Çeyiz sermek nedir bu arada ? Ben çeyiz derken evin eşyasını yerleştirmek gibi algılamıştım bunu..:kedi:
Yani gelen giden görsün diye ortaya halı,masa örtüsü,oyalı şeyler falan bunların konulması mı ? Bizde böyle bir gelenek yok da ondan soruyorum..Bilmediğim ve karşılaşmadığımdan..CADIARZU
kız tarafının aldıgı seylerın bı oda yada odalara serılmesı
tanıdık eş dost gelır hedıye verılır bızde ole yanı
çeyizim serildi, ama görmeniz lazım herşeyimi aldım ben..fazlasıyla ve en kalitelilerini..onların aldıklarına hiç karışmadım..sunu istiyorum bunuda istiyorum onu beyenmedim falan hiç söylemiyorum..ne aldılarsa beyenmesem bile cok güzel diyorum..
işte çeyiz gittikten sonra halıları serdik.. bende dedim ki biraz daha cekelim masa ortalasın halıyı dedim..kayınvalidemde yok efendim böyle olsun dedi..bende dedimki halıya basılmaz beyaz halı temiz kalır dedim..oda yok iki halı eşit olsun birbirine dedi..sonra kayınpederim de olmaz öyle kızın dedigi gibi olacak dedi..sonra kayınvalidem..neyse oglum gelsin o bildigi gibi yapar demez mi..daha ben evlenmedim..ne bu yaaa böylee..ne olucak bir halı işte alt tarafıı..bilmiyorum ne olacak..ama tek bildigim evleniyim mesafe koymak ilk işim..saygımdan kusur etmiyorum ama, orası artık benım evim olacak...cook sinir oldummm..kına gece kıyafetimi bile onların beyendigi oldu benım degil...sabrediyorm ama ne zaman taşarım belli degil..
Sana sorun çıkacak dedik ama...Benimde çeyiz serdiğimizde kardeşimle evime gelmiştim .kaynanamda gelmiş yatak odasının halısı kaymış biraz .kim bozdu bunu dedi kaş çatarak kadın benim aldığım halının şekline karışıyo.iyice benimsemiş yani evi valla düğün olana kadar sabrettim .sonrada bişeyler oldu evime sokmuyorum.ha bide bizim ev 2 katlı aşağıda kaynana oturuyo .bu ev terlikleriyle ayakkabı basılan merdivenlere bas içeri gir uyardım ne olcakmış diyo halılar battı tabi.sende hiç halı yayma bence yaydıysanda kaldır.sende bundan sonra çok hikaye olur.düğüne kadar sabret.ha düğündede altınları kaptırma şimdiden plan yap benim başıma geldi kurtardım altınları.kolay gelsin sana :hulya:
valla adetler madetler beni hiç ilgilendirmez...yok erkek tarafı alırmış ta bilmemneymiş...
benim ailem herkesin düğününe gidiyor, takı takıyor, o takı taktıkları insanlarda bana taktılar düğünümde..şimdi annemler için gelen altınları ben erkek tarafına mı verseydim yani...
eşim önce takılan paraları bizde erkek tarafı alır filan dedi, yapılan masarflar için v.s ben de hemen verdim cevabını ailen ne masarfı yapmış masrafsa o zaman annemler de alır kendi yaptıklarını dedim...konu öylece kapandı
eşimle biz aldık tüm takıları... içinden ne kendi annemlere ne de kayınvalidemlere tek altın dahi vermedik, istemediler de zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?