Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çiçek gönderin belki duzelir aranızkinciyse zor biraz. Ben de kinciyim biraz silersem silerim yani. Ama sizin konu o kadar büyuk bir olay değil sankiBen bundan 3-4 hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımla bir konuyla ilgili tartıştım. Farklı şehirlerde oturuyoruz dolayısıyla hep whatsaptan konuşuyorduk. Ama hergün konuşuyorduk, uzun uzun. Yazışıyorduk, birbirimize fotolar atıyorduk vs. Yani hayatımda kocaman bir boşluk oldu ve özlüyorum arkadaşımı.
Ona tartışma esnasında "hakkımı helal etmem" demiştim. O da "sana inanmıyorum nasıl böyle bir şey söylersin" dedi çok bozuldu. Ben de benim için hassas bir konu olduğundan o anda öyle lafın gelişi öyle söylediğimi, benim hiç ona hakkımın geçmediğini, geçmiş olsa da bile tabi ki helal edeceğimi söyledim. O "benim sana hakkım helal ama beni böyle bir konu yüzünden silecek insanla ben bir daha görüşmem" dedi kestirip attı.
Ben sonra (aynı gün) ondan özür de diledim, cevap vermedi, ertesi gün de yazdım, sevimli sevimli yazdım bir şey olmamış gibi. yine cevap vermedi. Geçmişte bir konu yüzünden çok sevdiği ablasına da küsmüş ve hala konuşmuyor yani çok gururlu biri (biraz da kinci) yani kestirdi mi atıyor. Sizce barışmaya çalışmalı mıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Zaten niye hakkınızı helal etmediniz demiyoruz, anladık niye söylediğinizi de, zaten biz de onu eleştiriyoruz, lafın gelişi de olsa saçma sapan bi cümle, çok itici.yok bu değil. Karşılık falan yoktu ortada. Konu başkaydı. Lafın gelişi dedim de demeseymişim daha iyimiş. Benim hakkımı helal etmediğim falan yok. Hatta kedilerimi zehirleyen katil komşu dışında hakkımı helal etmeyeceğim kimse yoktur. O katil ise Allah'tan belasını bulur inşallah o istisna. Beni tanıyanlar bilir bunu. Ama keşke o lafı lafın gelişi olarak bile demeseydim.
Doğru söylüyorsunuz. ilk kez oluyor böyle bir şey. Aslında ben biraz geç yazsam "niye yazmıyorsun?" diye alınan birisiydi. Yapı olarak sürekli onay bekleyen bir yapısı var. Bana mesela bir sorununu anlattığında, ben de onu anladığımı ifade edip, ama bir de şöyle bak dediğimde "sen beni anlamıyorsun" dediği olmuştur. Aslında ben alıngan olsam alınırım ama hep alttan aldım, tartışma çıkmadı. O biraz alıngan onun o huyunu bilip alınacağı bir laf etmemeliydim ama lafın gelişiydi dediğim gibi onu anlattım, bir de neden o konuda hassas olduğumu anlatmaya çalıştım; başka bir lafıma da takılmış olabilir.Tartışma konusu neydi?
Belki size göre küçük ama ona göre önemli bir olaydı ve sizin bu lafı etmeniz tuzu biberi oldu?
Her insanın olayları aynı görmesi mümkün değil,garson olayında da mesela bana göre garson haklıydı ama size göre küçük şaka gibi bişeydi.
Bu tartışma konusunu da farklı değerlendiriyor olabilirsiniz,sadece tek lafa takılmamışta olabilir.
Ayrıca ilk kez mi böyle bir tartışma geçti aranızda?
Belki birike birike artık tak etmiştir?
Bu kadar farklı kişiliklere sahipseniz ve alınmasın diye kendi düşüncelerinizi kırmadan da olacak şekilde paylaşamıyorsanız bu zorlama ve yorucu olur.Doğru söylüyorsunuz. ilk kez oluyor böyle bir şey. Aslında ben biraz geç yazsam "niye yazmıyorsun?" diye alınan birisiydi. Yapı olarak sürekli onay bekleyen bir yapısı var. Bana mesela bir sorununu anlattığında, ben de onu anladığımı ifade edip, ama bir de şöyle bak dediğimde "sen beni anlamıyorsun" dediği olmuştur. Aslında ben alıngan olsam alınırım ama hep alttan aldım, tartışma çıkmadı. O biraz alıngan onun o huyunu bilip alınacağı bir laf etmemeliydim ama lafın gelişiydi dediğim gibi onu anlattım, bir de neden o konuda hassas olduğumu anlatmaya çalıştım; başka bir lafıma da alınmış olabilir.
