Bana Menü Önerir Misiniz?

Albetis

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2017
449
854
18
KK'nın güzel kadınları, hiç de yardımcı olacaksınız diye yağ çektiğim falan yok şuan :KK70:

Kızlar ben iftara amcaları toplamak falan istiyorum. Kaç amcan var diye sormayın hiç ama ikisini davetlemeyi düşünüyorum ben. Normalde Ramazan aylarında toplasan en fazla 3-4 kere davete gider ya da yaparız. Ama ben çok seviyorum özellikle ramazanda toplanmayı falan.

Ama annem mırın kırın ediyor, şeker hastası olduğundan gücü tükeniyor böyle akşama yakın yani sırf bu yüzden ben istememe rağmen o istemiyor hiç. Ben de amcaları bari çağıralım sadece karı koca toplamda 4 kişi gelecekler diyorum, yine yok diyor ama yapmaya niyetliyim bu sene. Ramazanda 3 kişilik (annem,babam,ben) sofra yerine kalabalık olmak istiyorum çünkü.

Bana, ne bana yük olacak, ne anneme yük olacak (çünkü paylaşarak yaparız mutlaka yemekleri) ve toplamda en fazla 8 kişiye yetecek bir menü çıkarır mısınız? Hiç anlamam bu işlerden ben. Menü falan yani, ne yapabilirim mesela?

Tatlı olarak muhallebi ve revanimiz var hazırda.

Not: Birkaç gün içinde çağırmayı düşünüyorum, belki yarın bile olabilir.

KK'nın güzel kadınları, hiç de yardımcı olacaksınız diye yağ çektiğim falan yok şuan :KK70:

Kızlar ben iftara amcaları toplamak falan istiyorum. Kaç amcan var diye sormayın hiç ama ikisini davetlemeyi düşünüyorum ben. Normalde Ramazan aylarında toplasan en fazla 3-4 kere davete gider ya da yaparız. Ama ben çok seviyorum özellikle ramazanda toplanmayı falan.

Ama annem mırın kırın ediyor, şeker hastası olduğundan gücü tükeniyor böyle akşama yakın yani sırf bu yüzden ben istememe rağmen o istemiyor hiç. Ben de amcaları bari çağıralım sadece karı koca toplamda 4 kişi gelecekler diyorum, yine yok diyor ama yapmaya niyetliyim bu sene. Ramazanda 3 kişilik (annem,babam,ben) sofra yerine kalabalık olmak istiyorum çünkü.

Bana, ne bana yük olacak, ne anneme yük olacak (çünkü paylaşarak yaparız mutlaka yemekleri) ve toplamda en fazla 8 kişiye yetecek bir menü çıkarır mısınız? Hiç anlamam bu işlerden ben. Menü falan yani, ne yapabilirim mesela?

ee hemen bugün akşamamı çağıracaksın?
malzemen ne var evde peki?

Not: Birkaç gün içinde çağırmayı düşünüyorum, belki yarın bile olabilir.
Mercimek çorbası zeytinyağlı barbunya kremalı tavuk ve pilav benim önerimde :) hepsi kolay ve misafire sunulacak yemekler

fırın köfte en kolayı olacaktır.pilav ve cacık olur salata olur.
tavuk baget olur fırında yine.
islim kebabı olabilir.patates püresi ile.
börek olur yanına.komposto olur
Çok teşekkür ederim. Şu islim kebabı dikkatimi çekti bir araştırayım onu

Yogurt corbasi/ tarhana corbasi /enginar corbasi
Firinda kofte-patates / tavuk-patates
Pirinc pilavi
Cacik
Salata
Ortalara koymak icin zeytinyagli taze fasulye, yaprak sarma,borek, icli kofte, cig kofte veya kolay olsun diye kisir

Cacik ve salatayi kisiye ozel mini kaselere koyarsaniz hos olur.

hımmm şimdi
bende almadım hiç benimde niyetim var.
şimdi ramazan etsiz olmuyor.
tavukda yapabilirsin.
ben internette fırın poşetine kuşbaşı et yapmışlar onu denemek istiyorum.
tabi burda önemli olan pişmesi pişer heralde.
çorba olarak tavuk sulu et sulu arpa şehriye yada ezogelin corbası (arda var ya aşcı onun sitesindeki ezogelin tarifi güzel tutuyor)
şimdi bu etin yanına pilav koyarsın.bulgur pilavı domatesli biberli salçalı olbilir.
marul salatası ayrıca domates salatası.
ortaya börek onuda bi gece önceden tepsi böreği yaprsın gelemden önce pişirirsin.
bide becerebiliorsan sarma da yapabilirsin.
oldu bitti işte,
bide yoğurt koyarsın .yoğurtları salata gibi yapayım dersen közlenmiş patlıcan kırmızı biber satılıyor.

şimdi bu sorunun cevabı biraz da memlekette gizli

yani Ege menüsünü iç anadolulu doğu menüsünü trakyalı sevmez

maddi durum önemli

pratik öneri

pilav banko

fırında tavuk patates

salata

cacık

yeşil mercimek salatası

yoğurtlu bir meze

börek tepsi ya da sarma

bir de çorba

pratik dersen düdüklüde mercimek o zaman salatadaki mercimek çıkar yerine başka şey yapılır mesela fasülye piyazı

çorba sıkıntı değil dersen de damak zevkinize uygun bir çorba

tatlıyı söylemişsin zaten

bol ılık su

soğuk değil mideleri tıkar ılıkça su

bir de şık peynir zeytin ceviz hurma tabağı

overlokçu ayağınıza geldi :KK53::KK53::KK53:
geldi ramazan ayları ,coştu bdv panayırı :halay::halay::halay:
,yemekteyiz mutfağım benim sofram bölümü kk da mevcut hadi gözünüz aydınEn Büyük KK

bu arada şipşak fix menüm fırında tavuk patates soğan üçlüsü , mercimek çorbası,pilav , salata , ve tepsi böreği hadi bu kıyağımıda unutma :KK66:

Tavuk köfte
patates kızartma
Kimyonlu kabak çorbası
salata
yoğurtlu sarımsaklı makarna...
Rus salatası da olabilir
Pilav
Dün yaptım kabak çorbası muhteşem oldu

Back
X