bana oruspu dedii:(((

O zaman evlenecek kızlarımıza duyrulur,sakın ola saçlarınızı topuz yaptırmayın.
Topuz=cehennem.:20:

hahaha çok güldüm ilahi valla yaptığım topuzların haddi hesabı yok :)

keske değerli esya gibi gorseler de başlarının üstünde tasisalar. değerli gören adam hic o**** dermi nisanlisina. Canm der kiymetlim der askim der. ... onlarinki deger veriorum kispesi altinda kolelestirmek kendilerine bağımlı yaratiklastirmak. deger veren adam yemegini hazirlamak icin markete giden karısını disari ciktin die dövmez bitanem bnm icin yoruldun der öper koklar... he ama suc bi tek onlarda d eğ il onlarin bu kisitlamalarini deger gören ayy beni kiskaniooo ay benisevioo die aval aval peslerinde kosturan hatunlarda da....

birde suç kimde biliyormusun o canım oğlum paşa oğlum oğlum ne derse o olsun diyen analarında

Ben hep boyleydım,değişen hiç bişey yok onceden nasılsam sımdı de oyleyım
18 ağustos da duugun var .... Kafam çok karışıkkk...
Ikı gündür konusmuyorrum telefonuna cevap vermiyorum ama bı taraftn da içimde ne varsa dökmek ıstıyorummm.bana oyle dedı dıye ben o olmadım ama donup böyle bı şey söylemesi çok iğrenççç
Böyle biriyle evlenmek demek işkence demek.
Konuşmaktan bi haber bir adam.
Evlendikten sonra çok pişman olursun.
Karar senin tabi biz sadece fikirlerimizi yazıyoruz.

Bende tesettürlüyüm bende göz kalemi cekerim arada...bazen pardesü bazen ferace bazen sadece tunik bol pantolan giyer cikarim...

Simdi o.... oluyoruz biz...

Evlendikten sonra nasil olcak hic bunu düsündünüz mü

Bu arada sunu da belirtmek istiyorum o deve hörgücü gibi topuzlara bende karsiyim zaten tövbe yarabbim bi tuaf duruyor kafa üstünde kafa gibi :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”.

sizin dediğiniz hadisin gerçeği budur. bence burda topuzdan ziyade dikkat çekme manasında deve hörgücü lafı kullanılmıştır. direk kadın topuz yapmamalı derseniz herkes farklı bir yere taşır yazdığınız şeyi...

Haklısınız orayı kaçırmışım

Merhaba arkadaşlar,
Konuya şöyle başlayım, ben kapalı bı bayanım .topuz yapıyorum ,makyaj olarak sadece göz kalemi ve rımel dir başka hiç bısey kullanmam,dışarıya uzerımde kabım olmadan asla çıkmam ve günlük yaşantımda dolgu topuk olmak üzere özel günlerde sivri topuk gıyerımm.ben buyumm abartılı oldugumu düşünmüyorum. Konuya gelince nişanlım benim bunların hiç birini yapmamı ıstemıyor hoş olmuyormuş.ve ben hala yaptığım için ona göre onu dınlemıyomuşum ve bana ben senin gibileri dışarıda gördüğüm de oruspu dıyorum dedi.resmen bana oruspu dedı.surekli kısıtlama getırıyo bıyere gıtsem ona sormadığım için bozuluyo ,bu sorunları sureklı yasıyoruz.geçen gün de telefonumun açma kapama tuşu bozuldu,ona bozuldu telefoncuya götureyım de yapsın dedım.bana sen götürme ,götürecek kımse yok mu abım falan gotursun dedı.gotururecek zamanım olmadı ama ona götürdüm dedım,yalan soyledımm bıkıyorum ama o da bu şekilde saçma sapan kısıtlamalara son vermeli..bana akıl verın ne yapayım mm???

Ayıp yahu :19: seni nasıl öyle tipteki insanlarla kıyaslayabilir ne dediğini bilememiş bence iyi bir mesafe koy araya anlasın sana söylediği şeyin senin ne kadar ağrına gittiğini kırıldığını ayıp yahu kendini bilmez sorunlu adam :20: :41:

Arkadaşın medeni cesareti yok. Bal gibi gidip evlenecek. 1 sene sonra buraya yine başlık açacak. Kocam şöyle yapıyor diye. Ömrü böyle geçecek maalesef. Acı ama gerçek.

Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence bilmeden fetva veriliyor yine, tam anlaşılmamış bir şeyi bence kesin yargı gibi konuşmanız çok yanlış.
İslam gibi bir hoş görü dini saçını topuz yaptığından dolayı mı kadına cennet yüzü göstermeyecekmiş? İşte bir hurafe daha.

Yanlış hatırladığımı belirttim yukarıda deve hörgücü gibiymiş aslı. Fetva vermek değil niyetim asla.

Arkadaşın medeni cesareti yok. Bal gibi gidip evlenecek. 1 sene sonra buraya yine başlık açacak. Kocam şöyle yapıyor diye. Ömrü böyle geçecek maalesef. Acı ama gerçek.

Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maalesef..........:50:

Ben hep boyleydım,değişen hiç bişey yok onceden nasılsam sımdı de oyleyım
18 ağustos da duugun var .... Kafam çok karışıkkk...
Ikı gündür konusmuyorrum telefonuna cevap vermiyorum ama bı taraftn da içimde ne varsa dökmek ıstıyorummm.bana oyle dedı dıye ben o olmadım ama donup böyle bı şey söylemesi çok iğrenççç

Arkadaş şimdi telefonunu açmıyorsun kendini ondan sakınabilirsinde
18 ağustostan sonra ne yapacaksın???
Birde nişanlının içi zaten temiz değil terbiye ise sıfır
sokakta elalemin evladına kızına bakıp içinden "o....." fln diyor haa:47::47::47:
sence bu adamdan koca olur mu ilerde en önemlisi çocuklarına baba olur mu:20::20::20:

hahaha çok güldüm ilahi valla yaptığım topuzların haddi hesabı yok :)

birde suç kimde biliyormusun o canım oğlum paşa oğlum oğlum ne derse o olsun diyen analarında
bi anaları öyle olsa iyi bütün toplum öyle yapinca. hele kız anneleri de kabullenmior mu cildiriyorun. kocandir kızım ne diosa onu yap. uLann adam kızının her yanını morartioo bu nasil analık... kvler bile gercekten annelik duygusuyla yaklaSsa gelinlerine onlar bile isyan etmeli oglum sen nabion die.
ama ahh iste ah... gerci adam olan adem olan yapmaz ya böyle şeyi... he dine bagdastirmiorlar mi bu iğrenç tavirlarini. baksinlar bakim hz muhammed eşini dovmusmu hic... yahu islamda es kutsaldir be. dinine bagli adam bilir onu... ayyy çok sinirlendim yine.. susim en iyisii:-D

arkadasa katılıyorumm... evlenınce daha beter olur o...

Evlendigin zaman perdeye senden habersiz isaret koyar, aksam geldiğinde sen cami mi actin deyip bir temiz sopa atar.
annenlere bile onun refakati olmadan gidemezsin.onun da hep isi olur, goturmez.
toplu tasima asla kullanamazsin.
ekmegin bitse markete salmaz.
bu modelleri burda cok okuduk.
nisanlisina boyle bir sifati layik gorenden her sey beklenir.

yok yok.. toplumda önce kadınlarımızı bilinclendirmeliyiz:ssz:
erkekler sonraki iş...
nişandan dönersem elalem neder... boşanırsam cocuklarım babasız nasıl büyür... yada boşanırsam dula nasıl gözle baktıkları ortada...
böyle seminerler düzenlenip toplumdaki kadınlarımız kızlarımız bilinclenmeli...
aile sosyal bakanlıgına saygıyla arz ederim:37:

bunu demesi cok yanlis ve üstelik cok ayip.
bir iliskide/evlilikde Sevgi saygi yoksa, hic birsey yok demektir.
Küfüre ben tamamen karsiyim.

Bence bilmeden fetva veriliyor yine, tam anlaşılmamış bir şeyi bence kesin yargı gibi konuşmanız çok yanlış.
İslam gibi bir hoş görü dini saçını topuz yaptığından dolayı mı kadına cennet yüzü göstermeyecekmiş? İşte bir hurafe daha.

Bi açık buldular ya onunla da azıcık bı bılgılerı var hemen fetva vermeye başlıyorlar

Kapalı bir kadın topuz yapmamalı Efendimiz (a.s) ahir zamanda topuz yapanların cennetin kokusunu dahi alamayacağını söylemiş. Sanırım nişanlınız dinine fazlaca bağlı birisi o yüzden kadın erkek ilişkilerine kadının giyimine önem veriyor ve bence bu size değer verdiğini gösterir diğer erkeklerden sakındığını sizi sahiplendiğini vs.. Elbette size söylemek istediği şey hoş değil nefret ettirerek değil sevdirerek sizinle konuşmalıymış bence.

Yok artık topuzu da günah ilan ettiniz napalım pardon o engin bilgilerinizle yardımcı olur musunuz? Bi de nerdeyse adama hak vermişsiniz ozaman herkes istediği gibi olmayan sevgilisine nişanlısına böyle desin ayrıca da öyle olduğunu düşündüğübiriyle evlenen erkek sizce nekadar önem verir sizin bu düşündüklerinize?
Y

Arkadaş şimdi telefonunu açmıyorsun kendini ondan sakınabilirsinde
18 ağustostan sonra ne yapacaksın???
Birde nişanlının içi zaten temiz değil terbiye ise sıfır
sokakta elalemin evladına kızına bakıp içinden "o....." fln diyor haa:47::47::47:
sence bu adamdan koca olur mu ilerde en önemlisi çocuklarına baba olur mu:20::20::20:
Katılıyorum...
Başka kızların günahlarına giriyor o.... Diyerek.
Böyle bir adamla evlenmek??:53:

Kapalı bir kadın topuz yapmamalı Efendimiz (a.s) ahir zamanda topuz yapanların cennetin kokusunu dahi alamayacağını söylemiş. Sanırım nişanlınız dinine fazlaca bağlı birisi o yüzden kadın erkek ilişkilerine kadının giyimine önem veriyor ve bence bu size değer verdiğini gösterir diğer erkeklerden sakındığını sizi sahiplendiğini vs.. Elbette size söylemek istediği şey hoş değil nefret ettirerek değil sevdirerek sizinle konuşmalıymış bence.

Nasıl yahu :44: ben hemen hemen her gün saçımı topuz yaparım salık bıraktığım çok azdır :26:

Back
X