Bana Malum oldu Sanki...

Selam herkese

Dun icimde inanilmaz bir SIKINTI vardi hayret ettim..icim daraldi boyle nefes alamadim.
bir huzursuzluk kapladi icimi..dusunuyorum dusunuyorum bir sorun da yok..hersey iyi yolunda..
o zaman neydi bu SIKINTI dedim?
dedim kendi kendime ya birsey duyucam, yada gorucem hayirdir insallah...

Bugün yıllar sonra ilk sevdiğim,evlenmeyi çok dilediğim,uğruna çok acılar çekip gözyaşları döktüğüm ilk aşkı onunla tattığım adamın nişanlandığını gördüm tesadüfen..
Kendisi yoktu facebookda uzun zamandir .. Birden gorunce sok oldum.. Hemde facebooka gelir gelmez resmini eklemis nisanlisi ile.. Herkese acik oldugu icin ve bir arkadasim onunlada arkadas..
arkadasim onun nisan resmini begenince, bende gormus oldum.. Tabi sok oldum..kalakaldim oylece.

Onunla yollarımızın ayrılması yıllar önceydi
Ben farklı bir yolda ilerledim yaşamıma. Oysa ne çok istemiştim onunla olmayı,eşim olmasını.
Kendisi yıllar sonra beni kaybettiği için her ne kadar pişman olduğunu,acılar çektiğini söylediyse de artık ikimiz içinde çok geçti...
İmkansızdı herşey...Ben simdiki esimle evlendim..cok iyi anlasamasak da mutluyum..
bugün onun nişan resmini görünce; bir tuhaf oldum
Tabiki o da evlenecek , çocukları olacak bunu biliyorum
Ama ne bileyim resmini görünce gözlerimden yaşlar süzülüp gitti..
Elimde olmayan bir durum, ben kendimi tuttukça aktı yaşlar
Çok eskiden Belkide birlikte olma, beraber yaşlanma ihtimalimiz olabilecekken kaderin bizi böyle ayrı bir yere ayrı hayatlara savurmasına içerleyemediğimdendi hüznüm..

Hayat ne garip.. Birzamanlar daha toyken,ilk sevgiyi,ilk aşkı,ilk yürek ağrısını size tattıran insanı başka biriyle yanyana,cancana görmek insanı acıtabiliyormuş..
Kısmet...diyorum
Ama bu ANLAMSIZ hüzne,durağanlığıma engel olamıyorum şuan
Belki bu da bir imtihandır diyip tüm hüznümü dağıtmak istiyorum

Ona ise, yüreğimden mutluluğu adına hiçbir temenni gelmiyor...Gozlerimden cok yaslar akitmis birisidir..
Degerimi bilemeyip beni kendi elleriyle, kendinden uzaklara yolculamis biridir..
Oysaki herkes mutlu olsun isterim.. Ama ona yorum bile yapamıyorum içimden.."Ne mutlu olsun diyorum, Ne de mutsuz olsun.." yorumsuz kaliyorum dilime gelmiyor birsey.
Öylece kalıp gözlerimden yanaklarıma değen, gözyaşlarımın sıcaklığını hissediyorum hepsi bu..
Ben ona aglamiyorum.. Gecmiste cektigim acilara agliyorum.. Ona verdigim degere agliyorum..Olmamisliklara, icimde kalmisliklara agliyorum belkide..

KUSURUMA BAKMAYIN ÇOK DOLUYDUM PAYLAŞIP RAHATLAMAK İSTEDİM...
sonra dedim ki kendi kendime dunki SIKINTIM demek ki bunu gorecekmisim.. malum olmus dedim bana..
Bana malum bile olmasin.. uzak olsun benden Allahim.. Ama inatla malum oluyor bana onun hayatinda olan hersey.. Ruyamda bile gorup neler yasadigini goruyorum zaman zaman..
Bunuda anlamis degilim..

