Bana küsen arkadaşımla barışmak istiyorum

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.196
198
Ben bundan 3-4 hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımla bir konuyla ilgili tartıştım. Farklı şehirlerde oturuyoruz dolayısıyla hep whatsaptan konuşuyorduk. Ama hergün konuşuyorduk, uzun uzun. Yazışıyorduk, birbirimize fotolar atıyorduk vs. Yani hayatımda kocaman bir boşluk oldu ve özlüyorum arkadaşımı.
Ona tartışma esnasında "hakkımı helal etmem" demiştim. O da "sana inanmıyorum nasıl böyle bir şey söylersin" dedi çok bozuldu. Ben de benim için hassas bir konu olduğundan o anda öyle lafın gelişi öyle söylediğimi, benim hiç ona hakkımın geçmediğini, geçmiş olsa da bile tabi ki helal edeceğimi söyledim. O "benim sana hakkım helal ama beni böyle bir konu yüzünden silecek insanla ben bir daha görüşmem" dedi kestirip attı.
Ben sonra (aynı gün) ondan özür de diledim, cevap vermedi, ertesi gün de yazdım, sevimli sevimli yazdım bir şey olmamış gibi. yine cevap vermedi. Geçmişte bir konu yüzünden çok sevdiği ablasına da küsmüş ve hala konuşmuyor yani çok gururlu biri (biraz da kinci) yani kestirdi mi atıyor. Sizce barışmaya çalışmalı mıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Önceki konunuzda da şaka yaptık ama yanlış anlaşıldık yazmıştınız. Acaba bazen düşünmeden mi konuşuyorsunuz? Orada garsonu kızdırmış burada da arkadaşınızı kırmışsınız. Yani niyetiniz tabii ki kötü değildir ama lafınızı ölçüp biçmiyorsunuz. Üstelik arkadaşınızla konuşmamışsınız bile hakkımı helal etmiyorum diye mesajla yazmışsınız. Arkadaşınız sizi ne kadar sinirlendirmiş olabilir ki böyle ağır mesaj yazıyorsunuz?

Tartışma esnasında, içinden çıkılamayacak durumlarda kalındığında, hak hukuk meselesini karıştıran insanlardan oldum olası haz etmem.

Aynısı bana yapılsa arkadaşınız gibi tavır takınırdım. Bana yaptığın her şeyin hesabını mı tutuyorsun ? Günü gelince yüzüme vurmak için mi yapıyorsun der, konuşmazdım. Ki ben öyle her şeye alınıp küsmem. Çok haklı gerekçem olması lazım. Bana göre bu hak meselesi işin içine girdiyse arkadaşıma daha eskisi gibi bakamam.

Aynı şekilde size de yapılırsa sizde bu tavrı gösterin.

Arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız ona göre gönlünü nasıl alacağınızı siz daha iyi bilirsiniz ama eskisi gibi olur musunuz ? Sanmıyorum. O bardak çatladı bir kere çünkü.

Bence arkadaş biraz kinci ve inat eğer çok büyük bir yanlış yapmadiysan vicdan azabı çekme Derim demekki insanları hayatından kolay silebilen birisi siz yazdıkça daha çok inat ediyor olabilir kendi haline bırakın özür dilemissin zaten

Şu hakkımı helal etmiyorum kalıbının da en küçük şeyde kullanılması beni aşırı irrite ediyor. Etmezsen etme diyesim geliyor böyle durmadan hak hak diye gezenlere. Silah mı bu, nedir yani?

Mevzuyu bilmiyorum ama özür dilediysen, görüşmek istemiyorsa yapacak bi şey yok. Ben hatalıysam durumu ve verdiğim değeri izah eder, gerekirse özür diler, sonrasında ısrarcı olmazdım.

Önceki konunuzda da şaka yaptık ama yanlış anlaşıldık yazmıştınız. Acaba bazen düşünmeden mi konuşuyorsunuz? Orada garsonu kızdırmış burada da arkadaşınızı kırmışsınız. Yani niyetiniz tabii ki kötü değildir ama lafınızı ölçüp biçmiyorsunuz. Üstelik arkadaşınızla konuşmamışsınız bile hakkımı helal etmiyorum diye mesajla yazmışsınız. Arkadaşınız sizi ne kadar sinirlendirmiş olabilir ki böyle ağır mesaj yazıyorsunuz?
o şakayı eşim yapmıştı ben değil. Bu olayda ben haksızım. Onu lafın gelişi söyledim bunu da açıkladım ama kendimi temize çıkartmaya çalışmıyorum tabi ki buna çok kızabilir yine de. Ben üzüldüm barışmak istiyorum ama ne yapsam diye sormak istedim.

