
Arti ailenin tutumuda cok farkli geldi yani her ne olursan ol karsindakinin hayatina saygi duymak zorundadir insan yani ben oyle dusunurum

Bizim sulalede orta derecede kendi caplarinda muhafazakardir (gerci suan bilincli ortusunu yasayis tarzi felsefe haline getirenler ve geleneksel olarak dini yasayaar var) fakat aileye acik gelen hatta cok relax giyinerek gelen bi misafir ister akraba ister disardan bir arkadas ister komsu olsun hic bi sekilde yadirganmaz

Cunku karsidakinib kendi hayatidir

Keske toplum olarak hepimiz karsidakinin fikirlerine saygisi duymayi ogrenebilsek

herkes istediğini yapmakta özgür diye düşünüyorum.

yadırgamak mı bilmiyorum ama üzülüyorum öyle oyuncakmış gibi açılıp kapananları görünce.

ve bencede bu konunun özgüvenle alakası yok. cesaret istiyorum demişsiniz ama bişey yaparkende bahane aramayın; öyle istiyorum öyle yapıyorum deyin.

bu arada kapalı fln değilim.

herkes istediğini yapmakta özgür diye düşünüyorum.

yadırgamak mı bilmiyorum ama üzülüyorum öyle oyuncakmış gibi açılıp kapananları görünce.

ve bencede bu konunun özgüvenle alakası yok. cesaret istiyorum demişsiniz ama bişey yaparkende bahane aramayın; öyle istiyorum öyle yapıyorum deyin.

bu arada kapalı fln değilim.
Size niye bahane bulayim ben. Acilsam hberiniz olmazdi zaten :)) kararsizim. Fikirleri merak ettim. Oyle istiyorum oyle de yapiyorum diyecek kadar net degilim. Yoksa emin olun yapardim esime dahi sormazdim.

Sizin hem cesaretinize hayran kaldimhemde maruz kaldiginiz duruma uzuldum
Arti ailenin tutumuda cok farkli geldi yani her ne olursan ol karsindakinin hayatina saygi duymak zorundadir insan yani ben oyle dusunurum

Bizim sulalede orta derecede kendi caplarinda muhafazakardir (gerci suan bilincli ortusunu yasayis tarzi felsefe haline getirenler ve geleneksel olarak dini yasayaar var) fakat aileye acik gelen hatta cok relax giyinerek gelen bi misafir ister akraba ister disardan bir arkadas ister komsu olsun hic bi sekilde yadirganmaz

Cunku karsidakinib kendi hayatidir

Keske toplum olarak hepimiz karsidakinin fikirlerine saygisi duymayi ogrenebilsek

Çok tesekkur ederim beni çok mutlu ettiniz

İşte kilit cümle bu,dediginiz gibi saygı duyabilsek...

Mesela aile büyükleri ile oturuyoruz ne onlar belli konulara giriyor ne de ben. Önceden surekli beni eleştirilerdi öyle zor bi durum ki, aynı anda 3.5 kişi sizi sözleri ile taciz ediyor

Dinen anlatmaya çalışıyorum ama tamamen kapalilar bu duruma dinlemek bile istemiyorlar

En sonunda güzel bir konuşma yaptim, kendimi dini konularda ve beni ters köşe yatırmaya çalıştıklari konularda tamamen eğitim , neden kapandım benim dinim ne istiyor , ne emrediyor neden yasiyorum , Rabbim benden ne istiyor... Ben bunlarda donanimli oldukça karşımda bana katılmayan ama saygı gösteren insanlar oldu , öyle yakışıyor diye kapanmamış bu kizin bir bildiği var dediler

Bisyler yapıyoruz ama neden yapıyoruz bunu bilmemiz gerek karşımızda soran olunca bocalamamiz gerek

Hayatta inandığım şeyler var canım pahasina vazgecmeyecegim...