sevgiler

kendinizi toplayın.gereksiz tüm bu hissettikleriniz

konuyu ilk okuyunca olayı eski sevgiliye duyulan özlem ya da onun gibi bişey olarak düşündüm ama içeriğe bakınca öyle değilmiş meğer..bu malum olma olayı falan değil bence..

dayak atan,hakaret eden ve buna rağmen eşini bırakmayan bir adam

çocuklar için bu adama tahammül ettiğini söyleyen,eski sevgilisinin evlendiğini öğrenip üzülen bir kadın

bu evililiken pişman olana iki insan

ve tüm bunlara maruz kalan çocuklar...en çok bu kısma üzüldüm..

evlenirken ne hayallerle neler ümit ederek evleniliyor ama sonuç bazen hüsran oluyor.iki taraf için de..

böyle kesin cümlelerden hç hoşlanamam ama;bu evlilik bitmiş sadece çocuklar için uzatmalar oynanıyor bence.

Onca dayagina,vurmasina ragmen Ben gayet insani vede merhametli yanasirim esime..

Ama esimi bilemiycem.. kimsenin icindekileri net olarak bilemeyiz ...
Kimse kimseyi hayal etmiyor canim benim..
Konuyu saptirmayin..
Rica edicem....

Nasıl eşinin içini bilemeyeceksin?
Yani senin muhakeme yeteneğin yok mu? Aynı yatağa girdiğin insanı sentezleyemiyor musun?

Bu bir HAKARET mi ?
Ben mi oyle hissediyorum acaba cevaplarsaniz sevinirim..
Yada dalga mi geciyorsunuz benimle.. ?

Evet KADER...
Belkide bizde birbirimizin yaralarini sarmak icin evlenmisizdir oyle ya, Allah bilir..

Hayır kesinlikle hakaret etmiyorum ya da dalga geçmiyorum.Bu bana düşmez.Ben bir karşılıklı aşktan,sevgiden, saygıdan ibaret olduğunu düşünüyorum evlilik kurumunun. Ama siz ve eşiniz bir yuva kurmuşken hayatını biriyle birleştirmişken aklınıza hala başkalarını getirebiliyorsanız ben burada aşka dair en ufak bir kırıntı göremedim.İki tarafta eşit bana göre, mutluluklar...

şiddet var sevgi desen zaten yok
neden boşanmıyorsunuz bellki ki ikinizde evlendiğine pişmansınız

KADER, SICAK, HAKARET kelimelerini neden büyük yazıyorsun? Vurgulanacak neresi var mesela sıcak kelimesinin. İçten geldiğini anlatmaya çalışıyorsan sıcak sıcak anlıyoruz zaten.

Piskolata pardon canım yanlışlıkla senden alıntı yapmışım. Sözüm konu sahibine.

kendimi yerinize koyup düşünüyorum, evli olsam ve yıllar sonra bir zamanlar deli gibi aşık olduğum eski sevgilimin evlendiğini ya da nişanlandığını görsem ne hissederim.. eğer eşime de aşık olmuşsam ve huzurlu sevgi dolu bir evliliğim varsa ona mutluluklar dilerim içimden. belki içim bir anlık garip olur görünce, ama gözyaşım akmaz. mevlananın bir sözü var: can yanmadıkça göz yaşarmaz. ama eğer ki evliliğimde yolunda gitmeyen bir şeyler varsa, yüreğimde boşluk hissediyorsam, yeterince sevgi ve ilgiden mahrumsam işte o zaman geçmiş yüreğimi yakabilir. keşkelerim olur..

kendimi yerinize koyup düşünüyorum, evli olsam ve yıllar sonra bir zamanlar deli gibi aşık olduğum eski sevgilimin evlendiğini ya da nişanlandığını görsem ne hissederim.. eğer eşime de aşık olmuşsam ve huzurlu sevgi dolu bir evliliğim varsa ona mutluluklar dilerim içimden. belki içim bir anlık garip olur görünce, ama gözyaşım akmaz. mevlananın bir sözü var: can yanmadıkça göz yaşarmaz. ama eğer ki evliliğimde yolunda gitmeyen bir şeyler varsa, yüreğimde boşluk hissediyorsam, yeterince sevgi ve ilgiden mahrumsam işte o zaman geçmiş yüreğimi yakabilir. keşkelerim olur..

