Yorumu bana yazmamis olman, benim cevap yazamayacagim anlamina gelmez. Burda herkes biribirinin yorumuna cevap yazabiliyor. O halde senin bakis açinla burda herkesin ruh sagligi bozuk. Burasi bir fikir paylasim platformu. Farkinda misin?
Sigaranin zararinin sadece sana dokunmasi icin de yaninizda baskasi olmadan iceceksiniz. Icmeyenlerin yaninda da icerseniz, "zarari bana kimene" diyemezsiniz.
Ayrica konu sahibi mutfakda is yapiyormus. Digerleri de gelip orda sigara icmisler. Konu sahibi de isini birakip gitmemis. Fazlaca iyi niyetli. Sigara icen gorumcenin yapacagi isleri kendi yapmis. Isi gucu birakip iceri gitmemis. Belki gitse o zaman arkasindan hem gorumce hem kv laf soyleyecek. Gelin elini bir ise atmadi da gitti bla bla bla. Turklerin adetidir ya, gelin illa kv evinde is yapar. Kadincagiz da belki kimse laf etmesin diye isini yarim birakmadi. Ama gorumce kisisi fosur fosur sigara icerken hic rahatsiz olmuyor. Konu sahibi bana fazla sessiz, iyi niyetli biri geldi. Simdi ortami terketmek yerine orda kalip isine devam etti ve boguldugu icin de boguluyorum dedi diye, sigaradan gorecegi zarar pesinen kabul etmis sayiliyor denemez. Ortami terk etmiyorsa hic bir laf soyleyemez dusuncesi de anlasilir gibi degil. Bazen mecbur kalinabiliyor ayni ortamda kalmaya.
Kadin ortami terketsin diyeceginize, gorumce ve elti, kadina nezaketen sigara iceceklerini soyleyip, izin alsalar, ve ya hadi sen birak isi biz kalanini yapariz o ara da sigara iceriz sen burda dumanda kalma denilebilir ki bu zor birsey degil. Aman ben icerim sigarami, duran durur,durmayan gider diye dusunmek daha kolay sanirim?