mrb...yanlış düşünüyorsunuz...ne kadar güzel 10 yıldır kapaliymissiniz..herkese nasip olmuyor işte bu güzellikler...hersey güzellik demek değildir...saçlarını açınca bambaşka bir insan olunmuyor..Ayrıca açıkken daha güzel olduğunuzu yasinizin daha küçük gösterdiğini soylemissiniz..zaten evlisiniz Eşinizin karşısında istediğiniz gibi suslenip saclarinizi açabilirsiniz.dar ,mini giymek istiyorsanız onuda eşinize yapabilirsiniz...açılıp guzelliginizi kime gösterme çabası şimdi bu...Ayrıca kapalı kızlar o kadar güzel moder tarz ve şık olabiliyorlarki ...açık kişilerden çok çok daha tatlı bir görünümleri oluyor..Ben seni anlıyorum suan ki zamanda kızlar çok fazlasıyla giyim olsun saç makyaj olsun o kadar çok acildilarki hizlarina yetisilmiyor...mesela kapalılik şeklini degistirebilirsin...giyim tarzini daha spor şık olarak degistirebilirsin..şal takiyormusun bilmiyorum ama şal çok yakışıyor kızlara..biraz manevi yönünü guclendir..Namaz kıl dua et ..içindeki sıkıntıların nedenini biraz düşün bakalım.hemen ani karar verme.karar senin.ama biliyorsunki açıldığında eşinin yada çevrenin gozünde çok dikkat çekici güzel olabilirsin..ama Allahın gözünde ne durumda olcaksin bide onu düşün...

kapanırken nası kimse bir şey diyemediyse açılınca da diyemez. bence kimsenin sizi iki taraftan birine ikna etmesini beklemeyin kendi isteğinize bakın.

ben açık üstelik çok da dekolte vs seven bir kadınım, bu aralar eşofmanla dolanıyorum, ama bazen modum kötüyken zorla süsleniyorum gerçekten insanın kendine güveni geliyor, seksüel anlamda değil ama bu güven, hani şık bir görüntüm var özgüveni. tarzımı da değiştiriyorum sık sık, saçımla başımla çok oynarım, bazen sık sık ince ince örerim, araya renkli saçlar takarım, bazen şu iki tarafta topuzlu küçük kız saç modelini yaparım vs, ona göre de giyinirim. o günkü modumu gerçekten değiştiriyor. farklı olmak hoşuma gidiyor mesela ince ince ördüğümde saçımı kendimi siyahiler gibi hissedip biraz daha kararlı ve asi hissediyorum. bazen rocker gibi asi bi saç yaparım mesela ilk kez tek başıma araba kullandığımda öyle yapmıştım yardımı oldu:) bazen de iki taraftan örerim mickeyli tişörtümle pokemon avlarım :) (pokemon telefon oyunu :) )

Neden kapandığını tekrar hatırla derim.İnsanlar tabiki tepki gösterir ama bence bunun hiç bir önemi yok önemli olan Allah ne der buna göre kara ver.Ve açılıp tekrar pişman olursa o zaman çok sorun yaşarsın.

Saldırmıyorum saldırmak lafınızdan ötürü teessüf ederim. Sadece bu konunun kişisel olduğunu belirttim.
Pardon o zaman. Evet kişisel tabiki de ben çok kararsız kaldım. Bu konuda bakis acilarini merak ettim baskalarinin. Net olsam hani ammann canım böyle istiyor diyecek biriyim kimseyi takmam da işte o netlik yok.

Selam hanımlar. Ben 2007 senesinde tamamen kendi kendi kararımla kapandım. Hiç pişman olmamıştım olmam da zannediyordum ta ki bu aralara kadar. Bu ara aklımda hep açılma fikri var ama cesaret edemiyorum.