şu yorum,konunun tam özeti oldu bence :40:

canımm benim... o değişik bi duygu ... ben çocukluk aşkımı gördüm geçenlerde memlekete gittiğimde... kocaman büyük bi adam olmuş ..o çocuksu masum gülüşünü andım biranda....sonra yanıma baktım sıcacık sevgisiyle beni ısıtan kocamm yanımda... işte senin bu yazdığın duygular akıverdi benim de içimden ılık ılık hemde.... insan kalbinin kapısını açıp içeri girenleri untamıyor demek ki.... çocuklukta da olsa... ama gülüm gerçekten ben çok şükrediyorum rabbim iyi ki beni hep ona bağlı bırakmamışsın... çünkü biraz serseriliğe falan bulaşmış...arkadaşlardan duydum... eşime baktım.. beni tamda istediğim gibi seven bi adam duruyor yanıbaşımda... yani rabbimiz kader çizgimizi önce çizdiği için emin ol bize uygun en iyii erkek eşimiz olacaktır o yüzden onunla evlilik kaderdir.... vardır muhakkak hayırlar... ama facesine falan bakma boşuna zihnini de kalbini de bulandırma canım benim.. ama çok içli yazmışsın gözlerim buğulandı okurken... rabbim eşinle mutluluklar versin inşallah gülüm... :38:

Benim içinde bulunduğum durumda bu işte.. Yazdığınız ikinci kısım..
Bir konu açmıştım eşim yüzüme bile gülmüyor.. Soğuk ilgisiz.. Mahrumum sevgisinden yıllardır böyle ..
Tabikide keşkeler aklıma geliyor ben böyle mahrumken.. Geçmişte ondan yaktı içimi ve ondan ağladım sanırım

Canım yanmış ki geçmişte ağladım.. Yoksa önemsemezdim..yinede direniyorum şuan ben güçlüyüm,kimse için üzülmeye değmez..

Kendimi asla bırakmam
Yuvamada 4 elle sarılıp,eşimin değişip düzelmesi için mücadele ediyorum..
Çocukların yanında vurmadı bana
Onlar uyurken vurmuştu.
Bide yeni evliyken ilk 3 4 yıl vurmaları oldu ailesi yüzünden.. Çocuklar yoktu o zaman..

Bir arkadaş yazmişta;
Büyük harflerle yazmamın bir önemi yok sahidende anlaşılır old. Biliyorum.. Birdaha dikkat ederim uyarınız için tşk.ler.

canımm benim... o değişik bi duygu ... ben çocukluk aşkımı gördüm geçenlerde memlekete gittiğimde... kocaman büyük bi adam olmuş ..o çocuksu masum gülüşünü andım biranda....sonra yanıma baktım sıcacık sevgisiyle beni ısıtan kocamm yanımda... işte senin bu yazdığın duygular akıverdi benim de içimden ılık ılık hemde.... insan kalbinin kapısını açıp içeri girenleri untamıyor demek ki.... çocuklukta da olsa... ama gülüm gerçekten ben çok şükrediyorum rabbim iyi ki beni hep ona bağlı bırakmamışsın... çünkü biraz serseriliğe falan bulaşmış...arkadaşlardan duydum... eşime baktım.. beni tamda istediğim gibi seven bi adam duruyor yanıbaşımda... yani rabbimiz kader çizgimizi önce çizdiği için emin ol bize uygun en iyii erkek eşimiz olacaktır o yüzden onunla evlilik kaderdir.... vardır muhakkak hayırlar... ama facesine falan bakma boşuna zihnini de kalbini de bulandırma canım benim.. ama çok içli yazmışsın gözlerim buğulandı okurken... rabbim eşinle mutluluklar versin inşallah gülüm... :38:

Sağol arkadaşım bende senin bu yorumunu okurken gözlerim doldu..
"Duygusal bir insanım" o da tetikledi Belkide.