pardon yorumunuzu atlamışım. Bu arkadaşım da ablası ile küs. sebebi de pandemide ablası buna "çok abartıyorsun" demiş, tartışmışlar. Bizimki küsmüş, "ablam benim için bitti artık" diyor. Ailesi falan çok üzülüyorlar ama konuşmuyor. İşin garibi bana dertleşirken "neye üzülüyorum biliyor musun, ablam benimle barışmak için yeterince çaba harcamadı" dedi. E ne yapsın yani sen silip atıyorsun?Kinci insanlarla arkadaşlık ve hatta akrabalık ilişkileri bile zor.Benim bir yakınım öz dayısı ile ölünceye kadar konuşmadı,şimdi de abisi ve yengesiyle uzun yıllardır konuşmuyor,çok ta büyük bir kavga yaşamadığı halde,bir şeye kırıldı mı siliyor insanları hemen.Hatır,gönül,yaşanmışlık hiçbir şeyi gözü görmüyor.Siz yeterince çabalamışsınız, bence daha fazlasına gerek yok.
Ben olsam bende görüşmem.Bosverin yeni arkadaş edinin.Ben bundan 3-4 hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımla bir konuyla ilgili tartıştım. Farklı şehirlerde oturuyoruz dolayısıyla hep whatsaptan konuşuyorduk. Ama hergün konuşuyorduk, uzun uzun. Yazışıyorduk, birbirimize fotolar atıyorduk vs. Yani hayatımda kocaman bir boşluk oldu ve özlüyorum arkadaşımı.
Ona tartışma esnasında "hakkımı helal etmem" demiştim. O da "sana inanmıyorum nasıl böyle bir şey söylersin" dedi çok bozuldu. Ben de benim için hassas bir konu olduğundan o anda öyle lafın gelişi öyle söylediğimi, benim hiç ona hakkımın geçmediğini, geçmiş olsa da bile tabi ki helal edeceğimi söyledim. O "benim sana hakkım helal ama beni böyle bir konu yüzünden silecek insanla ben bir daha görüşmem" dedi kestirip attı.
Ben sonra (aynı gün) ondan özür de diledim, cevap vermedi, ertesi gün de yazdım, sevimli sevimli yazdım bir şey olmamış gibi. yine cevap vermedi. Geçmişte bir konu yüzünden çok sevdiği ablasına da küsmüş ve hala konuşmuyor yani çok gururlu biri (biraz da kinci) yani kestirdi mi atıyor. Sizce barışmaya çalışmalı mıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Ben olsam ugrasmazdim. Sizi affedecegini ya da affetse bile eskisi gibi olacaginizi sanmiyorum.Ben bundan 3-4 hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımla bir konuyla ilgili tartıştım. Farklı şehirlerde oturuyoruz dolayısıyla hep whatsaptan konuşuyorduk. Ama hergün konuşuyorduk, uzun uzun. Yazışıyorduk, birbirimize fotolar atıyorduk vs. Yani hayatımda kocaman bir boşluk oldu ve özlüyorum arkadaşımı.
Ben insanların sınırlarına saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.Ben bundan 3-4 hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımla bir konuyla ilgili tartıştım. Farklı şehirlerde oturuyoruz dolayısıyla hep whatsaptan konuşuyorduk. Ama hergün konuşuyorduk, uzun uzun. Yazışıyorduk, birbirimize fotolar atıyorduk vs. Yani hayatımda kocaman bir boşluk oldu ve özlüyorum arkadaşımı.
Ben de böyle düşünüyorum ama yukarıda anlatığım gibi ablası ile de küs, kendi küsmüş ve silmiş ablasını ve bana "o benimle barışmak için yeterince çaba harcamadı buna üzülüyorum" diye dertleşti. Şimdi benim için de "yeterince çabalamadı" mı diyor yoksa çabalamam tacize mi girer? Yani beni sildiyse hiç görüşmek istemiyorsa saygı duyarım ama çabalamadı demek? Yani nasıl çabalasın insanlar o silip atıyor böyle.Ben insanların sınırlarına saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.
Size karşı sınırını çizmiş, "bir daha görüşmem" demiş, o sınırı ihlal etmeye çalışmanın manası yok. Bırakın yoluna gitsin.