Eşimi tanırken kapalıydım. Bir çocuğum oldu. Hamileyken felaket kilo aldım. Bütün özgüvenim beni terk etti. Şimdi o kiloları verdim. Ama özgüvenim gittiği yerde kaldı sanırım. Sanırim hamile kalana kadar kendimi başım kapalıyken de beğeniyordum ama şimdi öyle gelmiyor. Kadın gibi duruyorum. Böyle diyince eşim e zaten kadınsın diyor.:halay: Ama saçlarım açikken yaşim cok kucuk duruyor. Ben sanki öyle daha mutlu oluyorum. Belki de 30 yaş sendromuna girdim bilemiyorum :)

Ben önceden çok bakımlıydım. Sürekli ayna karşısında. Şimdi aynalara küstüm sanki. Olmadı oturmadı bi türlü tarzım. Ben böyle mutlu değilim sanırım. Ve zırt pırt böyle düşünürken yaptığim nefis mücadelesinin de bi anlamı kalmıyor gibi. Zaten dört dörtlük yapamıyorum, bir de üstüne bunları düşününce ne anlamı kaldı diyorum.

Eşim istemez onu ikna ederim hadi. Ailem de yadırgayacak ve çevrem tabiki. Ama hiç biri ya pişman olursam kadar düşündürmüyor beni. Dile kolay neredeyse 10 senedir saçlarım örtülü. En çok kendim yabancılık çekerim sanırım.

Lütfen dini yönden yorum yapmayın ki konu kapanmasın. İnanın o kısmıni gayet iyi biliyorum. Buna rağmen böyle hissediyorum. Sadece pişman olur muyum? Çok zorluk çeker miyim? Mutlu olduğum şekilde mi yaşamaliyım? Yoksa gelip geçici bi düşünce mi bu? Siz çevrenizde gördüğünüzde çok yadırgıyor musunuz, veya kendiniz deneyimlediniz mi bu durumu? Eşimle konuşmadan size sormak istedim. Teşekkürler şimdiden yanıtlar için.
Şimdi kapalılar için çok güzel kıyafetler var, hemde eskisi gibi pahalı da değil, kapalı olup çok tarz giyinen insanlar var benden şıklar.
Yani kapalıyım ondan yaşlı ve bakımsız görünüyorum diye düşünmeniz yanlış, bence vesvese o içinizdeki

konu sahibi sıkıntıda evet çünkü ani karar vermiş.
dinimizde örtünme diye bir emir yoktur. bunu emir diye diretip kadınlara baskı yapma peşinde olanlar yanlış yoldadır. ilgili ayetlerde bizim anladığımız bir örtünme yoktur. ziynet yerleri tavsiye edilir.

Mesela burada konu sahibi tam tersi istekle gelseydi bugün aman vesvese aman din diyenler alkışlayacaklardı. kişisel istekler dini geleneklerle birleşince böyle dikta ortamı oluşur.
yıllardır din eylemdir ritüel değildir dedikçe dini başörtüsüne namaza indirgeyen bir anlayış oluştu bu yüzdendir ki her yer cami ama yolsuzluk sıralamasında 2. yiz. her hafta çocuklara tecavüz haberleri çıkıyor, kişisel güven yok derecede azaldı vs.

ama sorsanız herkes çok dindar. herkes çok dinine bağlı.
o zaman bu yolsuzluklar nereden çıkıyor?
bu sapıklar nereden türüyor?

kabataş'ta bana saldırdılar üstüne idrar yaptılar diyen kadın başörtülüydü ama allah'ın en çok haram kıldığı şeylerden birini yaptı açıkca yalan söyledi ve halkı galeyana getirmeye çalıştı.
o yüzden bırakın insanlar nasıl istiyorsa öyle yaşasın.

açın başınızı konu sahibi.
savurun saçlarınızı.
nasıl iyi hissediyorsanız öyle yaşayın.

Ben çok doğru bulmuyorum. Keşke o zamanlar iyice düşünüp karar verseydiniZ. Evinizde veya kadınlar arasında yaptığınız bir toplantı da açılıp bu zevki tadabilirsiniz. İlla sokakta acilmaniza gerek yok.

sokakta açılınca -ki açılmak nedir o da belli değil- ne oluyor?
yani şu an sokaktaki başörtüsü takmayan kadınlara ne demek istiyorsunuz?

Back
X