Ama İnan bakmıyorum, kendime niye acı çektireyim.. Eşim bana çok vurduğu için kalbim kırık ona.. Duygularımı aldı götürdü o vurmaları.. Kendide biliyor bunu..
Keşke bende eşim tarafından yoğun bir şekilde sevilip, ilgi alaka görmüş olsaydım belki o zaman bu gördüğüm bir fotoğraf bile beni bu kadar incitemezdi..

İlgisizlik sevgisizlik çok zor
Açtığım konuda bunu yazmıştım..
Rabbim cümlemizin yuvasına huzur mutluluk versin..

Eski sevgilinin anımsattıklarına dair duyulan hüzne bir şey diyemem, hepimiz insanız ve etkilendiğimiz oluyor bazı haberlerden robot değiliz neticede. Bu hususta kınanacak, dalga geçilecek, konu sahibini aşağılayacak bir durum yok ama evlilikte şiddet varsa diğer her şey teferruattır. Şiddet görüyorsanız hiçbir sebep için buna katlanmayın lütfen. Çalışıyor musunuz, aileniz arkanızda mı acaba bilmiyorum ama mutsuz ve saygısız bir evlilik bitmiş bir evlilikten daha beterdir çocuklar için.

Benim içinde bulunduğum durumda bu işte.. Yazdığınız ikinci kısım..
Bir konu açmıştım eşim yüzüme bile gülmüyor.. Soğuk ilgisiz.. Mahrumum sevgisinden yıllardır böyle ..
Tabikide keşkeler aklıma geliyor ben böyle mahrumken.. Geçmişte ondan yaktı içimi ve ondan ağladım sanırım

Canım yanmış ki geçmişte ağladım.. Yoksa önemsemezdim..yinede direniyorum şuan ben güçlüyüm,kimse için üzülmeye değmez..

Kendimi asla bırakmam
Yuvamada 4 elle sarılıp,eşimin değişip düzelmesi için mücadele ediyorum..
Çocukların yanında vurmadı bana
Onlar uyurken vurmuştu.
Bide yeni evliyken ilk 3 4 yıl vurmaları oldu ailesi yüzünden.. Çocuklar yoktu o zaman..

Bir arkadaş yazmişta;
Büyük harflerle yazmamın bir önemi yok sahidende anlaşılır old. Biliyorum.. Birdaha dikkat ederim uyarınız için tşk.ler.

canım umarım çabalarınla yuvanı istediğin gibi bir hale getirirsin..neden bilmiyorum ama yazdıkların bana çok samimi geldi..gerçekten sanki iki arkadaşız da dertleşiyormuşuz gibi üzüldüm..

Nasıl eşinin içini bilemeyeceksin?
Yani senin muhakeme yeteneğin yok mu? Aynı yatağa girdiğin insanı sentezleyemiyor musun?

Duyguları ve davranışları daimi değil. Bir öyle bir böyle.. Şuan sinirlense eli hemen havada o nedenle anlamıyorum insan sevdiğine kıyar mı? Sinirlerine hakim olamayan biri :(

Bu facebook bazılarına iyi gelmiyor.

Ya da zaten bazıları buna müsait, ortaya çıkarıyor.

canım umarım çabalarınla yuvanı istediğin gibi bir hale getirirsin..neden bilmiyorum ama yazdıkların bana çok samimi geldi..gerçekten sanki iki arkadaşız da dertleşiyormuşuz gibi üzüldüm..

Âmin inşallah kadesa
Yüreğimden geldiği gibi yazıyorum neyse o .. :(
Allah razı olsun arkadaşım üzülme herşey iyi olsun hepimiz için..

