bana gülmelerini istemiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Wqj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Wqj

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
3
1
1
29
21 yaşındayım ve içime kapanık biriyim. sınıf ortamında hoca bana soru sorduğunda çok heyecanlanıyorum , yüzüm kızarıyor ve bildiğim bir şey bile olsa doğru düzgün cümleye dökemiyorum. Sınıftakiler gülüyorlar. artık okula gidesim gelmiyor. Kendimi sınıf ortamında küçük ve yetersiz görüyorum. Bu durumdan çok sıkıldım artık. Ne yapabilirim lütfen yardım edin.

Aynı ortamdayken değişmen zor olabilir.. bulunduğun ortamı değiştirip yeni insanların yanında, yeni bir karaktere bürünebilmen çok daha kolay olur.
Yeni bir sen oluştur! Ama buna önce kendini inandırıp alıştır.. sonra da başkalarıyla tanıştır..

gülenler üni öğrecisi mi ilkokul öğrencisi mi tereddütte kaldım bi an

Kişisel gelişim kitapları okumani tavsiye ediyorum ciddi manada özgüven veriyor insana okudukca.. Okuyarak olmaz diyorsan diyorsan bunun kursları var hem sertifika da almış olursun .. Sana çok şey katacağına eminim hem kişisel gelişim sağlamış hem de kelime dağarcığını genişletmiş olursun :)

Kendin istemelisin..

Ben de senin gibiyim lisede ve üniversitenin ilk yılları. Cok başarılı ogrsnciydim ama hoca bir soru sorunca kıpkırmızı olup cevap veremezdim. Danışman Hocamın tavsiyesiyle okuldaki sosyal aktivitelere katılmaya başladım ve bir süre sonra kendimi taniyamamistim. Tavsiye ederim canım ☺

Reactions: Wqj
Gülsünler, sen de gül. Özgüvenin ilk aşaması insanın kendisine gülmeyi başarması.

Ayyy bende kıl oluyorum salak salak herşeye gülen insanlara benim zamanımdada arıkandan gelen çinli adamla norman çinden gelen bi kız ota b....ka herşeye gülerlerdi bide alay ederlerdi herkeslerde susuyor birgün dedim benim oturduğum gruba onlarda birşey anlatırken hem laflarını keselim hemde bol kahkaya atalım birlikde yaptık adam dayanamayıp sordu senden öğrendik deyince bir daha yapmadı konu sahibi dikkate alma ben çok rahattım heryerde sınıfın populer öğrencisiydim bütün derslerde iki kelimede olsa katıl belirli bir süre sonra herkes alışıyor sende alışıyorsun

Benim de kalbim yerinden çıkacak gibi olur ama üstesinden geleceğime inanıp, sakin ol der ve devam ederim. Sen de bil ki isteyince yapabilirsin, diğerlerinden eksiğin yok, sadece heyecanın var ve bunu yenebilirsin

Hayatından papatya çayını eksik etmemelisin. İnanılmaz sakinleşip rahatlıyorsun
Sürekli ilaç kullanman mümkün değil ama bitki çayı mümkün.
Günde 2 fincan kafi

Ben kızımin okulunda çok önemli bir toplantıda konuşma yapması gerekiyordu..genelde Özgüveni çok iyi bir kızdır ama o gün çok heyecanlıydı ve korkuyordu..Ona konuşurken herkesin yüzüne bakmasını ve onlarında hergün tuvalete kapanıp mictigini düşün dedim..senin gibi insanlar anlamında. .
İşe yaradı ama fazla yaradı. .Kızım nerdeyse her iki cümle arası gülme krizine girdi..neyse ki salondekiler de gülünce çok problem olmadı. .

Ben de çok utangacım yaş oldu 24 hâlâ kızarıyorum. Eşimin yanında bile

Gülenlerin ezik olduğunu düşün zavallı yetersiz eziklerrrrrr

Diksiyon ya da drama kursuna gitmeni öneririm. bu kurslardaki aktiviteler hep kendini ifade etme üzerine. Çok faydasini goreceksin. Ben de unide sunumlarda insanların gözlerine bakıp anlatamıyordum konuyu. havaya ya da karşı duvara bakarak anlatirdim. Hocalarımdan biri uyardı. Öğretmen olacaksın aş bu durumu dedi. Ben de kursa gitmeye karar verdim. Şükür bu kurslar sayesinde hem eğlendim hem kendime güvenim geldi

Aynısını bende yaşadım ama toplum fobim var benim hala bi ortamda konuşamam ama bir süre sonra kendimi telkin eder odaklanmaya çalışırım. Hiç bu sebepten ötürü doktora gittin mi? Bak ben öyle anladım derdimin ne olduğunu

bikaç kez hocalardan birine sınıftaki çocuklardan birine yüksek sesle laf sok biraz da asabi takıl. bak gör bi daha gıcıklık yapabiliyolar mı gerizekalılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…