Kinci insanlarla arkadaşlık ve hatta akrabalık ilişkileri bile zor.Benim bir yakınım öz dayısı ile ölünceye kadar konuşmadı,şimdi de abisi ve yengesiyle uzun yıllardır konuşmuyor,çok ta büyük bir kavga yaşamadığı halde,bir şeye kırıldı mı siliyor insanları hemen.Hatır,gönül,yaşanmışlık hiçbir şeyi gözü görmüyor.Siz yeterince çabalamışsınız, bence daha fazlasına gerek yok.

Hak helal etmemek ne ya. Benim hiç hoşlanmadığım bir konuşma tarzı. Bu tip insanlara da hayatımda yer vermem.
İki arkadaş sadece arkadaş oldukları için birbirleri için fedakarlıklar yapabilirler. Bunun bir tartışma esnasında göze sokulması ne saçma bir şey. Yani ben zamanında senin için yaptığım şeyleri karşılık bekleyerek yaptım. Karşılığını alamazsam helal etmem. Bu mudur?

Şu hakkımı helal etmiyorum kalıbının da en küçük şeyde kullanılması beni aşırı irrite ediyor. Etmezsen etme diyesim geliyor böyle durmadan hak hak diye gezenlere. Silah mı bu, nedir yani?

Mevzuyu bilmiyorum ama özür dilediysen, görüşmek istemiyorsa yapacak bi şey yok. Ben hatalıysam durumu ve verdiğim değeri izah eder, gerekirse özür diler, sonrasında ısrarcı olmazdım.
Ben de zırt pırt o lafı kullanmam. Burada lafın gelişi kullandım ama yok öyle bir şey yani. Bozulmuş bunu da anlıyorum.

Bence hislerinizi anlatan, pişman olduğunuzu gösteren bi ses kaydı atın. Tüm samimiyetinizle pişmanlığızla içinizden geçenleri söyleyin. Eğer kabul etmezse de artık bişey yapmayın.

Hak helal etmemek ne ya. Benim hiç hoşlanmadığım bir konuşma tarzı. Bu tip insanlara da hayatımda yer vermem.
İki arkadaş sadece arkadaş oldukları için birbirleri için fedakarlıklar yapabilirler. Bunun bir tartışma esnasında göze sokulması ne saçma bir şey. Yani ben zamanında senin için yaptığım şeyleri karşılık bekleyerek yaptım. Karşılığını alamazsam helal etmem. Bu mudur?
yok bu değil. Karşılık falan yoktu ortada. Konu başkaydı. Lafın gelişi dedim de demeseymişim daha iyimiş. Benim hakkımı helal etmediğim falan yok. Hatta kedilerimi zehirleyen katil komşu dışında hakkımı helal etmeyeceğim kimse yoktur. O katil ise Allah'tan belasını bulur inşallah o istisna. Beni tanıyanlar bilir bunu. Ama keşke o lafı lafın gelişi olarak bile demeseydim.

Ben bundan 3-4 hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımla bir konuyla ilgili tartıştım. Farklı şehirlerde oturuyoruz dolayısıyla hep whatsaptan konuşuyorduk. Ama hergün konuşuyorduk, uzun uzun. Yazışıyorduk, birbirimize fotolar atıyorduk vs. Yani hayatımda kocaman bir boşluk oldu ve özlüyorum arkadaşımı.
Ona tartışma esnasında "hakkımı helal etmem" demiştim. O da "sana inanmıyorum nasıl böyle bir şey söylersin" dedi çok bozuldu. Ben de benim için hassas bir konu olduğundan o anda öyle lafın gelişi öyle söylediğimi, benim hiç ona hakkımın geçmediğini, geçmiş olsa da bile tabi ki helal edeceğimi söyledim. O "benim sana hakkım helal ama beni böyle bir konu yüzünden silecek insanla ben bir daha görüşmem" dedi kestirip attı.
Ben sonra (aynı gün) ondan özür de diledim, cevap vermedi, ertesi gün de yazdım, sevimli sevimli yazdım bir şey olmamış gibi. yine cevap vermedi. Geçmişte bir konu yüzünden çok sevdiği ablasına da küsmüş ve hala konuşmuyor yani çok gururlu biri (biraz da kinci) yani kestirdi mi atıyor. Sizce barışmaya çalışmalı mıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Özur dileyip kendinizi affetire bilirsiniz,bende bir arkadasimi kirmişdim sonra özür dilemişdim

yok bu değil. Karşılık falan yoktu ortada. Konu başkaydı. Lafın gelişi dedim de demeseymişim daha iyimiş. Benim hakkımı helal etmediğim falan yok. Hatta kedilerimi zehirleyen katil komşu dışında hakkımı helal etmeyeceğim kimse yoktur. O katil ise Allah'tan belasını bulur inşallah o istisna. Beni tanıyanlar bilir bunu. Ama keşke o lafı lafın gelişi olarak bile demeseydim.