Âmin inşallah kadesa
Yüreğimden geldiği gibi yazıyorum neyse o .. :(
Allah razı olsun arkadaşım üzülme herşey iyi olsun hepimiz için..

normalde eşine böyle davranan bir adam için bir sürü kötü şey sıralayabilirim ya da eşini affeden kadın için neden yaptın diyebilirim ama senin yazdıkların çok farklı geldi bana..çok içten,doğal,yaralı...

içinde derin bi hüzün var..Allah yardımcın olsun..

Eski sevgilinin anımsattıklarına dair duyulan hüzne bir şey diyemem, hepimiz insanız ve etkilendiğimiz oluyor bazı haberlerden robot değiliz neticede. Bu hususta kınanacak, dalga geçilecek, konu sahibini aşağılayacak bir durum yok ama evlilikte şiddet varsa diğer her şey teferruattır. Şiddet görüyorsanız hiçbir sebep için buna katlanmayın lütfen. Çalışıyor musunuz, aileniz arkanızda mı acaba bilmiyorum ama mutsuz ve saygısız bir evlilik bitmiş bir evlilikten daha beterdir çocuklar için.

Öncelikle anlayışınız için tşk ederim.
Aileme çok söyledim tabiki eşin seni dövmesin ayıptır ne bu ! Dediler. Ama çık gel kapımız açık demediler boşanma sakın dediler.. Kocanın karşısında çok konuşma alttan al,belki sinirden vurmuş bile dediler! :((

Daha ne diyeyim arkadaşım..
Ben çalışmıyorum
Hep kendi çabalarımla, gözünü korkuttumda dayağı atamıyor birdaha!!
Polisi aradım elimden kaptı teli birkez..
Korkusundan bana vurmaya cesaret edemiyor..
Korkuttum onu çünkü
Napalım bende insanım kendimi korumalıyım bir şekilde...

normalde eşine böyle davranan bir adam için bir sürü kötü şey sıralayabilirim ya da eşini affeden kadın için neden yaptın diyebilirim ama senin yazdıkların çok farklı geldi bana..çok içten,doğal,yaralı...

içinde derin bi hüzün var..Allah yardımcın olsun..
Aminnnn arkadaşım
Ama İnan bana bazen içindeki hüzün seni daha güçlü kılar.. Acı çektikçe insan olgunlaşıyor..
Hüzün insanı yaradana daha sıkı bağlıyor..

İnsanın içinde derin hüzünler saklı iken, etrafına devamlı gülümsemesi, mutluluk dağıtması zor birşey.. Özellikle çocuklarıma hep gülen yüzümü gösteriyorum ama insanız işte.. Ayakta durmalıyız mücadeleye devam..

Öptüm seni sezgileri güçlü arkadaşım

Ben konunuz hakkında bi yorum yapmak istiyorum.
İlk aşk..
Şuan kocanızı belki çoook seviyorsunuzdur hatta deli gibi aşık olabilirsiniz.
Ya da mutsuz bir evlilikde yaşıyor olabilirsiniz hiç farketmez.
İçinizde o ilk aşka karşı sevgi yok.
İlk aşklar gerçekten unutulmaz. Hele ki o ilk aşk ilk acıyı veren kişiyse.
Evli değilim. Çok güzel bir ilişkim var ve çok mutluyum. Allaha şükür.
4-5 ay önce kalbimde en büyük yaraları açan ilk aşkım pişman olduğunu belirterek geldi.
Tabii ki de hayatımdaki adamı seviyorum. Fakat öyle kötü oldum ki aklım bile karıştı diyebilirim.
Onun o pişman olma çabası düzeldim affet diye yalvarışları tabiri caizse afedersiniz köpek gibi yalvarışı...
Çok zoruma gitti. Neden dedim. Neden önceden böyle değildin!
Şimdi başkasıyla mutlu. Belkide mutlu olma çabasında bilemem...
Yani diyeceğim sadece sen yaşamıyorsun canım çoğu insanda var bu olay..
Fazla düşünme takma kafana. Rüyana girse bile umursama.
Yapıcak hiçbir şey kalmamış.
Sen evlisin ( her ne kadar sorunların olsada... ) O nişanlı.

Back
X