Bana ne yapmak düşer

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Selamlar

Eşimin kendinden küçük bir kardeşi var, doğu görevi yapıyordu, batıya tayini çıktı yine bulunduğumuz şehre uzak bir şehir. 1 ay sonra yeni görev yerine gidecek. Nisan ayında kız arkadaşını annesiyle, babasıyla ve bizimle tanıştırdı. İzne geldiğinde aileler tanışacakmış. Yeni görev yerine gitmeden önce aynı gün isteme ve nişan olacakmış. Seneye de düğün düşünüyorlarmış.
Nisan ayından beri kız arkadaşı kayınvalidemi arayıp sormuş, sıklıkla ziyaretine gelmiş. Yani telefon numarası var, evleri de yakın. Bizim de eşimin ailesi ile mesafeli ama sıcak bir ilişkimiz var. Kardeşi ile çok mesafeliyiz. Bunu çok önemsemiyorum açıkçası çünkü böyle zamanlarda ortak hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Şimdi sorum şu; bana bu evlilik arifesinde ne düşer? Kızın telefon numarasını alıp ya da sosyal medyadan ekleyip “bir şeye ihtiyacın var mı?” desem çok mu abes olur? Ya da gördüğüm yerde söylesem çok mu samimiyetsiz olurum? Soğuk, uzak, ilgisiz durmak istemiyorum. Ama ne yapacağımı da bilemiyorum açıkçası.

Bu dediğiniz şeyleri yapmak bence kayınvalidenize düşer.
Ben evlilik arefesinde sadece kayınvalide ye kayın pedere söz düşer diye düşünüyorum.
Çünkü iyi niyet bazen çok saçma tepkiler doğuruyor.

Ama eğer illa yardımcı olmak istiyorsanız kayınvalidenize sorabilirsiniz.

Selamlar

Eşimin kendinden küçük bir kardeşi var, doğu görevi yapıyordu, batıya tayini çıktı yine bulunduğumuz şehre uzak bir şehir. 1 ay sonra yeni görev yerine gidecek. Nisan ayında kız arkadaşını annesiyle, babasıyla ve bizimle tanıştırdı. İzne geldiğinde aileler tanışacakmış. Yeni görev yerine gitmeden önce aynı gün isteme ve nişan olacakmış. Seneye de düğün düşünüyorlarmış.
Nisan ayından beri kız arkadaşı kayınvalidemi arayıp sormuş, sıklıkla ziyaretine gelmiş. Yani telefon numarası var, evleri de yakın. Bizim de eşimin ailesi ile mesafeli ama sıcak bir ilişkimiz var. Kardeşi ile çok mesafeliyiz. Bunu çok önemsemiyorum açıkçası çünkü böyle zamanlarda ortak hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Şimdi sorum şu; bana bu evlilik arifesinde ne düşer? Kızın telefon numarasını alıp ya da sosyal medyadan ekleyip “bir şeye ihtiyacın var mı?” desem çok mu abes olur? Ya da gördüğüm yerde söylesem çok mu samimiyetsiz olurum? Soğuk, uzak, ilgisiz durmak istemiyorum. Ama ne yapacağımı da bilemiyorum açıkçası.
Bence o yeni olduğu için onun erkek arkadaşından senin numaranı alıp araması gerekir.

Eğer müstakbel eltinizle iyi bir ilişkiniz olsun istiyorsanız arayabilirsiniz bence. Ben aransam memnun olurdum. Ailemize hoşgeldin, bir şeye ihtiyacın olursa yanındayız temalı bir konuşma iyi bir fikir bence.

Bu dediğiniz şeyleri yapmak bence kayınvalidenize düşer.
Ben evlilik arefesinde sadece kayınvalide ye kayın pedere söz düşer diye düşünüyorum.
Çünkü iyi niyet bazen çok saçma tepkiler doğuruyor.

Ama eğer illa yardımcı olmak istiyorsanız kayınvalidenize sorabilirsiniz.

Ya bence de öyle aslında ama yapım gereği biraz nemrut da bir tipim sonra eltiye bak hiç ilgilenmedi gibi bir hava olsun istemiyorum. Burnumu da sokmak istemiyorum bu işlerden de anlamam zaten. 6-18 çalışıyorum, 2 yaşında oğlum var kendime zor zaman ayırıyorum beni ilgilendirmez diye de düşünüyorum. Ama ne bileyim işte bir şey beklenir mi bilemedim.

Ya bence de öyle aslında ama yapım gereği biraz nemrut da bir tipim sonra eltiye bak hiç ilgilenmedi gibi bir hava olsun istemiyorum. Burnumu da sokmak istemiyorum bu işlerden de anlamam zaten. 6-18 çalışıyorum, 2 yaşında oğlum var kendime zor zaman ayırıyorum beni ilgilendirmez diye de düşünüyorum. Ama ne bileyim işte bir şey beklenir mi bilemedim.
Bir şey yapsanızda ne diyecek biliyor musunuz ?
Ben söyliyeyim size(yaşamış biri olarak) daha iyisi varken yaptırmadı diyecek.
En güzeli sizin yaptığınız gibi uzak durmak.
Asla kimseye yaranamazsınız.

Başlık biraz talihsiz olmuş:ıslık: kardeşiyle samimi değilseniz eltinizle hiç samimi olmazsınız. Bence hiçbir şey yapmayın, tanıştığınızda duruma bakarsınız. Şimdiden telefonunu almak, sosyal medyadan eklemek falan saçma olur.

Ne açıdan talihsiz olmuş?
Bence de eklemek saçma olur yalaka gibi

Eğer müstakbel eltinizle iyi bir ilişkiniz olsun istiyorsanız arayabilirsiniz bence. Ben aransam memnun olurdum. Ailemize hoşgeldin, bir şeye ihtiyacın olursa yanındayız temalı bir konuşma iyi bir fikir bence.

Gün belirlendikten sonra belki arayabilirim ama numaramı istemedi işte

Nisan ayında tanıştığınızda telefon numarasını alsaydınız keşke.
Aileye sonradan gelen o, sizin ona ablalık yapmanız lazımdı.

Ama geçmiş.

Sosyal medyadan ekleme ve iletişim kurmaya çalışma çok ama çok saçma bir fikir. Sonuçta kayınbiraderinizden alabilirsiniz numarasını isteseniz.

Bu saatten sonra ailelerin tanışmasını bekleyin. Sonra bizzat evinize davet edersiniz. Orada sorarsınız.

Ben denk gelince konuşmaktan yanayım.
Çok içinizden geliyorsa arayın ama bence pek gerekli değil.
Çok samimi olmayınca kolay kolay kötü de olmuyorsun.
Dengeli gidiyor ilişkiler.

Kısa ve ne Elti eltiyi sevmez binde bir müstesna görünce samimi davran yapmacığa kaçmadan ama yaşamış olduğum tecrübeye nazaran söylüyorum mesafeli durmak en iyisi napsan yaranamazsın

nasilsa agzinla kuşta tutsan yaranamayacaksin. oyuzden ayni oldugun gibi devam et. cagirirlarsa git, birsey rica ederlerse yap takı'ni tak evine dön. ne eksik ne fazla. ustelik kayninda mesafeliymissiniz hic gerek yok fazladan inceliklere.

Back
X