• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dehb li oğlumla ilgili anaokulunda yaşadığımız sıkıntılar

öğretmenin özel eğitime yönlendirmesini acımasızca bulanlar olmuş. neden? psikiyatri ilaç yazma yetkisi vardı özel eğitime yönlendirmeyi öğretmen yapar. rehberlik merkeziyle görüşüp ram’dan randevu alınmalı ve özel eğitime gitmelidir. ilaç çocuğu sadece baskılar. normal bir okul öncesi öğretmeni özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara eğitim veremez. ram yönlendirmesiyle tanı alırsa çocuğunuz (ki bu kadar ilaç ihtiyacı olduğuna göre tanı alacaktır) kaynaştırma olarak ram’ın belirlediği gün ve saatlerde normal okuluna devam eder.
yine bir öğretmen asmaca konusu olmuş. şimdi ilkokulda size başarılar diliyorum öğretmen önyargısını bırakırsanız doğru yol alacağınıza eminim 💐
Rama da gittik özel egitimlik bir durum olmadığını söyledi.Yakin zamanda iyi bir psikiyatriye gideceğiz bakalım artık inşallah doğru yolda ilerleriz.

Burayı anlamadım ben? Kendi sınıf arkadaşlarıyla aynı ders saatlerinde sınıfta olmuyor da Ram’ın belirlediği saatlerde farklı sınıfta tek mi ders işliyor? Burayı hiç anlamadım ben?
genelde dehb’li çocuklar haftanın 1 günü özel eğitim alır. kalan günler kendi arkadaşlarıyla normal sınıfında olur. eğer tanısı ağır düzeyde ise atıyorum normal ders saati 5 saatse 3 saat okulda kalır gibi bir karar alabilir ram.

Yani böyle bir şey varsa korkunç bir durum bu! Eğitimden, akranlarıyla tüm derslere girmekten men ediliyor demektir!
sizler tam olarak özel eğitimi ne düşünüyorsunuz? neden korkunç olsun çocuk ÖZEL bir çocuk olduğu için doğal olarak ÖZEL EĞİTİME ihtiyaç duyuyor. ona iyi gelsin diye yapılan bir uygulama sanki hapse tıkıyorlar

genelde dehb’li çocuklar haftanın 1 günü özel eğitim alır. kalan günler kendi arkadaşlarıyla normal sınıfında olur. eğer tanısı ağır düzeyde ise atıyorum normal ders saati 5 saatse 3 saat okulda kalır gibi bir karar alabilir ram.

sizler tam olarak özel eğitimi ne düşünüyorsunuz? neden korkunç olsun çocuk ÖZEL bir çocuk olduğu için doğal olarak ÖZEL EĞİTİME ihtiyaç duyuyor. ona iyi gelsin diye yapılan bir uygulama sanki hapse tıkıyorlar
Valla ben böyle bir şey ilk sizden duydum. Eğer doğruysa hapisten farkı yok. Oğlumun sınıfında dehbli bir çocuk var ilaç da kullanıyor ama fena yani. Hiç gelmediği gün ve saat yok. Sürekli sınıfta. Çocukları sınıftan arkadaşlarından sırf bu yüzden uzak tutmak korkunç tabi ki. Etüt kulüp vs saatleri varsa o zaman eğitim verilmiyor mu? Ayrıca madem özel eğitim, okulda eğitimi kim veriyor anlamadım? Kendi öğretmenleri mi?

Valla ben böyle bir şey ilk sizden duydum. Eğer doğruysa hapisten farkı yok. Oğlumun sınıfında dehbli bir çocuk var ilaç da kullanıyor ama fena yani. Hiç gelmediği gün ve saat yok. Sürekli sınıfta. Çocukları sınıftan arkadaşlarından sırf bu yüzden uzak tutmak korkunç tabi ki. Etüt kulüp vs saatleri varsa o zaman eğitim verilmiyor mu? Ayrıca madem özel eğitim, okulda eğitimi kim veriyor anlamadım? Kendi öğretmenleri mi?
işte çünkü ailesi özel eğitime götürmemiştir. neden böyle düşündüğünüzü anlamadım konu çocuğun okuldan uzaklaşması değil kendinw uygun birebir eğitim alması. özel eğitime giden öğrenciye öğretmen de ayrı plan uygulamak zorunda. bu durumda her yerde daha fazla ilgilenilir ve sorun neyse zamanla yok olur.
özel eğitim kurumlarını, özel eğitim öğretmenliği bölümünü hiç duymadınız mı gerçekten 😳

sadece dehb li değil otizm, konuşma bozukluğu olan her çocuk ram uygun görürse (alanında uzmanların yaptığı gerekli testlerin ardından) özel eğitim alma hakkına sahiptir. özel eğitimi devlet kurumlarından alınabileceği gibi parayla özel bir merkeze de gönderilebilir. bu haftanın 1 günü olabilir, birkaç saati olabilir tamamen çocuğun durumuna bağlıdır. çocuk normal sınıfına kaynaştırma öğrencisi olarak devam eder.

işte çünkü ailesi özel eğitime götürmemiştir. neden böyle düşündüğünüzü anlamadım konu çocuğun okuldan uzaklaşması değil kendinw uygun birebir eğitim alması. özel eğitime giden öğrenciye öğretmen de ayrı plan uygulamak zorunda. bu durumda her yerde daha fazla ilgilenilir ve sorun neyse zamanla yok olur.
özel eğitim kurumlarını, özel eğitim öğretmenliği bölümünü hiç duymadınız mı gerçekten 😳
Ya hu duydum tabi ki. Okulda 1 saat alır diyorsunuz. Okullarda özel eğitim öğretmeni yok ki diyorum ben de o yüzden