Konunun başka olduğunu anladım.
Bambaşka bir konuda hak hukuk sokmuşsunuz devreye sorun bu zaten.

Arkadaşlar konu sahibi yazmış zaten hak mevzusu benim yanlışım hatalıyım diye. Hala ay hak helal etmeme ne ya diye yanlışı göstermeye çalışıyorsunuz. Kadın onu mu sormuş.
Konu sahibi bence yazarak falan değil arayın samimi bir şekilde özür dileyin. Hatanızı kabul ettiğinizi ifade edin. Barışmıyorsa yapacak bir şey yok bence

Ona tartışma esnasında "hakkımı helal etmem" demiştim. O da "sana inanmıyorum nasıl böyle bir şey söylersin" dedi çok bozuldu
Kadın haklı ,her sinirlendiğinizde çam devirip sonrasında özür dileyecekseniz bunu herkes kabul etmeyebilir bence.
Küçük bir konu için anında arkadasıniza hakkınızi helal etmemissiniz.. ??
Ki helallik sizin konunuzda çok basite indirgenmiş,ancak yükü çok ağırdır.
Arkadasiniz ise anlamının ve manasının bilincinde oldugu için sizinle görüşmeyi kesmiş.
Ben olsam ; arkasiniza saygı duyar, rahatsız etmeyi birakirdim.

Sizin diğer konunuza da baktım. Bana göre sizde iletişim ve kriz çözme konularında yetersizlik var. Kendinizi doğru ifade edemiyorsunuz. Sonrasında sorun çıkınca da toparlayamıyorsunuz doğal olarak. Mesela arkadaşınız kinciyse neden daha dikkatli olmadınız. Ya da mesela neden arkadaşınıza kinci diyorsunuz, ablası gerçekten affedilmeyecek bir şey yapmış olamaz mı? Bence siz her şey affedilebilir gözüyle bakıp pek özensiz konuşuyorsunuz. Çünkü size denseydi siz önemsemezdiniz. Ama her insan sizin gibi değil. O yüzden hakkımı helal etmem gibi gereksiz şeyler söylüyorsunuz çünkü size denseydi eğer üstünde durmaz, gerçek olmadığınız düşünürdünüz. Ama bu bana göre de ağır bir laf, kırıcı. Üstelik öylesine söyledim diyorsunuz. Demek ki basit bir konuda ağzınızdan öylesine hak hukuk çıkabiliyor. Sizce bu normal mi? İletişim sorunu dediğim bu işte. Mesela arkadaşınız başına kakıldığını düşünüyor bazı şeylerin ve bu da onda geri çekilmeye sebep oldu. Bunun kinle alakası yok mesela, sürekli diken üstünde hissetmekle ilgisi var daha çok.

Arkadaşınızın üstüne gitmeyin bir süre. Olayın etkileri biraz geçsin, bir zaman sonra gerçekten samimi şekilde duygularınızı ve yaptığınızın yanlış olduğunu anladığınızı hissettirin. Birden de eski düzene dönmeyi beklemeyin bu arada. Zamanla oturur ilişkiniz.

Gül abla kendin hak helal konularında hassasken neden başkasına helal etmem muhabbetine girdin ki çok şaşırdım. Sen ki hiç söz vermedigin kiracinla ilgili bile sırf bikac konuştunuz diye acaba bedduası kabul olur mu hakkı geçmiş mıdır diye düşünüp para vermek isteyecek kadar hassassin bu konularda. Aynı şeyi sen dostuna yapmamaliydin.

Gül abla kendin hak helal konularında hassasken neden başkasına helal etmem muhabbetine girdin ki çok şaşırdım. Sen ki hiç söz vermedigin kiracinla ilgili bile sırf bikac konuştunuz diye acaba bedduası kabul olur mu hakkı geçmiş mıdır diye düşünüp para vermek isteyecek kadar hassassin bu konularda. Aynı şeyi sen dostuna yapmamaliydin.
Benim için hassas olan bir konuda fikir ayrılığına düştük ve ben onu o konuda hassas olduğumu ifade etmek için kullandım, lafın gelişi söylediğimi de anlattım kendisine. Benim sana geçen bir hakkım yok, olsa bile helal dedim. Tabi o o lafı ciddiye aldı ama ben hakkımı helal ettiğimi ifade ettim kendisine o ciddiye alınca. Neyse amacım o konuda hassas olduğumu ve benimle bu konuda tartışmamasını ifade etmeye çalışmıştım ama neyse.

Back
X