Ya hu duydum tabi ki. Okulda 1 saat alır diyorsunuz. Okullarda özel eğitim öğretmeni yok ki diyorum ben de o yüzden
canım benim 2 farklı kurumdan bahsediyorum 1.si çocuğun normal okulu (akranlarıyla beraber şu an gittiği okul) (eğer tanı alırsa buradaki eğitimi kaynaştırma öğrencisi olarak aynen devam edecek, öğretmeni ona bireyselleştirilmiş eğitim planı hazırlayacak ve sınıfta diğer çocuklarla normal eğitime devam ederken onunla özel olarak daha fazla ilgilenecek)
2.si eğer ram’a gider ve tanı alırsa ram’ın belirlediği gün ve saatlerde gideceği özel eğitim merkezi (burada alanında uzman özel çocuklarla alakalı akademik eğitimini almış öğretmenlerle birebir veya grup halinde ders görecek)

bu her yönüyle çok fazla artısı olan bir sistem. öncelikle önyargıların kalkması ve durumu kabullenmek gerekiyor tabi ki.

O şöyle oluyor benim de oğlum dehb + disleksi tanısı var normal devlet okulunda Bep toplantısı yapıyorlar rehber öğretmen ve sınıf öğretmeniyle eğer talep ederseniz mesela haftada iki gün sınıf öğretmeni okuldan sonra oglrenciye ek ders veriyor.

Oğlum net bir tanı almadı ama yakın zamanda iyi bir psikiyatriye gideceğiz,belki o zaman tanı alır .Dehb diyebilir diye düşünüyorum.Önceki psikiyatr net olmasa da benim acaba Dehb olabilir mi soruma evet diye cevap vermişti,emin olamadım o yüzden.Sizin sınıftaki çocuk nasıl? Düzelme yok mu?

Oğlum net bir tanı almadı ama yakın zamanda iyi bir psikiyatriye gideceğiz,belki o zaman tanı alır .Dehb diyebilir diye düşünüyorum.Önceki psikiyatr net olmasa da benim acaba Dehb olabilir mi soruma evet diye cevap vermişti,emin olamadım o yüzden.Sizin sınıftaki çocuk nasıl? Düzelme yok mu?
Valla oğlumun demesine göre öğretmene Atatürk’e bile küfrediyormuş. Geçen oğlumun gözüme kitap atmış gözünün altı çizilmişti. Bi arkadaşına makas atmış falan. İlsç kullandığını biliyorum ama bilemşyorum

Valla oğlumun demesine göre öğretmene Atatürk’e bile küfrediyormuş. Geçen oğlumun gözüme kitap atmış gözünün altı çizilmişti. Bi arkadaşına makas atmış falan. İlsç kullandığını biliyorum ama bilemşyorum
Anladım arada argo konuşma oğlumda da oluyordu ama şükür şimdi yok.Ögretmeni ne diyor peki?Ailesinin yaklaşımı da önemli,bazıları çok üzerinde durmuyor ama daha iyi olabilmesi için araştırıp eğitimini ona göre verenler de var.Yani psikiyatr tedavisi de görüyor bilemedim.Ben nasıl davranmam gerektiğinde tikaniyorum bazen.Bu gideceğimiz psikiyatr dan sonra,onun yönlendirmesiyle daha doğru ilerleyeceğiz diye umut ediyorum.

Anladım arada argo konuşma oğlumda da oluyordu ama şükür şimdi yok.Ögretmeni ne diyor peki?Ailesinin yaklaşımı da önemli,bazıları çok üzerinde durmuyor ama daha iyi olabilmesi için araştırıp eğitimini ona göre verenler de var.Yani psikiyatr tedavisi de görüyor bilemedim.Ben nasıl davranmam gerektiğinde tikaniyorum bazen.Bu gideceğimiz psikiyatr dan sonra,onun yönlendirmesiyle daha doğru ilerleyeceğiz diye umut ediyorum.
Öğretmenle ilgili bilgim yok çünkü çocukların bilgilerini diğer velilere vermezler bence ama çocuğun annesi çalışmasına rağmen hep okulda nerdeyse, sınıf annesi gibi davranıyor. İyi biri ama Allah var. O da çok zorlanıyordur eminim.
Benim size tavsiyem siz de tedavi olun. Yani sizin de sakinleşmeniz lazım. Bizler sakin olursak çocuklarımız da çok sakin oluyor gerçekten

Öğretmenle ilgili bilgim yok çünkü çocukların bilgilerini diğer velilere vermezler bence ama çocuğun annesi çalışmasına rağmen hep okulda nerdeyse, sınıf annesi gibi davranıyor. İyi biri ama Allah var. O da çok zorlanıyordur eminim.
Benim size tavsiyem siz de tedavi olun. Yani sizin de sakinleşmeniz lazım. Bizler sakin olursak çocuklarımız da çok sakin oluyor gerçekten
Evet gerçekten bizlerin de sakin olması çok önemli.Biz de yakın zamanda psikiyatra gideceğiz.Biraz dikkatini verse aslında çok zeki bir çocuk.İnsallah tamamen toparlariz.

Back
X